СЕПТЕМВРИйчето се стяга за купони с торти, мляко и балони!!!

• 15 037
  • 295
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Ирина, не съм казала никъде че вреди, просто че не е исторически нормалното положение.
Аз пак не разбрах кое не му е нормалното исторически, щом всички са доволни и наспани, ама здраве да е.  Hug
На нас така ни е добре, всеки си знае.  Wink
Много ми е мъчно, че сме пропуснали Крумчо вчера.  Sad А внимателно гледам списъка. Няма го там.  newsm78
ЧЕСТИТ ПЪРВИ РОЖДЕН ДЕН, МИЛО ДЕТЕ!  Heart Eyes
 bdbaloni newsm38 Tada
Тук е мястото да отговоря на Деската - почна се, защото сега вече са едно след друго сладкишите. Затова писах, че почна серията.  Party Hug
Шмати, страхотна снимка. Сладур.  Heart Eyes
Мире, малката е невероятна. Става все по-хубава! И аз щях да попитам коя е жената на повечето снимки, че ми стана любопитно.  Embarassed

# 196
Това ми е последният пост за днес - обещавам най-тържествено  Close
Шейле, мда откъм тази гледна точка всичко е ясно Wink Но има много "но-та" оттук-насетне. Няма смисъл, според мен, да я нищим повече тая...Всеки е наясно със  себе си и с това какво да се случва или не с неговото детенце. Честно казано сега, като те прочетох, се замислям живее ли ми се "в племената"... и...колкото ми се ще, толкова и не ми се ще. Идеята да живея ден за ден, свободна, сред природата...няма да ти казвам, че е баш като за мен...но, от другата страна, прогресът ни е донесъл и безброй хубави неща, без които, признавам, не мога да изкарам лесно...Май ключът е по средата...Хората вече не сме ония хора отпреди 1000-2000 години...за добро или за лошо...Животът е различен, проблемите са други. Между човекът, търсещ всеки ден прехраната си ловувайки или събирайки растения и този, дето се чуди в кой ресторант ще вечеря...разликата е хем микроскопична, хем огромна...
И аз не знам що го изписах горното...пак мисля "на глас"... Обичам ви - различни от мен, различно постъпващи, различно мислещи...

Последна редакция: вт, 18 авг 2009, 17:28 от Шматка

# 197
Вижте ся... понеже хубавата следобедна раздумка рискува да се изроди в спор... с риск да прозвуча назидателно, да кажа една азбучна истина. Нещата са обратни на това, което си говорим. Големите бебета не се будят нощем, защото са кърмени, а са все още кърмени, защото се будят нощем...
При едно нормално стартирало кърмене и нормално късно захранване, след четвъртия-петия месец количествата, които изсукват стават зверски - и тая лактация не може да се поддържа без непрекъсната - особено важно нощна - стимулация.
Т.е. спане цяла нощ (доброволно или зорзоволно) = естествено (или недотам) отбиване.
Туйто.
И пак е индивидуално и до темперамент - ето Миревата Монка се буди сто пъти И става рано, а почти не е сукала.
А племената са си племена. Там децата и пюрета не са яли. Пасатора не са познавали  Joy А то и възрастните са яли месо пет пъти годишно, ама сега ядем всеки ден и дори уважаваното Косе Босе казва, че децата е важно да го ядат всеки ден.
Светът се променя, да, но важното е да кроим по собствената си мярка, не по чуждата.
Всички сте прекрасни  Hug

П.П. А децата много жилави ги правят - досега не съм чула някое да се е счупило, както и да го гледат  hahaha

# 198
  • софия

Светът се променя, да, но важното е да кроим по собствената си мярка, не по чуждата.

ИМЕННО !!!

# 199
Големите бебета не се будят нощем, защото са кърмени, а са все още кърмени, защото се будят нощем...

Мнооооого добре казано  smile3501 Точно така мисля и аз! Peace

П.П.Шмате,не изчезвай де-много ми е готино да ти чета постовете,т.е. мислите  Mr. Green А пък тоя Марти..........шъ го схрускам ей!!! Heart Eyes Голям е образ! Heart Eyes Всеки път като ти погледна аватара и умирам от кеф! Grinning
И за Фейсбука щях да пиша-имам регистрация и си го ползвам редовно,паралелно съм тук и там  Wink

Последна редакция: вт, 18 авг 2009, 20:21 от penelopi

# 200
Ирина, като всички сте щастливи, няма какво да го коментираме. Доколкото разбирам темата е за бебетата които не спят и какво трябва или не трябва да се поправя Peace

Шмат, племената просто ги дадох за пример  Joy
Въпреки че по-прост живот май няма хич да ми навреди.

Лека нощ, спете в кош!

# 201
Шейле, за пример само, ама на мен малко ми трябва да се отнеса Wink Mr. Green
Пенелъпи, ей ме на - върнах се от разходка, сега зачезвам за до утре:)

# 202
Уффф, аз пък от началото на тази седмица съм без кола, че тази на наште се развали и не мога да излизам и ми е едно такова тегаво  Rolling Eyes
Иначе и Данчо се научи преди няколко дни да слиза от високо, приплъзвайки се по коремче  bowuu

Абе, сънуват ли кошмари бебчетата ви?  newsm78 Нещо ми се струва, че напоследък на Данчо му се случва често. Ако не всеки ден - през ден. С неистов рев се буди и като се осъзнае какво се случва и ми чуе гласа или ме види, пак си заспива. Поведение точно като при кошмари. Жал ми е малко  Sad , изглежда един такъв ошашавен  Sad Кой знае милия какво сънува... че пада или че не му дават да яде Mr. Green

# 203
Добър вечер,

понеже се чувствам засегната от темата за съня (и аз се включих в нея), ще напиша и мнението си за това
Нищо им няма на децата, въпреки че им се ядосваме. Ние сме се променили в последните няколко години и сега те не пасват в нашият живот, въпреки че те си пристигат така както са били милиони години.

Извинявай, без да съм груба, но моето дете не ме ядосва с буденето си. И не, не искам да я "напасна"  Rolling Eyes  Искам и тя, и аз да спим спокойно. Толкова ли е лошо това? Тука май се поизкривиха нещата. Ясно виждам, че със сто събуждания на нощ детето ми сутрин е кисело, мрънкащо и милеещо за сън! А снощи си спа от 20.30 до 6 ам, когато сука и пак заспа. Събуди се към 8 с усмивка и песен на уста и беше най-щастливото бебе. Аз просто виждам, че тя има нужда от продължителен сън, и затова се чудех какво й пречи да спи продължително? Дали не е жегата? Дали не е навика за сукане? Дали не е нужда от гуш, защото е сънувала нещо? Опитвам се да разбера и да й помогна. Не да я променя!
Дария не е бебе, което не е гушено, не е оставяна да плаче, за да се научи да заспива сама. Тя просто сама ми показа... аз само разчитам знаците, и както казваше и Цвети - тук съм за да служа...  Mr. Green

Дано няма обидени от моя пост, всяко бебе е различно - и всяка майка. На моята дружка бебката пък отказва да спи при мама и тати! Иска си самостоятелността от малка...  Laughing  Просто всеки се ръководи от детето си и това го прави най-добрият родител за него  Peace   Peace   Peace

И сега малко да похваля буболечката - вчера се научи да се качва сама на нашата спалня!!  Heart Eyes  Успя сама, съвсем случайно, искаше да ми докопа телефона, надигна краче и ...хоп - горе! Голяма хитруша Simple Smile

# 204
Големите бебета не се будят нощем, защото са кърмени, а са все още кърмени, защото се будят нощем...
Тц, хич не съм съгласна с това твърдение Naughty Ако щеш вярвай, но лактация се поддържа и без нощно сукане. Пък и часовият диапазон на високия пролактин е м/у 3 и 8 сутринта. Всяко сутрешно кърмене се включва в тоз диапазон. НО е факт, че дори при спрени сутрешни и дневни кърмения и оставено само вечерно всяко бебе на възраст над 5-6 месеца може да си докара много прилична лактация в часа, в който иска Peace Няма да споменавам единичните, но не малко на брой случаи, в които жени цедят по два пъти на ден и получават 1 литър кърма. (Хич, ама хич не си правя майтап с тоз пример Peace)
Така де, сукането нощем при по-големите бебета е по-скоро оправдано с нуждата от близост и с количествата окситоцин, които слизат с кърмата. То това си е жива дрога - най-успокояващия и щастлив хормон наготово Wink Как да му устоиш Grinning
П.П. А децата много жилави ги правят - досега не съм чула някое да се е счупило, както и да го гледат  hahaha
Виж с това - абсолютно съгласна Peace
Шейли, ще загледам подробно книгите Hug Имам нужда да се стегна в кръста с чуждите езици (визирам английския ooooh!)

# 205
Цитат на: Асенцето Simple Smile
l
 Ако щеш вярвай, но лактация се поддържа и без нощно сукане.

само за да потвърдя ще кажа, че Ивка от средата на 1 месец пропускаше нощното си кърмене и дори аз съм я будила  Crazy така или иначе упорито го отказа /последно кърмене в 10, а първо към 5/. Проблем с лактацията съм нямала и така до момента, в който просто аз не спрях  Peace
Давам пример - не искам да се дразня  Peace

Мона, Ивка имаше един такъв период и проплакваше дори и всяка вечер. Сега се случва, но е инцидентно при резки звуци или, както оказваш ти, ако сънува нещо/поне аз така си го обяснявам/.

ние вече сме  на кухня. Ивка взе, че хареса манджоретата. Само дето системата им е тромава и сложна и с 10000 изисквания. Още имам да им нося буркани  Crazy Не съм консервна фабрика - откъде да им го взема  #Cussing out
онази ве4ер посред нощите ходих лютеница да купувам, за да са хем кръглички, хем тумбести, хем с еди каква си вместимост, че и с нови капачки, и после етикети...  ooooh! сега малките не мога да намеря, заради капачките.... #Crazy #Crazy

както и да е... наоплаквах се....

айди отивам да чета

Последна редакция: вт, 18 авг 2009, 23:17 от mai_mai

# 206
Тъй, четох-четох  atwork Та и на мен ми стана интересна темата за съня. Аз тези няма да защитавам  Mr. Green Но от собствения си скромен опит като майка също съм на мнение, че когато детето ми не е имало хубав нощен сън на другия ден е кисел, ама не се хапва чак. Имали сме непробудни нощи, когато Кали беше само на кърма. Но сме имали и кисели нощи, когато пак бяхме само на кърма. Дали има закономерност не знам, защото при нас проблемът за съня се оказаха зъбите. Мдааа, а пък за времето назад, ами и на мен като Шмати ми се иска "да живея ден за ден, свободна, сред природата", ама ми се вижда мисията невъзможна. Особено на родна земя. Та, убедена съм, че всяка мама усеща кое е правилното решение за нейното бебе Simple Smile

Параход, сега като цитира Косе Босе и ме подсети да питам нещо. Колко често наистина децата на нашата възраст трябва да ядат месо? Онзи ден с една приятелка си говорим и тя ми сподели, че нейната педи й е казала, че детето трябва да яде месо всеки ден по 2 пъти, т.е. на обяд и за вечеря. При което останах  Shocked Не е ли много това? Все пак ние не ядем месо всеки ден?!

Ох, замалко да пропусна рождениците Крумчо и Нона. Да са живи и здрави, много засмени и с късмет в живота!

# 207
ЧЕСТИТ ПЪРВИ РОЖДЕН ДЕН на Нона и Крум!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

За спането
- споделям мнението на Шейла, а историята ни е като на Параход, но с тази разлика, че татито още ни търпи, и спри при нас.

За обувкит
е- Владчи навсякъде и винаги е бос. Но, земята почна да става по-студена, и искам да му взема нещо за навън. Уви, колкото и да гледам - май всички буйки са с ортопедични стелки и твърда(подсилена) пета. Аз знам, че нието стелката трябва да е ортопедична, нито петата подсилена  Crazy Някакви идеи за такива буйки, народе???

# 208
  • София
Нени, аз месце давам на два - три дни, като домашно съм приготвяла пиле /от пилетата Дюк, за които тук прочетох и съм много доволна/, иначе другите видове месо- готови пюрета . Гледам в менюто на детските кухни всеки ден има ястие с месо или риба. Сигурно по предписание е така. И пюретата на Хип например едросмляните са все месни, Това заради хемоглобина. Ама на мен отвътре ми идва, особено сега лятото да не наблягам на месото. Риба дадох за първи път онзи ден - треска на Хип - 19 гр. беше рибата, усмърдя цялата къща Laughing Но се хареса. Иначе части от жълтък също през два-три дни гледам да давам, ама често забравям. И си я кара основно на кърма, кисело мляко, зеленчуци и плодове. Струва ми се здравословно. А, забравих и зърнените неща. Аз съм почти вегетарианка хич не долюбвам месото. Но мъжете вкъщи много го ядат и няма как.
Милинката си дръпна първите две нощни дози окситоцин и сега още я държи, та ме е пуснала да дойда и да попогледна из нета и да изям чакащата ме кутия сладолед  Mr. Green.

Ето отворих си една неотваряна скоро и остаряла книжка -"Хранене на бебето" на Лиляна Трифонова и за 11 месец пише седмично меню с обедно ядене месно зеленчуково ястие 5 дни, 1 ден риба и 1 ден без месо. Туй то професорите от едно време. Да кажат мамите нещо актуално от СЗО или друг уважаван източник.

Последна редакция: ср, 19 авг 2009, 00:07 от bora

# 209
  • при моите любими
Момичета дойде и моят ред  да почерпя за здравето на моето сладко, невероятно и любимо момиченце. Благодаря ви за страхотните пожелания от вас и аз и пожелавам и да бъде винаги здрава, весела, палава, усмихната и много щастлива.  Преди една година , в очакване на нейната поява си представях и виждах в сънищата си как ще изглежда , как ще ми се усмихва и как ще духне първата свещичка. И днес това е вече факт и мечтата ми се сбъдна.Аз съм най-щастливата майка на света.  
Тъй като месец август е месеца на моето семейство , бих искала да почерпя  и за нашите рожденни дни, моята половинка празнува на 12.08, а аз на 17.08 Така че хапнете още малко торта  newsm38 . Прегръщам ви всички.

Днес партито беше по-хубаво от колкото си го представях. Много украса, подаръци, шареши шапки, конфети, фоерверки , невероятна торта и разбира се най-любимите ми хора. Много приятели и хубаво вино Simple Smile Направихме и прощапулник и Нони си хареса фотоапарата, явно ще трябва скоро да си купя по-хубав, да тренира от сега  Laughing  Обещавам ви утре когато не съм толкова уморена да пусна снимки.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт