С радост и две чертички нови Май-чета, чакаме ви всички! N1

• 20 492
  • 329
  •   1
Отговори
# 105
Хубаво е да имат много малка разлика! Аз съм ЗА! Трудно ще е , но си заслужава! Нашата разлика ще е 2г и 5м!

П.П. Аз може би нямах смелостта да го направя Simple Smile пък и нямаше да мога да кърмя Плами до годинката ... всичко се нарежда както трябва!

Последна редакция: вт, 01 сеп 2009, 00:05 от mishenka

# 106
Добро утро!
Добре дошли на всички нови бъдещи мами! Hug
За симптомите - със сина ми не съм повръщала, но ми беше ужасно гадно сутрин в устата втория месец, спеше ми се и се влачех като червй. Сега се чувствам много добре, не ми е поспаливо, имам енергия и сякаш направо ще литна, но още е рано, има време. Сега съм съсредоточила цялата си енергия да си контролирам апетита, защото с първата бременост качих 27 кг., не че после не ги свалих всичките, но опредлено се чувствах много зле толкова дебела, краката ми бяха отекли, и сега имам много стрии по краката, какво от това, че кг ги свалих. Понеже ми беше първо и аз от страх да не ми стане нещо голямо тъпкане падаше, а не е нужно. Важното е раненето да е балансирано, ане в голямо количество, но чак сега го осъзнавам това......Така че умната с яденето.Ако искате за стимул мога да ви покажа мои снимки в 9-тия месец да се стреснете Joy
За разликата - сякаш е по-разумно да са с малка разлика, вярно трудно е , но се отглеждат на веднъж, че после като забравиш за неспането и другите работи и нанангорно ти идва, пък така вече сме изтръпнали от всякъде. JoyАз исках и по-рано малко, но Мърко сучеше до преди 1 месец и не исках да го лишавам от нищо, за сметка на другото бебе, когато сам се отказа и стана работата. То ако зависеше от него нямаше да спре, но плавно го тобих за около 4 месеца. ooooh!

# 107
  • София
Цитат
Права си!!! Аз не бих се навила на такава разлика.
1г и4м нощем не се спи,не мога да сси помисля за лукса на породените деца
Всичко зависи от гледната точка. Всеки сам поставя границите  си. На 34 нямам много време и желание за претенции или глезотии. А и ако искаме да запазим собствения си егоизъм не би трябвало да имаме деца. Обожавам сина си и зная че няма да ми натежи отглеждането на още едно детенце. Освен това така ще мога за две години да отгледам и двете си деца и да се върна на работа. 

# 108
На 34 нямам много време и желание за претенции или глезотии. А и ако искаме да запазим собствения си егоизъм не би трябвало да имаме деца. Обожавам сина си и зная че няма да ми натежи отглеждането на още едно детенце. Освен това така ще мога за две години да отгледам и двете си деца и да се върна на работа. 
newsm10

# 109
С голяма или малка (или пък съвсем бе3  Laughing) ра3лика, всяка комбинация си има предимствата и недостатъците. На мен най труден ми се вижда варианта на породените деца, но като 3нам първите месеци как не спях с дни и как доста често сама се грижех 3а две бебета и се опитвах да ги кърмя... А иначе децата ми носят бе3крайна радост, на 35 години съм и всеки ден благодаря на Бога, че ми ги дари. Не е сравнимо с нищо, с никакъв личен егои3ъм.  

# 110
  • София
Според мен всичко е въпрос на нашите собствени решения и увереност. Децата са дар от Бога и ни правят по-добри, учат ни на търпимост, но ако ние им го позволим. Ако решим да се изнервяме от всяка по-трудна ситуация, това ще се пренесе на всички около нас и все ще ни се струва, че нещо не се получава както трябва.
Аз си пожелавам, а и на всички тук, здраво бебе на финала. Това е най-важното.

# 111
Цитат
Права си!!! Аз не бих се навила на такава разлика.
1г и4м нощем не се спи,не мога да сси помисля за лукса на породените деца
Всичко зависи от гледната точка. Всеки сам поставя границите  си. На 34 нямам много време и желание за претенции или глезотии. А и ако искаме да запазим собствения си егоизъм не би трябвало да имаме деца. Обожавам сина си и зная че няма да ми натежи отглеждането на още едно детенце. Освен това така ще мога за две години да отгледам и двете си деца и да се върна на работа.  

За мен отглеждането на породени деца е лукс и незбъдната мечта,да си отгледам децата,да се върна наработа.В моя случай с раждането на Ивет, поради здравословни причини трябва да поизчакам малко.Това имах в предвид под ЛУКС,въздържа ме здравето ми.А и със здравословни проблеми и плачещо все още нощем дете,е трудничко.

Лале,правилно го е казала:
Цитат
С голяма или малка (или пък съвсем бе3  ) ра3лика, всяка комбинация си има предимствата и недостатъците.

А какво ще кажете заразлика на децата от 11 мес? едното родено януари а другото декември.Забременя комшийката когато бебето беше на 2 месеца.

Хубав ден сладки бремелинки

# 112
Ехе,нямах намерения да заформям спор.Просто изказах мнение че за мен това е смелост.Аз не мога да си го позволя,няма кой да помага.Виж при наличието на свободни баби да,защо не  Peace

# 113
  • София
ехей, и ние ще сме с разлика от година и половина, ама и на мен така ми се вижда по-лесно. Честно казана направо завиждам на майките които изчакват да порасне първото детенце и тогава раждат и отглеждат второ. Аз имам чувство, че ако изчакам Калина да порасне и тогава пак започна с памперси, млека, шишета итн никога няма да се реша. Mr. Green
Но пък всеки си има мнение по въпроса. А и в крайна сметка ние сме недоспалите и изморените, така че всеки решава за себе си. Peace

# 114
  • София
Аз пък с Марти въобще не разбрах какво е това недоспиване... Кърмех го нощно време в нашето легло докъм 11-тия му месец - той цока, аз си спя. После се върнах на работа и майка ми дойде да го гледа докато го отбия тъй като исках да е плавно, а не стресово изведнъж.
За 2 години и половина съм имала само една безсънна нощ, когато се проклинах че вече съм го отбила, защото близо час и нещо не можах да го успокоя.
Надявам се и с новото бебе да се кърмим така безпроблемно и дори да направим 2 годинки кърмене Simple Smile.

# 115
  • София
Рени стига бе, не си заформила никакъв спор – просто всеки изказва гледната си точка.
Цитат
А какво ще кажете заразлика на децата от 11 мес? едното родено януари а другото декември.Забременя комшийката когато бебето беше на 2 месеца.
Няколко месеца разлика, година или пък десет какво значение има. Най-важното е децата ни да са живи и здрави, останалото е вятър и мъгла.

Последна редакция: вт, 01 сеп 2009, 12:20 от Nyx

# 116
  • Русе
Здравейте!
Честито на всички видяли 2 чертички!
Живот и здраве и аз ще съм от майските мами за 2010 г. Вчера се видя само сакче и към края на другата седмица се надявам да видим и "точица". Според калкулаторите термина трябва да ми е 6-7 май.
Хубав ден на всички!

# 117
green_dawn, така бяхме и ние, аз си го взимах при мен, кой спи, кой цока, важното е, че всички са доволни. Е сега си остана при мен, но какво по-хбаво от това да си спиш с бебче. Много приятелки ми се чудеха защо го кърмя до толкова голям, ами по-добре лие нощем да друсаш и люшкаш до припадък. Аз също не съм видяла нищо трудно с малкия, затова и сега съм толкова смела. Wink
А за малката разлика, моята докторка ми каза, 2 седмици след като се роди Мърко, че нищо,че съм с операци, мога да забременявам вече Joyте имали един случай, едното дете януари, другото декември, представяте ли си? Shocked

# 118
Момичета , страшно се радвам от това което чета !!! Толкова КЪРМЕЩИ майки! поздравявам  ви с това!   bouquet гордея се с това, че в нашата темичка кърмещите майки са мнозинство!  Simple Smile Ние баби нямаме , всичките близки са ни в друг град:) така че това с гледането от баби не става...

Да ви се похвалим днес бяхме за първи ден на Ясла (новобранци)! Не е плакала , хапнала е малко, пишала е в гърнето (казала си е) и съм много щастлива! Ураааа! една седмица ще сме до 12 после цял ден!
Лекд ен момичета , много се радвам, че се опознаваме Simple Smile

# 119
Точно така!!!
Важното е мама и бебе да са добре и щастливи.
Всеки преценява сам за себе си,някой малка разлика искат да имат децата им,други по-голяма.
Аз например,като се случи така,че няма да мога да имам породенидеца си направих сметка и планове за разлика от 5год например,за да мога да си бременеея и да си гледам детето в предучилищната и в първи клас да му помагам.
Работя попринцип на смени и трябва още от предучилищната да оставям Ивет на занималня,да яде по столовете на у-щето......
Всяка жена трябва да се чувства спокойна и готова да дари новия живот с нужното внимание и любов

Общи условия

Активация на акаунт