ЮНОШЕСКИ АРТРИТ-3

• 142 533
  • 753
  •   1
Отговори
# 225
  • София
хъм, идея си нямам, но ще проверя за микробиологията
да не се изказвам неподготвена

Василева, изследванията не отхвърлят артрит, за съжалене, отхвърлят само серопозитивен артрит
серонегативният е по-забавен
на база оплаквания първо се диагностицира като вероятен реактивен артрит, което е все едно вирусно заболяване
и при увеличаване и запазване на оплакванията се диагностицира като ревматоиден /която и разновидност да е/
при нас така се получи
и права е Брилянт, генетично е предразположено детето ти, за съжаление

# 226
здравеите момичета,днес четох нещо много интерестно във в.ТРУД от вторник 12 януари 2010. на 18 и 19 страница има 2 статии за ревматоидният артрит.там се казва зе едно лекарство което под формата на вливания се прави 2 пъти годишно и доколкото разбрах прави пълна ремисия.препаратът се казва РИТУКСИМАБ.скоро също се очаквало някаква иновативна терапия на фармацевтичната компания РОШ.то е от новата група на така наречените интерлевкин-6 рецепторни инхибитори. питаите ревматолозите си за тези неща и някои ако научи нещо повече да споделя .
докато пишех намерих въпросните статии.
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=338713
[/quoteВенци,благодаря за статията ,знам че ще търсиш инфо за препарата,моля те дръж ни в течение.Аз не мисля че сме толкова далече от Европа по отношение на лечението.
Аз затова казах всеки да попита ревматолога си и да сравним получената информация.Щото то е ясно че колкото и да ни обеждават наще лекари,лечението в бг е изостанало поне с 2,3 години ако не и с повече.

# 227
  • София
ми тоооо, ние има няма при трима ревматолози ходим
обаче е добра идея да ги поизмъчим с въпроси
ние ще ходим, обаче, чак през март

# 228
  • варна
Благодаря ви за отговорите  bouquet
Постоянно му излизат ечемици на едното оченце даже в момента има два ечемика на едното око.Знаете ли дали може да  има нещо общо с артритите.Има и сто процента халтавост на ставите -каквото и да означава.Понеделник ще влезем в терапията за пълни изследвания,ще ви пиша след това.

Последна редакция: пт, 15 яну 2010, 09:11 от vasileva10

# 229
Anqie, благодаря ти за Медрола !  bouquet

Последна редакция: ср, 20 яну 2010, 14:43 от milkadim

# 230
 Embarassed  newsm03 всичко в името на децата..

# 231
Как сте??? Как я карате в тези студове....стоите ли на топло
 luvbed

# 232
  • София
ами не
хоим си на тренировки и в най-големият студ
тоест болният ходи, а аз си седя вкъщи, че ми е студено
ето и днес е на тренировка от 20 до 21 часа

оообаче - изследванията са много добри
явно влияят добре рибеното масло и спорта
хъм, и храненето с по-малко месо, без шоколад и чипс, без олио също

# 233
Утре сме на изследвания, ще пиша пак...

# 234
Ние миналата седмица бяхме на очен и при д-р Стефанов, направихме и изследвания- за сега всичко е наред. Намалихме още малко медрола. Дано да продължаваме така newsm17...

# 235
И при нас изследванията са  е о"к  , очите също....   newsm17 newsm10

# 236
  • варна
Здравейте,на сина ми поставиха диагноза  юношески пауцартикуларен артрит.Освен ускорена утайка и положителни ANA-++  СНГ №525-26-ОТ 19.01-РЕЗИДЕНТНА МИКЛОФЛОРА.Другите ни изследвания са добре.Болката в дясната тазобедрена става си я има нямаме никъде по ставите подувания.Все си мисля,че може да са сбъркали диагнозата.За сега му изписаха волтарен 3 по половин хапче след храна и след 20 дни доцент Върбанова каза че ще изпиши лекарства,който са с много странични ефекти.Въпроса ми  е възможно ли е да не нямаме артирт,да са сбъркали диагнозата newsm78.-Май и аз се хващам като удавник за сламка.

# 237
  • варна
Ние сме от Варна и лекуващата ни лекарка е доц.Върбанова.Ще направим консултация и с друг лекар,но във Варна нямаме алтернатива,ако може препоръчайте ми лекар в София,искам да го прегледа и друг лекар преди да започнем лекарствата.Ще имаме възможност другия месец да отидем вСофия.

Последна редакция: пт, 29 яну 2010, 08:31 от vasileva10

# 238
скоро прочетохме в американски форум за детски артрит : на кратко една маика разказва детето и се разболява от артрит системна форма на около 2 годинки.опитват се да го вкарат в ремисия и накрая успяват след  около 3 години. но неговият лекуващ лекар решава да му продължи метотрексата още 1 година въпреки че е в ремисия .не пие нищо друго освен метотрексат и след спирането и на метотрексата ......детето вече е на 16 години и никога не се е разболявало вече от таз гадна болест.

# 239
Василева с тази положителна АНА няма как да е сбъркана диагнозата....На първа страница има адреси и телефони на докторите педиатри-ревматолози, подчертавам в София....Изборът не е много голям д-р Стефанов, д-р Лисички, д-р Михайлова, д-р Телчарова, който и да избереш няма да сбъркаш....Ако искаш повече информация питай без да се притесняваш.....Стискам палци....

Общи условия

Активация на акаунт