ЮЛЧЕТА 2009 - Тема 2

• 11 760
  • 281
  •   1
Отговори
# 165
  • Някъде Там
Здравейте,

За бебетата с колики пробвайте това : http://xedra.wordpress.com/livingwithbaby/5stepsforcolic/ на др Крап, ако сте чували ( вътре има и линк как се връзва). При нас тази нощ имаше ефект, даже бях изумена, защото по принцип не вярвах на такива методи и ми изглеждаха ужасни да увиваш бебето по този начин, но помагат Simple Smile Късмет  Peace

# 166
  • Canada
Z.Ivanova, жалко че си имала такава тежка нощ. Дано такива нощи са по-малко... Praynig А по повод това, че никой не е писал: аз почти всяка нощ пиша, но вече ми стана неудобно и снощи пропуснах... Иначе при нас беше сравнително лека нощ, но пак не сме спали между 00 и 3.
Руми-Алекс, това с повиването съм го пробвала и наистина се успокоява, но временно... Като го заболи силно кормечето и почва много да мърда исъответно се отвива...

# 167
Честито на всички нови мами!
Нещо от разходки и гости нямам време да седна на компа.
Стеф - оригването си го описала баш-баш  Hug И Константин се улигва брутално - чак го боли имам чувството, защото след мощното оригване изплаква. И при нас не всеки път се получава. Около моето секцио има известна липса на чувствителност, но с времето намалява областта. Предполагам е нормално. Спомням си, че по време на операцията ми замириса на изгоряло - едната лекарка ми вика - "Това е твоето барбекю"  Laughing Та в тази връзка предполагам, че оттам идва липсата на чувствителност
Карелия - и ние имахме такъв период. Просто малкия се беше много изнервил и на никъде не му харесваше. Не знам как стана, но в нета четох, че бебетата заспиват за около 15 мин. след като им се доспи. Мине ли това време се изнервят и незнаят как да се успокоят. Около два дена се стараех да е много спокойно всичко около него - приспивах го дълго с песничка, като се унесе спирам и продължавам само с потупване, после спирам и това и само стоя до него. Постепенно започвах да ставам преди да е заспал и да излизам, като в началото се връщах за няколко минути и пак се изнижа от стаята.  Процедурата в началото траеше около час, но има ефект. Сега само гушкам, пея си песничката/важно е да е една и съща/ потупам малко и излизам от стаята. Той си заспива сам. Е, някой път измрънка и се налага да се върна, но това е рядко. Та мисълта ми е, че има ефект, но трябва много търпение. А, другото е, че като дойде време за хранене не трябва да има никой друг освен ти и бебето-никакво разсейване.
Сега Константин има две будувания през деня, т.е. не спи по три часа, а по един, някой път и изобщо. Вечер му е трудничко заспиването, но пък през ноща като стане, само храня и го оставям буден в креватчето и той си заспива. Има случаи когато се размрънка и го взимам при мен, само го сложа и отнася. Но и аз не се наспивам, даже не мога да се сетя става ли нощес в 3 - нямам никакъв спомен.
Драга - защо не си вземеш Лактулоза. Ефекта е мигновен и няма силни напъни, които да ти пречат на конците.
Валерия - на мен лично ми харесва втората, по-приложима е, но ти ще си решиш.
marulka_s, Мама Диди - не виждам причина да не ходи бебе на кръчма или на плаж. То си е в количката на въздух и му е добре. Дали е на пейката или до масата е едно и също. Те много знаят отстрани, то е лесно да се коментира.
Emily - добре си се справила, ама ако си само ти, докога ще издържиш? Стягай ги около теб да влизат в роля. Относно захранването. Знам, че повечето мами са за късното захранване, но аз съм за по-ранното. Въпрос на личен избор и преценка. Аз вече давам сок, като го въвеждах по-бавно от това което трябваше. Искам да кажа, че вече няма колики. Не казвам, че е от това, но е факт. Има много противоречиви мнения, не искам да пиша, за да не насаждам мнение и да не влезем в някой безсмислен спор.
Джиджито - браво за моренцето
strelche  - зеленото ако казват, че е признак за претопляне, но ние сме все със зелено и педката каза, че ако мирише на кисело няма проблем.
Felicity81    Hug стискам палци всичко да е наред
Драга - не им давай да ти се мотаят в краката. После всички ще се дръпнат и ти ще се оправяш с ревящо и изнервено бебе.
Сандра - добре дошла
darka_jivko - бързо  да се оправяш  Hug

# 168
  • Кърджали
Да се похваля с моето малко съкровище. Снимките не са много добир, тъй като са правени с телефон.
http://www.prikachi.com/images.php?files/1015202T.jpg
http://www.prikachi.com/images.php?files/1015203N.jpg
http://www.prikachi.com/images.php?files/1015204A.jpg

# 169
Една приятелка ми каза че шезлонгите са много удобни за хранене,преди да се премине на стол за хранене. Нейната бебка до към 9ти месец беше на шезлонг за хапването.

И аз Йоан го хранех в шезлонг,докато се научи да сяда като хората в столче-много е удобно така  Peace

# 170
Захранването не започва ли от 4ти месец??? newsm78  Гледам че на някой пюрета на Хип пише 4 месец.

Има някои пюрета - на АМ-АМ например ... на които пише след трети месец. Но това си е индивидуално.Всяка майка решава сама за себе си.Аз също не гледам много какво ми казва лекарката ни,но специално за храненето съм съгласна с нея.

За болничния 42 дни - изравнителния  - знаете ли дали се брои от датата на раждане или от следващия ден.Днес ми  е 43 ден от датата на раждане и ще ходя да видим дали ще ми го дадат.Знам,че и някакви документи се подават сега от работото- ако вашите счетоводители не са ви казали ги питайте,че НОИ са опасни за срокове  Laughing

# 171
  • София
За болничния 42 дни - изравнителния  - знаете ли дали се брои от датата на раждане или от следващия ден.Днес ми  е 43 ден от датата на раждане и ще ходя да видим дали ще ми го дадат.Знам,че и някакви документи се подават сега от работото- ако вашите счетоводители не са ви казали ги питайте,че НОИ са опасни за срокове  Laughing

Не се брои - ако си родила на 06.07 а термина ти е на 11.07 се добавят 5 дни Peace

# 172

Не се брои - ако си родила на 06.07 а термина ти е на 11.07 се добавят 5 дни Peace

мерси - те на работа още не са ми оправили предния а сега като им занеса и този - леле-мале.Ще си чакам парите догодина  ooooh!Иначе от НОИ са много бързи стига само рабтодателя да представи верни данни

# 173
Моят болничен за 42 дни беше от 25.07.2009 (когато се роди бебето) и да се яви на работа на 05.09.2009, така че при мен са го включили. От ЖК-то ми дадоха изравнителен за дните от преносването от 17.07 до 24.07. Иначе с последния болничен трябва и декларация да се подпише към работодателя, който ги носи двете в НОИ. На този линк ги има всичките - http://www.vedomost.info/trud-i-osiguryavane/139/2039--.

Ние си спахме добре тази нощ. Преди малко ми промрънка нещо, ама още кърти девойката. Чудя се кога започват периодите на будуване?  newsm78

Последна редакция: чт, 13 авг 2009, 12:28 от Jillian

# 174
  • София
Моя болничен за 42 дни беше от 25.07.2009 (когато се роди бебето) и да се яви на работа на 05.09.2009, така че при мен са го включили. От ЖК-то ми дадоха изравнителен за дните от преносването от 17.07 до 24.07. Иначе с последния болничен трябва и декларация да се подпише към работодателя, който ги носи двете в НОИ. На този линк ги има всичките - http://www.vedomost.info/trud-i-osiguryavane/139/2039--.
туй друго. Тя пита да дните, които трябва да се изравнят доколкото разбрах аз

# 175
Здравейте, мами!
Минавам да ви видя само и гледам, че няма да се единствената от нас на концерта на Мадона Wink Само се чудя с количеството кърма, което успявам да изцедя с помпа как ще събера достатъчно за цяло ядене, че даже две? Принципно, ако веднъж те няма дали ако му се даде на бебето АМ с шише ще го яде без проблем?
Относно приспособленията за носене - и аз още нещо не мога да им хвана цаката, ама ще видим...
А относно кръчмите навън - добре, че са ни летни бебетата - вечерните колики определено минават по-леко навън в количката. Е, пак може да поплаче, ама друго си е...
А откога се ползва активната гимнастика? подариха ми една и пише, че е от 0м., но това си е малко пресилено, новороденото едва ли ще и обърне внимание newsm78

# 176

Сигурно аз не съм разбрала нещо.. Както и да е. Дано бързо й ги оправят.

# 177
Моя болничен за 42 дни беше от 25.07.2009 (когато се роди бебето) и да се яви на работа на 05.09.2009, така че при мен са го включили. От ЖК-то ми дадоха изравнителен за дните от преносването от 17.07 до 24.07. Иначе с последния болничен трябва и декларация да се подпише към работодателя, който ги носи двете в НОИ. На този линк ги има всичките - http://www.vedomost.info/trud-i-osiguryavane/139/2039--.

Отварям темата за майчинствата и гледам познато име - викам си "вече изкуквам " а то наистина било  Laughing

# 178
  • София
Ами да го напиша тогава по-ясно като обобщение. Надявам се да помогнем
Значи издават се 3 болнични.
1. за 45 дни преди раждането - издава се от доктора, проследяващ бремеността
2. За 42 дни от раждането - издава се от болницата, в коята е станало раждането
3. За 48 дни - след втория болничен, издава се от педиатъра
Общо 135 дни
Когато раждането е станало преди определения ден на термина / в моя случай съм родила на 06.07, а термина ми беше на 11.07/ към третия болничен лист се добавят 5 дни и той става за 53 дни.
Ако съм родила след термина, отивам при този, който ми е следил бремеността и ми е издал първия болничен и той ми дава нов болничен за разликата в дните.

Мамо Диди, ти ако питаш за втория болничен лист от кога до кога е - то деня на раждане се включва в броенето, ако говориш за изравнителния болнични / т.е дните, които трябва да си добавят в третия - то не се включва/

# 179
nellyr , говорих за излавнителния но май не зададох правилно въпроса - благодаря сега разбрах  Hug

Общи условия

Активация на акаунт