Машина за хляб - 18 част

  • 56 437
  • 761
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 111
Sinko, моята машинка е същата. Трябваше да прочетеш във форума и тогава да си я купуваш.
На този модел това им е дефект. На мен ми я подариха иначе нямаше да си купя този модел.
Винаги допичам всичко което правя за 5-10 мин. във фурната. И фолио слагах...

# 46
  • Мнения: 30
много сладка Laughing, по принцип хлябът на бързата програма не може да стане толкова бухнал, като на основната. Аз вчера реших да си направя един хляб, който правя често на бързата, със спирането и пускането на програмата /по принцип го правя 3 пъти, но този път реших да опитам с 1 път само спиране и пускане отначало/. Даже извън рецептата добавих от мен едно яйце, понеже те понадуват още хляба /мои впечатления/. От около 400г брашно /това е за малък хляб по тази рецепта/ контейнера се изпълни до половината, но не беше така ефирен и това е нормално. Все пак всички процеси - месене, втасване, са съкратени почти до минимум, за да имам след 1 час готов хляб. Според мен първо си направи хляб на основната програма, накефи се максимално на резултата, и чак тогава почни с експериментите с др. програми. Хубаво е да се изчаква хляба да изстине и тогава да се реже, но кой ти чака Laughing.

sunko, на всички машини реотаните са само отдолу. Това не пречи да се изпича хляба отвсякъде. Но един от моделите на Мулинекс има този дефект - не изпича отгоре. Много мами тук са споделяли за това. Освен да се примириш. Има вариант и да обръщаш хляба, да, но според мен просто си го допичай в предварително загрята фурна за 10-15 минути.

dunia53, хляба ти е много сполучлив Peace.

Тъй ... Значи ще се прави хляб и тази вечер  Wink
Още веднъж да преговоря - щом ще е на дългата програма не се слагаше цял пакет мая, нали така ?Говоря за класическата рецепта.

# 47
  • Мнения: 9 785
Да ти кажа, аз винаги слагам цял пакет суха мая 7г на Йоткер. Ако е от кубче - 1/4.

Такова спихване на хляба и на мен ми се получаваше отначало, докато не се усетихме всички тук дружно, че тестото трябва да се следи отначало Mr. Green. Оттогава не съм имала такъв проблем.

# 48
  • Мнения: 4 358
Леле колко нови момичета ooooh!.Ама и много ошашавени бе #Crazy.
Поли Hug строга, но справедлива.
При мен срам срам Embarassed Embarassed Embarassed.Машинката ми ще хване паяжини ooooh!

# 49
  • София
  • Мнения: 4 552
mnogo_vkusna* и другите нови хлебопекарки - добре дошли в темата.

Ето най-обикновената рецепта за хляб:

300 мл. вода
2 с.л. олио (аз слагам масло две "бучки")
2 ч.л. сол
2 с.л. захар (може да намалиш на една)
500 гр. брашно тип 500 (аз не го сея)
2 ч.л. суха мая (аз ползвам турската Юва (червено пакетче) или френската Сафинстант (бежово пакетче) - и двете са по 11 грама за разлика от Йоткер, която е 7 гр. и е на същата цена)

Сипваш в посочения ред. Не затоплям предварително нищо.

Пускаш на програма "Основна" или "Бял хляб" или "Френски хляб" - продължителност около 3 часа - 3 часа и 20 минути.

Грамажът настройваш на хляб 750 грама. Пускала съм и на килограм погрешка - кората се изпича повече.

# 50
  • София
  • Мнения: 4 552
Бъни,

Радвам се да те видя. Защо скри машинката? Квасен хляб ли правиш?

# 51
  • Мнения: 4 358
Бъни,

Радвам се да те видя. Защо скри машинката? Квасен хляб ли правиш?
Никакъв мила, никакъв.
Купувам ooooh!То затова така се червя по горе.
Нещо не мога да се организирам.Много работа ooooh!
Като видя нещо питки, милинка така по завъртяно да пуснете и правя.Ама за хляб нещо не мога да смогна.Голям срам ooooh!

# 52
  • Разград
  • Мнения: 3 114
sunko,нещо ми се струва не наред с това печене.Направи още един опит,ако не се изпече(поне да не е сурово отгоре),бягай да я връщаш.Бледа коричка-да,но пък сурова не бива да е.То,тогава кефа отива на кино.Ще слагаме фолио,ще допичаме във фурната.Честно да ви кажа,ако на мен ми се налага постоянно да правя така,изобщо няма да я ползвам.
dunia53,хлебчето ти е чудесно,сигурна съм,че е вкусно Peace.
много вкусна,а какво брашно ползваш,че и това има значение?
Когато правя хляб на бързата,той си се надува поне два пръста над контейнерчето,като се има впредвид,че правя по-малко тесто.Но,слагам кисело мляко+1 яйце+овесени ядки+останалите неща(вода,сол,захар,брашно,мая).Значи,брашно ми отива около 400 гр.
Савова,превтасало е хлебчето.Значи,при тази комбинация трябва да намалиш с малко маята,2 1/2 чл са много,да речем 2 непълни чл.
suzana50 ,аз мазнина винаги слагам,даже и да не пише в рецептата поливам бъркалката.

  
 

# 53
  • Мнения: 30
обикновено използвам бяло брашно на Софиямел

# 54
  • Разград
  • Мнения: 3 114
обикновено използвам бяло брашно на Софиямел

Значи трябва да стане работата.

# 55
  • Дълбоката провинция
  • Мнения: 205
Похвал! Blush
http://www.album.bg/ddimitrova/images/16578935/
Първия ми царевичен хляб с яйце,по рецепта от тук!стана страхотен LaughingВ момента пека едно козуначено руло с шоколад!За сега е страхотно smile3508Ще се похваля като стане Praynig
Благодаря ви много за съветите   bouquet

# 56
  • тук
  • Мнения: 510
Здравейте момичета, още след Коледа моят мъж каза, че дебелее от хляба и скри машината. Сега явно му домъчня и я извади. Много хубав пълнозърнест хляб направихме онази вечер, но... бъркалката не мога да си извадя Sad Опитвахме и с клещи и всякакви агресивни методи, но не става. Аз съм с Мулинекс с една бъркалка - някой да има идея или направо в сервиз - къде е, ще ми помогнете ли? Аз чета в темата, че е смотан, но какъвто, такъв ...

# 57
  • София
  • Мнения: 17 659
Похвал! Blush
http://www.album.bg/ddimitrova/images/16578935/
Първия ми царевичен хляб с яйце,по рецепта от тук!стана страхотен LaughingВ момента пека едно козуначено руло с шоколад!За сега е страхотно smile3508Ще се похваля като стане Praynig
Благодаря ви много за съветите   bouquet

Ужас, изтървала съм тази рецепта - моля, къде е?

# 58
  • София
  • Мнения: 17 659
Здравейте момичета, още след Коледа моят мъж каза, че дебелее от хляба и скри машината. Сега явно му домъчня и я извади. Много хубав пълнозърнест хляб направихме онази вечер, но... бъркалката не мога да си извадя Sad Опитвахме и с клещи и всякакви агресивни методи, но не става. Аз съм с Мулинекс с една бъркалка - някой да има идея или направо в сервиз - къде е, ще ми помогнете ли? Аз чета в темата, че е смотан, но какъвто, такъв ...

2 идеи:
1. Пробвай да накиснеш казанчето със все бъркалката във вода за няколко часа.
ако не стане,
2. Пробвай да сложиш казанчето - заедно с бъркалката - на някакво печене, да се затопли, ако е имало нещо, дето не е спечено, а по- скоро лепкаво да се загрее и втечни.

В такъв порядък, щото ако е загоряло, а не просто вискозно, като го опечеш съвсем ще се втвърди.

# 59
  • Варна
  • Мнения: 1 555
Max mama, благодаря за отговора. Явно за 700 гр. хляб ще ползвам на Йоткер. Ще пробвам пак, докато стане. На вкус още незнам как е, защото ще го нося в майка и не съм го разрязала.  Tired ще им се хваля с префтасал хляб  Sick

Общи условия

Активация на акаунт