ЮНОШЕСКИ АРТРИТ-3

• 142 028
  • 753
  •   1
Отговори
# 600
  • варна
Кажете моля ви къде да си заведа детето на ревматолог за трето мнение, понеже вече много съмнения ми се насъбраха и искам да направя още един консулт.
Ако се сетите за някой във Варна ще е добре, ако не-ще ходим в София.
Казаха ми да отида в Клиниката по ревматология на проф.Рашков.

Синът ми е с юношески пауциартикулярен артрит.
Имал е два пъти подувания и болки-декември 2010 и март 2011 година.
От тогава до ден днешен няма нито болка, нито оток, нито странична реакция, нищо...
Плува си редовно, ходим на плаж, кара колело, ходи на айкидо, пада по незнам колко пъти на ден-краката му са целите в синки-не мога да го спра колкото и да мрънкам да внимава.
Лечението обаче продължава, тъй като има излив над коляното и е леко подпухнало.
Има и лека деформация на ставата, която според лекарката ни не е проблем и с растежа ще се уеднаквят двете колена.
Изследванията са му наред.., антинуклеярните антитела обаче са положителни.
В началото беше на Волтарен-без прекъсване доста месеци.
После Резохин, който спрях на своя глава, понеже много ме плашеше листовката.
След това минахме на Салазопирин и така е вече 8-9 месеца.
Преди около 2 седмици го спрях пак на своя глава.
Казах на лекарката разбира се на контролния преглед и никак не я зарадвах с решението си.
Незнам дали допуснах грешка.
Подложена съм и на психически натиск и макар, че трудно може да ми се влияе, все пак при постоянно мърморене и натякване, че здраво дете го тъпча излишно с лекарства...поддадох.
Още повече, че доста често синът ми започна да се оплаква от стомашни болки.
Единственото, което не съм спирала за тази година и половина е рибеното масло-за пиене, желирани, различни производители..сменям формите.
Ревматоложката ни изписа една ампула, която да си набавим от чужбина и да я инжектират в коляното на детето.
Каза, че действието и трае 3 месеца и така поне ще  е сигурна, че има лекарство, което действа локално.
Пробвах да я намеря в Турция, но безуспешно.
Но въпреки, че съм поръчала да ми я търсят и на друго място, пак продължавам да се чудя дали е редно да го правим.
Споделете и вашето мнение.
Всички ми казват, че не е нормално да се пият толкова дълго подобни лекарства, че се правят почивки, че мога да докарам на детето язва и какво ли не още...
Объркана съм.
А лекарката ни твърди, че в моите очи година и половина е много, но в ревматологията е кратък период.

ние сме от варна преживяхме същото за период от 1 година в токуда д-р лисички ни отхвърли диагнозата и ни каза през 1год да се изследваме

# 601
Опитвали ли сте ,лечение зад граница?Тук вече лечението на дъщеря ми не и помага.Енбрела не действа повече ,направо се отчайвам.За 5 години състоянието на детето ми се влоши,отколкото да се подобри.
 Казаха ни ,че във Франция са добри специалисти,но никаква друга информация нямам.Иска ми се поне косултация да направим.
  Ако някой има информация,моля,нека да я сподели.

# 602
  • София
мимозче, за съжаление и във Франция и навсякъде по света лекуват по един и същ начин с много малки разлики. Казвам го от личен опит- била съм във Франция- изписаха ми метотрексат и енбрел.
В италия- изписаха ми медрол, салазопирин и енбрел:)

# 603
Bunnie,благодаря за отговора,предполагах ,че авсякъде лекуват по сходен начин ,но все не ми се вярваше.

# 604
  • София
Bunnie,благодаря за отговора,предполагах ,че авсякъде лекуват по сходен начин ,но все не ми се вярваше.
дам, и аз отидох с тази надежда, но уви!

# 605
Мимозче,и аз мисля,че тук се прилага същото лечение както и в Европа.Гледахте ли в "На кафе "тази седмица имаше за стволовите клетки ,тяхното извличане и приложение за лечение на много болести.Малкият сега е на 6 г.и е подходящ за извличане на стволови клетки от пулпа на млечно зъбче.......сигурно е скъпо,но трябва да се проучи.

# 606
И аз съм сигурна, че лечението в Европа и дори и в Щатите е същото, защото имам там роднини. Когато мойта се разболя, братовчед ми проучи и ми каза, че и там се поставя ледерлон, пие се метотрексат и другите наши стероидни и противовъзпалителните. Разликата е само в качеството на лекарствата, което никак не е малко. Ние вече сме на Хюмира и поставихме първата доза. Надявам се, че ще помогне! Поздрави!

# 607
И аз това чувам че сега е много популярно извличане на стволови клетки от пулпа на млечно зъбче.ако детето не се повлияе от други лечения мисля че това е спасението.

http://biohellenika.bg/%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/%D0% … D0%B8%D0%BD%D0%B8

http://play.novatv.bg/play/272126/

http://play.novatv.bg/play/272215/

http://play.novatv.bg/play/272334/

Последна редакция: пн, 14 май 2012, 23:10 от венци

# 608
Момичета, търся Ледерлон.
Обръщам се към вас, понеже бях чела преди известно време в темата, че някой си е купил повече и има за продаване.., ако не се лъжа беше pivka,но беше отдавна....
Питах мои приятели в Италия, Словения, Турция-няма.
Сега съм писала на други в Гърция и Германия, но още нямам отговор.
Ако все още му се намира на някой, моля да ми пише.
За момента нямаме проблеми със ставата, но лекарката ни предупреди да си го набавим в резерва.
Юни ще се консултираме и с Д-р Михайлов, живот и здраве всичко до тогава да е наред и се надявам да не се наложи да го слагаме въобще.
Болезнено ли е много поставянето му?

# 609
ние имаме, но по кой начин да изпратим.От София сме. Ако го поставяте в клиниката няма никакъв проблем и да го донесем. Поздрави!

# 610
Поставянето е за кратко време, с напръскване за упойка и малко боли, но пък Ледерлона е локален, директно на засегнатата става и е много добър, няма странични ефекти. Когато на дъщеря ми поставиха за пръв път Ледерлон , тя нямаше после проблем почти две години. Желая ви успех!

# 611
И ни се завръщаме отново с болки в тазобедрената става от 2 дена. Все се надявах че ще се размине, но утре ще ходиме при д-р Лисички.

# 612
Много съжалявам, че имате болки, но пък може и да е от гадното време и резките промени, така, че не се притеснявайте,защото сигурно е моментна болка. Дано да е така и всичко да е наред!

# 613
Много съжалявам, че имате болки, но пък може и да е от гадното време и резките промени, така, че не се притеснявайте,защото сигурно е моментна болка. Дано да е така и всичко да е наред!
май си права. Болките са на периоди, появяват се и преминават.

# 614
Здравейте,

Дъщеря ми има артрит от две годишна(сега сме на 4). Пробвали сме доста неща тук в Канада, но без голям успех. Сега сме на Напроксин и метотраксат-инжекции.

Пиша ви с въпрос за сливиците. Помага ли ваденето на сливици. Някой чувал ли е за дете излекувано след вадене на сливици?

Мерси предварително:-)

Общи условия

Активация на акаунт