ЮЛЧЕТА 2009 - Тема 2

• 11 725
  • 281
  •   1
Отговори
# 180
Стеф, Мими-то - благодаря ви много Hug , за отговора на въпроса ми.Аз все пак се изцедих 3пъти и хвърлих кърмата, че знам ли не исках да рискувам.Мими -то ти като пиеш бира и кърмиш на София нищо ли и няма newsm78.Мен ме е страх да не го боли глава Mr. Green после да реве и да не спи или има обратен ефект павече спи Mr. Green.
Ох аз снощи до тази сутрин купонясвах , преди малко се събудих сега отивам да се цеда...по късно ще се включа.

# 181
Дейзи, аз всяка вечер почти пия бира - не се цедя и не хвърлям.На бебка нищо й няма - даже и колики нямаме  Laughing

# 182
  • Видин
Здравейте  Hug
Гледам, че обсъждате захранването.Ако успея да устискам да кърмя до 6 месец тогава ще започна да захранвам (казвам АКО, защото малкия напоследък е станал много лош Blush Mr. Green и само се дърпа от гърдата, не иска да суче, после пищи че е гладен, пак се дърпа и така се храниме по 1-2 часа,после не иска да спи, а като заспи и спи като пор и не може да го събуди човек.Та вече се чудя дали да го оставям да пищи от глад, за да яде ефективно или да яде полу-заспал Rolling Eyes) Все пак ще се консултирам и с педиатърката ни, която е за изключителното кърмене и късно захранване  Simple Smile
Аз днес пак имам среща със психиатъра, да видиме още колко време ще си пия лекарствата  Mr. Green Crazy
И на нас ни подариха активна гимнастика ама още не съм я виждала, защото е при мъжа ми  Laughing Но определено едва ли сега ще се загледат бебетата в нея.Малкия се заглежда по по-големи неща - като мен и майка ми например.Следи ни и се обръща понякога като му говориме.Вече нямам търпение да почне да се заглежда по играчки и да се вслушва като му се говори.Ама ще има да си почакам до тогава  Joy
Подариха ни и шезлонг ама нещо не му хареса особено в него.То аз го опитах докато ревеше де и се скъса да реве и в него.
Я ми кажете нещо - ние се кърмим легнали.Обаче като захапе първоначално и тече адски много, той се дави и се сърди.Пробвах да го повдигна и да е по-високо от гърдата ама ефект няма- пак тече като из ведро.Кажете някой трик  newsm78 Hug
Моето бебе много ми пее, не знам от къде сила и ентусиазъм ама всеки път като спи и пее  hahaha Вашите правят ли го?
Леле вие бира пиете, а аз едно парче шоколад не смея да изям  Joy При положение че по време на бременността изяждах промишлени количества сега се чудя дали е проблем да ям или не  newsm78
Хайде оставям ви Hug Hug Hug

# 183
Относно бирата,знам че се препоръчва по 1 чаша за кърмачки. А шоколад и мен ме е страх да ям (но от време на време похапвам по малко),не е добре от гледна точна че може да превъзходен бебето  и да не спи. #Crazy

# 184
мама Александра -аз всеки ден си хапвам по един шоколад Peace.С яденето от нищо не съм се ограничила и нямаме колики.
мамаДиди -то и аз всеки ден съм по кръчми и барове, но съм пила до бира.Като пия по-вече ме е страх.То ние почти не се пребираме в нас.Вчера бебчо изкара почти 9часа в количката...Сега пак чакам гости и отиваме да се черпим.Отивам, че бебо е строен в количката...

# 185
Здравейте мами Hug

Ние сме горе-долу добре,имаме колики smile3506,добре,че не са постоянни,папкаме доста,спинкаме по малко Laughing,тази нощ за пръв път от две седмици спах 3пъти по 2 часа Crazy,днес се чуставам наспала ,изчистих цялата къща,прах,простирах,изварявах шишета,сготвих и един боб Laughing даже по между другото Laughing.
И аз си имам проблеми с татито Twisted Evil,нещо го мързи да работи #Sniper,дано се оправят нещата,чеееееее bash.
Разбира се се скарахме на тая тема  Twisted Evil,той се обиди и отифде при майка си Twisted Evil Laughing.

Продължавам да ви чета Hug

# 186
Здравейте!
Фелисити, дано опасенията за АБКМ са напразни! А всъщност защо педи реши да иска кнсултация с гастроентеролог? Какво я притесни? С баткото, когато се изрина някъде около 30 ден, педи каза че е от чистенето на хормоните, т.н. бебешко акне. Но ние за наше уж успокоение ходихме при Масларска в Токуда и тя се усъмни за АБКМ. Препоръча ми диета, избягваща всички храни, които съдържат крави белтък, а също и куп други алергизиращи храни. В последствие една по една вкарвах храните и следях за някаква реакция и слава богу се оказа че не е АБКМ. В последстие пък се оказа че е с атопичен дерматит, ама това е една друга история.
Дарка Живко, как си днес? Надявам се ,че си се преборила с болестта!  
Марулке, Нева е страшна сладурана. Да я нацелуваш!
Форчън, добре пристигнали! Как мина пътуването? И на мен ще ми е интересно да споделиш за първите си впечатления.
Стеф, и на мен в началото докато свикна да го слагам тоя слинг ми беше голяма мъка. Ама в последствие се свиква. На мен пък ми е удобно главата да не е към халките. Но в интерес на истината, не съм и пробвала да я слагам обратно.
Кенгуру имам на Чико, с твърд гръб и подложка за главата. Дават го за новородено и  има възможност бебето да е легнало. Но покрай слинга още не сме го пробвали. То, както и слинга ми е наследство от баткото и не е много употребявано. Мисля някъде към третия месец да сложа бебка в него, че е по-удобно за зяпане.
За захранването, ако има кърма и бебка си наддава добре, мисля пак да захраня на навършени 6 мес. Бърза работа нямам. Цял живот ще яде пържоли и кебапчета (образно казано), сега е времето да се нацоцка. Информация много има по темата - и за вредата от сокчетата и за това как да разпознаем, че детето ни е готово за твърди храни, и за това че до годинката млякото трябва да съставлява основен процент от храната на бебето, а всички останали храни са само за опитване и запознаване с нови вкусове. Всеки си има глава на раменете и може сам да вземе решение за своето бебе. В това отношение поне педиатърът ми е за по-късното захранване и по този въпрос сме на едно мнение. Баткото препоръча да захраня на навършени 5 мес. с оризова каша. Е, аз захраних месец по-късно, като му казах, че уж съм пробвала, но той не е искал да яде и не съм го насилвала.

# 187
Здравейте маминки!!! Simple Smile
Престоя ни в болницата беше страхотен... от приемането до изписването.. имаше 1-2 неприятни случки, но са нищо в сравнение с останалото изживяване. Дай Боже да си имаме още едно бебче пак съм там! Не мога да не спомена Евитка! Заради нея май престоя беше такъв.. Благодаря ти  Hug ДА нацуцкаш бузките на Мартинчо! И да пратиш Скайп.. беше обещала  Crossing Arms
С бебка отдавна сме вкъщи, но сега се добрах до интернет (понеже у нас още няма Wink ). На гости сме на нашите, а миналата седмица правихме погача! Преславка е страхотно бебе (пу да не й е уруки), ама плаче само ако е гладна.. даже като й е нацапано гъзенцето си трайка. От колики плачка само първия ден след изписването.. ама такова напъване и свиване беше, че направо ми се сви сърчицето и на мен... оттогава давам капки и само се напъва и .. "ръмжи" не знам дали пак са колики, защото коремчето й пак е твърдо ама не плачка. Сега ме е страх да спра да й ги давам тия капки...

Радвам се, че успях да пиша и че ви виждам тук... Целувки и прегръдки на всички, много послушни бебчета и много усмивки ви желая!  Hug

# 188
  • София
Ето ни и нас.
Благодаря ви за стиснатите палчета  Heart Eyes Равносметката от прегледа на Малчо е мама да мине на пост и молитви  Simple Smile, т.е. спирам да ям всякакви белтъци, защото по-скоро имаме непоносимост към въпросния белтък. Не го наричат май точно алергия  newsm78  Чери, става дума точно за това което ти си писала. А ти кога имаш предвид че си започнала да вкарваш храните? при захранването или докато сте се кърмили? Иначе ни изпратиха на консултацията, тъй като се обрина много, има зверски колики, непрекъснато плаче, не може да спи спокойно, повръща и какво ли не, все неща които говорят, че нещо се мъчи детето. Дано поне сега се оправят нещата. Не е кой знае каква болка, докторката каза, че въобще не е страшно, децата си го надживяват, но докато се кърмим ще пазим диета колкото издържим и така, в най-лошия случай минаваме на АМ за хипоалергични. Проблемът е, че мама е свикнала основно да се изхранва с такива храни та ще ми е малко трудно, но какво пък толкова ще ям пържоли на корем  Laughing
Другото, което каза докторката днес, е да спра да давам тоз коктейл от капки на малкия, а само по 5 капки Еспумизан 6 пъти дневно, та аз малко се двоумя сега какво да правя, защото като знам преди да започнем с капките какви колики бяха...малко ме е страх честно казано.
Сиси, както ти си писала, може след време да си хапвам козе и овчи продукти, но имайки предвид, че в магазина не знаеш какво точно купуваш, май няма да рискувам.
Дарка, бързо да оздравяваш.
Фортунче, аз също съм нетърпелива да разбера подробности и впечатления  Hug
Ем, ти си герой! Разбирам да сготвиш, изчистиш, оправиш къщата...аз имах моменти, в които малкия спеше и се справях с тез неща, но и да работиш...

Много  Hug Hug Hug на всички и честити месечинки, на всички днешни бебоци

# 189
За захранването - смятам да почна със сокчета от ябълка другия месец а със пюретата на навършени 3м. Така бяхме с каката и всичко се беше наред. Peace
   Shocked Стига, бе, сериозно ли? Това не е ли твърде рано  newsm78 Аз мисля при навършени 6 м., живот и здраве...
Стига бе, вие ме убихте, аз вече давам по три чаени лъжички сок от ябълка към 10 сутринта, и към 16.00 давам от моркови същото количество. Добре го приема? Рано ли е? Мале ще удуша педито........ #Crazy Еееее............ама ще я убия, давам ги вече втори ден. А, добавям - не се кърмим, кърмих го 4 дни, 5 максимум, ако е от значение за захранването.

# 190
Ларка - аз също давам, обаче аз не ги смесвам. Тоест, захранваш само с едното, не даваш две храни в един ден. Рано - късно, всеки сам си преценява. Ако смяташ, че е рано и искаш да захраниш по-късно, кажи на педката какво мислиш.

# 191
Здравейте, юлски мами!
Исках да попитам кърмещите на поискване мами - как се справяте с разходките, т.е. кърмите ли навън?

# 192
Аз може да се каже, че съм кърмеща на поискване... нищо че си иска през 3 часа или малко повече.. Кърмя я и излизаме.. но пък съм сигурна, че заспи ли спи минимум 3 часа и не се притеснявам, че ще огладнее навън.. май не съм най-добрия пример.  Peace

# 193
lorka86, без значение дали бебето е на АМ или на кърма е добре захранването да започне към 6 м. Не е късно да се информираш.
Чери добре го е казала има достатъчно информация! При мен също, освен че захраних почти в 7 м., до след годинката кърмата беше 80% от храната, другото е просто запознаване, след това чак заместих едно хранене и т.н. Към педагогическото захранване съм със смесени чувства, защото за мен е важно да има контрол над това, което се яде, макар че съм използвала елементи.
Яд ме е когато ранно захранващи казват - дадох му и нищо му няма, нищо не му стана, да, така е, но може да му има на по-късен етап!!!
Фелисити, всичко ще е наред, наистина не е толкова страшно! Ще изкараш така известно време и може да пробваш постепенно да въведеш нещичко и дано няма реакция.. Права си за сиренето на пазара, но аз лично след Био сиренето и кашкавала имам вяра единствено на продуктите на Маджаров - има овче (син етикет) и козе сирене (зелен етикет). Разбира се най-добре е проверено от някоя баба..
kusmet, да, кърмя на вън, опитай и ти, не се притеснявай!
BubolecheMeche, привет!
Сандра, много сладка бузанка!
amanita, като те чета май с те в кърмаческа криза за увеличаване на добива. Wink Предлагай по-често и нещата бързо ще се регулират. За кърменето легнала - пробвай главичката му да е по-нагоре, а не надолу! Шоколад може да си хапнеш веднага след последното вечерно кърмене, ако прави след това по-дълга пауза, иначе може бял.

Аз отивам на педикюр, маникюр, естествено с Юлиана и после ще правя багажа за вилата, че ще е преселението на народите утре..

# 194
  • София
Здравейте!Днес успях да отида на кола-маска и на пазар в Пикадили,че в хладилника беше паднала бомба Misc BombДаже си оставих колата да ми я измият междувременно.Е,таткото ги беше понахранил малко повече отколкото трябва,но ще възстановим графика Heart EyesУтре мисля да отида на фризьор smile3553.От ходенето при социалните резултата е,че разбрах,че не са ми превеждали детските за малкия батко от 6мес. #2gunfireОсвен това направих и статистика,която леко ме разочарова.Понеже съм чайка smile3537 и забравям всичко,си записвам кой ,кога,колко и какво е ял.Днес посмятах и установих ,че на ден изцеждам м/у 500 и 700мл. кърма.Рекорда ми е 840мл.За съжаление,крайно недостатъчно CryНо,колкото-толкова.Мамоложката и без това ме предупреди,че и на челна стойка да застана повече няма да има и да съм доволна ,ако имам 1мес. кърма.Не,че това ме успокоява,но поне не се чувствам виновна.
BubolecheMeche,от коя болница си доволна?Не,че смятам да раждам повече Mr. Green,но съм любопитна.
Лорка,на мен ми се вижда много рано.Нашата педиатърка е за ранно захранване,но сок не дава преди 3мес.

Викат ме

Общи условия

Активация на акаунт