ЮНОШЕСКИ АРТРИТ-3

• 142 530
  • 753
  •   1
Отговори
# 240
Това не значи, че няма пак да му се отключи. Особено при момичетата... едно раждане така може да обърка нещата... Жените са по- предразположени към ревматични заболявания.

# 241
  • София
така е за съжаление
минаги има шанс да се отлючи

в Германия правят изследвания за шанса да се повтори кризата след употлеба на метотрексат продължително време
доколкото знам, в България все още не правят тези изследвания

# 242
Аз бих препоръчала д-р Стефанов, въпреки че лекуващият лекар на нашият син беше друг! В Германия правят изследвания, които за съжаления в БГ не се прилагат... като обследване дори  на малките стави с ултразвук, ядрено магнитен резонанс за всички поражения на меките тъкани и всички възможни образни диагностики- при това с перфектно качество. Всички диагностицирани с артрит се консултират от очен, УНГ, кожен, гастро- ентеролог, нефролог и ортопед специалисти. Рехабилитацията във всички клиники предлагат плуване, масажи, ултразвукови процедури и всичко необходимо -по индивидуална преценка. Освен това от кръвните тестове се следят нивата на кортизол и това е база за дозирането на кортикостероидните медикаменти+ клетъчен имунитет- доказателство за това всеки медикамент как влияе на клетъчно ниво! И това всичко се спонсорира от здравната им каса. Има и асоциация за ревматологично болни хора, която също указва всякаква необходима помощ. И въпреки това- специалистите от Германия казват, че този род заболявания са коварни и трудно предвидими... И в Бг знаят всичко това- но по ясни причини не може винаги да се прилага. Повярвайте ми- всички тези изследвания и прилагане на нови методи не винаги вкарват болния в ремисия! Казвам го отговорно, съдейки по нашия син. Има голяма индивидуалност. Отговора на всеки организъм е различен. Но всички казват- вярата в доброто здраве, също е изключително важна. Успех. Много късмет и повече здраве за всички.

# 243
  • варна
Всеки отговор ми е безкрайно ценен,защото това е нещо ново за нас,макар че имаме в семейството болен от ревматоиден артрит,но никога не съм разглеждала заболяването подробно.
Синът ми е с очила от 2 годишен,има 4,5 диоптъра, очилата са му 2 диоптъра.Забелязвам че зениците са му по-големи от нашите особено вечер но все забравям да питам очната му лекарка защо е така .Тези проблеми с очите -диоптрите и по-разширените зеници може ли да са вследствие на артрита.
Запазихме си час за д-р Лисички на 16,02 в болница Токуда.

# 244
Да, може да е в следствие от артрита.

# 245
Д-р Лисички е много положителен човек и се държи мило с децата. При очния специалист се прави консултация за вътреочното налягане. Както се следи за състоянието на очните дъна, възникване на катаракти и замъгляване на стъкловидните тела. Тества се зрението. Обичайно пораженията се получават при по- продължителна употреба на кортикостероиди. На мен така са ми обяснили, лекари. Но все пак тези неща се преценят и съобщават от очен специалист. Дори и ревматолозите не се наемат с обяснения!

# 246
  • София
Василева, Лисички ще отдели време да ти обясни доста неща, ако искаш направи си списък с въпроси, за да не изпуснеш нещо, защото ще си притеснена и разконцентрирана
попитай го и за очите
подготви се да поиска да останете няколко дни в болница, винаги предпочита да направи собствени изследвания, децата минават и на кардиолог и на офталмолог и им се обръща необходимото внимание
добре е да отидете с изследвания, така ще спестите маалко време

сега ще потърся линкът за юношеският артрит, там има интересни неща

ето един от линковете
виж за Иридоциклитът - http://www.printo.it/pediatric-rheumatology/information/Bulgaria/1.htm

# 247
  • варна
 possessed ,много хубава статия.Задължително ще си подготвя списък с въпроси,защото така  доцент Върбанова като  ми съобщи диагнозата аз нито успях да я питам нещо,нито пък нещо чух от това което 20 минути ми обясняваше ooooh! .

# 248
Василева, за очите не мога нищо да ти кажа, слава богу ние нямаме проблем с тях, но въпреки това всеки месец ходим на очен....Така ми е по-спокойно....Трудни моменти те чакат, не искам да те плаша....Дано са по-малко и по-кратки...Пу пу ние горе-долу 10 месеца сме без кризи и с добри резултати, но все още всяка сутрин се събуждам със страх и плахо поглеждам към съседното легло, да видя какво става... Все още не мога да отделя Ана да спи в нейната стая, тя е готова да спи сама, но аз не съм... newsm03 newsm10

# 249
Това не значи, че няма пак да му се отключи. Особено при момичетата... едно раждане така може да обърка нещата... Жените са по- предразположени към ревматични заболявания.

да гаранция няма 100% че няма да се отключи ако след влизането в ремисия се продължи метотрексата.но наи новите проучвания и изследвания в Германия например показват точно това,че процентът на излекуваните напълно,скача ако метотрексата бъде продължен с 1 година.много нови неща се правят и вярвам скоро ще имаме лекарство което ще лекува напълно.   

# 250
  • варна
Някой може ли да ми даде линк към темата с мазнините,че не я намирам.

# 251
# 252
# 253
Ние днес бяхме на контролен преглед - ставите и изследванията са ОК.
От днес спираме преднизона, след три години прием.  Grinning
Оставаме на Енбрел и Метотрексат. Вярвам, че след година и половина ще спрем и тях.

# 254
 Praynig  smile3501 newsm44 браво ва Вас, само такива новини да се чуват

Общи условия

Активация на акаунт