Ти какво сготви? Снимай, покажи!? - 46-та тема

  • 78 416
  • 654
  •   1
Отговори
# 255
  • Мнения: 92
Парче от торта "Наполеон"

# 256
  • Мнения: 38
mila_go   страхотна торта  ,може ли рецептата.

# 257
  • Мнения: 1 104
Здравейте!
Честит имен ден на Мариета и Енаморада!
mila_go  , страхотна торта, нареждам се и аз за рецептата Peace
баницата на Сбъдваща мечти. Стахотна е и много лесна Hug
Браунис на Блонди
Лека съботна вечер!

Последна редакция: сб, 15 авг 2009, 22:38 от borianna

# 258
  • Мнения: 9 785
Добър вечер на всички! Не знам как допуснах да пропусна темата до тук Thinking. Днес успях да я прегледам по диагонал, но успях да се насладя на красотите на всички Peace!

Искам да честитя Именният ден на всички именнички /знайни и незнайни Laughing/ и да им пожелая много здраве, щастие и късмет в живота  bouquet!
И понеже на тази дата имам и личен празник, моля почерпете се за мое здраве с тази домашна торта:



Благодаря на всички за поздравите на ЛС  bouquet!

# 259
  • Мнения: 9 453
Поли, честит ти празник, какъвто и да е той   bouquet
Мила, много апетитно парче Наполеон  Peace

Днес Много Сусамки  newsm68 newsm68





и Шоколадови мъфини с още шоколад   : Heart Eyes

Последна редакция: нд, 16 авг 2009, 10:14 от пеп-4o

# 260
  • Rio de Janeiro/Austevoll/Varna occasionally
  • Мнения: 580
Привет на всички и честит имен ден на всички именнички   bouquet

При нас тази вечер пресен улов  Laughing

# 261
  • Благоевград
  • Мнения: 3 637
Малко късничко се включвам, но ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ИМЕННИЧКИ! БЪДЕТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ!!!

Ние днес сме на печено агънце с картофки, салата от зеле с моркови, чушки бюрек, паниран патладжан и едни "Добруджанки" от мен  Grinning (затова само тях съм снимала, другото го приготви майка ми  Laughing)

# 262
  • Sofia
  • Мнения: 4 824
polin_a,

Честит празник!
Каква е тази тортичка? Изглежда много въздушно!


Elbereth,

За пръв път виждам такова огромно рачище  #Crazy
Как го приготвяш?

# 263
  • Мнения: 9 785
Добро утро на всички! Чакам си закуската eat!
пеп-4о, Tari Tasartir, Hug!
Tari Tasartir, тортата всъщност е бисквитена. Бисквитите ги напоих леко с медено прясно мляко, крема между блатовете е от заквасена сметана, пудра захар и сладка сметана, а отгоре - само сладка сметана. Върху крема между блатовете ръсих овесени ядки с кайсии. Това е. Кремът стана убиец, и въобще тортата беше Laughingмного вкусна.

# 264
  • Мнения: 7 433
  Полина,честит ти празник!  bouquet  bouquet  bouquet
  Тортичката е страхотна! Flutter

# 265
  • Мнения: 7 433
  Наполеонът на Мила също е прекрасен! newsm10 По каква ли рецепта е направен? Thinking

# 266
  • Мнения: 92
Ето линк към оригиналната рецепта, която аз използвах за тортата "Наполеон".
http://kuking.net/my/viewtopic.php?p=571820#571820
От изброените продукти за блатовете само че аз като грамаж използвах наполовина /1/2 чаша прясно мляко , 50 грама маргарин и т.н./ приготвих меко тесто което разделих на 7 топки, от които разточих 7 блата. Блатовете трябва да се раточват тънки! Пекат се при 200 градуса , изпичат се бързо!  Кремът не приготвих по оригиналната рецепта , а използвах литър и половина прясно мляко пудинг с варене на д-р Йоткер  вид "сметана",  захар на вкус и в още горещият крем добавих 100 грама масло и разбърках до пълно разтваряне. Това количество крем не е много защото блатовете "пият" много крем, е малко крем изтича в чинията .

# 267
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Честит празник на всички именички, да сте здрави, весели, лъчезарни за радост на близките и приятелите ви bouquet
Много красиви торти видях, закуски, сладкиши , мъфини, сусамките на пепчо, сандвичи.....браво на всички ви  chef
Ние тези дни правихме пържени кюфтета

Паста карабонара

фарината от нахутено брашно

Филийки с патладжан

нахут в гювеч




# 268
  • Мнения: 9 785
Lindita, моля те сподели за гювеча как го направи!

Селма, Hug!

# 269
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Поли,никаква философия...накиснах нахута за едно денонощие във вода да стои, после го сварих 40 мин в тенджера под налягане и после прехвърлих гювеча с още вода, малко зехтин, лук и морков,чесън, подправки, магданоз, дафинов лист, малко доматки, едно бульонче да ври на тих огън поне 2 часа..
А пък тортата ти с този твой патентован крем ще я опитам, заканила съм си й се от няколко теми, да знаеш   Heart Eyes  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт