СЕПТЕМВРИйчето се стяга за купони с торти, мляко и балони!!!

• 15 037
  • 295
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Честит Първи Рожден Ден, мила Вики! Бъди винаги здрава, усмихната и с голям късмет в живота! Накарай мама и тати да се гордеят с теб! Пожелаваме ти с Тео най-безгрижното и прекрасно детство на света!

Аз по темата със спането не мога нищо да кажа, защото да чукна на дърво, да не чуе дяволът, Тео си спинка без да се буди!

За месото не робувам на "един ден ден месо, един ден жълрък".

Шматароче Марти е страхотен, има толкова проницателен поглед...очите му казват толкова много неща! "Кацнал на един диван" е страхотна!  Joy А за РД-то на Тео, няма да има столове за всеки, ама то покрай децата едва ли ще можем да седим мнохо, та ако имаш сили, може да си донесеш едно палатско столче.  newsm41  Аз ще подсигуря разбира се, но няма да има за всички!

Стеф май сега е много модерно банята в червено бяло и червено, и кумувете си направиха тяхната в тези цветове. Твоята обаче е доста по свежарска! Поздравления!

Последна редакция: ср, 19 авг 2009, 11:24 от little_sweet_didka™

# 226
Стефи-Теди,  Hug
Съншайн, маци, тя кухнята не е нова /правихме я преди около 2 години/, но сега сменихме изкуствените плотове и гръб с гранит, което си беше абсолютна хамалогия, но стана добре. Ще пусна снимки специално за теб по-късно.
За храненето - Джи се храни горе-долу така:
5-7 ч - кърменене
около 9- закуска - попара, кус-кус с топено сирене президент или със сирене и захар; мюсли с йогурт и плод, кисело мляко с бисквити. Често пъти след закуска изпива 100-150 мл фреш от портокал. /давам го като лекарство заради вит.С-то  Wink/
около 13 - обяд. Не следвам режим, но като се замисля 5 дни в седмицата менюто й съдържа месце. Жълтък яде сигурно 1 път месечно - забравям...  Embarassed Когато пюлето е постно мудобавям млечен продукт - или обезсолено сирене или кисело мляко. В 90% от случаите яде сготвена от мен храна. Понякога хапва и от вкусните пюрета на Хип за деца над 10 месеца. Количеството рядко надвишава 180-200г. (ако те интересува какво готвя, само попитай, че да не изброявам сег аизлишно ако не те вълнува, но вчер анапример обядва лапад с ориз и кисело мляко) Давам й да си "джвака" /още няма зъби/ хляб.
Пред следобдния сън /15ч/ и след него /17ч/ - кърмене /но не винаги/
После понякога й давам плод, понякога някакъв готов йогурт, понякога нищо
20.00 - вечеря - обикновено млечна бисквитена каша или кисело мляко с банан и бисквити /за вечерите не съм много изобретателна/
около 21.30-22.00 - кърмене и лека нощ

Последна редакция: ср, 19 авг 2009, 11:35 от irinii

# 227
  • София
А! Забравих да ви питам... какво значи ТОВА пълзене?   newsm78 Той иначе си пълзи доста добре на 4 крака и доста високи скорости развива, но това чудо го направи последния ден на морето и с татко му се чудим-що така?  newsm78

# 228
Честит рожден на малката Вики   newsm59
Бора, от къде се купуват тези пилци Дюк?  newsm78 Много слушам за тях, а не съм ги виждала  Rolling Eyes Пише ли нещо специално на етикета?
Дидишонче, добре завърнало се  Hug
sunnshine Алекс яде на обяд МП или ЗП, а вечер каша с плод. От една седмица стигнахме 170-190г.  Laughing Междинни хранения - за сега кърма, защото ако дам плод или бисквита и после не си иска основното  Rolling Eyes Кисело мляко можеш вече да даваш  Peace
За месото съм си записала това от Косето Босето "До 10-12 м. се редува през ден месно и зеленчуково пюре. След 1 год. е добре месото да се включи по-осезаемо и да се предлага 5-6 пъти седмично." Аз лично давам 4-5 месо и 1-2 пъти зеленчуково с/без жълтък, но Алекс беше с по-нисък хемоглобин. Иначе на нашата възраст знам, че може да се дават жълтък и месо в един ден, но в различни хранения. После като се включат риба и бобови (може някои да са ги включили вече) се редуват и те с месото.
За съня умишлено вчера не писах, защото тази тема "няма край". Мисля, че идеята този път беше да подкрепим Петка в решението й, защото аз лично останах с впечатлението, че тя й Яна не се чувстват добре от ситуацията. На мен нощното кърмене не ми пречи и както казах не съм готова да го махам. Иринче, по въпроса ти защо се будят деца - гледах преди време някакво предаване, в което присъстваше някакъв специалист по въпросите на съня. Та той обясни, че цикълът на съня (лек сън- дълбок сън) трае около 1.5-2 часа. На края на всеки цикъл всички хора (независимо от възрастта) се будят. Просто възрастните не си го спомнят или ако си го спомнят си казват "Тази нощ не съм мигнал!". Новородените също се будят по тази причина. С порастването на бебчовците те се научават сами да се "утешават" (като възрастните) и да заспиват отново след събуждането си. Някои деца просто не искат/не могат да се научат (причини няма да изброявам Wink) Това е. Аз май и преди съм го писала, че тази тема няколко пъти я зачекваме  newsm78. Иринко, кажи сега кога ще ходим в ЮП?  Hug
Шматииии, тръгна ли вече? Дай един телефон на ЛС  Praynig
Диде, Тео ходи  Hug Шегата настрана- някои деца така пълзят непосредствено преди да проходят. Нещо средно между двете е  Hug
Ох, аз пак на раздумка, а детето сега ще стане и аз още не съм изгладила  ooooh!

# 229
Ха, добър ден!

Честит рожден ден на Вики! Да е засмяна, красива, любима, здрава, късметлийка и още и още все хубави неща!

Благодаря на всички, които се включихте с мнения за месото  Hug Аз давам 5 дни месо, 1 ден без месо и 1 ден риба. Така се получи като започнах да давам детската кухня. Жълтък не съм давалааааа от .....  newsm78 не знам от кога  Embarassed Почнах по едно време да давам по малко, даже не бяхме достигнали количество 1/4. Ще взема тези дни да предложа.

Мона, и аз мисля, че бебчовците сънуват кошмари. Предната вечер Кали се събужда няколко пъти с пронизителен вик. Като гушна и се успокоява, даже заспива още на рамото ми.

Дидка, и според мен Тео се опитва да ходи.  nuts Наслука!

Иринии, какво мюсли даваш на Джи? Аз онзи ден се чудих дали да не взема, за да разнообразим овесените ядки  newsm78

Ставам, до после

# 230
диде,това пълзене при пълзящите деца е нещо като последна стъпка преди самостоятелнот опрохождане. Просто вече се чувства по-добре кгато стъпва на стъпалата си, а пък е по-бърз и стабилен когато пълзи и така се получава този микс.  Grinning

# 231
Иххааа, как хапват вече малчовците! Ние все още сме само на мляко, плодове, зеленчуци и зърнени храни. Данчо е от тези дечица, които по-късно се научават да боравят с храната в устата, явно. Дави се много  Sad. Имаме някакъв напредък тия дни, де... определено. Отхапва и бута навън по-големките парченца. Като по-големки са тип грахово зърно. Само по-малки от този размер си позволява да гълта. Но пак се дави и ми е всеки път едно такова притеснено. Но пък ако не опитва хич няма да се научи. Милият ми гладник иска просто да му влиза възможно най-бързо в устата, "не ме занимавай с глупости"   Sunglasses

Последният път като ядох риба и ми се прииска да му дам. Ама беше една скумрия с неизвестен произход, та не посмях. Иска ми се първите му изядени рибки да са въможно най-изчистени и естесвено пресни, пресни. Ще помоля някоя кафява мечка да ми продаде 2,3 пъстърви от изворна вода  Mr. Green
Майтапът настрана , съвети с каква риба да започна ??  Hug

Последна редакция: ср, 19 авг 2009, 12:37 от Mona*

# 232
  • София
ХА! Ама той само 1 ден го направи, като се върнахме вкъщи пак си лазундри на 4 крака. Иначе си ходи за ръчичка малко като пиян, ама още го е шубе да се пусне сам.... Wink
Ето снимки от моренцето! Искам паааааак!  Sad Cry

# 233
Хм, включвам се по въпроса с месото Grinning НЕ давам повече от 1-2 пъти седмично Peace Аз не ям месо често, затова и детето ми не яде. Яде каквото има на масата, без млечни. Основно се изхранва с хляб, яхнии и супи (ако има кой да му ги сготви). Иначе живее на кърма. В последната седмица твърдите му хранения се броят на пръстите на едната ми ръка, като се има предвид, че е с разтройство... Така де, минал е основно на кърма отново Wink Днес сутринта закуси един голям комат хляб, който му даде една жена на улицата Grinning Носеше пресен хляб и с такова умиление заговори за внуците си и пита дали може да даде хляб на Любо... Та го хапна с удоволствие детето Grinning За обяд ще му купя нещо макаронено. Ще вечеря с нас на масата - обикновено хляб, краставици и ако има нещо сготвено - яде Grinning
Определено със Сияна бях мнооого по-стриктна в готвенето и предлагането на манджи Peace И пак не следях за месото. Гледах да й е разнообразно, пък месото тя си го искаше от масата. На годинка живееше основно на кърма, краставици, хляб и пържоли, които ръбаше цели Laughing

# 234
 Shocked Диде, още не съм стигнала до края на албума, ама не мога да се сдържа да не коментирам. Тео МНОГО СЕ Е ПРОМЕНИЛ!! Първо, че косата му сега е руса, второ и физиономията му е различна направо. Изумена съм колко е различен. Все така готин, де  Heart Eyes И ти си много красива  4470

Изгледах ги всичките. Ама сте едни млади, красиви морски сирени с майката на Дара.. Пу-пу, много сте готини. Имаше много добри снимки. Тео определено много се е променил, пак да си кажа  Joy Можеш ли да ми обясниш как така стъпчиците на Тео и тати са изпъкнали?  newsm78 Запълвахте ги с пясък ли?
Ееехх, море, море.... пак ще има, Диде, не се притеснявай. Сега подготвяй РД-то Wink

Последна редакция: ср, 19 авг 2009, 12:53 от Mona*

# 235
Сонче, не съм Бора  Wink, но пилците ги има във всеки по-голям супермаркет - аз купувам от Фантастико - и пише просто пиле Duc. Много съм доволна също  - мирише на истинско пиле. И аз от вас научих, благодаря! Иначе не съм купувала пиле кажи-речи, откак забременях, не обичам бройлери.

Месо
давам 5-6 пъти в седмицата, просто щото моята мома недолюбва безмесните манджи - и домашни, и купешки. Всъщност от домашните досега само пилешка супа е яла с апетит, препечена филия с масло и напоследък попара Simple Smile Риба не съм предложила още.

Асе, Peace - все пак на теб това ти е работата Simple Smile

Необятната тема явно ще я оставим там, където си беше - под кривата круша.

# 236
Честит рожден ден на малката Вики,

Виждам, че храненето обсъждате... някой знае ли защо толкова често трябва да се включва месо? Ясно ми е че е структурообразуващ елемент за организма, но не ми се иска да го давам често, макар, че не съм вегетарианка и хапвам умерено.
Подобно на Бора не наблягам на него в топлите дни... Само в готовите пюрета, които давам рядко, 2 до 3 пъти в седмицата примерно. Йоана обича много плодове, и яде предимно сурови и готвени зеленчуци, и плодове... от време на време каша, сухар или подобни, не иска сирене, още не съм й дала жълтък и кисело мляко...
В тази връзка, Соня, пилета Дюк има в Била.

Ирини, честити ти гранитни плотове. Мисля и аз да се спра на такива при предстоящото ни правене на кухня. Сподели, ако имаш по-подробни впечатления за тях, моля.

Стеф - честита баня, много е приятна и свежа.

Забелязвам, че съня много разпали страстите. Аз си мисля, че всяка майка си гледа детето по различен начин, и не е нужно да се уеднаквяваме. Хареса ми научното обяснение на Соня за съня.

Аз исках да ви се похваля колко ни хареса в Търново - Моарейн , страхотен град. Изкачихме всички труднодостъпни места със Слинджи на Ирини Heart Eyes В тази връзка - дори до Черни връх стигнахме с него.  Simple Smile
Мамите-планинарки - на кого му се ходи с децата на Витоша /може и на друга планина всъщност/? Да каже, току-виж сме разходили вече порасналите дечковци.

Много вълнуващи моменти предстоят ей, с тези рождени дни... Мен така ме промени човечето, да съм толерантна и разбираща към всяка негова нужда... Даже успявам да променя по-взискателното си отношение към баткото с повече разбиране и търпение...
В този ред на мисли, и понеже наблюдавам, че с порастването на децата майките / и бащите/ стават по-нетърпеливи и недоволни от тях /понеже децата стават по-палави и повече отстояват собствените си желания - голям сблъсък става понякога/ - попаднах на много полезна книга- Тайната на щастливите деца. Много добри съвети има за справяне с внимание с трудностите с малките палавници.
Иска ми се да си припомняме постоянно това мило, нежно и внимателно отношение, което имаме към бебчовците и когато вече порастват...
В тази връзка разговарянето е ключово за мен - да им говорим и да ги слушаме достатъчно- много ми харесва кампанията на Уницеф да говорим с децата.
Вие разговаряте ли достатъчно с тях?
На който му е интересно и има наблюдения - моля да сподели.
На който не, да ме извини за дългото споделяне по темата.

# 237
  • София
Диде-мерси за комплимента за банята. HugМного са Ви хубави снимките.Много спокойни и щастливи изглеждате всички.Харесаха ми снимките на залеза с двете мацки маникенки и малките манекенчета,по плажа с Тео,как пълзи по капанчетата с хавайската риза-изобщо всички снимки са много хубави.
Севиана-мерси за комплимента.На мене ми се ходи на Витоша и другаде също.Приемам идеи.

Последна редакция: ср, 19 авг 2009, 13:41 от stefina

# 238
  • София
Монче, да душа...стана Тео един блондин и туй то! Нито аз съм била руса като малка, нито баща му, бабите и дядовците-тоже! Ама пък е чаровник нали?  Blush Аз не го намирам за променен, но все пак си го гледам всеки ден....

Това за месото след годинка, че се дава по 5 пъти, не го знаех....имаме още 2 дена ама ще го имам в предвид.

Севяна, моят братовчед е на 6 години и живее в Германия, незнам дали това е причината или леля ми, но знам че много разговаря с него още от много малък и аз покрай нея го възприех като нещо естествено. Да покажеш на малкото човече, че си заинтересован от случващото му се, колкото и незначително да ти изглежда на теб, за него е нещо значимо. А и в това технологично време, в което ще живеят нашите деца, да ги възпитаме да разговарят е много важно!
Стана ми любопитна книгата за която казваш, видях че автора е написал и "Как се отглеждат момчета", та мисля и двете да си ги купя.

Стеф и аз мерси за комплиментите!  Hug

# 239
Вики, да ти е живо и здраво детенцето! Много бели да прави и много радост да ти носи!    bouquet

Гледам, че нищите храненето - нашия Хамлет още хамлетува дали да е изцяло на кърма или да е изцяло на манджа. Има дни, в които не ще да близне лъжица и кара на мляко, в други дни направо не се сеща за мен освен за приспиване и омита огромни (!) количества храна и то от нашата - нито пасирана, нито специално приготвяна, както си е с многото подправки. Умира за попара. Яде риба като ламя, пада си и по пиленцето. Свинско давам покрай нашата скара - някоя и друга пържолка, вурстчета и тн.
Плодове яде отдавна сурови - умира за нектарини и малки ябълки от петровките, пъпеш също яде. За зеленчуци - ръфа чушка, домат и краставица сурови, тук-там се сеща и за морков. Пада си и по сладичкото - същ бащичко, как само набива торти и сладкиши... Joy
Дидка, Елиас е точно по същия начин в момента (от около 3-4 дена). Не знам в кой момент ще ме изненада, защото от също толкова време може вече и да се изправя съвсем сам от седнало положение.
Напоследък забелязвам, че спи по корем. А как дърдори... няма спирка  Whistling ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт