Добър ден от лудницата

• 4 581
  • 75
  •   1
Отговори
# 60
Ами пак добре,че си в центъра,представяш ли си да беше някъде из Симеоново или Драгалевци!?Хем се мислиш за баровец,хем живееш на село,та даже и канализация нямаш.Сутрин се будиш от градски шум,а не от крякане и кудкудякане,поне не бъркаш къде си.

# 61
  • София
Един два пъти като видиш да идват полицаите - звъниш обратно в районното да благодариш за бързата реакция  Flutter

Това определено е много важно.

След като веднъж ходих да подавам жалба срещу едни незаконни колчета за паркиране в Столичен инспекторант, пък те взеха, че дойдоха и ги махнаха след около 24 часа (да не повярва човек), и аз не бях зацепила да се обадя с благодарности, ми звъни телефонът:
–Госпожа Едикоя си?
–Да, аз съм.
–Ами от Столичен Инспекторат ви се обаждаме, нещо да кажете?

Та в този момент загрях и ги обсипах с благодарности за своевременна реакция, колко съм очарована и прочие, и прочие.

# 62
Между другото - това за столичния инспекторат е съвършено вярно, може би защото са нова структура - действат адски бързо и точно

# 63
Fussii , Red   bouquet!
Безценни сте!
Вече си представях апокалиптичната картина как следващия път нахлувам в апогея на някоя веселба и запокитвам на земята лаптопа от който се носят последните чалга хитове пред изумените погледи на клиентите, хвърлящи гюбеци по масите.

# 64
  • София
Ulia , като каза гюбеци, та се сетих да ви питам.
На мен ли ми се привижда, или тази година чалгата вече не е толкова на мода  Thinking
Колчем някой повиши децибелите наоколо - заведения, коли - отвсякъде чувам дум-дум, демек техно (тук съм с около половин час по-толерантна).

# 65
Важното е всички молби и сигнали да са писмени и да ги заведеш с входящ номер. Давай първо с инспектората и полицията
И най-важното - тихо, без скандали, но с налудно постоянство  Crazy - това му е майката!
Успех и добре дошла в клуба на   smile3515 newsm61 smile3514 smile3508 newsm48  smile3534

# 66
Един техноавтомобил минава ежедневно някъде наблизо. В продължение на две минути прозорците звънят с някаква гадна ниска честота Думззън думзззъннн.
Не мога да го локализирам кой е.

# 67
За съжаление куцо, кьораво и сакато си довлече гъза в София. Като се изключат безкрайните нужни и ненужни ремонти другата последица от този факт е, че улиците в центъра се задръстиха и се пукат по шевовете. Не мога да разбера тези хора не ходят ли на работа? Уж криза, а вечер в заведенията няма места, а през деня хиляди клявки мъкнат торби с покупки и ми пречат да минавам по пътя си.
Иначе и аз съм на същия хал - живеем до Попа. Имаме гараж зад кооперацията, който би трябвало да се заключва. Да, ама не. Съседите толкова бързат, че спирането за две минути, за да се заключи е направо невъзможно. В следствие на това гаража се пълни с коли и много пъти няма къде да приберем нашата. Ако по някаква странна случайност някой е заключил пък задължително пред гаража паркира някой от клиентите на близките 18 бутика, които са "за малко". Последното чакане ни беше 40 минути. По неизвестни причини новите коли на събиращите боклука са толкова стари, че всяко преминаване е все едно пада бомба в продължение на половин час. Не знам защо разкараха старата фирма, те поне имаха супер безшумни камиони. В градинката пред нас всяка нощ се събират тинейджъри и стоят до 3-4 часа сутринта. Като се  изключи шума смятайте какво се намира на следващия ден на детската площадка, която по съвместителство е пак там. За хигиената по принцип просто не ми се говори.
Та така - това е положението. Както казва един познат - може да ви е гадно, ама пък за сметка на това плащате най-високите данъци. Но аз определено няма да отида да живея в кварталите, просто обичам да ходя пеша на работа.

# 68
Фуска, докато те подЛУДяват, ще си луда, няма как! Но прави забележки и гони до дупка. Длъжна си. Майка си!  Hug

# 69
  • На земята, която е всъщност звезда.
От личен опит, мога да споделя, че живеенето в центъра на София си е изпитание. Много често по сградите (особено тази, в която аз пребивавам) са настанени от общината разни нуждаещи се, които са с психични отклонения, алкохолици и гледат по 100 котки, кучета и пр., което можете да си представите до какво води. Отделно, все няма къде да паркираш, слушаш безшумните трамваи, ако си до линия и среднощните викове на пияници и бездомници или просто веселяци, на които не им се спи.
Знам, че някой ще каже, да се махнат като не им харесва, но това са родните домове на хората, защо трябва да се махат. И защо се води някаква необявена политика хората, живеещи из центъра на София, да се чувстват максимално зле от това?! Rolling Eyes

Всъщност, не само по центъра, като се замисля.

Живея в центъра, работя в центъра, имам много приятели в различни квартали на София... newsm78...навсякъде е едно и също, не само в центъра живеенето е изпитание! Simple Smile

# 70
  • Sf
Да, така е... Хората не ги интересува имуществото или спокойствието на другите...

Вече 10-ти ден в съседната кооперация до нас, Будапеща и Симеон, в 20:00 се пуска едно радио, което свири нон стоп до сутринта към 9. На почивка ли са тея хора... Да го пуснат да се чува, колкото все едно че има хора в апартамента им, но не би - толкова са го надули, че сигурно се чува и до Сливница  Mr. Green

Добре поне, че не са избрали станция с чалга... Уличните кучета вият в тон... Ама е 10-ти ден вече, та свикнахме  Mr. Green Да видим кога ще се върнат или заминавали ли са изобщо?! Може новите съкооператори да обичат да спят на шумна музика...

Затваряме си и прозореца, да, на тая жега  Mr. Green

# 71
Живяла съм в центъра и е 1:1 с това, което описваш. И не, не е така навсякъде.

# 72
Аз пък оня ден вдигнах луд скандал на една пенсионерка, която си изходи песа на централна улица. Викам :" И сега това ще си го събереш ли, а?"
Неочаквана атака за нея беше и сигурно съм била яко груба, но в случая въобще не ми пука даже.

Към собствениците на песове, изхождащи ги дето им падне, съм още по-нетолерантна , отколкото към неправилно паркиралите се.
Като не можеш да обгрижваш животно като хората-просто не вземаш такова. Stop
П.С. И сигурно цял живот е живяла на т.нар, "жълти павета". Но манталитет, манталитееееет пусти. ooooh!

# 73
  • София
И аз понякога имам чувство,че съм в лудница,но и си обяснявам,че живеем така,защото сме прекалено толерантни към простотията,наглостта,мръсотията.

# 74
  • На земята, която е всъщност звезда.
Живяла съм в центъра и е 1:1 с това, което описваш. И не, не е така навсякъде.

Да бе, не е. Живяла съм шест месеца в Княжево: живущ на първия етаж си беше оградил под балкона кокошарник, но това не му беше достатъчно и пускаше кокошките си да се разхождат в целия двор на кооперацията. Върху паркираните коли! Преди десетина години се бях нанесла в Мусагеница, но се изнесох скоропостижно, заради агресивен психичноболен, който надуши, че уча за изпити и идваше да ми звъни на вратата по цял ден /такъв стрес ми докара, че и сега ме втриса като се сетя/. Кумът ми си купи мезонет в нов блок в Бели брези, уж затворен комплекс с охрана. Оказа се, обаче, че изобщо няма охрана, а и повечето живущи не искат да плащат за такова нещо, а сега се оплаква и от събирачка на котки във  входа. Да не говорим, че и извън центъра собствениците на кучета не си почистват след петовете!
Аз в момента съм в центъра и нямам никакъв проблем, може би защото кооперацията е малка, а половината апартаменти са на живущи в чужбина, които ги ползват само през лятото.  Има седмици, в които не засичам съсед по стълбите. Късмет е, и само се моля така да си остане. Но да се твърди, че само в центъра е лудница, е най- малкото невярно! Shocked

Последна редакция: ср, 12 авг 2009, 12:36 от вселена

Общи условия

Активация на акаунт