Августинки 2009 - тема № 59

• 15 669
  • 294
  •   1
Отговори
# 180
Честито радост на Смайли! Живи и здрави, много щастливи и усмихнати!

# 181
А за тази еднократна помощ за раждане на дете - в общината по местоживеене ли се подава? Там където се взима актът за раждане на бебето ли?

# 182
Захирка, еднократната помощ се подава в социалната служба по местоживеене  Peace.

# 183
Но трябва да е излязъл акта за раждане, с него се ходи. Може да посочиш банкова сметка или да си ги получиш от пощата чрез запис.

# 184
Благодаря ви за бързата реакция. Май актът излиза десетина дни след раждането нали? И може ли примерно да се вземе от таткото? А за тази еднократна помощ може ли пак той да пусне молба или трябва аз да ходя? И бързо ли я изплащат, защото мисля директно да я инвестирам в количка Grinning .

# 185
  • София
Ние вчера не се родихме! Тази малката от сегани върти номерца,само да ми излезе,ще и кажа аз на нея Crossing Arms
Ходихме на тонове,нормално всичко,готово е детето за излизане,пътя му навън също е на 80%готов и разкрие е налице. Ами хайде де, да се пуска по пързалката малката! Успокоително за мен е че докторът ни е в отпуск от 20,но ще си ев София и ще си изроди малките пациенти. ТАка че не ни остава друго освен да чакаме,в петък пак на тонове,пък дано сме се появили до тогава Praynig
Ейнджъл колко ще те чакат ,питала ли си?
Италиана и ние искаме нови бебета Laughing

# 186
Жужке,хубаво е да се приемат витаминат в натурален вид т.е. много плодове и зеленчуци,но не пречи и под формата на хапчета да се приемат.

Знам, че малко странно ще ви прозвучи това, което казвам, но по принцип допълнителеното приемане на витамини изобщо не е безобидно. Естествено, че е необходимо в моменти, когато организма ти е изтощен, но пък и не е нещо с което трябва да се прекалява. Витамините, минералите и другите добавки са изкуствено синтезирани в хапчетата и техния ефект не е същия както естествено приетите. Освен това организма свиква да ги набавя в този вид - "по лесния" начин и престава да прави опит да ги усвоява от храната. То си е цяла философия - казвам ви го защото аз съм боледувала много и често съм пила витамини. Според мен си е хубаво да се консултираш с доктор ако искаш да вземаш- необходимо ли е да се вземат и какви точно във всеки конкретен случай! Друг е въпроса, че повечето доктори ще ти изпишат някакви ей така просто профилактично без дори да ти пуснат някакви изследвания на кръв да кажем или да попитат с какво се храниш и как живееш!

# 187
Те много от витамините за бременни и кърмачки са от естествени източници - например Пренатал-а. Иначе и аз съм против синтетичните, още повече, че до голяма степен не е доказана ползата и вредата от витамините, а за страничните им ефекти при предозиране не се говори изобщо. Затова съм много доволна, че моята лекарка не ме е карала да пия нищо освен фолиева киселина и още съвсем в началото ми каза, че витамините са на сергията Grinning и то в най-безобидната им форма.

# 188
Здравейте момичета!
Влизам със страхотна новина - DIDI 168 СТАНА МАМА НА МАЛКА ПРИНЦЕСКА МЕЛИСА С МАНЕКЕНСКИТЕ РАЗМЕРИ 2800 ГР.  ДА СА ЗДРАВИ, МНОГО ДА СЕ СЛУШАТ  И БЪРЗО ДА РАСТАТ!
ЧЕСТИТО И НА ДРУГИТЕ МАМЧЕТА! Да са здрави бебчетата и мн да слушкат!

# 189
Честита радост на Диди, бързо възстановяване на мама, да й е жива и здрава малката принцеса Мелиса.
Поли_Зо се изгуби нещо, сигурно и тя ражда вече  Hug

# 190
Захирка, еднократната помощ се подава в социалната служба по местоживеене  Peace.

И все пак това в общината ли е????? Сори, ако въпросът ми изглежда тъп...

ЧЕСТИТО НА ДИДИ 168 И НА СМАЙЛИ! ДА СА ИМ ЖИВИ И ЗДРАВИ ДЕЧИЦАТА И МНОГО ДА СЕ ОБИЧАТ И ДА СЕ ГЛЕДКАТ Simple Smile

И аз щях да питам за витамини... На мен док нищо не ми каза, пък вчера като бях при него забравих да го питам куп неща!! На някоя от вас всъщност изписали ли са й някои конкретни????????

ДЖЕМА: ах тииии, коконкеее. Да ти е честита фотосесията в сп. МАМА Simple Smile Simple Smile Много си готина естествено! Wink

ANGLE1, GIULI, TRACY, PEPEJEANS, POLY_ZO - хайде издръжте още мъъъничко Simple Smile Добре че докато и аз чаках да раждам всеки ден поне слушах съвета на вече родили мами да спя кооолкото мога повече. Та и аз да ви го кажа - наслаждавайте се на тези последни дни, в които повечето от вас (без вече едно детенце) могат да си почиват и спят кооолкото и когато си поискате! Аз вече с това безсъние и ревове хич не издържам Sad А и тиквата как ме цепи... Sad Sad Sad

# 191
Честита рожба на Диди! Много здраве и усмивки!

Тина, така е за детските - подават се на следващия месец след раждането.

Захира, с Гергана еднократната помощ, получих септември, а тя е родена на 21.07. Документите подадох възможно най-бързо, след като взехме акта за раждане. Нямам точен спомен, но е било края на юли или началото на август. Така, че доста се бавят. Дано са се променили нещата, но не вярвам. Като вземете акта, не го ламинирайте (ако мислите да го направите, защото на гърба му записват, че е излпатена еднократната помощ).

Яна, не е в общината, това са социални служби, трябва да питаш за твоя район къде се намират. Може да се помещават и в общината.

# 192
Аз пратих мъжа ми да вземе акта за раждане 5 дена след изписването и веднага го занесе в социалните заедно с банковата ми сметка(само ми донесе да си попълня молбата,че трябва да е лично и пак я върна).Казаха да си чакам парите около 15 септември.По принцип ги превеждат след около месец и половина Peace

Честити нови бебчета.Пожелам им всичко най-хубаво и бързо възстановяване на мамите    bouquet

# 193
  • На плажа
Може би приемат документи само до 15 число,знам ли.Защо иначе ще ми отказват сега? newsm78

# 194
Някой има ли идея, дали в цената от 900 лв. за избор на екип в шейново -нормално раждане- е включена епидуралната упойка или се заплаща отделно- 300 лв.
Благодаря предварително за отговорите.
Успех на всички.

Общи условия

Активация на акаунт