ЮЛЧЕТА 2009 - Тема 2

• 11 730
  • 281
  •   1
Отговори
# 135
Felicity, на нас ни поставиха такава диагноза още в родилното, където малчо беше толкова подут и обринат, сякаш 200 оси са го жилили. Имаше пъпки по клепачите и в косичката, по цялото телце...Казаха ми да не хапвам нищо от и с краве мляко. Най-много по 200гр. на ден, но и това миказаха да избягвам.
Според педиатърката ми едва ли има алергия, може да е имал инфекция или както аз мисля - просто е бил зверски претоплен. (Държаха ги с две бодита и юрган на 25градуса. Shocked) Претоплянето като причина си го мисля, защото понякога като го кърмя и от претоплянето на бузката, която е долепена до гърдата ми се появяват такива пъпчици...
Дано не абкм, защото си е супер гадно да се ограничаваш и от кравето мляко, освен от всичко друго ... Sad

За чистата молитва, решихме да е днес, защото реално той днес сутринта навършва 40дни, ние така го смятахме  Embarassed

Jaana, не знам еднакъв хормон ли ни тресе, характер ли, но и аз доста сурово поглеждам лелките дето си пъхат носовете в количката  Naughty Веднъж малкия се разрева навън и го вдигнах на ръце на улицата, чак някакви се спряха да го обсъждат колко бил малък...Всеедно извънземно. Инфантилна ме наречете, но не искам да му се радват толкова Joy

На нас днес ни четоха молитва, малкият чак усмивки раздаваше. Учудващо беше спокоен, а го бяхме събудили като тръгвахме  Whistling

П.С Мерси за съветите относно банските, ще отскча и до там  Hug Heart Eyes

Последна редакция: ср, 12 авг 2009, 16:55 от Mambina

# 136
Здравейте набързо влизам в форума.
Марулка -утре ли правим 40дни?Аз по теб се водя  и следя:mrgreen:.Малката е много сладка и ние така се обръщаме.Отделно при звук шум си обръща главата по посока на звука.С каката и ние нямахме такива мераци.То с всяко измината година все по умни и знаещи бебоци се раждат.
Честит рожденик Радина жив и здрав и много радости да ви носи   bouquet
Я да питам вие кръчмарките по колко бирички си позволявате на ден.Аз днес като заседнах с приятелки в едно ресторантче.Като ни стана едно хубаво, весело изпих 3малки бири Crazy.Сега се чудя дали да се цеда и изхвърлям, а да давам от запасите кърма newsm78.
Фелисти - Praynig
Отивам, утре по-вечко ще чета и пиша, че ме чака тежка нощт Party

# 137
Radina, да ви е жив и здрав Йоан и все повече поводи за гордост и радост да ви носи!! Весел празник!
Ние чакаме да станат пак жеги, че да се качим на вилата, вероятно в петък. А в понеделник ще ни дойдат там на гости моя приятелка от Бургас с дъщеричката си, ние ходим на море при тях, те малко на Балкан. Така че няма да имам време да влизам, а и през телефона е по-бавно.
За дъвката от аптеката и борината и аз мисля, че тайната е именно в смолата!
За кафето, в момента, в който публикувах поста си, че може безкофеиново, се сетих, че всъщност начина, по който става такова е гаден, както и нескафето всъщност! Но нали не съм кафеджийка..
Джиджи, браво на вас!! Heart Eyes
Fortune, радвам се, че се включи вече от Алмати! Чакам с нетърпение да пишеш повече! Hug
Стеф, забравих да кажа, че Ивчо е страхотен! Heart Eyes А за слинга, писах ти на лични да ти демонстрирам на Скайпа как го слагам аз, дано се нацелим преди да заминем.
pollinna, сега прочетох, че и ти не се справяш, следд малко ще ти пиша обясненияята, които бях писала на Стеф, а може и на теб на Скайпа да ти покажа.  
Диди, честно казано и аз така си мислех и не зибързах с тази покупка, мислех си и че ще е жега, но няма такова нещо, поне на мен ми е много удобен, а очевидно и на Влади, често заспива в него.
nellyr, слингът с халки не изисква специални сгъвания и разгъвания.
Люлия, Драга, не съм казала, че имаме зъбче, а евентуален зародиш, и никога не бих го почукала с лъжица там. Simple Smile
Чери, не сме били на ясла, но ми е странно това приемане, не може ли да се уговориш това да стане по-късно. Изследванията само трябва да се предвидят.
karelia79, завиждам ти за Мадона, и аз много искам, но реших да действам в последния момент, та ще видим.. Интересно ще е и със сигурност събитието ще се отбележи в цял свят, защото ще е на рождената дата на Майкъл Джексън! Няма начин Мадона да не направи нещо по-специално по този повод. Хайде, дано и на теб ти изхвръкне най-после вечната мисъл  за АМ! Wink
milasara, мисля, че добре ще се отрази на всички гостуването на малкия сладур във Велинград! Peace Той ще е щастлив от разнообразието. Дано се регулира кърмата трайно! Настръхнах като прочетох как сте разбрали, че ще имате момиченце! А иначе аз на концерт последно на Металика бях и вече искам пак.. имаше и майки с колички.
daesy_des, да минава бързо млечницата, не се обвинявай, случва се!
sanitamm, дано да са здравички занапред! Честно казано, аз бях в заблудя, че кърмените бебчета не боледуват, поне с Юлиана беше така, но явно е възможно, все пак съм сигурна, че на кърма по-бързо и лесно се преборват с каквото и да е. Всъщност Юлиана хвана някакъв вирус с разстройство за пръв път на 1,2 г., и тогава я оставих само на кърма за 2 дни и веднага се оправи.
A4, заповядай - http://missby.wordpress.com/2008/01/08/store-milk/ Каква е цифрата отдолу на контейнерчето? Че аз съм против пластмасата, но има и малко по-безвредна, по-добре в стъклени бурканчета.
Стрелче, първо големи поздравления за кърменето! Възможно е акото да е такова при настинка, но ако не е много рядко, няма слуз и кръв няма проблем, наблюдавай го все пак. На Влади беше така известно време, подозирах алергия към белтъка на кравето мляко и какво ли не още, но спрях да се вглеждам вече. Аз ям постоянно плодове и всички са разхлабващи, през деня понякога пак му зеленее, но сутрин си е жълто, гъсто, явно защото през нощта кърмата е друга.
За питката, мисля че няма проблем по-късно, някои държат само на молитвата, други само на ритуала вкъщи, така че както го чувстваш.
Felicity81, стискам палци да не е алергия, но и да е, се израства. Пиши след прегледа при гастрото! Браво за наддавнаето, дано скоро спрат всичките ти тревоги!

.. ще гледам по-късно да доизчета..

# 138
Сиси, сега ти прочетох личното съобщение, много ти благодаря, само че аз нямам камера и микрофон, ако се изискват за целта Embarassed Сутринта пробвахме да сложим Ивчо в слинга - в мъжа ми - главата му стърчеше навън, а краченцата бяха прибрани Confused Слагаме главата на страната, срещуположна на халките...Ох, Сиси, да ти се оплача от Виона-та - снощи отворихме размер Миди - и знаеш ли как ужасно стоят на беб...горе на коремчето са о, но долу виси до коленете и повече, а като го облека - изкривява се на ляво или дясно, ужасно неудобно е Rolling Eyes Днес по спешност ходих да купувам други памперси, след проучване в нета се спрях на Либеро, взех само 10 бройки да тествам, дано са добри, че...
Фелисити- стискам палци малчо да няма алергия, пиши като мине прегледа! Мисля те честичко, да знаеш, надявам се да имаш повечко спокойни дни и нощи Hug
Дейзи - ти голям маратон правиш по морето, ако не те познава човек, няма да ти повярва че си майк ана едномесечно бебче Grinning Hug Иначе - аз бих се изцедила и хвърлила кърмата, колкото и жалко да е, ако съм пила бира Simple Smile
На другите няма смисъл да пиша, Сиси е изчерпала темите Heart Eyes

При нас нищо ново. Ивчо вече свикна да заспива на нечии ръце, майка ми казва, че ще има да си патя от това Crossing Arms Днес ходих извънредно да му купувам дрешки, зимни, че тук такъв е студ, дошли сме с тънки дрехи, а не ми се рискува да го извеждам без екипировка. Много е скъпо всичко, освен това няма голям избор, а съм свикнала на разнообразие...ама така е в малките градчета. Поне свежият въздух и планината са безплатни Mr. Green Поръчвам си разни неща да ми пращат от Пловдив, та ще изкараме някак.
Днес се сдърпах с майка ми, която настояваше, че е хубаво бебетата да се захранват със сокчета, от моркови, забележете, към третия месец Whistling Едно докторско семейство така правело с бебето си Whistling Луди...

Прегръдки и целувки от мен засега!

# 139
Мама Диди, хиляди извинения  Embarassed Явно само калинки имам в кухата глава  smile3537

# 140
  • София
Дейзи,аз до 2 бирички на ден стигам,което се равнява на 3 малки.От нея имам повече кърма,все едно съм си пила чая. Laughing.Но  взимам все слаба Ариана,Шуменско,не смея от спиртните като Хайнекен,дето ми горчат.
А4,браво за кърмата.
Аз с моите слингове ,и халки ,и шал имам,не мога да се оправя,давайте и на мен напътствия Praynig.
Сега чета в Гугъл кои капки как се приемат,че изкарахме страшна нощ.2-3 часа само рев,егаси коликите.Имам Лефакс(но трябва ли да се държи в хладилника,страх ме е да не я заболи гърло)Биогая,Инфакол и Ентерокинд.От комбинацията на всички се надявам тая нощ да спим всички.Четох за хомеопатични магнезиум форфорикум 200 и Хамомила 200  CH,някой знае ли нещо за тях?
Фелисити,дано не е това  Praynig.Айде да се оправяте и да направим ревяща среща. Grinning
Драга,на мен ми помогна Лаксинох и много въздух,почти нищо освен гащи не обличах в началото.Оставяй също кърма да засъхне по зърната.По едно време мазах и с дефламол,четох че на някой така му казали в болницата,не знам дали и това помогна  newsm78

# 141
Честито бебенце на Славена.Да и е живо и здраво.
Момичета,мен ме нямаше 2-3дни,но съм много болна  Tired
Едвам дишам,гледам,ходя и т.н.Даже да не заразя малката вкъщи ходя с маска на лицето  ooooh!
Като се оправя ще пиша.

# 142
  • Canada
Марулке, обещаваме да разкажем за концерта... А Нева е голяма сладурана - с удоволствие изгледах клипчето... Peace
Фелисити, и аз не се чувствам сама в нещастието като знам че има и други като мен... Дано при вас да не се окаже алергия. Praynig
Честит рожденик на Радина!!!   bouquet

# 143
СТеф, аз мисля, че към 3 месец се води нормалното захранване, към 2-ри ранното, а към 6-ти - късното.
Та за протокола - мами - кога смятате да захранвате? Аз ако слушах моята педиатърка трябваше да съм почнала вече  Shocked

# 144
Здравейте момичета..

Днес голямо спане му ударих с малката, но все пак успях да изгладя една пералня и да отидем на разходка. Като започне да се гърчи от коликите си я визмам при мен на спалнята и я гушкам докато минат. Обикновено резултата е, че и двете заспиваме.  Joy

Качих и малко снимки в албума да ви я покажа (от миналата седмица са) - http://julskimami.snimka.bg/baby/nashite-bebeta.390550.14149255.

Фелисити, дано не е АБКМ, че ще ви е по-трудно, докато го израстне..
Форчън, добре пристигнали.. да ни разкажеш как е там.
Сандра, честито .. да ти е живо и здраво малкото сладурче.

Подариха ми кенгуру, но все още ми се струва много малка дребната, за да я слагам в него. Иначе е с твърд гръб. Ако се окаже удобно ще ви кажа.

Калина тази нощ за малко да ме застреля с лайнета. За малко ми се размина, но омазахме всичко около себе си, та се наложи да я къпя посред нощ. Беше доста рядко, но ми се струва нормално, като е само на течна храна.

Последна редакция: ср, 12 авг 2009, 20:10 от Jillian

# 145
Sandra_19_84, добре завърнала се! Явно се справяте, само така! Не бях чувала за хранене с лъжичка в болницата, но е похвално, сякаш по-лесно се свиква с биберон.
Фелисити, аз пак казвам, че АБКМ не е толкова страшно! Освен това може да ядеш овче, козе, биволско мляко и производни! Аз също още се чудя дали да заведа Влади на гастро, но изчаквам..
milasara, и аз установих, че акта на Влади е син, не бях забелязвала, че на Юлиана е розов, много приятно. Simple Smile А аз покрай апартамента няколко пъти, говорейки за акта за раждане, казвах - нотариалния акт. Simple Smile
Марулка, аз и преди съм писала, че също ми се струва, че Влади повече неща прави, ама дали пък не помним..
Мамбина, чувала съм, че много често в болниците казват, че пъпките са от друго, питат те какво си яла, за да отклонят вниманието от евентуална стафилококова инфекция, защото май се оказва, че почти във всяка болница си виреят, но при някои бебета минават бързо и незабелижимо, при други за съжаление с усложнения.
Стеф, на мен както ти писах и преди ми е удобно главата му да е към халките, в нашия случай винаги в ляво. Ами мисля, че ще можеш да ме видиш на Скайпа, но няма да се чуваме, странно ще е, но може да пробваме. Wink Добави ме и ще видим, че да издебнем и момент. Съжалявам за Вионата, аз само 1 пакет миди взех и използвах само половината, че почнах ЕБХ, но и на нас ни бяха големички, ама чак неудобни не са сякаш..
По повод държането на ръце, тук жената, която се грижи за къщата като ме види с Влади на ръце или в слинга и казва, че Влади е ръчасал! Simple Smile А за сокчетата те пак късно, че съм чувала, че започват и от 40-тия ден. Ти ще й обясниш. Wink
Емили, аз Юлиана започнах в средата на 6 м. (навършени 6 м.), сега смятам пак някъде там, както дойде. А и преди май бях ти писала да заявиш на педиатърката ти как смяташ да захранваш, за да не се налага да я лъжеш, както правят много майки.
Миме, ще ти пратя и на теб напътствия и ако искаш в Скайпа, макар че май е въпрос на пробване и нагласяне докато ти е удобно. На мен също понякога ми се случва да не уцеля удобната и за двама ни поза от първи път, и да не стане с наместване, тогава го свалям и наново.
Драга, и аз се чудя как така Лансиноха не те облекчил, мажи по-упорито, за да усетиш ефект. И да - дишащи зърна! Има за това колектори за разранени зърна, може да пробваш.
Дарка, какво ти е? Оздравявай!
Jillian, много е сладка Калинка-малинка! Аз с ЕБХ-то всеки ден гледам изстрелвания, но в правилната посока. Wink Нормално е като го виждаш извън памперса д ати се вижда рядко, предполагам, че всичко е наред.

Лека вечер!

# 146
За захранването - смятам да почна със сокчета от ябълка другия месец а със пюретата на навършени 3м. Така бяхме с каката и всичко се беше наред. Peace

Яне - няма нищо не се притеснявай  Hug

# 147
Диди, да ти е жив и здрав Йоан Hug , много, много усмивки    bouquet

Сандра, добре дошла отново, голяма бебка е и твоята, тъкмо колкото моята на 23 дни, отгледано бебе  Party
Аз да се отчета набързо за мерки и теглилки, нашето малко човече за сега добре наддава - 1080 гр за 18 дни. Само на кърма сме, не познава биберон за сега, на поискване си яде, до насита...Много се радвам за това и сега, в сравнение с първото бебе времето някак по-бързо лети...
На всички месечинки честито   bouquet
И лека вечер от нас  Hug
За захранването - смятам да почна със сокчета от ябълка другия месец а със пюретата на навършени 3м. Така бяхме с каката и всичко се беше наред. Peace
   Shocked Стига, бе, сериозно ли? Това не е ли твърде рано  newsm78 Аз мисля при навършени 6 м., живот и здраве...

# 148
  • Canada
Мамчета, знам че имаше някои от вас, които даваха за колики Ентерокинд. Как се дава и има ли някакъв ефект?

# 149
  • София
И аз съм решила след 6 месец да захранвам.Изчислила съм го след Нова Година да е и нищо не може да ме разколебае.Само кърма да има.
Карелия,давам и Ентерокинд.Четох на листовката,че половин час след ядене се дават и половин час преди ядене.Много е неудобно,защото София веднага след ядене я слагам над легена и после яде,ако я чакам половин час ще опищи блока.А пък половин час слевд ядене пак е трудно,защото спи вече.За хомеопатичните знам,че 10-15 мин преди след храна се дават,но чак половин час  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт