Кой на море,кой на планина-релаксират НОЕМВРИйските мами и деца

• 13 299
  • 300
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Привет  Hug

Не сте писали много и успях да ви изчета, обаче с тия мойте двамата не намирам време да пиша. Стефан е станал в 7 и дава зор да излизаме, а Таня още спи - едвам удържам фронта  Crazy

Стефан яде...непрекъснато. Само когато спи не яде  Crazy Като види нещо и край, докато не му дадем не мирясва.
Леле Юлче, сега надникнах в тази тема, дано успее да износи бебчето  Praynig

Няма ли да има скоро пица  Mr. Green

Аз се настройвам да се връщам на работа от 1 септември и ми е едно странно...вече ще съм си в офиса.
Мале тоя дивак се покачи но облегалката на дивана  Crazy изчезвам, преди да е пробвал скок от там.

# 91
  • София
Добро утро милички  Hug

Явно ваканцията ни продължава, защото хич не сме активни  Wink

Юлче, следя я тази тема от самото начало. Даже не съм знаела, че може да има подобно усложнение на бременността. Стискам старшно палци на Поли и дано да успеем да съберем пари, за да отиде в Германия. Определено вярвам, че там и тя, и бебето й имат по-големи шансове да оцелеят  Praynig
Ако си търсиш обувки, аз съм голям фен на Geox. В момента имат големи намаления на стари колекции и можеш да уцелиш нещо  Wink Таш, я кажи къде ловуваш ти, че винаги имаш много добри попадения  Crazy

Жу, няма да е лесен прехода към работата, поне при мен не беше. Дано на теб по-леко да ти понесе. А как балансираш с двете деца... възхищавам ти се и на всички мами в това положение. Мен ме чака същото и всъщност не знам какво ме чака. Даже нямам идея кой къде ще спи, вечер как ще се къпем и оправяме и т.н.  Thinking

Дианка, Кари доста си похапва. Принципно закусва сутрин към 8, после обяд към 12.30, следобедна закуска към 3.30 и вечеря към 8 ч. Обаче между храненията озверява и не може поне по един банан или плод да не хапне преди обяд и вечеря. Види ли храна, напада я  newsm78 Избягвам да давам солети, бискивити и други подобни, а още повече тя ги намрази покрай болестта си  Peace

Ние първата седмица на септември ще водим Кари на планина - пълна програма (море и планина), за да е здравичка зимата  Praynig Както обикновено ще ходим към Девин/ Триград, нали там ни са хвърлени пъповете, даже там се женихме. Ако има някой в тази посока по това време, да свирка.

Бояна се загуби, Цецето днес ли щеше да се включи  newsm78

Ванилия, как върви ремонта-преместването?

Толкоз от мен, отивам да си взема душ и поемам по паркове и градинки  Hug

# 92
Привет!

Моята Симона я подлостиха яко кучешките и програмата от вчера е "чудесна" - мрънкане до силен рев, Т, и сополи, сополи...Казвайте какво да я правя? Ужас, бе, как може да съм толкова смотана майка - чета ви като споделяте лечения и нищо не ми остава в кухата кратуна. Tired Дадох й панадол, Т сега е 37.5, опитвам се да пръскам Низита, но не ми дава, дадох и Осцило. Друго какво да правя? Confused

Дианка, Мона и тя май си хапва безчет пъти...ако броим плодовете между храненията за ядене и прилапването от нашата маса.  Grinning Иначе основните й хранения май са 3 - закуска, обед и вечеря.

Отивам да полегна до Момонка. Hug

# 93
  • София
Привет!

Прибрах се преди час, ще взимам душче и лягам, че утре по първи петли съм на борсата за цветя и отлитаме за Банско. Чака ме сватба с 300 гости  ooooh! Тоя път наистина не ми стига и въображението, за да си представя как ще смогна със всичко  Crazy Стискайте палци.

Много хубаво си изкарахме 4 дни с детенцето  Heart Eyes Много е пораснала вече Василия, още по-самостоятелна е станала, с вилицата и лъжицата се справя без проблеми, говори много и почти всички думички си ги произнася правилно. Е, има си детските капризи, разбира се, но като цяло е много послушна и разбрана. С баба си се разбират прекрасно. И тя си намали яденетата вече, млякото преди заспиване май вече го отказа категорично, не знам как ще е, като се приберем в София. Сутрин си хапва традиционна закуска, на обяд манджа, следобяд каквото дойде и вечер е с нас на масата. Гледам преди това да й дам супичка, но е много лакома за нашата храна и това води до преяждане според мен. Надува се като плондерче. Днес на обяд пък яде само диня със сирене, но направо щеше да се пръсне, така й се услади. А голямата й страст са доматите  Crazy, може да ги яде в неограничени количества  ooooh!

Няма да ви отразявам сега, че много съм изморена от пътя и ми се спи. В неделя се прибирам и ще споделям впечатления от Голямата македонска сватба.

Спокойна нощ и приятен уикенд! Hug

# 94
Цеце, Данката също вечер е като топка в областта на корема  Mr. Green

Креми, аз също за първи път чувам за такова нещо - то е и голяма рядкост.
За балансирането с двете деца - аз лично си виках бабите да помагат последния месец от бременността и първите три след раждането на Даниел. След това вече е лесно, децата почват да се гледат едно друго (на Дани му беше голям кеф да се търкаля по пода и да ни гледа как редим кули с Иво, като беше на 3-4 месеца например). На мен лично никога не ми е било трудно, даже смятам, че само с едно дете в някои отношения е по-трудно, отколкото с две. Но все пак да предупредя тези, които ще ми възразят - на мен ми са се паднали двете най-кротки ангелчета, които можете да си представите, както и двете най-супер баби на света  Mr. Green Всичко друго е въпрос на добро планиране, добра организация (всеки да знае кога какво точно следва да направи) и взаимно напасване с детските характери. С други думи, като родиш, ще разбереш кое кога и как е най-добре. За практически съвети можеш да видиш и в темата за породени деца, но не се шашкай много от това, което ще прочетеш там - въобще не е толкова трудно, колкото го представят повечето майки (аз затова и спрях да пиша там, просто няма какво да споделя). Много е важно обаче да не изолираш голямото дете, когато се грижиш за малкото - аз например играех с Иво на криеница, докато кърмех Данката - Иво ми крие крака, а после двамата заедно се чудим къде е и накрая той изведнъж го открива  Laughing , докато сменях памперси, му показвах колко е малко бебето и как нищо не може да прави, като захранвах, Иво помагаше - бършеше му бузите с една мокра кърпа.

Дита, можеш да мажеш и гел за зъбки, ама не помня име... Дентинокс май беше единия.

Аз съм с ужасно главоболие днес откакто съм се събудила. Това нощно проветрение май ми е възпалило синузита  Confused

# 95
  • София
Шлябада , като те слушам почти забременях. Но като си представя още едно зверче като Нинаки и ме заболява главата. По тоя повод от две седмици съм като по часовник - един ден яко ме боли ( схващам се чак ), на следващият нищо ми няма. Пих аналгин и кафетин само. За съжаление само ме отпуска и след час всьо с начала...

# 96
Здравейте милички,

Днес ми е последният работен ден, после малко отпуска и после живот и здраве 45-дневния. Нямам търпение да си оставам с шушенцето вкъщи. Ще ходим тази вечер на село и ще останем с Васко 1 седмица. Ровя се тази седмица в нета за хубава триколка, нямам търпение да му вземем на момчето, дано тази вечер да успеем след работа, за да е с колело в провинцията Sunglasses Laughing. Говоря за тези за каране, чудя се между Кетлер и Италтрайк, а не онези триколки за бутане аз им викам колички. Нашата си прашасва на терасата от 1 година. Ще споделя впечатления после като вземем ако някой се интересува. Майка ми ми даде парички за кръщенето, ама аз още се помотвам. Иначе е луд по тях и по колите с педали и все взима на момченцата в квартала  Crazy. Иначе харесахме тази цък онзи ден-Васко полудя по нея ама аз докато се начудя и обиколя и на други места магазина затвори.  
За гледането на две деца-мацки ами аз оставам сама пък да видим Whistling. Ако полудея да знаете от какво е Rolling Eyes. Мама си заминава довечера и се надява да почне работа от 01.09., свеки гледа свекър ми (не помня дали ви казвах той катастрофира тежко, нещо му е прилошало не се е ударил в никой, и слава Богу само кракът му е потрошен, но на 7 места подбедрицата Sad ), милото е на сравнително нова работа и бачка здраво, ама няма как все някой трябва да ни изхранва  Mr. Green. Иначе се инатя и Васко май няма да го пускам на ясла и септември, та такива работи.
Извинявам се, че не отразявам никой, но хич не сте активни и чета 3-4 поста в рамките на 2 дни, та докато се наканя и аз да пиша вече забравям на кой какво исках да кажа.

Приятни почивки на всички почиващи, здрави дечица и до скоро Hug

# 97
Здравейте!

Трудна нощ имахме, Симона вдигна висока Т, пищя от компресчетата с оцет...ужасно беше. Tired Сега е по-бодра, дано вече му минава на дечко. Нашата педиатърка е отпуска и се чудя да я водя ли при непозната...Много ми е притеснено.

А днес правим 2 години от както станахме семейство Данчеви. Милото ми подари страхотна, голяма, кожена кутия за бижута от тези с много чекмеджета и етажи, отделения за пръстени, гривни... Flutter И да ви почерпя:

А сега въпрос: Възможно ли е да стигнем пеш от централна гара до стадион Васил Левски? Или е безумно далеч?И с какъв транспорт може да се стигне до стадиона от гарата?

Лек ден! Hug

# 98
  • София
Честито семейство! Живейте в мир и любов!
 А другото е безумно. Може да хванете рейсове 213, 214, 305 без прекачване. Слизате на Орлов мост и затичвате за 5 минути до стадиона

Тук в квартала на пръсти се броят тези, които са се уредили да дадат детето на ясла. При 100% от децата липсва предимството да живееш наблизо до яслата, защото такава няма в квартала  Sick а то си е като отделно село. Отелени сме от околовръстното, от линията, голям квартал си е, има безброй деца, няколко държавни и частни детски градини, ама яслли, нъцки.

Последна редакция: пт, 21 авг 2009, 16:28 от skrech

# 99
Здравейте! Hug Аз се позагубих малко,ама нещо не бях добре тия дни.Реших да ви нагледам Hug
Целувки на коремчетата на Креми и Лилчо Heart Eyes
Ивчето яко е навлязла в бебешкия пубертет,не знам как да се оправям с нея Tired Налага се,реве,тръшка се и ми посяга ooooh! изнервям се и се изморявам,даже с нетърпение май чакам да почна работа от понеделник..не,че ми се работи,ама направо не знам какво да я правя..Почнахме да се пашим с Кумчо-Вълчо и Баба Яга Embarassed Хубаво или не,нямам избор,от време на време дава резултат. Не иска да яде манджичките,които и правя,плодове и зеленчуци също отказва и аз се усещам,че и давам едно и също да яде,обича мръвки и пица и нищо полезно.
То май се наоплаквах Whistling
Роси в София ли сте още? Как си?

# 100
Ditta да сте все така влюбени и много щастливи още 100 години  Heart Eyes!
И милото ми подари такава кутия за един РД, но не кожена, а дървена - страхотна е Heart Eyes
Целувки за Моната и дано и минава бързо  Praynig. Ако си притеснена според мен дори и при непозната по-добре я заведи.
Сладурче голямо търпение ще ни е нужно няма как Rolling Eyes. Целувки за сладката пубертетка Heart Eyes

# 101
  • София
Браво на детето за мръвката, Сладурка? Нек си хапва, а не като моя вегетарианец  Sick Щом е мръвка, добре. Виж ако напада луканката и кремвирите, вече е друго.

А, ти да видиш у нас какво е с пубер  ooooh! Все трябва да ходя където ми казва, кара ме да ставам от стола, да лягам в басейна, да драскам по ламаринатаи ако ми е невъзможно да го изпълня(защото водата извира, а аз още не съм нарязала лука, примерно) са едни писъци, тръшканици. Ми като не може, не може. Нито му отказвам, за да си гледам филм, нито пък той е бебе. Щом не може да бъде отложена работата, не я отлагам. Все пак храната за вечеря ми трябва, а не за утре на обяд. А виж мръсните съдове без проблем ги оставям, ако ме дърпа тогава.

# 102
Привет от нас!

Дита, честит празник! Според мене е добре лекар да прегледа Моната, независимо че не е нейният, да види гърлото, ушенцата и да чуе гърдичките. Бързо оздравявяне  Hug.
Лилчo, ние купихме на Дари преди няколко дни такава триколка от Хиполенд Бургас: http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … /products_id/4633 . Триколката е супер, само че засега само я бута нашата девойка. Мислехме вече да не носим количката в Созопол, а да я бутаме на триколката, но се наложи спешно да си донесем и количката. Явно не й е дошло още времето, макар че проявяваше интерес към триколките на другите деца. Целувки на коремчето!
Креми, и ние обожаваме Родопите и мислим да водим Дари за няколко дни, но в района на Пампорово. Иска ми се да сме в хотелче сред дърветата. Има много места за посещаване, а и кухнята е уникална там. Целувки и на твоето коремче!.
Цеци, браво на Васето. Дари има голямо желание да борави с вилица и лъжица, но да храни нас, а не себе си.

При Дари храненето в последно време е много непълноценно – сутрин и вечер преди лягане – АМ, на обяд – част от пюре с маслинки и после каша с шоколадови късчета на Милупа, млекце Данонино, някоя бебешка бисквитка или банан. Надявам се през есента да си поправи апетита, иначе трябва да взема мерки.
Сега е особено щастлива, че има две каки и баба с нас. Но и като сме само двете е много спокойна, по цял ден си играе с играчките, все нещо реди, премества и т.н. Днес ме изненада много като намушка всичките 12 фигурки с различни форми в сферата, без да съм я обучавала в това, тъй като ми се струваше още малка. Всеки ден казва по някоя нова дума, а сигурно казва и повече, ама аз не ги схващам толкова бързо. От доста време спрях да пиша в дневничето й и смятам скоро да се корегирам.

Лека вечер и приятен уикенд!

# 103
Дита и при нас беше такава ситуацията преди 2 седмици. Пробвах с какво ли не, но явно докато не пробие зъба няма спасение  Sad Сдобих се с едни капки - Умкалор. Давам ги на ден 3 пъти по10 капки. Хремата се изчистиха съвсем! Мисля си, че те ни помогнаха. Продават се в аптеките без лекарско предписание, преди време доки ми ги беше изписала да му ги давам като имуностимулиращи. Ако искаш, експериментирай. Не вярвам да навредят, но може и да помогнат Wink Дано по-бързо избият зъбите им със зъби  Hug за Симонка

Аз ви изчетох  Grinning най-сетне. Днес станах безумно рано. В 5:30 бях кукуряк без да се замислям, че ми се спи или че искам още малко да си полежа. Явно морската почивка си струва Wink Бяхме 1 седмица и изкарахме чудесно. Милото си почиваше от работата, а аз от Мариян  Mr. Green  Wink Получи се точно както го искахме и съм страшно доволна Simple SmileЕдинствено от работа се сетиха за мен за да ме привикат другата седмица да се разберем кога да започвам и дали изобщо ще ме спечелят обратно Wink  Laughing хаха как го казах, но наистина имам си едно на ум Wink

Мимо е голяма скица. Много ни слушаше докато бяхме на море. Е имаше си и етапи на голям инат, но то е от зъбите Wink Иначе страшно бърбори. Казва си какво иска, опива се да произнася думите които чува от нас като цяло горе долу се разбираме  Mr. Green Другата седмица ще женим моя братовчедка и ще го гласим за шафер. Чудя се от къде да ходя за да избера хубав тоалет, официален имам предвид  newsm78 Може би Цецето ще ми помогне, че тя е в тази сфера. Помагайте Wink

Еми това се сещам за това. Снимки се опитах да кача в face. Много трудно се оправям с него  Tired нещо не мога да му хвана цаката  Thinking

п.с. Скреч, момиченцата ще бъдат готови към края на август, а момченцата по към средата на септември. Правят се нови модели в момента. За намаления не мога да кажа от сега. По принцип промоции се правят всяка седмица на случайно избрани модели, но от септември може да заповядаш в магазина в Младост там също важи вип дискаунтът Wink

сега ставам и отивам да приготвям закуската, че очаквам всеки момент да се излюпи Wink А и за яденето като стана дума. Яде по не знам колко пъти  newsm78 Задължително сутрин обед и вечер. Преди обед сок или плод (но не винаги), следобед по скоро след като се наспи много обича кисело мляко, по някога изяжда и по цяла кофичка  Shocked Laughing и после ходи с корема напред Simple Smile Не го насилвам за количество и вид, лято е и съм в отпуска  Sunglasses Laughing

Hug за всички

# 104
Добро утро!

Симона е доста по-добре днес, спа спокойно и не е вдигала Т. Simple Smile Вчера все пак я заведохме на лекар, милото ми толкова много плачка и повърна даже, като диво зверче я държахме докато я прегледа... Confused Какъв е тоя шок от доктори, какво е това чудо! От както е станала на 4 месеца всяка консултация ни беше голям стрес и за нея и за мен, защо така.... Tired Та докторката, разбира се, й изписа АБ и някакъв сироп Тусавит. Установи зачервено гърло и каза, ако до днес не смъкне Т да започваме АБ.

Мимозка, сега се сетих, че и Дес май беше хвалила Умкалор, ще взема да го купя... Thinking

А тази нощ и аз цъфнах и вързах - сополи и Т и кашлица...не съм боледувала от поне 5 години, голям вирус, голяма работа. Crazy Даже не помня какво съм пила навремето за кашлица и сега си цоцкам от Стодала на детето. Whistling Mr. Green

Наоплаквах се, прегръщам всички пубертетчета и майчета.  Hug И най- върлата пубертетска тръшканица е цвете пред болно детенце. Confused Лек ден!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт