Януарчетата в креватчетата се изправят и главички над решетката подават

• 12 978
  • 299
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Здравейте, момичета
Офф, много гадно днес времето Tired Вчера успяхме да вземем урина на моята бубулечка, а днес сутринта ходихме да й вземат и кръв, не плака, по-скоро се ядоса, че баща й държи ръчичкат аи тя не може да я мърда. Една баба ни видя, че сме с нея и чакаме и нарочно се набута преди нас Tired, добре, че имаше още двама души и те ни пуснаха да минем.
Честита месечинка на бебчовците, родени на днешната цифра bouquet
Данче, Пепи- бързо да се оправят дечицата Praynig
Ели- може и лактаионна криза от цикъла да е, аз помня, че преди да се появи първия цикъл, толкова беше намаляла кърмата, че мислех, че ще спре, ама като ми дойде и се оправиха после нещата, много е сладка Александринка, , пупу, хубавица голяма Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Иначе и ЙоЙо си дърпа от време на време ушенцето, ама тя го прави от доста време като се замисля Rolling Eyes, значи не е инфекция, ако беше, щеше да се прояви и друго, знаи може да е от зъбче, не се бях замислила за това...Иначе ЙоЙо още не се изправя напълно, хваща се отстрани за кошарката и се набира, но не може да се закрепи да се изправи, но и на пода не я слагам, защото пък се обръща много рязко от коремче по гръб и си удря главичката в пода. Затова я слагам на спалнята, ама заградена с три слоя възглавници Laughing

# 46
Здравейте и от нас. Честито на всички месечинковци.

Снощи се рових в нет-а за инфо за симптоми на инфекции на учишките при бебетата. Най- честото е появата на малко кръв (което пак не е много сигурно) или силна болка,понякога и температура. Слава Богу при нас няма нито едно от тези, но все пак не ме хвана сън и днес отидохме при доки. Аз до скоро си я харесвах, но днес малко ме разочарова. Мислих да ни даде направление за УНГ, но тя реши сама да го провери, като малко "несигурна" в себе си каза, че му няма нищо  Rolling Eyes От друга старана пък реших да й се доверя понеже и аз смятах така. Прослуша му гърдичките, погледна и гърлото за всеки случай- добре е, дори се смееше с глас през цялото време. След това поисках направление за ортопед, казах й, че искам да отидем просто на профилактичен преглед, и с това не беше особенно съгласна, но аз я излъгах, че сме запазили час и нямаше накъде да не ни даде направление. След , което започна:- "Оф, тези форуми само ви пълнят главата с глупости."  #2gunfire Добре, че е форума, че да науча нещо, то ако чакам на нея да ми каже нещо... Crazy Казах й, че акаме и чуркаме на гърне и коментара беше следния: "Ама защо го тормозиш детето, чак след годинката се слага  Crazy ....NO COMMENT   А аз си викам на акъла " После ела ти го слагай на гърне.... "  Оффф..... и като слушам за останалите педита в града каква слава им се носи и въобще не мисля за смяна, поне на тази като й кажа, как процедирам с някой неща в крайна сметка се съгласява с мен, не ми успорва. Въобще има ли свестни педита, които освен датата за имунизация да обърнат внимание на нещо друго????  newsm78 Ако има такива- честито на тези, които са им пациенти.
Поне вече съм спокойна за ушенцата и още повече, че явно е нормално щом и вашите ги опъват така.  Hug
Резултатите от кръв и урина са ни излезли и също са добре, запомних само ХБ- 114.

Последна редакция: ср, 12 авг 2009, 13:48 от siska8607

# 47
Сиска, извинявай, не съм искала да те стряскам за ушенцата  Hug. Но пък хубавото е, че все пак сте им обърнали внимание. То ако беше инфекция щеше да е и кисел Божо, нямаше да иска да спи на една страна и един Бог знае какво още..

Ели, много сте ми хубави с Александрина  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes  Hug Да й изпапаш... всичкото  Laughing Иначе за кърменето - ако ще ти идва е напълно нормално, нивата на натрий в кърмата се повишавали, което я прави малко по-солена и бебетата не искат да сучат така добре. Това, разбира се, не важи за всички бебета, но може би при вас е така. Ако пък ли не - може и да е просто стачка някаква... Бъди по-търпелива и упорита, трябва да отмине скоро!  Hug

Аз съм много крива днес, Калоян още повече. Май ще му излиза зъб. Венецът не е по-различен от преди, но вече абсолютно всичко се слага в устата, а ако нищо не е докопал - пръстите са там. Вчера мрънка, мрънка, аз почнах да му чеша венеца и се успокои. Та явно ще е зъб. Оф, надявах се още малко да продължи безметежното щастие, но не би. Сега се надявам по-скоро да излиза, че да си отдъхнем малко (дано да би), нон-стоп реве и иска да го разнасям, а ако ми погледнете къщата  ooooh!
Ми това е, оплаках ви се, отивам да чистя докато спи, че току-виж станал след малко...  Tired

П.П. Пропуснах да спомена - отлагаме срещата в Западен парк за петък, понеже и утре няма да е много хубаво времето. Не, че има желаещи да дойдат (освен Сладурчестата де  Hug), но... да кажа аз. А пък ако на някого му се идва утре - не пречи, ако не е много лошо времето сигурно ще сме там  Peace Само се обадете.

# 48
Момичета, благодаря ви за загрижеността!  :hug: Днес определено е по- добре! Знам, че ще се оправи, но като всяка майка ми е много тежко, като гледам как се мъчи детето.
Данче, оправяйте се и вие!
krebstein, вашата температура е била доста висока. Хубаво, че вече сте добре. И на нас ни изписаха същия АБ. Малкият е много сладък  Heart Eyes
elli_g , браво за постиженията на Александрина! Докато ги срещнем с Анастасия , току виж проходили  Laughing
Аз мисля скоро да почвам с гърнето, ама да се научи първо стабилно да седи, че баткото имаше няколко падания от гърне  Laughing, най- често настрани  Rolling Eyes
Ето я и Настюхата

# 49
Мацки,влизам на бързо да ви питам нещо.
Аз пак съм болна с температура някакъв вирус  Sad,а в събота тръгваме за Карлово.
Днес бяхме на консултация,пораснали сме, ама Маги много киха ,иначе изглежда добре смее се,като че ли няма хрема ама киха и си търка нослето.Докторката я прегледа каза,че е добре , евентуално може да се заражда нещо и ни изписа Калциев гликонат - сиропче по половин лъжичка и Витамин С 1 ампула дневно...до тук добре ама не разбрах колко време да го давам  newsm78, голям съм образ .....ама и тя каза първо ако се разболее , после сега да и дам профилактично и не уточни.Ще и давам сега ама колко дни ?Някой давал ли е?

# 50
Сиси, как може да мислиш, че си ме стреснала, напротив дори ме успокои като каза, че може да са зъбки. Просто исках за себе си да провера дали всичко е наред. Аз ти благодаря за загрижеността  Hug  Hug  Hug И много  Hug  Hug  Hug на Калата.

Ванила, аз като не разбера нещо от консултация се обаждам да питам отново, няма какво да се притеснпваш, според мен е най- добре да се обадиш и да я попиташ за това, което не си разбрала. Но попринцип смятам, че няма да е повече от 3-4 дена приема на лекарства. Но най- добре питай доки  Peace

Пепи, малката е голяма хубосница Simple Smile

# 51
Привет и от нас!
Честити месечинки на всички!   bouquet
Ние се върнахме от морето още в неделя, много хубаво си изкарахме, Гого беше много послушен и нямахме проблеми... но.... последния ден се разболя Cry Първо вдигна температура, после разстройство... В началото си мислех, че е от зъбките, но се оказа вирусна инфекция. Вече е значително по-добре, но беше ужасно!
Пепи, радвам се, че Анастасия също е по-добре! Много е сладка и пухкавка Hug, а Георги не стига, че си е слабичък, сега от това разстройство оше повече отслабна.
Мисля, че не съм ви показвала как подсригах Гого -
Ето как се кърмим на яхтеното пристанище:
И една семейна снимка  Heart Eyes

# 52
  • София
Включвам се с въпрос: Правили ли сте домашна каша от елда?
Чудя се дали мога да я сваря пасирам и добавя плодово пюре  newsm78
Бърборанче, аз си купих брашно от елда и мислех да приготвям каша, както четох в една книжка за здравословно хранене на детето: препечено брашно, мляко, вода, малко захар, малсо, като първо се кипва млякото, половината от водата и захарта. После на тънка струйка се прибавя размитото брашно във водичка и накаря се добавя масалцето.  Hug Мисля, че спокойно можеш да го направиш както ти си описала, струва ми се много добър вариант, но според мен е по-добре да смесваш пълнозърнестите каши със зеленчукови, вместо с плодови пюрета Hug
Пепи, радвам се, че Анастасия вече е по-добре. Супер готина е Peace
Тобито, честита месечинка  bouquet

# 53
Момичета аз вече съм много притеснена,моето бебе не иска пак да ака,това не е нормално през ден и то по малко.Вече 5 ден е само на кърма и не иска да се оправи.Някъде бях чела че не е нормално бебе да не се изхожда всеки ден на какво се дължи знае ли някой.
И сега се чудя от захранването ли стана така ,последно и давах картоф  с морков дали ще е от това и ако да какво означава повече да не и давам ли какво newsm78. Днес имаше страхотни газове и миришеше доста неприятно,но нищо не стана Thinking
Сега се чудя какво да я правя ,ако е така и утре да звъня на педито или се вманиачавам ,има ли някой друг такива проблеми,и ако да как си оправихте бебоците?

# 54
bili_bili, откакто захраних Тони, коремчето ми стана нередовно. Минавах само на кърма, и имаше  ефект за разлика от Вас. При него ефект има и като се разкача на бънджито, веднага се изаква (не всеки път). Друго ми казаха да опитам с резене. 1-2 лъжички от чая. продава се в аптеката. На два пъти Тони не ми ака по 4-5 дни. И после като се разака - по 4 пъти  на един ден

# 55

Я да ви заразя малко с моите паранои- От пет часа се ровя в нета и търся инфо за състава на детските играчки Shocked
Направо косата ми настръхна, е..... и боклуците...Дори и най-скъпите играчки съдържат pvc. А най-гадното е че навсякъде обясняват колко било вредно, какви болести причинявало като проникне в човешкия организъм и тн, но никой не задължава производителите да пишат от какъв точно материал са направени играчките.
Направо ми идва да изхвърля и активни гимнастики, и люлки, и кукли...После хората се чудят защо се разболявали.
Ами аз хубаво да ги изхвърля, ами после пък детето с какво ще си играе!? Освен да ходим с баща й в гората, да сечем дърва и да й издялкаме екологично чисти играчки #Cussing out

Сори, ама много се ядосах. То се чудим как да си пазим децата, да им даваме био храни, хубава козметика, памучни дрехи, а те ще ми пъхат отрови в играчките.

Ох, пак сори, ама трябваше с някой да споделя, а всички спят...

Били, а иначе как се държи малката, напъва ли се? Мойта като беше така и много се напъваше и й сложих свещичка, та се оправи работата. А докито ме посъветва да и давам по малко пюре от сварени сушени сливи и кайсии. В Waitrose продават органик, иначе другите съдържат сулфур диоксид.

# 56
  • Варна
Добро утро!

На Били и на Ванила мога да кажа да звъннат на педи, особено на Ванила, недей да се доверяваш на нашите съвети, особено за лекарства Peace

Радостчо, знам за какво говориш, ама ако знаеш дрешките с какви бои ги боядисват, гола ще я държиш. Аз напоследък съм се побъркала да купувам бг дрехи и съм доста доволна.

Ние утре заминаваме за Карлово за кръщенето. После ще пускам и снимки. Стискайте палци да мине добре пътя и на малката да и понесе промяната на обстановката.

На вас хубав, слънчев и най-вече безревлив уикенд!  bouquet

# 57
Били, а пробвала ли си със сок, пюре или сурова настъргана круша? Thinking

# 58
Ванила, калциев глюконат съм давала само на ампули, в повечето случаи 2 дни, макс 3. За сиропчето - нямам идея. Вит ц пак така, ако е по-сериозна настинката и 5 дни.
мой малчо е по-добре, капките действат, дадох и калциев глюконат и вит ц за подсилване. доки е отпуска и се надявам да се справим, че хич не ми се ходи по други лекари.

били, плодовите разхлабващи пюрета по принцип помагат  Peace другите са вече лекарствени средства и трябва лекар да каже. аз съм прибягвала и до тях. може да пробваш масаж на коремчето и гимнастика - държиш краката изпънати и ги свиваш към коремчето като задържаш с лек натиск. успех!

мим, хубаво кръщене!

# 59
  • Варна
Радостчо , аз водя безмислена битка с играчките още за баткото , но уви , засега я губя безславно. ИМим е права - ако знаеш с какво се обработва памука , като се започе от това как се отглежда , после как се избелва и се стигне  до боите - ще ти се иска да си ходи гола . Да не говорим за боклуците в памперсите . Затова трябва да се мисли умерено . От всичко по малко . Аз нямам активка гимнастика . Имах една от плат за Митко , но и без нея все тая . Играчките и на двамата са предимно подарени . Дървените играчки са много добра алтернатива , въпреки че и те са боядисани. И най-важното - като порастне малко детето е говорене , говорене и пак говорене за да може то да си прави само правилен избор.

Общи условия

Активация на акаунт