С радост и две чертички нови Май-чета, чакаме ви всички! N1

• 20 507
  • 329
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Честито на всички бременелки и от мен! Пожеланията ми са за една лека бременност. Наслаждавайте се на всеки миг, защото бързо отминава, а на финала радостта е много голяма!

Вале, чакам да чуя още хубавини в края на месеца! Нека да е по вода  Praynig Heart Eyes Hug

кой ще ти чака докрая на месеца, на 22 се прибирам от Джърманито и на 23 рано рано на лекар да видя какво съм завъдила  Hug  Чакам като се прибереш да дръннеш да организираме една разходка с малчовците. Ако всичко върви наред съм целнала твоята дата 10-11 Май.  Hug

psm, аз като прясна миналогодишна бремелинка ще ти кажа така. Първо кървенето е нормално да се случи още повече както казваш че е кафяво а не яркочервено. При имплантирането на яйцеклетката в матката е много вероятно да се случи. Почивай повече ако е възможно, пий си прахчетата. И най-важното който се е записал тук толкова лесно не го пускаме да си ходи  Hug А относно тескта, миналата година моят първи тест селд 3,4 дена закъснение беше отрицателен, ан 7,8 ден втората чертичка беше толкова бледа че си мислех че си въобразявам че я има.

Спокойствие и само спокойствие  Hug

# 136
валя, проблема е че първият тест беше положителен ,а вторият е отрицателен. док ме успокои,че може да е цветна бременост,но то ще се видим скоро това.

# 137
 newsm51Искренно се надявам всичко да е наред при теб и да си гушкаш малко бебче, в петък и аз съм на доктор, за да видя дали всичко е наред, а вече си внушавам какво ли не. Междудругото и аз съм от Русе , така, че ще те подкрепям макар и отдалеч, тук ще си стоиш и ще си като малко инкубаторче както казва моята най-добра приятелка.  Hug 1crib

Последна редакция: пн, 14 сеп 2009, 22:25 от kremenaks

# 138
  • София
валя, проблема е че първият тест беше положителен ,а вторият е отрицателен. док ме успокои,че може да е цветна бременост,но то ще се видим скоро това.
Да и аз разбрах че това те мъчи най-много, а ти трети тест направи ли???? Защото така резултатът е 1:1.

Каквото и да си говорим искам да те успокоя да не си създаваш сценарии. И да ти пожелая най-искрено да видиш на 14 ти сакчето и догодина да гушкаш едно малко вързопче Praynig

# 139
  • София
psm, стискам палци всичко да е наред ...   bouquet

# 140
добро утро и благодаря на всички ви.
валя,не съм правила трети тест,но ще направя скоро. все още  ми тече по  малко,но не е като М.

# 141
  • Русе
psm , Lady Frost е права. Най-добре направи кръвен. Дано всичко да е наред! Praynig

# 142
Добро утро майчета 2010.

Поздрави навсички с 2 чертички.

Ето,че дойде момент МАЙка 2008 да попита нещо което незнае МАЙчетата 2010.

Знаете ли как стой въпроса с изплащането на майчинството при породени деца?

При вариант номер:
1.Когато се застъпят двете майчинства-разлика по-малка от 2 год

2.Когато първото дете е навършило вече 2 год и бебето се роди след 2-3 мес

вчера се заслушах ,че едни жени в градинката коментират точно това и спореха.Едната казваше,че при случай 1 майчинството се изплаща на 90% от предходното майчинство от първата година или от заплатата ти

а при случай 2 изплащат новото майчинство върху последната 1 година от предходното майчинство което е 240 лв,и получаваш едно нищо.

Затова я убеждаваше,че трябва да намери кой да гледа 1-вото й дете и да се върне на работа за 2-3 месец,а на нея й било невъзможно,защото повръщала като змей

Хубав ден   bouquet

# 143
  • София
oncheto, ето какво казва КСО по върпоса:

Чл. 49. (1) (Доп. - ДВ, бр. 104 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г., доп. - ДВ, бр. 105 от 2006 г., в сила от 01.01.2007 г., изм. - ДВ, бр. 109 от 2008 г., в сила от 01.01.2009 г.) Дневното парично обезщетение при бременност и раждане се определя в размер на 90 на сто от среднодневното брутно трудово възнаграждение или среднодневния осигурителен доход, върху който са внесени или дължими осигурителни вноски, а за самоосигуряващите се лица - внесени осигурителни вноски за общо заболяване и майчинство за периода от 12 календарни месеца, предхождащи месеца на настъпване на временната неработоспособност поради бременност и раждане. Дневното парично обезщетение не може да бъде по-голямо от среднодневното нетно възнаграждение за периода, от който е изчислено обезщетението, и по-малко от минималната дневна работна заплата, установена за страната, и се определя по реда на чл. 41, ал. 2 - 5.
(2) (Нова - ДВ, бр. 68 от 2006 г.) При придобиване право на парично обезщетение при бременност и раждане през периода на изплащане на парично обезщетение за бременност и раждане или за отглеждане на дете обезщетението е в размера, определен по ал. 1 за предходното дете, ако това е по-благоприятно за лицето.
(3) (Изм. - ДВ, бр. 104 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г., предишна ал. 2 - ДВ, бр. 68 от 2006 г., изм. - ДВ, бр. 105 от 2006 г., в сила от 01.01.2007 г.) Когато лицето е осигурено на повече от едно основание, общият размер на дневното парично обезщетение не може да бъде по-малък от минималната дневна работна заплата, установена за страната.

Т.е. ако познатата ти в момента не ходи на работа и ползва някое от изброените обезщетения, и съответно роди преди първото й детенце да е навършило 2 годинки, то тя ще взима почти същото майчинство за 415-те дни.  Другата възможност да взима пак почти същото обезщетение е да роди след като детето е навършило 2 годинки, но да е излязла в 45 дневния болничен преди то да е навършило 2 (надявам се, че ме разбра).
Ако обаче терминът й е по-късно, най-добре е наистина да се върне на работа...

# 144
  • София
psm причините за кървенето може да са различни. Не е нормално да кървиш по време на бременност. Потърси и още едно мнение, не чакай до 14, има какво да се направи. Не бързай да се отчайваш и почивай повече. Какви прахчета са ти изписали? А за тестовете за бременност ако са различна марка може да отчитат различно минимално ниво на hCG и затова да са показали различно.
Дано всичко е наред.

# 145
Мили МАЙчета желая на всички, които раждате през този чуден месец лека бременност и страхотни здрави бебешоци.  Hug На този ден преди 5 години видях толкова желаните 2 чертички. В момента са се превърнали в едно страхотно русокосо 4 -годишно момченце Heart Eyes Успех на всички!

# 146
psm причините за кървенето може да са различни. Не е нормално да кървиш по време на бременност. Потърси и още едно мнение, не чакай до 14, има какво да се направи. Не бързай да се отчайваш и почивай повече. Какви прахчета са ти изписали? А за тестовете за бременност ако са различна марка може да отчитат различно минимално ниво на hCG и затова да са показали различно.
Дано всичко е наред.
тестовете са еднакви-шуър чек. а прахчето е -diasporal magnesium=

# 147
Здравейте бъдещи дебеланки   bouquet
Psm, съветвам те да отидеш на друг лекар, защото прахчетата, които са ти изписани са Магнезий, който се предписва при контракции, а не дай си Боже да има отлепяне на сакчето (както беше при мен) се налага допълнителен прием на хормона прогестерон под формата на таблетки-Дуфастон или Утрогестан. Този хормон се произвежда от жълтото тяло в яйчниците след оплождане до 12-та седмица, след това се произвежда от плацентата. Много често в ранна бременност нивата му са ниски и настъпва спонтанен аборт. Не искам да те плаша, просто провери и при друг лекар. Успех и вярвам, че всичко ще е наред  Praynig

# 148
  • София
psm направи още един тест с нова опаковка на Surecheck 48 часа след предишния, а после е добре колкото се може по-скоро да си запишеш някъде час при специалист, за да може да се види какво става и при нужда да се предпишат хормонални препарати. Diasporal magnesium е средство за поддържане на гладката мускулатура спокойна, но магнезият се изписва в по-напреднала бременност, в начална е безполезно да се взима.
Ако имаш възможност лежи и почивай повече. Стискам палци всичко да е наред.  Praynig

madlena_bg80 благодарности за прекрасната тема.   bouquet

# 149
Хайде момичета смятайте ги тези термини, че първа страничка пустее, само 6 мадами са записани  Laughing
Благодаря  Blush

Общи условия

Активация на акаунт