Кой на море,кой на планина-релаксират НОЕМВРИйските мами и деца

• 13 292
  • 300
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Ели, днес на служебните мейли имахме разпратена една статия - работата в офиса вреди на здравето... така, че лаптопчето и в парка  Naughty, но това само в служебно време. Извън него - само игри и забави. За Плевен може и биричка ( според едно друго изследване  Mr. Green).
Ей да ви кажа - много е кофти да ходиш на работа след отпуската. Една скукааааа....да не ви разправям.

# 76
  • София
Ехоооо, здравейте, мили мои  Hug
 newsm47
Завърнахме се, попътувахме здраво, сега се опитвам да свиквам пак на работа  Mr. Green
Домъчня ми и за вас, но Медхен ме държеше в течение какво става тук  Laughing
Медхен, хубаво изкарване и на вас, да си отпочинеш и наспиш и умната у Гръцко, че те такива дългокраки не са виждали много  Hug
Нашето море беше голяма скръб, имаме един плаж първия ден, от обяд Али вдигна 40 градуса и 4 дни едва му я смъкнахме /специални благодарности на Елица и Рени/, най-близкият педиатър беше на 50 км, абе...уж отидохме да заякне, а го набутахме пак с антибиотици.Гнойна ангина!
Иначе имахме идеални условия за прекрасна почивка, нямаше лош ден, условията бяха супер, морето на 1 минута, басейн, ядене /издържах на всички изкушения  newsm03/, но нищо, де, другата година ще е  newsm10
Между другото, 50 пъти си помислих, че ако бяхме във Варна, хем в голям град и по-бързо щяхме да реагираме с лекар, хем доста приятни срещички можехме да си направим, ама пуста суета  :mrgreen
То и на плажа не изглеждах толкова зле, колкото очаквах, че не се знае другото лято  Mr. Green
Арабелка, Вале, Биси, целувам ви специално  Hug Hug Hug
Следващата седмица ходихме до свеки и после при сестрока и там изкарахме страхотно.Александър с племенниците ми така си играха и гледаха, че аз само го приспивах вечер.Ако бяхме останали още малко, сигурно щеше да проговори, така се опитваше да им обяснява нещо  Laughing.Ние само ходехме по срещички, видях се с приятели и така  Crazy

Та така, вече сме си тук, ще ви отразявам през деня, че съм ви насъбрала достаа  Grinning

Скреч, ние сме големи художници и имаме и дъска с тебешир, не е толкова страшно като прах, а и нали се бърше с мокра гъба.Ако толкова те притеснява, вземи от тези, които са с магнитен гръб и се изтрива като се дръпне един плъзгач отдолу /ама как го обясних, дано се сетиш/

Ванилия, не минаха ли вече тия дни  newsm78.Хайде, включвай се с подробно описание и снимки стая по стая, нямам търпение вече  Hug

Галакси, абе не ти ли е зле вече по тия морета, брей, засрами се и идвай да пишеш   love001

Сладурче, Иви е голяма хубавица  Heart Eyes.Какво става с теб, защо не успя да си починеш.Целувки  Heart Eyes

Като казах хубавица, много си мисля напоследък за ПростоАз, къде си  Hug

Катюшка, не се напъвай след отпуската, че тогава стават най-много злополуки, така казват статистиките, де  Joy
И аз нещо не мога да се включа, ама да видим до кога  newsm78.Сещам се миналата година като се върнах и цял ден повтарях "ох, как ме мързи, не се трае", а шефът каза "ама случих на работници, де"  Joy Joy.Е, моментът беше друг, имахме толкова обекти, че можех да мързелувам един ден, сега не смея да се пошегувам на тая тема  Laughing

Трудно ми върви приказката рано сутрин, затова спирам.
Лек ден засега, ще ви пусна по-късно снимки  Hug
Целувам ви всички  lovekiss lovekiss lovekiss

# 77
  • София
Митко го ужили пчела и пръстчето му стана като поничка, пристегната с въженца. Звъннах в кабинета на педиатърката(защото не знам дали не е алергичен случайно), но тя не беше на смяна, аз си зададох въпроса на който беше на работа в момента, но той вика:"Щом е пациент на др. Зоева, консултирайте си се с нея. Аз не мога нищо да кажа за чужди бебета"  #2gunfire Всезнаещите колеги на Коце казаха да следя дали има затруднено дишане и дали си чеша тялото, и да не се притеснявам, защото пръста е слабо кръвоснабден. И да отида лично при педи, разбира се. Слава Богу явно детето не е алергично. Аз издирих домашния на лекарката и тя ми каза да сложа лимон, студен компрес и да намажа с някакъв алергозан(аз намазах с това, което Роси ми го похвали, бебешкото, но му забравих името). И да дам един път от сиропа aerius, а след обяда за всеки случай да отида до при нея.

За игра купих пастели и понеже балкона ни е с ламарина, там рисуваме... аз рисувам там, а Митко ме гледа и драска върху рисунките ми  Tired Взех му и такава дървена подложка с дървени домашни животни, които се подреждат на подложката в издълбана формичка за всяко животно. За зимата, когато няма да излизаме толкова често съм решила да се запася със сухи листа, пръчки, черупки, зрънца и зимъска да ги лепим като картинка. Май Дияна казваше, че нейните дечурлига вече го умеят тоя занаят  Thinking

Медхен, бих учила задочно и в друг град, но моите желани ги няма в този вариант(фотография или мениджмънт на заведенията за хранене)
Мимоза, заредихте ли с есенни обущета и ще споделиш ли с нас кога ще пускате намаления, та да се възползвам  Flutter
Дитта, за фотограф тренирах, ама...
Мариана, не знам как бих постъпила на твое място, защото Митко не може да заспи пред телевизора ей така, а иначе спи на нашето легло и ние нямаме против, но си спомням, че аз като малка много обичах да заспивам там където са хората, защото в стаята никак не се чувствах уютно сама. Исках да чувам как си говорят другите и така да се унеса в сън. Даже се правех на заспала, за да не ме карат да си лягам в спалнята.Иначе дечицата ни мисля, че са достатъчно големи, че да се учат и на дисциплина вече.

Тали, , ама аз искам точно дъска с тебешир. А докато пише детето не се ли разхвърля прах наоколо? Сега като се замислих на Митко ще му е много забавно да бърше с мократа гъба.

# 78
  • София
Скреч, аз знам, че по първото ужилване не може да се разбере дали си алергичен или не, алергия се установява след втория път /ако му е за първи път, де/.Митачето уплаши ли се, душица  Heart Eyes
А триенето на дъската е толкова интересно, колкото и рисуването, но аз си мислех, че е така, защото Али е голям чистник  Laughing.В Джъмбо има едни големи дъски, които се сглобяват като триножник и от едната страна са дъска за тебешир, а от другата-за флумастри /все се чудя как се пише тая дума  Embarassed/, струва 10 лв, но вече бях взела.Сториха ми се удобни, защото си стоят изправени и детето може да си рисува седнало  newsm78
Ти записа ли се?

То вече ще си задавам въпроси и ще си отговарям сама сигурно, така съм зажадняла да ви чета, а вие хич не се трогвате  smile3506

Шлябада, много си ми сладка на новия аватар и тоя цвят страшно ти отива  Mr. Green.кога ще правим пицка да си те видя  Heart Eyes

Вчера така връхлетях на един възрастен човек, че хем го уплаших, хем се изчерви човека  Joy.Заприлича ми ужасно много на един мой колега, с който работех преди години, не съм го виждала отдавна, така се зарадвах, че го разцелувах  Rolling Eyes.Ама толкова приличаше, че дори като ме гледаше въпросително, пак се чудех той ли е  Joy

Варненкиии, чакам ви да пишете   love001.Значи и писахте черна точка на Дитка, а?Нека  Joy Joy
Дита, ти пусна ли снимчици?
Ама сега ще ида в ония фейсбук и ще ви се скарам /ще мине малко време докато се ориентирам как, ама ще видите вие/.

Оооо, Дианка, как хубаво и свежо звучиш, браво на милото ти  Hug.Значи слушахте Фейт, завиждам тииии /но и ужасно се радвам, че някой друг в обкръжението ми знае кои са  Rolling Eyes/.Майк на живо как е, много ми е любим  Heart Eyes

Последна редакция: вт, 18 авг 2009, 14:10 от talyyy

# 79
  • София
Привет и от мен Simple Smile Ние изкарахме страхотен уикенд на морето. Бяхме гаджета  Flutter Красота, безвремие, спокойствие, купони, пиене, много приятели...страхотен концерт и ... всичко, което искам от една почивка Simple Smile
Свекърва ми гледа децата у нас, а ние с бясна скорост отпрашихме към морето. Милият ми спретна страхотна изненада- угоорил гледането и купил блети за концерта на Фейт  Heart Eyes
Чуствам се страхотно и доста презаредена. Там на няколко пъти ми се задаваха въпроси дали не съм пила екстази  Mr. Green Друго си е да не мислиш ежеминутно за децата, храната, режима, менюто, белята, борбата и подобни, хиляди дреболии.
Всички сме доволни от уикенда, което е най-важното. Свекърва ми се е постарала много и Любака още ми разказва интересните места, на които са ходили и колко хубави неща им е готвила Simple Smile Баба им пък не спря да ги хвали колко са послушни, колко са възпитани и безпроблемни Simple Smile

Е, така. Сега ходят татуирани и двамата. Павката е много, много смешен, но е ужасно горд и щастлив. Снимах ги и ще пусна снимки...някой ден, ако не забравя отново  Crazy  Тези татуировки са хит сред наборите на Любака, но съм ги виждала само на Градина, не тук в Сф. И сега накупихме няколко. Паката не можеше да повярва, че вее и на него слаожих една Simple Smile Само я сочи на хората, поиска си да го снимам, озира...изобщо, смехурко Simple Smile С череп на ръката  Laughing

Марианка, моите деца знаят правилата у нас. После ако искат да заливат кухнята на баба си с олио щом тя им дава. У нас няма как да стане. Много хубаво си постъпила- децата се научават къде как да се държат.

Скреч, много кофти номер с таксата...защо не дръпнеш кредит по телефона...скоро гледах реклама на някоя банка. За няколко часа носят определена сума..май беше до 2000лв.
За ужиленото..най-важното е да извадите жилото на пчелата.

И ние имаме няколко дъски за рисуване. Най-добре е с тебешир навън  Mr. Green Иначе се кефят децата.
По-новите тебешири пишат много трудно, т.е. не са толкова разпрашаващи се.

# 80
  • София
Някой ползвал ли е антибиотика ЦЕВЗИЛ???

# 81
Аз не съм го чувала. За какво е?

Тали, очертава се чак към средата на септември да имам свободни събота и неделя. Ама те дотогава ще са пуснали и метрото, надявам се.
Готин ми е аватарът нали? Така изглеждам, когато ставам в 7 сутринта  Mr. Green Но ще ми се наложи като тръгна на работа, затова се подготвям психически. Физичеси не мога, защото напоследък и децата се успиват, не само ние с Младен. Тази сутрин станахме в девет!!! Видях само пушилката след Младен, така бързо изхвърча на работа  Joy

Скреч, Данката има опит със земна пчела. Подутото мина за няколко часа, но при обикновените пчели отровата е най-силна. Нали извадихте жилото? За алергична реакция не се притеснявай сега, от първия път няма да направи. МОжеш да мажеш с фенистил или алергозан. През зимата ние с Иво лепихме листенца и клонки, беше голямо забавление - и събирането, и лепенето, и разлепянето, и късането на парченца да не забравя да спомена  Mr. Green

Ами това е. Аз малко по малко се подготвям за море (разбирай - епилирах си и двата крака до коляно, останалото нагоре - за утре, да не се преуморя случайно, ако правя всичко наведнъж).

# 82
  • Хасково
Таш, Стела пи Цефзил за херпангина ooooh!. Понесе го добре, не е правила алергични реакции. По принцип бил за възпаления и инфекции на горните дихателни пътища, но на нас НЕ ни помогна. След три дни пак беше с херпангина. Да се оправя бързо детенце Hug, за него ли е?

# 83
  • София
Да се оправя бързо детенце Hug, за него ли е?
не, Весе, за близка приятелка  Heart Eyes, да се оправя бързо детенцето   Heart Eyes.Мерси много и на теб  Hug
Ааа, то било цеФзил, затова търсенето ми даде малко резултати  Mr. Green

# 84
  • София
Таш, къде да съм се записала, бе душата? В университета ли?! Изгорях. Петък беше последния ден, ама хич пък не ни мина през ума с Коце, че можеше да вземем такъв кредите дето Дианка сега ме подсеща  ooooh! . После щях да си тегля от където ми е най-изгодно и да го покрия, ама на. Не ми дойде на акълЯ.

За Цефзил - на Митко му беше изписан, когато имаше ангина, но не мога да си спомня той ли не му понесе и го повръщаше на фонтан или другия, та го сменихме с този  newsm78

Цвеклото се отпира без проблем от дрехите, нали? Защото имам няколко оляни дрешки със бульон от цвекло и с чудех ако ги пусна в пералнята дали няма да ми боядисат и другите дрехи  newsm78

Последна редакция: вт, 18 авг 2009, 23:49 от skrech

# 85
Весе, херпангината е вирусно заболяване, нищо чудно, че не е помогнал антибиотикът  Rolling Eyes

Аз съм със сменена клавиатура на лаптопа, вече си имам работеща буква к  bowuu bowuu

# 86
  • София
И при нас някой беше пил Цефзил за нещо си. Нямам лоши спомени от него  Crazy

Юлче, а моята гълта букви яко и пада голям смях, ако се върна да прочета Mr. Green

Не знам каква е тази работа, но нещо тези дни спя по много. Струва ми се, че и децата са така. Този факт плюс падащите листа и орехи, ме навеждат на едни тъжни есенни мисли. Чак се замислям за Нова Година  ooooh!

Засега все още сме по цял ден на двора и из парковете. Павката започва малко по малко да проговаря и да свързва две думички в "изречения". За съжаление все още само аз го разбирам.
Батко му го кара да повтаря след него и Павката го прави..но с мен не се получава.

И да ви попитам, по колко пъти на ден храните дечковците? Павката мина на 3-4 пъти на ден...доста яде, но ме притесняват голямите интервали  Rolling Eyes Може и да е от жегите, но да се информирам.

И още един много важен въпрос. Знаете ли за юрганджия, дюшекчия в София или околните села? Искам да ми ушие едни дебели възглавници за сядане.

# 87
  • София
Аз нали само чакам някой да пише, за да отговарям  Mr. Green

И още един много важен въпрос. Знаете ли за юрганджия, дюшекчия в София или околните села? Искам да ми ушие едни дебели възглавници за сядане.
защо не видиш готовите, например в Джъмбо, има всякакви големини и цветове на доста ниски цени  Peace

Скреч, жалко, че не си успяла да се запишеш и точно заради това.Нищо, другата година като си починеш психически  Wink

Роси, как си, мила  Hug.Изчаквах малко да напишеш нещо успокоително, но не се появи  Embarassed.Целувки!

# 88
Дианче, аз също вече си планирам Коледата  Joy Данката същ осе опитва да повтаря нашите изречения, но много трудно му се разбира. Иво го разбира без никакъв проблем  Mr. Green
Колко пъти ги храня... Ами, например вчера закусваха три пъти следобед. В 3 ядоха салата домат и краставица с кашкавал, в 4 ядоха по едно плодово кисело мляко и в 6 ядоха малко пържоли. В 8 си вечеряха, в 10 ядоха диня за десерт (дюшекът ми е мокър днес #Crazy ). Само сутрин ядат по-малко, защото сме навън и не се сещат... Може би някъде бъркам. А може да имат и глисти или онази болест, дето се нарича "шило в дупата" (това е по-вероятно).

Сега си пийвам кафенце с мед вместо със захар  и се подготвям за излизане.

Тали, помниш ли как веднъж ни разправя за един магазин за обувки (онези хубавите ти ботуши от миналата зима са от там), къде се намира? Много съм боса със софийските магазини, а не ми се иска всеки път като ми хрумне нещо, да ходя до Пловдив. Да не говорим колко съм зле в пазаруването.

# 89
Момичета, видяхте ли тази тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=406298.0

Общи условия

Активация на акаунт