Машина за хляб - 18 част

• 56 534
  • 761
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Извинявайте, но незнам дали въпросът ми е за тази тема, но 7гр суха мая на колко от живата съответстват
виж малко по-назад днес сутрина зададох същия въпрос  Mr. Green
7гр. суха = 1/4 прясна.

# 661
  • София
точно ме хвана с този въпрос, докато преглъщах в другата тема с питките  Embarassed....нямам подходяща тава за питка-искам да ми стане висока, а  мойте всичките са плитки-нормални тави за печене. От две седмици ровя из интернет и си търся висока тава за питка и козунаци и не мога да намеря под 180 лв  Cry Обикалях разни магазини и или не знам къде да търся или просто няма  Twisted Evil

# 662
точно ме хвана с този въпрос, докато преглъщах в другата тема с питките  Embarassed....нямам подходяща тава за питка-искам да ми стане висока, а  мойте всичките са плитки-нормални тави за печене. От две седмици ровя из интернет и си търся висока тава за питка и козунаци и не мога да намеря под 180 лв  Cry Обикалях разни магазини и или не знам къде да търся или просто няма  Twisted Evil
Ох...мило....На женския пазар има магазини за домашни потреби.Там има емайлирани висоооки колкото искаш тави всякакви размери.И са от порядъка на 10-15 лв.

# 663
  • София
hristina21 ,
когато чакаме гости, майка ми прави 1 хляб сутрин ,1 обяд, и вечер пак 1,за да има 1 за ядене и 1 за резерва. нашите гости по една филия ядат дори най-яшните се озорват на 2
да оточня правим хляб 1,300 кг,по рецепта за 1,500 кг
амиии, май и аз ще направя така,лошото е,че нашите ,уж не ядат хляб,но като купувахме хлебчетата от Била и ги претоплях във фурната,докато още нямах машина, за 5-6 човека отиваха към двайсетина  ooooh!

# 664
Или тенджирка от алпака, но да не е с пластмасови дръжки. Имам такива, руски, свадбен подарък Mr. Green

# 665
  • София
TheNMaster , да си жива и здрава!  newsm20 толкова го мразя този пазар,че изобщо не съм се сетила за него  ooooh!-от години не съм стигала до там. По -близо до трамваите на Екзерх Йосиф ли е или от другия край?
VK, и на тенджерка съм съгласна,ама само с дръжки  Sad

# 666
От към бул. Сливница са тия магазини за които ти говоря...Но ти можеш да минеш по цялата дължина на тая страна дето са дрехите,а не зеленчуците....Има доста магазини с тави...
Къде ти ми разправяш за някакви космични цени  ooooh! малееей!
Ако имаш проблем с намирането даже можем да си чукнем една среща и да те заведа.... Hug

# 667
  • София
От към бул. Сливница са тия магазини за които ти говоря...Но ти можеш да минеш по цялата дължина на тая страна дето са дрехите,а не зеленчуците....Има доста магазини с тави...
Къде ти ми разправяш за някакви космични цени  ooooh! малееей!
Ако имаш проблем с намирането даже можем да си чукнем една среща и да те заведа.... Hug
ааа,тези цени са в интернет -марки, фирми,страхотия  ooooh! Ще взема да се вдигна някой ден от празничните да се сдобия и аз с "проста" тавица  Simple Smile Благодаря   bouquet

# 668
Момичета! Спешен въпрос!
Правя козунака на pina, остават 47 мин до финала, но е излезнал 2 пръста над фармата. Да го местя ли или какво да правя????

# 669
Момичета! Спешен въпрос!
Правя козунака на pina, остават 47 мин до финала, но е излезнал 2 пръста над фармата. Да го местя ли или какво да правя????

Загрей си фурната на 190 градуса и го прехвърли директно там.

# 670
Момичета! Спешен въпрос!

Тичам!
С неговата си форма ли? Да пускам ли вентилатор? По-близо до горния реотан или до долния? Божеее ooooh!
Благодаря ти  bouquet

# 671
Извинявайте, но незнам дали въпросът ми е за тази тема, но 7гр суха мая на колко от живата съответстват
виж малко по-назад днес сутрина зададох същия въпрос  Mr. Green
7гр. суха = 1/4 прясна.

Преди малко пуснах един хляб с грис и се зачетох в пакетчето от маята /Йоткер/, та там пише, че 1 пакетче отговаря на 1/2 кубче жива мая. Но за хляб с брашно 500 г 1/4 кубче е Ок Peace.

Момичета! Спешен въпрос!

Тичам!
С неговата си форма ли? Да пускам ли вентилатор? По-близо до горния реотан или до долния? Божеее ooooh!
Благодаря ти  bouquet

С контейнера, да. Ами по-добре на горен реотан. Аз махам всички скари и слагам директно на дъното.

# 672
Пак благодаря!
После ще докладвам!
СЕга да те попитам, защо стана така? Всичко съм мерила до грам! Може би следващия път трябва директно във фурната да го пека. Ох, дано е толкова вкусен, колкото красив Praynig
Жалко, че няма да разбера

# 673
VK, не съм специалистка по козунаците Wink. Правила съм само два-три пъти. Ами може яйцата да са дошли по-големички, пък съм забелязала, че допълнително бухва тестото от тях. Не знам. Какво значение има? Важен е крайният резултат Peace.

# 674
Разбих ги предварително със захарта. Ами питам, за да не не хвърча пак като линейка из нас Joy
 Stop

Общи условия

Активация на акаунт