ЮНОШЕСКИ АРТРИТ-3

• 142 518
  • 753
  •   1
Отговори
# 345
  • София
и аз съм се замисляла за ензимите но пак си мисля дали и при тях няма някакво странично въздействие....
трябва да поразпитам ревматолога но се съмнявам да е наясно с тях.

# 346
Какво знаете за артрита и шарките?
Как би се отразила една шарка на децата ни?

# 347
Мойта дъщеря изкара варицела преди 5 години и тогава беше в много остра фаза на артрита, но шарката мина много леко ,без никакви усложнения.Доктора ни беше изписал някакво хапче и много бързо отшумя варицелата, хем не беше много малка. Лошо  е, че нямаме никакви ваксини и си е страшничко. Дано да ги пропускат тия шарки. Ние утре сме на комисия за Енбрел и , момичета стискайте палци да ни го отпуснат, защото без него не знам..., не ми се мисли!  Желая ви много здраве и хубави емоции!

# 348
Здравейте момичета.Днес разглеждах форума и реших и аз да се включа.Дъщеря ми е с юношески  полиартрит от близо 3 години и провеждаме лечение с Медрол и Метотрексат.През миналата седмица минахме комисия за да започнем Енбрел.Някой може ли да ми каже нещо за това лечение.

# 349
Stefieli, ние сме на Енбрел от 1 година и 2 месеца. Със започването на Енбрела започнахме постепенно да намаляваме  и след около 4 месеца спряхме Преднизона. Сега сме само на Ембрел и Метотрексат. Ефекта от Енбрела се усети почти веднага.
Лекуващата лекарка ни обясни, че лечението продължава минимум 2 години, като след първата година се намалява и спира Метотрексата и след това се намаляват дозите и се спира Енбрела. Това е идеалният вариант.
Ние все още не сме започнали да намаляваме Метотрексата официално, но на практика намаляваме дозате и на двете, защото за 8 месеца, след спирането на Преднизона пораснахме с 8 см. и 5 кг. Grinning
Желая ви успех в лечението и весело посрещане на празниците!

# 350
pepy,благодаря много за отговора. Пожелавам Ви бързо излекуване и весело посрещане на празниците.

# 351
не знам дали тази тема е подходяща, но не намирам по-подходяща да попитам за мнение
От известно време-  над 6 месеца, дъщеря ми (на 9 години) има болки в различни стави на тялото, ту в една, ту в друга, които отшумяват
Посетихме в началото ортопед, по-късно педиатър и ревматолог в Педиатрията, а сега д-р Лисички от известно време. Има правени снимки, гърлен секрет- отрицателен, кръвни изследвания всичко в норма освен повишени ANA тела, което е и въпроса ми...д-р Лисички каза засега да пие Волтарен и да повторим по-натам изследването в друга лаборатория, но на мен мира не ми дава...факта че може би има индикации за СЛЕ  Sad
След като прочетох тази статия http://www.printo.it/pediatric-rheumatology/information/Bulgaria/2.htm която е много полезна и обширна, си давам сметка и за някои други промени- главоболие, промяна в настроението (но и двете може да са от възрастта), отделно болките с ставите и самото положително изследване на ANA телата
Интересува ме ако има някой родител с дете с подобна диагноза, да ми пише евентуално с някакви насоки  Sad

# 352
  • София
Lost  защо не потърсих помоща на хомеопат? вместо да седиш и да чакаш да пускаш нови изследвания.... /може да се окаже че си изпуснала ценно време/

# 353
Аз бих се доверила на д-р Лисички....Стискаме палци...

# 354
Подкрепям   Angie.

# 355
Аз му имам пълно доверие, но нали знаете...не ми се иска да се потвърди такава диагноза  Confused

# 356
ВЕСЕЛА КОЛЕДА И ЩАСТЛИВА НОВА ГОДИНА НА ВСИЧКИ ДЕЦА И ТЕХНИТЕ МАЙКИ......НЕКА НОВАТА ГОДИНА НИ ДОНЕСЕ ЖИВОТ И ЗДРАВЕ, ПО-МАЛКО БОЛКИ И  newsm51 santa2  madnoel People Santa Close-mas: newsm10 ДЪЛГИИИИИ РЕМИСИИ ЗА ВСИЧКИ.....ЦЕЛУВКИ НА ВСИЧКИ...

# 357
Мили мами и сладки дечица, ЧЕСТИТА КОЛЕДА И МНОГО щАСТЛИВА  И ЗДРАВА НОВАТА 2011г.! Много усмивки и всички сбъднати мечти ,здраве,късмет и весели празници !

# 358
Честита Нова година! Желая ви много здраве и поводи за усмивки!

# 359
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА НА ВСИЧКИ..... МНОГО, МНОГО ЗДРАВЕ И ЩАСТИЕ...

Общи условия

Активация на акаунт