ЮНОШЕСКИ АРТРИТ-3

• 142 006
  • 753
  •   1
Отговори
# 615
Ние ги извадихме с надежда, че заболяването е от тях, първо третата и след това и другите две. Нямаше никакво подобрение, не се и влоши, но и нищо не помогна. Сливицете, поне двете се оказаха здрави. Ако детето не прави ангини или алергии по- добре е да не ги вадите. Поздрави!

# 616
Дъщеря ми е на 2 години и половина и е с диагноза артрит???Поду и се коляното и палеца на крака!В изследванията обаче няма нищо нередно освен утайката която вече спадна и положителни антинуклеарни антитела които са май доста притеснителни!Някой ако е наясно за тези антитела моля да ми разясни!

# 617
Здравейте!
Някога отдавна, често пишех в тази тема за съжаление. Голямата ми дъщеричка е с ЮХА и увеит. Понеже знам, че няма внос на ЛЕДЕРЛОН, все още, ако на някой му е нужен, пътувам всеки месец до Германия и мога да взимам. Предложението ми не е с цел търговия, предлагам като услуга, защото знам, какво е да ти трябва! Пишете ми на ЛС
Заминавам на 15октомври

zozka81, съжалявам много за момиченцето ти. Моята дъщеря беше на същата възраст, когато и се отключи заболяването. Искрено се надявам, бързо да влезе дъщеря ти в ремисия и да нямате повече проблеми- никога, никога... Иначе заболяването е много коварно и кошмарно

# 618
И нашите АНА не са в норма-(++++).
Препоръчаха ни да сложим Ледерлон или да започнем нов курс с Резохин.

# 619
Благодаря ти МИШЕЛ!Дано бързо се оправим че вече три месеца е с подуто коляно но не я боли и дори бяга!А тези антитела как се променят че нашите сега излязоха отрицателни и другите показатели са в норма!И аз си мисля вече да не би да има някаква грешка но пък коляното все още е подуто????

# 620
Бръмбофръц ходихте ли за друго мнение ?

# 621
 Моята девойка е в ремисия на ставите от 2008. Ремисия, която постигнахме с кортизон и метатрексат за около 1г, но и откриха увеит преди една година, който се смята за следствие от артрита, както знаете. За съжаление, някак този увеит е убегнал на лекарите и всъщност така и не разбрахме, кога е било възпалението, когато го откриха всъщност вече нямаше възпаления в очите а само последствията, които показват, че е имало такива, т.е синехии на ириса. Сега я лекуваме в Германия, започнахме втора година от началото на лечението. Детето е добре, изследванията също и се надявам все така добре да вървят нещата.

zozka81, дано детенце бързо да се оправи, но знам, че не е добре тази течност да стои в ставата, защото тя я деформира, и означава, че все още, там има възпаление. Моя съвет е да не оставята така нещата. Посъветвайте се с ревматолог и ако трябва, търсете и второ мнение-болестта е коварна... И следете очите, много е важно!

# 622
Моето дете се води в ремисия от около 4 години, през които се е налагало рядко да приема волтарен. Но едното колянце винаги си е било по-подуто от другото. Аз искам да питам на някои от вас намерха ли при4ината за появата на заболяването?

# 623
При нас не се откри причина за отключване на заболяването. Аз имам съмнения за една ваксина, но може да е само съвпадение. Лекарите в България отричат такава връзка, но е факт съвпадението. Еми е много чувствителна, аз бях бременна с второто си дете и се случи малко преди да се роди. Понякога си мисля, че може и да се е притеснявала от раждането на бебето, като страх от неизвестното, знам ли?! Еми беше толкова мъничка...Отключването на автоимунните заболявания може да бъде всичко. По мои наблюдения много е малък процента на децата, на които са открили първопричината за отключване на заболяването, за съжаление.

Дъщеря ми е с диагноза ЮХА от юни 2006, от септември 2008г се води в ремисия и не е имала никави ставни болки, но пък както казах има увеит

# 624
Бръмбофръц ходихте ли за друго мнение ?

Ходихме при Доцент Стефанов в София, но преди да направим последното изследване.
Той препоръча да пуснем отново АНА, тъй като последно са изследвани през март и резултата не е никак добър.

Зачетох се назад в темата и ми направи впечатление, че стойностите на CRP, които са посочени са много странни...
Не са ли еднакви референтните граници в лабораториите?

Последна редакция: пн, 08 окт 2012, 12:21 от Бръмбофръц

# 625
Здравейте и от мен.Много ми се иска да се свържа с родители на деца ,които се лекуват с Роактемра.Ние сме вече 10-ти месец на Роактемра и като цяло съм доволна от резултата,напоследък покрай инфекций разредихме слагането на лекарството и това се отрази.Много ме е страх от разни там хреми и кашлици защото те провокират заболяването пък и отлагат основната терапия.Сега малък трябва да е на предучилищна ,а още не съм го пуснала.Имам останали 3 спринцовки Енбрел-25 мг. от предишното ни лечение-стоят си в хладилника,годни до 01 .2013 .Продавам на много ниска цена,а декември месец ще ги подарявам/ако има на кого/.Желая здраве на дечица и спокойствие за родителите!

# 626
Писах и в друга тема. Питам за при4ината, защото скоро имахме един проблем. Повви no се обрив, изследванията показаха нали4ие на стафилококои. Дерматоложката ,която е еврейка предложи дълхо ле4ение с АБ- за около година, ежедневно в по- ниска доза, с цел да се из4исти на 100 % бактерията, която може и да е при4инител на артрита. Ревматологът оба4е отказа категори4но такъв тип ле4ение, защото първо, детето е в ремисия и второ- каза,4е ако дерматоложката открие повода за появата на ревматизма, ще полу4и нобелова маграда, защото при4ината е неизвестна в световен мащаб. В отговор тя пък каза, 4е тукашните лекари не са свикнали да лекуват така, а в Израел това била много успешна практика.

# 627
Извинете за правописа, но пиша от тел. и ми е много трудно...

# 628
Lilium Simple Smile , всъщност в Германия, където лекуваме дъщеря ми също търсят "вируси" причители на заболяването, и всякакви такива бактерии, които биха могли да "предизвикват" имунната система.

# 629
  • София
Според мен заболяването на синът ми се появи вследствие на стрес покрай кандидатстването след седми клас, въпреки че влезе да учи където искаше. Заболяването не се появи веднага по време на подготовката, изпитите или класирането, а няколко месеца след това.

Имаше и допълнителен стрес от новата среда в която попадна, въпреки че в момента е много по-доволен от нея в сравнение с предишното училище. С децата в предишния клас вървяха заедно от детската градина и това беше първото сблъскване с нова среда.

Допълнителен стрес беше и това, че вече не можеше да бъде пълен отличник, какъвто беше до този момент и т.н.
В момента приема нещата спокойно. Дори и тройка не ни трогва.  Simple Smile Няма болки в ставите, температура или обриви. Моля се да сме влезли в ремисия. Откакто спря медрола за кратко време дръпна много на височина, отслабна, тренира усилено. Стискайте палци, така да е занапред. Peace

Общи условия

Активация на акаунт