ЮЛЧЕТА 2009 - Тема 2

• 11 737
  • 281
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Благодаря на отговорилите за кенгуруто   bouquet
Мисля да взема или това на Дисни, или на Чико едно
Сиси аз тоя дето го гледах беше 10 картинки обяснения, то не бяха премятания, не беше чудо ooooh!. Както и да е - все пак кенгуруто май е по-безопасно Peace
Стеф и аз в един момент се видях в чудо с тия пелени и размери. Ние почнахме с Памперс за новородени, но вече излизаме от горната граница, та й взех следващия размер. Той естествено и беше много голям, та накрая се спряхме на Хъгис за новородени - те поне са до 6 кг и също са мекички като Памперса
Днес правихме втората ваксина за Хепитит В. Явно бебка доста я заболя, защото за първи път я виждам да плаче със сълзички. Иначе е наддала 1300гр от изписването и е пораснала с 5 см. Следващият месец ще й биеме Пентаксим - ние също предпочетохме тази, вместо полагащата ни се по каса.

# 151
mia_ata , а ако ти кажа ,че нашата лекарка ме караше да почвам от сега със сокчетата  Laughing. Да повечето майки мислят,че 3м.е рано но смятам тогава пак да почнем със плодовите пюрета веднъж на ден както при каката.

И мен това кенгуру на Дисни ми хареса ,че и цената е добра.Все искх да го пробвам преди да го купя но май ще поръчам от интернет,че не съм виждала такова в Бургас.Все са от 70лв. нагоре.

Все забравям - честит рожденник на Радина - жив и здрав и много послушен

# 152
  • София
Аз дори се колебая за педагогическото захранване,когато детето само си иска от храната на масата.Никой не може да ме убеди,че бебе което не седи може да яде нашата храна.Нали за това е кърмаче,само на кърма.И впрочем в легнало положение ли му давате с лъжицата  newsm78
Това всяка трябва да прочете от началото до края, и тогава да направи избора си за захранването.
http://missby.wordpress.com/2008/01/16/solids-pedagog/

Последна редакция: ср, 12 авг 2009, 23:45 от Mime-to

# 153
.И впрочем в легнало положение ли му давате с лъжицата  newsm78

Е те не ядат от нашата храна а пюрета.
Петя я слагах в преносимата кошница и там я храних или в мен.

# 154
Една приятелка ми каза че шезлонгите са много удобни за хранене,преди да се премине на стол за хранене. Нейната бебка до към 9ти месец беше на шезлонг за хапването.

# 155
  • София
Да не го превръщам в спор ,но според мен всяка храна различна от мляко ,е за големи,или поне не за няколко месечни бебета.Ако е пюрирана, това не я прави бебешка.Бу много добре го е обяснила.

# 156
  • Canada
Честно казано въобще не съм се замисляла за захранването. И предния път, и сега мисля да слушам докторката ни. Имам й доверие. Не помня откога сме захранвали Кари, но мисля че сокчета й давахме от около 3 месец, но пък тя беше на АМ.

# 157
Захранването не започва ли от 4ти месец??? newsm78  Гледам че на някой пюрета на Хип пише 4 месец.

# 158
  • София
Ми нали трябва да го купуваш по-дълго време  Laughing,точно там е въпроса,не знам как не са ги сложили в списъците за покупки за бебето  Laughing (щото това вече се случи с адаптираните млека,в някои списъци те съветват да си купиш една кутия още преди да имаш бебе Shocked).То за такива милиарди става на въпрос в тая индустрия,че само объркват жените.
Цитат
Как са живели столетия наред нашите баби, прабаби и пра-пра-прабаби? Майката е трябвало да се грижи за семейство с поне 2-3 и повече деца и 2-4 възрастни, като наред с къщната работа, тя не рядко е работела и на полето. Дали е имала време и желание да готви специална бебешка храна за най-младия член на семейството? Не само, че не е имала, но такава мисъл надали изобщо й е хрумвала. Ако бебето е искало нещо от масата, давали са му мъничко да опита, ако с ръчичка е докопвало нещо от общата чиния – си е хапвало. Ако детето не иска да яде – никой не го и кара.
Все повече майки се връщат днес към този начин на естествено захранване, защото той има много предимства. Чрез този метод се окуражава интереса на детето към общата храна на масата и този интерес остава устойчив – рядкост е деца, захранени така, да са злояди в бъдеще, напротив – дете, което е възпитано да се отнася към храната с нужното внимание и уважение, пораства с една добра култура на хранене.

# 159
Съгласна съм с Миметоnewsm10

Аз не мисля, че трябва да има общо правило за това в кой точно месец да става захранването.  То е индивидуално при всяко бебче и е свързано с чисто физиологичната му потребност от прием и на допълнителни хранителни вещества. За това смятам, че захранването трябва да е когато бебчо си покаже, което напълно се припокрива с идеята за "педагогическото захранване".

# 160
  • Zagreb CROATIA
Karelia, Ентерокинда се дава по 3к. на прием, 20-30 мин. преди или след хранене.Може до 6 пъти на ден.

# 161
Добро утро ! Гледам никой не е писал таз вечер и тайно се надявам всички да сте спали Simple Smile Аз да се оплача не можах Sad Нестига гадните колики,ами и малката на сън е повърнала и го е изкарала през нослето и като станах да я видя едвам дишаше горкото и един рев ... И веднага вкарахме аспиратора в употреба,та спасихме положението .
Ние днес ставаме на 1 месец и искам да почерпя,но немога да кача някоя голяма торта и докато се науча ще черпя само на думи  Embarassed
Днес ще ходим и на консултация да видим колко сме пораснали и след това заминаваме на гости при майка ми за няколко дни,малко бабата да си погледа внучето а аз да си припомня какво е да пиеш кафе извън къщи  !
Честити месечинки и  на Ивайло на Стеф,Албена на Линет и Константин на свхристова,големи да пораснат и послушни   bouquet
Слънчев и спокоен ден от нас  Hug

# 162
Добро утро! Сега я нахраних и заспа та да драсна някои ред.....
Икка - и на нас ни исписаха Дактарин още на 23.07 но са доста упорити едва вчера видях че намаляли...той помага ако се хванат съвсем в началото при изпуснато положение трудно и дълго. Мажа с пръст защото с клечка за уши както ни каза доки е гадно не се размазва и като мусе лепне на гърлото едва преглъща минути наред......то е като смола да му се не види.
За кърменето да споделя че не ми се разраниха зърната въпреки мощното цокане първите 10-15 дни...мажех се с Лансинох и Дактарина за да не се заразя и аз. Въпреки че сме на смесено хранене...бебинката няма претенции дали е цица или биба яде си и това е но определено за цици душа дава направо е пристрастена само дето аз не мога да му задоволя глада напълно  Cry.
След като прекарах температурния период от около седмица сега гърдите ми са меки  Shocked чудя се защо така стана иначе преди това вечно твърди и болезнени.Сега си направих една рецепта за увеличаване на кърмата дано да има ефект - мед сусам и анасон......
.:.Stef.:.  Hug и ние сме планинари /на Ракитово сме до 19-ти/ наистина си е студено...не ми се смейте но вечер за банята включваме за малко радиатора и дори му мажем с мама крачетата с ракийка....като му стане топличко спи много спокойно снощи след тази процедура е спала от 22 и 30 до 4 сутринта  Shocked. За носенето на ръце същата история какво да се прави......
И да те питам вие ще биете ли Пентаксим в Селена?Д-р Молева спомена ли ти ако сте ходили на контролен преглед?
За капките да споделя първо бяхме 2 седмици на Еспумизант - нищо особенно.....после купих Колиеф само два дни давах не забелязах особен ефект и ни изпратиха Инфакол от Англия който давах 4-5 дни. Вечер  пак рев и рев от две дни спрах всичко и от колики не е плакала....твърдо реших да не си тровя детето след като пак реве и по зле става.......

Бебинка се субуди за сега ви казвам чао  Hug

# 163
  • София
 Добро утро! И ние сме със зверски колики. Sad Давам колиеф, инфакол и ентерокид. Ефект почти никакъв. Някои дни са по-слаби, но понякога (като снощи) - нищо не помага, пищи и се гърчи. Педиатърката ни изписа и ентерол за коликите - по 1/3 прахче два пъти на ден за 5 дни. Рано тази сутрин се гърчеше пак от болки и му разтворих в една лъжичка с малко преварена водичка - успокои се. Сега поне си акаме редовно, след като сменихме Аптамила с Лактана био.

Вчера бяхме на ортопед в Токуда, при д-р Димов. Не съм очарована - преглед за 3 мин. на ехографа - "о.к. сте и довиждане". И това за 35 лв., тъй като нямах време да тичам за направление.

За захранването - още не съм решила как ще действаме, но няма да е преди 5 м.

Честита ви месечинка Ivanova. Да сте здрави и послушни! Grinning

# 164
Добро утро  Hug
Много благодаря на всички, които ни поздравиха за рождения ден на Йоан!   bouquet

Момичета говорите си за кенгуруто, та се замислих, че ортопеда при който ходим ни посъветва(още с Йоан) да го слагам след 3 месец. Освен ако няма легнало положение и затова си купих слинг този път  Thinking
Относно захранването и аз мисля, че докато детето не седи е безумия да се храни с друго освен с мляко. Не приемам да се дават каши, пюрета и каквото и да била друга храна различна от млякото с биберони  Rolling Eyes Има много статии и теми по въпроса, не само за захранването, за всичко. Хубаво е човек да е информиран, не да се вманиачава разбира се и да може да направи адекватен избор за това как да си гледа детето  Peace Аз пък колкото и да вярвам на педиатърката си, не бих я слушала на 100%. Все пак детето си е мое, аз съм по цял ден с него и знам от какво и кога има нужда. Дете не се гледа по книга..
LOTUS а запича ли този Ентерокинд?
Честита месечинка на всички бебчета!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт