Машина за хляб - 18 част

  • 56 424
  • 761
  •   1
Отговори
# 165
  • Мнения: 1 456
Посипах хляба със семена , но след като се изпече голяма част от тях изпаднаха. Дали не трябваше да го намажа и така да ги сложа отгоре.  Thinking

# 166
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Посипах хляба със семена , но след като се изпече голяма част от тях изпаднаха. Дали не трябваше да го намажа и така да ги сложа отгоре.  Thinking

Ами да,нормално е.За да полепнат трябва да намажеш с нещо или,си мисля,ако посипеш още в началото на  последното втасване по има шанс да полепнат.

Ели,когато тестото е по-твърдо,по-трудно втасва и от там не превтасва,т.е.според мен още брашно е можело да поеме в началото тестото.Колкото пъти съм го правила все различно количество брашно ми е гълтало.Тестото трябва да е средно твърдо,ако се остави меко,след това превтасва.

# 167
  • Мнения: 16
  bouquet Привет на Всички.рових рових да намеря рецепта за козунак в хлебопекарна машина но нещо се омагьосах...От 3 дни се сдобих със Северин BM3986 Моля да ми отворите очите и се извинявам ако съм писала не на място. Praynig

# 168
  • Разград
  • Мнения: 3 114
  bouquet Привет на Всички.рових рових да намеря рецепта за козунак в хлебопекарна машина но нещо се омагьосах...От 3 дни се сдобих със Северин BM3986 Моля да ми отворите очите и се извинявам ако съм писала не на място. Praynig

Заповядай цяла тема,избираш си рецепта и действаш http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=382668.msg10643004#msg10643004

# 169
  • Мнения: 16
 Hug Много благодаря....

# 170
  • Мнения: 1 456
Ами да,нормално е.За да полепнат трябва да намажеш с нещо или,си мисля,ако посипеш още в началото на  последното втасване по има шанс да полепнат.
Точно тогава ги посипах , но само мака залепна. Дали да не пробвам да намажа с яйце и така да посипя?

# 171
  • Дълбоката провинция
  • Мнения: 205
Ами да,нормално е.За да полепнат трябва да намажеш с нещо или,си мисля,ако посипеш още в началото на  последното втасване по има шанс да полепнат.
Точно тогава ги посипах , но само мака залепна. Дали да не пробвам да намажа с яйце и така да посипя?
Да аз така правя...Намазвам с белтък или жълтък и тогава посипвам Peace

# 172
  • Мнения: 43
Някой ако има Severin BM 3986 да сподели и дали при него се получава същият проблем - при загряване, лявата част на капака (само пластмасовата част) се деформира и се образува процеп, но не излиза кой знае колко пара. След истиване на пластмасата - тя се връща в първоначалното си положение.

ползвам същата машина, мисля че това е общ дефект във тези машини, същото бях забелязал още във първата ми употреба, смениха ми целия капак, сега е добре но все още не ми вдъхва доверие Северин

също така това не представлява никакъв проблем за хляба, а само 1 или 2 вповече изразходвани стотинки ток, даже с полуотворен капак Северин си опича мн добре хляба(особенно коричката и я няма в другите машини, прочута е с нея тя), Моулнексарите да му мислят ка Mr. Green

поздрави  Hug

Трябва ли да им пращам машината до Пловдив (аз съм от черноморието около Бургас) или не и пречи толкова. мен 2 стотинки не ме бъркат, само нещо да не се скапе.
Новият ти капак пак ли е така или вече си е добре ?

За sijanie  - проврти и твоя капак дали прави така и ако може ми пращай някой изпитана речепта и на коя програма се прави.

Edrich - на коя програма да правя козунаци и кексове - на номер 6 ли - Сладкиши, соленки, кифлички с бакпулвер ???
Мерси Simple Smile

# 173
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
Някой ако има Severin BM 3986 да сподели и дали при него се получава същият проблем - при загряване, лявата част на капака (само пластмасовата част) се деформира и се образува процеп, но не излиза кой знае колко пара. След истиване на пластмасата - тя се връща в първоначалното си положение.

ползвам същата машина, мисля че това е общ дефект във тези машини, същото бях забелязал още във първата ми употреба, смениха ми целия капак, сега е добре но все още не ми вдъхва доверие Северин

също така това не представлява никакъв проблем за хляба, а само 1 или 2 вповече изразходвани стотинки ток, даже с полуотворен капак Северин си опича мн добре хляба(особенно коричката и я няма в другите машини, прочута е с нея тя), Моулнексарите да му мислят ка Mr. Green

поздрави  Hug

Трябва ли да им пращам машината до Пловдив (аз съм от черноморието около Бургас) или не и пречи толкова. мен 2 стотинки не ме бъркат, само нещо да не се скапе.
Новият ти капак пак ли е така или вече си е добре ?

За sijanie  - проврти и твоя капак дали прави така и ако може ми пращай някой изпитана речепта и на коя програма се прави.

Edrich - на коя програма да правя козунаци и кексове - на номер 6 ли - Сладкиши, соленки, кифлички с бакпулвер ???
Мерси Simple Smile


NoneBG Моята машинка е CLATRONIC същата е като твоята но с различно име.Дизайнът и програмите са едни и същи,производителят и той е един и същ,само имената различни.Когато правя кексове ги правя на програма 6.За останалите неща когато ми е необходимо само тесто за кифлички,соленки,питки или милинки пускам програма  7,изчаквам да замеси и втаса тестото  като след това продължам да го оформям за това  което искам.

Последна редакция: вт, 18 авг 2009, 21:59 от dunia53

# 174
  • Мнения: 43
Благодаря за отговора. Тъй като не смятам да ставам домакин и съм доста мързеливо същество (и понякога заето) предпочитам машината да свърши ЦЯЛАТА работа Simple Smile
Още не съм изпробвал машината за тесто, след 1-2 дни ще направя царевичен хляб.
Имам само още едно питане (за сега)
За бързата програма или за кратката, за да втаса това тесто, трябва да сложа 2 пъти повече мая ???
Така ли е, тъй като никога не съм готвил и за жена смятам да намеря някоя по-кадърна - не съм считал за необходимо да изучавам основите на кулинарията.
Пък и както казах ме мързи и основно разчитам на доброто у хора като вас Simple Smile

# 175
  • София
  • Мнения: 372

За бързата програма или за кратката, за да втаса това тесто, трябва да сложа 2 пъти повече мая ???

не знам при теб каква е разликата между "бързата" и "кратката"  newsm78 при мен са "някакви си" и "бърза". та при бързата трябва повече мая, защото няма време да втаса хубаво и залагаш на количеството  Peace
моята машинка се стресна да ви кажа  Thinking работи ... ще видим колко време  ooooh!

# 176
  • София
  • Мнения: 3 249
Нордина мисля, ще сподели тайната на "залепналите семки" върху хляба, гледайки последния и. Малко оф, какъв ти е фотоапарата - снимките са много добри, а съм в процес на проучване и покупка  Rolling Eyes

# 177
  • София
  • Мнения: 388
Здравейте!

От вчера съм щастлива притежателка на машина за хляб /защото попаднах на предишната ви тема/ от ТСМ - Bifinett и днес ми беше първата проба. Като за първи опит хлябът стана страхотен,вече излапахме половината. Имам обаче няколко чуденки и нужда от малко помощ.  Днешната рецепта,която пробвах, беше за малък хляб-740г., като в книжката има и дозите за голям такъв. Та въпреки,че е малък,към края на втасването тестото изпълни догоре казанчето и така си остана,което поражда в мен следния въпрос-а какво ще стане,ако реша да пека голям хляб-ми той ще тръгне да ме търси...  Да не би маята да е много? В книжката рецептите са дадени така 3/4 пакет, да,ама какъв пакет-от 7 или от 11г. никъде не пише.Аз сложих 7г.=2ч.л. суха мая на 500г. брашно. Много ли е?

Ето го моето произведение:

                       

Имах едно-единствено затруднение-ваденето на хляба от контейнера ми отне десетина минути тръскане,ръчкане ,дърпане и т.н.  smile3511... Оказа се,че под бъркалките е останало тесто и като се е изпекло ги е спекло  Mr. Green. Има ли и друг начин  newsm78? И последно питане- в моята книжка най-обикновената рецепта за бял хляб е с грис  Shocked,може ли някой да ми пусне една съвсем обикновена рецептичка за най-простия бял хляб ,моля. И,благодаря!

# 178
  • София
  • Мнения: 4 181
Имах едно-единствено затруднение-ваденето на хляба от контейнера ми отне десетина минути тръскане,ръчкане ,дърпане и т.н.  smile3511... Оказа се,че под бъркалките е останало тесто и като се е изпекло ги е спекло  Mr. Green. Има ли и друг начин  newsm78? И последно питане- в моята книжка най-обикновената рецепта за бял хляб е с грис  Shocked,може ли някой да ми пусне една съвсем обикновена рецептичка за най-простия бял хляб ,моля. И,благодаря!

За да нямаш проблем при ваденето на хляба, слагай олиото първо в контейнера върху бъркалките и после става по - лесно само с леко тръскане.

Бял хляб

350 мл вода - (аз слагам прясно мляко или айран, но забелязах, че когато е с прясно мляко хляба по - малко се рони.)
2 с.л. олио
2 мерителни (малки) или чаени .л. сол
1 1/2 мерителни (големи)  .л. захар
600 г брашно
2 1/4 суха мая или 15 г жива

# 179
  • Мнения: 111
Здравейте,
Правих хляб от 1 cup типово брашно, 2 cup пълнозърнесто брашно, 1/2 cup бяло брашно, 3 с.л. овесени трици, 2 с.л. ленено семе, 300 мл вода, 2 с.л. олио, 1 ч.л. сол, 1 с.л. захар и 2 ч.л. суха мая. Пуснах машината на програма 11 /тесто/. По време на месенето ми се стори, че тестото е доста сухо, а и машината се тресеше и разхождаше по масата та добавих 2 ч.л. вода. Като втаса се напълни казанчето до горе и се изду хубаво, но по време на печенето малко се спъхна и се изравни отгоре, но иначе е изпечен добре.
Питането ми е като правите диетичен хляб остава ли си изпъкнал от горе?
И имам молба - някой да даде рецепта за царевичен хляб.
Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт