ЮНОШЕСКИ АРТРИТ-3

• 142 540
  • 753
  •   1
Отговори
# 360
# 361
Венци,pадвам се че се вкlючваш!Опpедеlено пpи системната фоpма този пpепаpат е по-добpият от енбpеlа ,но докато го pегистpиpат за деца......може би до Япония тpябва да отскочим.Вие как сте?Аз да се похваlя от масlото от вечеpна игlика-давам по 2 гp дневно-утайките и CPП са доста надоlу

# 362
ами ние си пием медрол по 1 таблетка дневно+метотрексат 2 таблетки въднъж седицата.след 3 месеца ставаме на 4г. 15кг сме и сме високи 99см от вече доста време.a другата седимца започваме енбрел даи боже.иначе роактемра е разрешена в сащ,япония и европеиският съюз но в нашата тъпа държава не е.а уж сме в европеиският съюз.и явно за това не ни включиха него.иначе отзивите са мноого добри за него особенно както казваш и ти за системна форма за сега маи е наи-доброто лечение.даи повече инфо за това масло от вечерна иглика как се дава и сигурна ли си че помага.

# 363
Вечерната иглика както и масло от пореч съдържат гама линоленова киселина,за деца са давани 240-360 мг  без странични ефекти и с добро повлиаване на заболяването.Разбира се задължително рибено масло поне 700мг-омеги/т.е.2гр.чети в гугъл или темата на Пинк пантер за мазнините.Много важно за системните калций +1300единици вит Д/и ние сме 15 кгОсвен това изключих свинското,давам мляко с 0,1%масленост,коластра ,чай копррива,пресен сок от ананас ,сок от червено цвекло,морков и целина.Сега проучвам за соята....пусни в гугъл Lunasin.Аз мисля че след 2 месеца ще махнете медрола съвсем.През това време го пази от инфекций за да мине всичко гладко.И не започвайте няколко неща наведнъж особено ако ви предстои енбрел.Успех !

# 364
В петък започнохме Енбрел.Едно шише от 25мл струва 300лв и би трябвало да ни стига за 2 седимици щото сме 16кг и ще ни слагат по 6мл два пъти в седмицата ако съм разбрал правилно цялата информация де.

# 365
Честита 2011 година на сладките дечица и техните силни родители! Нека тя да донесе много здраве, щастливи усмивки и всички сбъднати мечти! Венци, Енбрел не ви ли го отпуснаха по здравна каса , на нас в момента ни е безплатен, но нямам отговор за продължение през следващите 6 месеца ,а имам само една ампула. Ние слагаме 2 ампули за 3 пъти, защото е 50 кг.Дано скоро да напишат становище, иначе не знам как ще я караме, в противен случай ни излиза 2000 лв. на месец , а това е непосилно. Желая ви успех с лечението и да пишете само хубави новини!

# 366
ами ние след 3 месеца ставамена 4 и затова иначе като навършим 4 ще го поема здравната каса.добре де и на всеки 6 месеца какво искат от комисията за да го отпускат- да са лоши изследванията ли и при тях ли се правят изследванията?и друго да попитам като сме 16кг по колко трябва да ни бият като количество и през колко време.щото ся ни казаха 2 пъти в седмицата по 6мл/мг като цялото шише е 25 демек ще стига за 2 седимици.

Последна редакция: вт, 18 яну 2011, 10:22 от венци

# 367
Шишенцето е само1мл.Слага се подкожно 0.25мл 2 пъти седмично---това си е точно 2 седмици и ние сме така.И няма нищо сложно да го слагате вие!Сега наблюдавайте и питайте как става,ще свикнете бързо.Аз даже се изучих да слагам без остатък.Винаги в спринцовката осава след инжектиране-0.04-0.05мл ,което си е много предвид концентрацията.

# 368
Честита нова 2011 година на всички.Преди един месец подадох документи в здравната каса за за ни отпуснат Енбрел.Можете ли да ми кажете колко време трябва да чакам за да ни отпуснат лекарството.

# 369
ми пак не разбрах много е объркано с тоз енбрел и с неговите спринцовки в кутииката винаги остава и сме си взели други които да го изстискват до краи те и без това вътре не стигат спринцовките.казаха ни да слагаме по 6 което пък отговаряло на 2,4 на спринцовката.

# 370
След три години с Енбрел вече съм доста в час и пиша . Една ампула съдържа 25 мг. Тя е за педиатрична употреба( за деца) и може да се използва няколко пъти и да няма остатък.Дозата се определя според килата на детето, като те се умножават по 0,4.За дете 16кг се умножава по 0,4 и се получават 6,4 мг Енбрел, като дозата може да бъде и малко по- малко, 0.4/ кг е максималната. Едно деление в ампулата се равнява на 2,5мг Енбрел.Деленията са 10.За 16 кг трябва да изтеглиш от ампулата две деления и половина. Веднага след това прибираш остатъка в ХЛАДИЛНИК (винаги лекарството трябва да седи там и да се вади малко преди да се слага и се топли само на стайна температура). Не е нужно да взимаш други спринцовки, защото има достатъчно в опаковката и те стигат поне за две слагания. Всъщност на Вени моге да не стигнат, защото от една ампула ще тегли 4 пъти и тя ще му стига за две седмици. Документите за Енбрел сме ги подали преди повече от месец- на13.12.2010, получих едно писмо, че трябва да занеса и срп( сереактивен протеин, който до сега не са ми го искали) и сега чакам.Миналия път отговор от НЗОК получих след два месеца , сега не знам. Желая ви здраве и късмет!

# 371
Ние сме на Енбрел от година и 3 месеца. Бяхме 15 кг. и ни изписаха 15 мг. на седмица.
Разликата е, че слагаме цялото количество наведнъж.
Сега сме около 20 кг. но дозата си е същата, т.е. засега я намаляваме с растежа.

# 372
Ние сме на Енбрел от година и 3 месеца. Бяхме 15 кг. и ни изписаха 15 мг. на седмица.
Разликата е, че слагаме цялото количество наведнъж.
Сега сме около 20 кг. но дозата си е същата, т.е. засега я намаляваме с растежа.
но така излиза 30 на 2 седмици а при нас излиза 24 на 2 седмици а сме при това 16кг.на всякъде забелязях е различна цената вие за колко го купувате примерно 1 флакон от 25 щото нали в кутията има 4 по 25?

Последна редакция: чт, 20 яну 2011, 18:22 от венци

# 373
Венци, на нас ни го отпускат безплатно. Цената на кутията - 4х25мг. е около 800$
За дозата си спомням, че ни обясниха 1 мг. на килограм. Явно има малки разминавания
в лечението с Енбрел. Важни са резултатите  newsm10
Успех!

# 374
как сте маики,искам да питам точно какви изследвания се правят и къде преди започване на лечение с енбрел.разбрах че се правело и някакво изследване за риск от туберкулоза или нещо такова при лечение с енбрел.

Последна редакция: пн, 24 яну 2011, 17:04 от венци

Общи условия

Активация на акаунт