ЮНОШЕСКИ АРТРИТ-3

• 142 527
  • 753
  •   1
Отговори
# 255
Браво! Страхотна новина!!!

# 256
Здравейте, много се радвам, че ви открих иот известно време чета в темите, моето детенце е на почти 3 годинки и от 3 седмици вече е с подути коленца, в началото не можеше да стъпва, но след като му изписаха Волтарен и Зинат на вторият ден се оправи и си стъпи на крачетата. От Русе сме, тук ни пуснаха изследвания но само кръвна картина, която се оказа добра, на своя глава пуснахме всички останали изследвания за установяване на това детото ни има ли ревматоиедн артрит, защото такава ни е диагнозата, но и другите резултати също излязоха добри.  Дадоха ни направление за преглед 39 и ни изпратиха в София. Не можахме тази седмица да отидем /заради много лошото време/ и отложихме часа за другата седмица, аз се насочих към д-р Лисички, но от днес малкият отново не може да си стъпи на едното краче и не мога да чакам до другият вторник. Обадих се за преглед и записахме час за утре, дали обаче ще важи нашето направление ако реши да ни пирема в болница.  Прегледа и нужните други такси ще си ги платим, но ще ни е трудно да влезем без направление в болница Токуда. Ако все пак се окаже, че сме за болница и прием, къде ще ме посъветвате да се носочим на друго място за преглед с направлението и при кой доктор? Много ще съм ви благодарна за помоща. Притеснявам се да не сме загубили много време в неподходящо лечение и да не се влоши състоянието на малкият.

# 257
  • София
Епита, направлението за хоспитализация ще ви даде и Лисички, ако прецени, че е нужно
не съм ситурна обаче, дали може као си била на частен прием
би трябвало да може
иначе това което носите не е за хоспитализация, то е само за преглед
занеси всичките направени от теб изследвания
и за съжаление, една седмица повече или по-малко не е от значение за заболяването, по-важна е да притесненията на родителте
давай волтарен и успех утре на прегледа

ПП Волтаренът не лекува, той предимно успокоява болката
затова и когато го спрете се започва отново

а, и дори с направление в Токуда се заплащат 70 лв. за избор на екип и 35 лв. на ден,  май, за придружител/това при хоспитализация/, но пък обстановката е на космическо разстояние в сравнение с педиатрията
можеш да се обадиш и да питаш, ще ти отговорят без проблем

# 258
 В педиатрията, направиха ремонт тази година и положението не е толкова трагично, каквото беше преди 2-3 години... Таксата е само 10 лв на вечер за придружител... Всички изследвания и лекарства безплатни... Където и да избереш, стискам палци... Направлението за хоспитализация може и от личния, може и от диспансерния...

# 259
Когато е на частен прием май не може да издаде направление за хоспитализация (ако искаш вземи от личния ви лекар),а с направление 39 можеш да отидеш и в поликлиниката към Педиатрията на ул. Найден Геров №2. Телефона е 81 54 239. При който и да отидеш няма да сбъркаш, всички са добри. Утре е д-р Стефанов до 13ч, но е със записване на часове. Аз мисля, че няма да влезете веднага в болница, ще ви изпишат някакво лечение за в къщи и ако не се получи евентуално тогава ...Всъщност каквото и да е ви желая да се оправите по- скоро! newsm10

# 260
Епита,и ние сме от Русе и сме с този проблем вече повече от година. Бих ти препорачала доц. Върбанова от Варна. Ще ти е по-близко от София. Да тичаш всеки месец или през два до София повярвай ми, ще ти е трудно. Ако искаш питай Лисичка за варианта, който ти предлагам и ще прецениш сама от отговора му. Успех!

# 261
Най- добре си вземете и направление за хоспитализация да си имате. Иначе в обща стая в Токуда за придружител се плащат 15 лв. на вечер, плюс 70 лв първоначално, всичко друго е безплатно.

# 262
някои които може да публикува една статия свързана с артрита да ми даде на лични емаила си.да му я пратя че не мога да я намеря в нета да ви дам линк.и затова я изпринтирах от вестник 168 часа на adobe reader.или да обясни как става че съм скаран с компютрите.

Последна редакция: нд, 14 фев 2010, 20:16 от венци

# 263
Аз съм нова във форума. Моя син е с ЮХА от 6 години сега е на 6 г. и 8 месеца. Беше само на 8 месеца като го диагностицираха. Има системна форма и са засегнати почти всички стави. Не мога да изброя през какво сме минали...... От 3 години сме на "Ембрел". имахме голям напредък,но счупи крак лятото и се върнахме пак назад. пробваме и хомеопатия от доста време,доволна съм, но за обикновенните настинки и грипове. Пробвах по настояване на хомеопата да спра ембрела,но издържах само 1 месец. Вчера пак се върнахме на него. Двам му добавки на Аква сорц - водорасли,клоастра и мастни киселини от 5г. и половина. Доволна сам,но пак само за настинките и грипа. Поне боледува по-рядко. Не си спомням период да сме били съвсем без болки и в ремисия. СУЕ и С реантивен не съм виждала никога в норма и хемоглобина никога не е в норма. Ако има някой с нашите проблеми,може да ми пише,даже и за подкрепа,имам нужда.

# 264
  • София
http://media.snimka.bg/5617/017488545-big.jpg
съжалявам за забавянето, това е статията на венци

# 265
Аз съм нова във форума. Моя син е с ЮХА от 6 години сега е на 6 г. и 8 месеца. Беше само на 8 месеца като го диагностицираха. Има системна форма и са засегнати почти всички стави. Не мога да изброя през какво сме минали...... От 3 години сме на "Ембрел". имахме голям напредък,но счупи крак лятото и се върнахме пак назад. пробваме и хомеопатия от доста време,доволна съм, но за обикновенните настинки и грипове. Пробвах по настояване на хомеопата да спра ембрела,но издържах само 1 месец. Вчера пак се върнахме на него. Двам му добавки на Аква сорц - водорасли,клоастра и мастни киселини от 5г. и половина. Доволна сам,но пак само за настинките и грипа. Поне боледува по-рядко. Не си спомням период да сме били съвсем без болки и в ремисия. СУЕ и С реантивен не съм виждала никога в норма и хемоглобина никога не е в норма. Ако има някой с нашите проблеми,може да ми пише,даже и за подкрепа,имам нужда.
zoior имуновенина знам че при системна форма помага много.особенно като се направят няколко поредни вливания примерно 4,5 поредни месеца за да влезе в ремисия и да се спре кортизона.знам със сигурност че има няколко по-силни и нови от енбрела лекарства но те не се прилагат в България а и няма много опит с тях за страничните ефекти.
като казваш засегнати стави какво имаш предвид смисъл вече увредени ли?правили ли сте ядрено магнитен резонанс?там се вижда всичко.разкажи по-подробно та да се опитаме да ти дадем съвет.по колко и какви лекарства пиете?кои ви лекува?от самото начало ли толкова агресивно протича при вас заболяването?

# 266
Благодаря,че някой откликна. Венци, слагали сме имуновинин много пъти,но нямаше ефект,последния път даже получи реакция към лукарството и го спряхя. Четох и за новите лекарства,имахте статия във форума,ще се консултирам с лекарката му и ще видим. Него го лекуват в детската клиника на ул. "Гешов" - София при доц. Михайлова
При нас заболяването започна внезапно и протече много бързо и агресивно. Започна с болки и оттоци на ставите на ръцете,пръстите и китките,много бързо обхвана глезените и колената. Имаше висока температура 2 месеца почти  и след това още поне 3 години вдигаше ,но не постоянно. След като вклучихме Енбрела нещата се поуспокоиха. Преди да го започнем бяха вече засегнати и шийните прешлени и беше неподвижен и със много силни болки и тембература. От 8 месечен започнахме с метилпреднизолон,след това медрол и епизодично метотрексат. Резултатите не бяха много обнадеждаващи. Лекарите се чудеха какво да направят,защото беше много млък избягваха пулсовете и до сега не сме правили. От метотрексата повръщаше постоянно нищо не задържаше и стигна на година и половина дете да е 7 килограма. Тогава започнах да му давам хр. добавки на Аква Сорц клоастра, водорасли и мастни киселини,спрях метотрексата и нещата бавно се регулираха. От тогава се опитваме да се лекуваме с хомеопатия-говоря за настинките и гриповете. Доволни сме ,но само за тези неща.Въпреки че беше на такива подтисащи имунитета лекарства , предполагам ,че благодарение на добавките не е боледувал много,от тогава вече 5 години не сме давали антибиотици. Но основното заболяване не се е повлиявало ,поне не видимо.Благодарение на енбрела спряхме урбазона преди близо 2 години и сме само на енбрел. В началото нещата бяхя много бързи и обнадеждаващи,но започнаха да зациклят след време. Стигнахме до едно положение на подобрение и до там.Благодарна съм, че макар и трудно все пак ходи.За нещастие миналото лято счупи и крак и нещата се върнаха пак назад -говоря за раздвижването,сега пак се носим повечето време. Благодарение на Енбрела той започна да расти и наддаде на килокрами и сега е в долната граница,но все пак в носма Grinning Април правим 3 години откакто сме на енбрел. Опитахме се с хомеопата да спрем енбрела и без това имах проблем с доставката, но издържах само месец. За месец нещата постипенно се връщаха наново. Неиздържах и пак започнах да му го слагам,ще опитам сигурно пак но по-нататък ,да се стабилизира малко времето,че то сега е ужасно. Търся и друга алтернатива,неможе вечно да сме не енбрел. Четох по форумите за LDN, но още незнам дали да му се доверя. Много обнадеждаващо звучи,но дали мога да го давам поне в началото заедно с Ебрела. Не съм написала сапътстващите лекарства и витамини те са много в годинити и всички сме ги давали,даже се радвам ,че инстинктивно съм му давала и рибено масло ескимо 3. Непрекъснато сме на масажи и всякакви неща. Не сме правили досега ядрено-магнитен резонанс,защото трябва да стои неподвижен и невярвам да се получи,само снимки сме правили.

# 267
zoior  newsm17 newsm09
просто не знам какво да кажа
знам че има тежки случаи, но това е ужасно
Досега във форума общо взето нещата вървяха добре и сега...
Наистина нямам думи, стискам палци все пак и при вас да започнат да се случват добри неща...
Ако имаш нужда от нещо, казвай с каквото можем ще помагаме...
Иначе, ние горе-долу сме добре,....не се хваля много, че  newsm48 не спи...Надявам се и при другите нещата да са добре...

# 268
zoior колко пъти подред са ви вливали имуновенина и в какви граници ви се движат CRP,CУЕ и другите важни изследвания.иначе не се претесняваи ще поизтърпим още някоя година мъки и всичко ще се оправи.казах ти има и по-хубави и мощни лекарства от енбрел.а и предстоят да излeзнат още по-хубави и надявам се вече лекуващи а не подобряващи симптомите лекарства.просто нещата тук в България вървят малко назад,това е истината.

# 269
 Simple Smile Благодария за подкрепата. Съжалявам,но не исках да внасям черни краски във форума. Просто те за мен не са черни, а ежедневие. Доста дълго време си затварях очите и умишлено не влизах по такива форуми,но явно вече сам узряла  Grinning А на Венци искам да кажа ,че не съм сигурна точно колко пъти бяха вливанията на имуновинин ,беше още в началото. Но със сигурност са повече от 5,може би 6-7,не помня,съжалявам. със сигурност ,обаче нямаше ефект. Последния път го пуснаха на по-висока скорост,за да си тръгне по-рано сестрата и се получи реакция и го спряха. За СУЕ-то, СРП и другите какво да кажа  newsm78?СУЕ в големи граници,но не по-ниско /и то в добрете случаи / от 25 СРП около 45, хемоглобин много нисък,биохимията е добра,аната отрицателна. Тези изследвания са с Енбрела. Кото го спряхме са както следва: СУЕ- 89, СРП - 92,32,хемоглобин - 101,фибриноген - 6,82,левкоцити в норма,тромбоцити - 553,другите са добре.
Интересуваме ,дали някой е пробвал LDN и дали сте доволни.
Венци дали новите методи се прилагат в съседна Гърция, дали някой знае?
Надежда не съм загубила,но е малко трудно на моменти. Кураж на всички  newsm10.

Общи условия

Активация на акаунт