ЮНОШЕСКИ АРТРИТ-3

• 142 520
  • 753
  •   1
Отговори
# 315
Ние вчера бяхме на преглед. Сравнително сме добре, с много леко оточе в коляното. Останахме на волтарен. До сега забравяхме понякога и лекичко го пропускахме, особено на морето, където минаха 2 дни докато намерим от 25, тъй като в 2 аптеки ни казаха, че не знаят за такава разфасовка и така...

# 316
Ледерлона е кортикостероид, които се поставя на място, т.е в самата става....Ако сте с олигоартрит става, ако сте с полиартрит, за съжаление не...До колкото знам още го няма в България....Ние сме добре, да чукнем на дърво, вече сме само на 5 мг метотрексат..Щом не пишете все се надявам, че сте добре....

# 317
Здравейте и от нас!

Не съм писала много отдавна. След като дъщеря ми стана много зле и щяхме да слагаме ледерлон, състоянието й започна бавно да се подобрява. Не сме спрели лекарствата, но най-важното е , че се чувства добре. Даже ходи на градина. Моля се да не се разболява.

Надявам се , че дечицата са ви здрави и се чувстват добре.

Имам 3 ампули ледерлон в срок на годност. Ако на някой му трябват да пише на n_ingiliyska@abv.bg

Последна редакция: чт, 28 окт 2010, 14:09 от ingiliyska

# 318
Здравейте,момичета!Аз   отдавна не съм писала,но вече е време да разказвам.Ние сме трета година на енбрел,  нямаме болки,оплаквания,но до кога ще продължи лечението никой не знае.Опитахме да намалим дозата,но не се получи.Всички изследвания са в норма и АНА отрицателна,ноСУЕ - 41 и не се знае от къде идва повишаването. Надявам се при вас всичко да е наред . Поздрави!

# 319
Забравих да питам мамите на дечица и с очни проблеми от артрита къде ходите на прегледи,защото ние ходехме при Екимова,но тя често отсъства и не знам...

# 320
Здравейте! Бяхме навън, преди малко се прибрахме, защото малката я заболя крачето. И като й погледнах едното коляно, изпаднах в шок. Доста подуто. Много се изплаших, защото до сега не е имала боли, скованост и т.н. А и от 2 г. сме уж в ремисия. Дадох й волтарен, който по принцип пие само сутрин. Но незнам как да й помогна. Утре ще се обадя на доктора, но много ме е страх да не започнем пак преднизолона. Sad Какво да правя? Да й маправя ли някакъв компрес или да не експериментирам?

# 321
Не прави никакви експерименти,а се обади на доктора и той ще прецени.Много е специфично и индивидуално,да не маправиш някоя  беля.Времето е топло,но гадно и всичко се отразява ,за съжаление.Няма да се окаже нищо сериозно,ще видиш.Успех и не се притеснявай-всичко ще отшуми!

# 322
За жалост докторът ни отсъства и се чухме само по телефона. И той смята, че е от времето, а аз мислех, че понеже не е студено и влажно, не може да се отрази. Каза да разпределим волтарена на половинки 3 пъти на ден и да прави студени компреси, а след това да мажем с волтарен емул гел... и да чакаме. Обаче сърцето ми се късе, защото малката не може да стане. Помагам й до тоалетна като й се ходи и я носим с татко й на ръце. Докторът каза да почакаме 2-3 дни да видиме дали ще има ефект и тогава евентуално да се предприема друго. . . Никога не й е било толкова подуто коляното, дори първия път като й се отключи заболяването. До момента пункции не сме правили, но си мисля, че сега може и да се наложи. А как се плаша от кортизона....Ако се направи пункция, дали ще се наложат и лекарства после или само ледерлона в коляното?

# 323
zdraveite i az mnogoooooo otdavna ne sam pisala. Ne 4e sme mnogo dobre,no kato 4e li malko pozagubix kurag ili pak neiskam mnogo da mislia za toba  Thinking. Sigurno e za6titna reakcia newsm78. Po povod na napisanoto ot Pevka, i nie sme na enbrel ot 4 godini,sa6toto ne6to kato vas, otnovo utaiki visoki ,drugoto e gore-dolu v norma,e ne savsem,i dokoga nikoi neznae. Iskaxa pak da minavame na urbazon,no pravia vsi4ko vazmogno da ne go dopuskam,dokoga.... pak neznam.Nie sme i seriozna forma poliartrid,po4ti na vsi4ki stavi. Napalno razbiram maikata,kogiato kaza 4e gia e strax da se obadi na lekaria ,da ne bi da minat pak na urbazon,givegia s tozi strax ot godini. I sega triabva da go napravia,za6toto 6te minavame na komisia,a neznam kak  Tired Niakoi be6e pisal za novi lekarstva vav foruma,koito gi niama v balgaria,ili sa o6te novi za nas,ako pro4ete tova ,neka mi pi6i,molia. Sega sam se xvanala da go vodia i na bioenergo terapeft,molia ne se smeite,no udavnik i za slamka se xva6a,ako ima reziltat 6te vi go prepora4am.
Mnogo zdrave i kurag na vsi4ki.

# 324
Мойта дъщеря е на 15 години и вече 13 от тях се бориме с ЮХА и сме минали през всички етапи и методи на лечение. Получава някакъв проблем общо взето лятото и в топло време.Зимния сезон се чувства най добре, така, че е много индивидуално.Пила е години наред метилпреднизолон,волтарен и всякакви кортикостероиди. Стриктно следяхме всички показатели,но странични ефекти-доста.Но за съжаление,момичета,някой път се налага. Ние от 3години не сме на тях, пием ту имуран, ту резохин и слагаме вече няколко години Енбрел. Нещата се пооправиха, но Енбрелът не е панацея. Оплаках ви се и аз,малко ми олекна и се надявам всичко да отшуми, но кога...Чао от мен и дано да пишеме само хубави новини!

# 325
Ледерлон сме слагали няколко пъти.Първия път коляното не се наду повече от година.След това обаче артритът мина и в други стави и вече ледерлона не помагаше.Възможно е да не се наложи да пиете лекарства,ледерлонът атакува директно засегнатата става.Желая ви бързо възстановяване !

# 326
Да чукам на дърво, нещата се пооправиха. Вече няма болка, ходи си нормално и коляното започна да спада. Дано се оправят нещата...

# 327
Дано да се размине само с това. Стискаме палци.

Hug

# 328
Благодаря ви за подкрепата!
Днес нещата са още по- добре. Коляното е спаднало още, вече няма болка и не куца.
Продължаваме с компресите.

# 329
Здравейте и от мен!Малкия е от 15 мес.на Енбрел,но продължаваме с преднизолона 2 тб за 14-те му кг.ЦРПи утаики високи......Скоро намерих един добър калциев препарат специализиран за деца-Коксамин киндер извлечен от водорасли и с мн.добра усвоимост(за тези които са на калций)Отдавна давам рибено масло,отскоро започнах и масло от вечерна иглика и коластра......и аз като удавник за сламка.Пивка,а с ръста как сте за всичките тези години,навакса ли си след спиране на КС?

Общи условия

Активация на акаунт