ЮЛЧЕТА 2009 - Тема 2

• 12 128
  • 281
  •   1
Отговори
# 75
  • Canada
Браво момичета, доста сте изписали... Peace
Марулке, наистина много кофти че сте болнички. Това е нещото, от което най ме е страх, като тръгне Кари на градина - че ще пренася постоянно вируси вкъщи... Дано по-бързо да оздравеете... Praynig
Тан, много е хитро това със звуците, чувала съм че действа, но не съм го пробвала... Днес Нико спа през деня доста - не мога да се оплача, но естествено сега се притеснявам как ще сме през нощта... Определено ми хареса да си поспивам нощем. Crazy От вчера давам Биогайа и се надявам и те да действат добре на малчо за коликите, защото определено днес не се е пънал толкова.
Миа-ата, благодаря за подкрепата. Hug
Царевичка, и с Инфакол съм се запасила. Още не съм го пробвала, защото ползвам Еспумизан, който е на същата основа. Но като свърши ще го пробвам.
Днес ми казаха поредното средство против колики - обикновена дъвка (от аптека) която е на зрънца се разтваря във водичката или чайчето на бебето - само 2-3 зрънца и така се дава на бебето. Уж помагало... Thinking

Миласара, Мама Диди, вие сте по кръчмите, а аз по цял ден съм по задачи - или в офиса, или някъде по институции - вес има нещо да се свърши и си ходим двамцата с малчо... Peace

# 76
  • Canada
Фелисити, жалко че и ти си в нашата група на бебетата с колики. Rolling Eyes А по повод форума, на мен ми действа успокояващо и затова много често или докато го кърмя, или докато го чакам да видя дали ще заспи или докато се изцеждам, чета или пиша във форума.
емили, ама наистина вземи да го строиш твоя хубостник... Бива ли такова нещо - и да домакинстваш, и да гледаш бебче, и да работиш, а той какво - ами ти само дето не си го пратила на почивка?!?! Naughty
Мамбина, стана ми много забавно това с ревността към бебето. Аз не го ревнувам, но пък не ми е приятно някой да се грижи за него (в смисъл мъжо) - в смисъла да му смени памперса, да му мие дупето или да го храни и такива работи... Имам чувството, че аз го правя най-добре и на Нико най си му харесва аз да извършвам тези манипулации.
Браво на Чери гърл! Мисля че ти направи сефтето а?Сега ще действаш като стимул и на останалите мамчета... Peace

# 77
  • София
Честито на Славена, да им е здраво и щастливо детенцето!
Честити месечинки на днешния ден - на двете слънца на Ети - Вики и Алекс  bouquet

Мамбина и Стеф, как ви разбирам за гушкането.... незнам кога ще ми премине тази силна привързаност. Не, че ми пречи, но бабите само се навъртат и се чудят как да си изпросят едно гушкане, жал ми става  Simple Smile Стеф, поздравлеия за напредъка при кърменето , както ина теб Мамбина за търпението .
Аманита,  Hug
Мис Ниа, точно така е. ако можеш иди с някойй за да държи бебока , ати да държиш свещичка, но не е задължително. Аз бях сама.
Емили, браво на теб. ама не и за мъжа ти.. защо така не помага?
Вчера докато къпахме Цвети без да искам й налях вода с малко сапунче Мустела в устата  Crazy Аз не се притесних, ама мъжа ми щеше да се побърка , много се паникьоса.. щяла съм да удавя детето и правело балончета от сапуна Joy викам недей така, колко такива моменти ще има, не се паникьосвай нали не й излях шишето в устата..
Марулка, бързо да се оправяте.
Фелисити,дано да имате скоро спокойни дни и нощи Praynig
Пък аз още не съм получила един лев от майчински и болнични. Първо шефката забравила ЦЯЛ МЕСЕЦ да ми даде болничния на счетоводителя, после имаше грешка в болничния та го върнаха от Кюстендил за поправка, сега още чакам дад видим какво ще решат...мрън Joy
Джиджи   Hug
Вижте това и внимавайте http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=419322.0  Shocked Shocked Shocked много странен случай и не е единствен.

# 78
ПРОТИВ КОЛИКИ мокри се носна кърпа (тензух) с топла вода изтисква се много добре и се натърква със съпун.Слагате на коремчето и всичко е ОК  Hug
Три дни ми рева само това помогна  Hug

# 79
Галето-и аз съм по същия начин с болничния-нито лев,2 пъти ми го връщат;от вчера се смея като си наливам кола-сещам се за поста ти от питката-кафе,кола,кърма JoyА това,което си пуснала е ужасно
Аманита-не е май хубаво да те питам,но все пак-Вие тези ръкавички нали ги махате нощем-в смисъл знам за един случай на новородено,което си изхлузило ръкавичката и тя паднала на носа и то се задушило-вярно,че вече не са толкова безпомощни децата ни-в смисъл моята си върти главата вече,но все пак
В този ред на мисли още една грешка-слагах на бебка под главата малка пеленка,като плюе нощем да сменям само нея и една сутрин я хванах тъкмо като си я мяташе на лицето-сега слагам голяма пелена и я подпъхвам под дюшека-същото ми го направи с одеалото,което бях сложила над рамото и-тя само преметна ръка и се захлупи с него-не ми се мисли как може да се задуши само

# 80
  • Canada
Деянова, знам го този номер. Още не съм го пробвала, защото действах със сешоар което доколкото знам е на същия принцип...
Галето123, това наистина е гаден случай... И човек наистина трябва д си пази децата във всяка минута.

# 81
  • София
Аманита,вече звучиш като себе си HugГолям бузан-сладуран Габи Heart Eyes
Галето ,супер гадост #2gunfire
Карелия,дано спокойните нощи да зачестят

Аз съм в голяма чуденка-майка ми предложи да заведе малкия батко във Велинград за 1 седмица и сега не знам дали да го пусна ooooh!Никога не сме  се разделяли и ще ми бъде ужасно мъчно,а и не знам как ще му понесе.Да не говорим(както стана дума и по-горе),че нямам доверие на никого за гледането на децата Twisted Evil.От друга страна,това доста ще ме облекчи,а и все някога трябва да го пусна Confused
На всичкото отгоре кърмата ми намаля.Надявам се да е криза,а не началото на края Cry
Айде,и аз се оплаках Peace

# 82
  • Русе
И аз да се оплача  Cry моят принц има млечица и ми е такава мъка да му бъркам из устичката,много ми е гадно.
Всичко,което бях прочела правех уж да я избегнем ама не...побеля му езичето и бузките от вътрешната страна.Нашто педи изписа Фунгостатин,а той мирише на бананче и моето маймунче вместо да ревне,че да мога по лесно да бръкна и третирам засегвнатите участаци той ми хапе пръста и смуче лекарството #Crazy
Ние също акаме на 1-2,че и 3 дни по веднъж,но не се стряскам защото ние си лекуваме коликите с Инфакол,а той запича,а май почти всички антиколик препарати го имат този ефект,важното е че като се изходи препълва памперса.
Аз имам още една опаковка Инфакол и ми донесоха нещо което после ще пробвам.То е някакво извлечение на копъров екстракт и други подобни, когато ми купуваха последните Инфаколи в Атина нещо трудно ми ги намери и в крайна сметка ми донесе това и само 2 Инфакол.Това му го препоръчали пък ще видим,защото и нашите колики са си доста мъжки и ако не е Инфакола не ми се мисли...Успокоявам се,че в най-лошият случаи още толкова и край на коликите  Joy
Въпросното нещо е на Neo beby - Gripe water,дано ни подейства добре. Praynig
  Hug                      bouquet                                 Hug

# 83
Мамчета нормално ли е всеки път като от гърдите ми да има различно количество кърма. 3 хранения на бебка ги дадох от съхранена кърма за да видя горе долу като се изцедя по колко изцеждам (без да е сучела). Забравих да спомена че имам малко кърма,но голямо желание да кърмя. Днес 3 пъти през 3 часа изцедих различно количество ,първия път 40,после 60 ,а преди малко около 85 мл. (това и от двете гърди). Мисля че не е нормално количеството да е различно newsm78

# 84
  • Видин
Ето ме пак  Laughing Голяма активност от мен днес  Blush
А4, за пръв и последен път му сложих ръкавички тогава.И през цялото време го наблюдавах.Ама той е такъв дебеланко, че няма как да се изхлузят защото имат ластици.По принцип не ползваме ръкавици, но тогава много се дереше и още не бяхме отрязали ноктите.Сега вече е без маникюр и не бих си позволила повече да му слагам ръкавици.Аз също подпъхвам тензухената пелена и не мисля, че има как да се извади.Обаче ме втрещява почти всяка сутрин гледката като стана - той се е свлекъл и седи напряко на кошарата.Главата опряна в мрежата, крачетата и те.Добре, че е мрежа та не се стряскам много.Но вече е неконтролируем.Върти си главата от пълно ляво на пълно дясно и обратното.После не мога да разбера последно на коя страна съм го оставила  Joy А като го сложа по корем и си държи главата изправена без да клюма по няколко минути.Мислехме, че му е рано за това упражнение ама той всеки ден ни изумява  Hug
Галето, видях темата одеве Shocked
Миласара, дано скоро премине кризата с кърмата и всичко да е ок.Още повече че храниш 2 бебета  Rolling Eyes Hug Послушай сърцето си дали да дадеш малкия голям батко или не  Hug
Аз ходих на кафенце с таткото преди малко  Blush Отдавна не бях излизала, и за пръв път го направих без страх и притеснение какво ще прави малкия.А той промрънкал няколко пъти и заспал  Heart Eyes На мама доброто дите  Hug Та и аз малко да се почувствам като човек Rolling Eyes
Айде оставям ви  Hug

# 85
  • Zagreb CROATIA
Честито бебче на Славена !Да ги радва и слушка мъничето! newsm51

Milasara, понеже и у нас е пренаселено, засилих мъжо с най-големия батко за 1 седмица на почивка и нямам грам угризения. Вярно мисля ги всеки ден, че таткото няма никви навици в детегледането, но разчитам на Жорето- той ми е разумно дете и ще се грижи добре за баща си! Wink  Така, че недей да се двоумиш, приемай предложената помощ, определено ще ти е по- облекчено!

Karelia, слава богу, че и вие открихте капки, които да ви действат.Аз еспумизана го спрях, щото при нас ефект нулев.На всяко хранене давам Колиеф, 1 път БиоГайа и 5-6 пъти Ентерокинд... сложна схема, но действа мн.добре при нас! Медицинската дъвка е вид дървесна смола, явно действа на принципа на борината, но в по-хигиеничен вариант! Wink

Марулка, оздравявайте бързо. При нас положението е същото- и баткото и бебо са хремави и церим сополи по цял ден.

Вчера и аз излязох на разходка с бебо и малкия батко...Еми на 30-тата минута вече ми трепереше лявото око от нерви... Малкото първо рева, рева, рева..., послле киха, после се разхълца и едва си изпи млякото/бях взела кърма в шише/, и никво намерение за сън ooooh!. Седнахме на едно кафе, че баткото се умори да подтичва след мен, той съответно се заля със сок на втората минута #Crazy и трябваше скоростно да се приберем. Доста безславно приключи разходката, ама ...сигурно просто не ми е било ден.Сега събирам сили за втори опит Laughing!

Кафе и аз пия по 1 сутрин, ревем еднакво и със и без него.

Спирам, че бебефона издава звуци на зверски глад... ooooh!!!!

# 86
Ето ме и мен.. изкъпахме госпожицата и я приспах (или по-скоро тя реши да си заспи), та сега ми спи по средата на спалнята по гръб, с разперени ръце и глава на страни. Няма такава гледка ..  Laughing

Емили, Карелия - много сте работливи бее.., аз предимно спя и ям, ако не кърмя и гушкам Калина. С останалото се занимава таткото. За съжаление отпуската му свършва утре и ще сме си самички с девойката по цял ден.

И на мен не ми харесва да си давам бебето някой да го носи, но нямам нищо против да я гледат. Даже ми е кеф като излезем на разходка и хората се заглеждат по нея. Сигурно много искам да се похваля ..  hahaha Иначе, излязохме на разходка към 7 часа тази вечер (до китайския ресторант и обратно) и успяха да ме попитат защо не съм й сложила шапка.

Мама на Александра, струва ми се, че е напълно нормално във всяка гърда да има различно количество мляко. На мен лявата определено ми се пълни по-бързо и мисля, че има повече. Наложи ми се да я доизцеждам известно време, защото имах някакви болки в нея и ей го на резултата.

Поздрави и лека нощ на всички..

# 87
  • София
Момичета, боледуваха ви досега бебета? Ние на 1 месец бяхме с хрема, а сега сме с температура. Дока казва, че било стомашен някакъв вирус, ама дали е това. За сега още не сме стигнали над 38 градуса. Дано не вдигнат още през нощта. Притеснявам се, че боледуват често твърде малки. А Маги е изцяло на кърма, а Ники е на смесено хранене. нЯМАТ ЛИ ИМУНИТЕТ ОТ ТИЯ ВИРУСИ?

# 88
  • Zagreb CROATIA
Sanitamm, можеш да им даваш осцилококцинум, няма противопоказания и странични ефекти, гранулите се разтварят в малко вода и се взима м/у храненията, хомеопатично е.При деца действа безотказно, точно е за вирус с температура. Спасявал ни е мн. пъти. Аз и сега го давам на бебо за хремата.

Последна редакция: ср, 12 авг 2009, 00:12 от LOTUS

# 89
Jillian   благодаря ти много за отговора. Вече се бях побъркала. И на мен лявата гърда много ми тече,но пуска по малко от дясната като започна да се цедя. И след 1 час пак започва да капи  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт