Ти какво сготви? Снимай, покажи!? - 46-та тема

  • 78 433
  • 654
  •   1
Отговори
# 150
  • Sofia
  • Мнения: 4 824
labrex, как го постигаш това къдравкото на палачинките?

От мен - снощната вечеря. Голямо мерси   bouquet за идеята с яйце във филийка, много пъти съм я виждала тук, но не не знам на кого е изначално. Аз запържих филийките в чесново масло с мерудии и ефектът беше невероятен!

# 151
  • Мнения: 22 867
labrex, как го постигаш това къдравкото на палачинките?


Tari Tasartir в тая тема под снимките съм обяснила, не е трудно, понякога ми се приисква да си поиграя, както ме подкачат вкъщи. Може с пликче, може и с каничка да се прави.
А филийките са много вкусни, аз съм ги натърквала със скилидка чесън, след като ги извадя от тигана, но ще ги запържа в чесново масло като тебе.

Тая сутрин тортичката беше още по-сочна и вкусна от снощи.


Лучник.

# 152
  • Мнения: X
Лабрекс,може ли рецептата на тортичката ти. Hug
Линдита,мерси за рецептата за пана кота кремчето. Heart EyesВече е записана.

# 153
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Линдита,мерси за рецептата за пана кота кремчето. Heart EyesВече е записана.


Моля, моля Hug
Кремче Ванилия, ароматния ориз го правя като в тава слагам нарязан нa ситно лук (още по сполучливо ще бъде зелен лук ако имаш), ориза, смесвам с 2 ч.л. джоджен, пипер, риган, соев сос, малко сол, и едно бульонче.
Вече само така ядем ориза с пилешко в къщи, заимствано от една рецепта на Лео  bouquet

# 154
  • Мнения: 22 867

Лабрекс,може ли рецептата на тортичката ти. Hug


PURE ELIXIR, заповядай - лесна за правене и вкусна за хапване тортичка. Бърза и непретенциозна тортичка е, правя я за вкъщи и когато се виждаме с приятелки, харесват я.   bouquet

# 155
  • Мнения: 1 505
Да ви покажа с какво се занимавах аз вчера до късно,късно през ноща.
Чииз торта с мус от виолетки

# 156
  • Мнения: 718
Енаморада, , изглежда превъзходно виолетово Heart Eyes Може ли рецепта?

# 157
  • Мнения: 24
Здравейте момичета!
Вчера до късно гледах падащите звезди Персеиди! Бяха много красиви! Пожелавам на всички много сбъднати желания, огнени емоции и дъжд от красота.  sohappy

Labrex , много ми хареса тортичката със сини сливи -- винаги имам  пакет сушени сини сливи под ръка, чудесни са в сладкиши. Heart Eyes
Enamorada , би ли написала рецептата за чийз-кейка моля  Praynig, много интересна е идеята с виолетки -- сладкишът изглежда умопомрачаващо.

От мен, едни макарони с кайма и сос бешамел, които приятелят ми сготви по португалски. Бяха нееееееееевероятно вкусни!



Лек ден на всички, чудесни сте! Hug

Последна редакция: чт, 13 авг 2009, 12:54 от Бишкотиня

# 158
  • Мнения: 1 505
Момичетa благодаря ви за хубавите думи за тортичката,но освен,че има хубав вид(в мое изпълнение не чак токкова),тя е и много вкусна,а и лесна за направа,даже много лесна.Ето я рецептичката и.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=289780.msg12145235#msg12145235

# 159
  • Бг
  • Мнения: 856
Да ви покажа с какво се занимавах аз вчера до късно,късно през ноща.
Чииз торта с мус от виолетки
Красота, благодаря bouquet.

# 160
  • Мнения: 22 867
Здравейте момичета!
Вчера до късно гледах падащите звезди Персеиди! Бяха много красиви! Пожелавам на всички много сбъднати желания, огнени емоции и дъжд от красота.  sohappy

Labrex , много ми хареса тортичката със сини сливи -- винаги имам  пакет сушени сини сливи под ръка, чудесни са в сладкиши. Heart Eyes

Бишкотиня, благодаря за хубавите пожелания!  bouquet И аз харесва сините сливи в сладкиши и често ги използвам. Напиши някъде рецептата за тия вкусни макаронки по- португалски! Hug

Enamorada, много приятно изглеждащо чийз-че! Heart Eyes Аз, пък като голяма умница, реших, че си го правила от цветя виолетки и зяпнах, после реших, че са бонбоните........изобщо поразкрий малко тайната.

А, докато пробвах да публикувам поста си, ти си дала рецепта.   bouquet

# 161
  • Мнения: X
Моите снимки не са качени още...но ето ви един линк за сандвичи от тортената...от Find Nemo

http://fishki.net/comment.php?id=55789   

# 162
  • Мнения: 3 050
Енаморада, много романтична и красива `виолетка` си направила  Hug браво!
лабрекс, твоята торта също е мн. хубава  Heart Eyes
мернах и едни вкусни добружанки, аз съм правила веднъж, но не станаха така хубави;

# 163
  • Мнения: 24
Labrex, заповядай рецептата за макароните с кайма по португалски. Снимката не е много изискана, но ястието беше мнооого вкусно! Въобще, приятелят ми го карам да готви всеки ден  Mr. Green

Продукти за порция за трима:

-- 250 гр. кайма
-- два обелени средно големи домата
-- една глава лук средно голяма
-- 3 големи скилидки чесън
-- стрък магданоз
-- 3 супени лъжици слънчогледово олио
-- 250 гр. течна сметана
-- 40 гр. краве масло
-- 250 гр. вода
-- черен пипер и сол
-- 2 чаени чаши макарони (панделки)
-- 30 гр. брашно

1. Сваряваме макароните, да са не много преварени, ал денте, защото после ще ги печем
2. Докато макароните се варят, приготвяме месеото. За месото, в тиган нагряваме слънчогледово олио, и слагаме каймата. Запържваме месото.
3. Добавяме накълцания лук и скилидки чесън и същевременно бъркаме.
4. Обелваме и накълцваме доматите и ги сваряваме с три лъжици вода.
5. Когато сместа за месото се посготви добавяме доматите, вече превърнали се в доматен сос,
6. Добавяме сол, черен пипер и магданоз на вкус.
Oставяме малко да покъкри за 10 минути, за да се смесят вкусовете добре, бъркайки през цялото време.
7. За заливката: в леко нагрят съд сгорещяваме  кравето масло, добавяме  брашното. Бъркаме.
8. В отделен съд нагряваме сметаната, докато заври. Добавяме към нея 250 гр. гореща вода.
9. Добавяме сметаната с водата към брашното и маслото върху загрятия котлон и бъркаме, докато се получи еднородна гъста смес. Към тази смес добавяме сол и черен пипер на вкус (като не спираме да бъркаме).
10. В тавичката слагаме първо каймата, после макароните отгоре и най-отгоре сметановата заливка.
11. Запичаме докато заливката добия златен цвят.




Дано ви хареса!   chef bouquet

Последна редакция: чт, 13 авг 2009, 15:19 от Бишкотиня

# 164
  • Мнения: 7 433

Селма, аз му казвам на това запеканка, но май се казва кашкавалено суфле......

300-400г настърган кашкавал + 1ч.ч. пр.мляко + 4-5 яйца +  2-3 с.л. брашно + черен пипер + индийско орехче. Сега добавих и малко гъбки и определено много ми хареса така!


    Никога не съм правила,нито яла,нищо подобно!Много благодаря за рецептата!Надявам се,ще я сложиш в любимите си,за да не се изгуби! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт