Великобритания - тема 27,все още ваканционна !

• 50 091
  • 726
  •   1
Отговори
# 180
  • Лондон
Ел, мерси много за поздравленията! Много мило. И теб да те радва малкия ти ученик!

С работата... откакто се върнах от матърнити лийв съм доста по-мързелива и спокойна. Не съм предишния изпълнителен работохолик. По-спокойно я давам и работя колкото англичаните. И аз съм доволна, а и те  Wink

Лида, много са ти сладки децата! Пиши по-често!

За пълномощното - за съжаление не мога да помогна. Аз моето го направих в БГ. За 10 минути стана. Влязох във първия срещнат нотариус.

Номадик, на вас 2 месеца нотис ли ви дадоха като продаваха къщата?

Успешна година на всички малки ученичета! Да са ни живи и здрави, и много да слушат!

# 181
Winnie, ние не сме запазвали час за пълномощно. Направо отиваме там. Ще ти дадат бланка, която попълваш и после ти я подпечатват. Ако искаш бърза поръчка, струваше £22 на подпис, a за след 5 дни беше £11 на подпис. Цялата работа е да сложат един печат и да се подпишат и те... Английският акт за раждане е достатъчен. Носи паспортите с теб.

eya, да, 2 месеца нотис ни дадоха.

Алиса, Елл, Мишолина, (пропускам ли някой?) честито на първокласничетата ви  Hug Ще се радвам да видя снимки, ако може  Heart Eyes По вода да им върви и много да им харесва да са ученици   bouquet

Лида, големи и сладки дечицата  Hug

Моето момче си е тук и вече ходи на градина. Интересно ми беше каква ще е реакцията му след толкова време ваканция. Очаквах да се дърпа малко, че и да поплаче, а той така се зарадва на учителките, че чак ги разпрегръща  Mr. Green Бил е също изключително послушен днес (пу-пу, че като помя миналата година все бях в очакване да чуя кое дете е ударил, кое захапал...  Embarassed)

Лека вечер и доскоро  Heart Eyes

# 182
  • UK/София

Сега изчетах предишните страници.

eya, да е много здрава и щастлива дъщеря ви, макар и пожеланията да са на голяма патерица!

Ели, Александър е първи в листата на чакащите.Дано да се освобиди място по-скоро.Чудя се вече как да му изразходвам енергията.Лятото на вилата му беше екстра по цял ден на двора, но сега.....Тук купихме лопати, гребла.....само бунара не сме изкопали.

Браво на твоят ученик, все така смело да се учи Simple Smile

Merry , четах, мигах, четах, мигах...това ти ли си, шапка ти свалям!Няма да забравя телешкото варено Joy.Браво на теб, аз и 1/3 от нещата няма да мога да измисля.
 Имате страхотен колеж, оказасе, че тук курса ми е 400 паунда....късмет.

Виждам, че имаме отбор по бягане.Алиса е капитан, Мишолина е по музикалното оформление на отбора, 298 засича скоростта, matzo ball  сервира Маргаритите на финала, а Златната толумба е от мажоретките и избира коледните подаръци.

Ох, как ви се радвам, че имате някакви разнообразия.

Честити ученици на всички!Да им върви по вода(въпреки, че някои заобикалят гьолчетата направени от майките им) и винаги да ходят с желание на училище където да се чувстват щастливи.

Имам идеята за рождения ден на Александър да купим маратонки с колела.Има ли някой представа в кои магазини могат да се намерят, как се казват на английски и дали си струва да се купят на 5г. момче?

# 183
Биляна гледах ги тези неща миналата Коледа за моята племенница струваха около 50 паунда в JJB/спортния магазин/продаваха и колела само които може да се закачат към маратонките за тази цел и цената им беше около 20 паунда.То май във всеки спортен магазин ги продават.

# 184
Хе-хе, Биляна, как си ни наредила  Mr. Green

От кога чакам да почнат тези училища и аз..
Сега само се надявам някоя млада булка да е прихванала на летния холидей
и да ми се отвори едно местенце за матърнити кавър..

# 185
  • UK/София

Ани, мерси!Намерихме ги, преби се с тях още в магазина, ще сменяме подаръка.

Знаете ли какво става с ваксините срещу свинския грип?Нали щяха да започнат септември?Чух, че все още не искали да ги бият защото не били тествани както трябва, но не знам дали ми е достоверен източникът.Вие ще ваксинрате ли децата си и самите вас?

Преди малко дойде писмото, че са приели Александър в желаното от нас училище.Много се зарадвах, но и ми е мъчно......

# 186
  • Bristol
Преди малко дойде писмото, че са приели Александър в желаното от нас училище.Много се зарадвах, но и ми е мъчно......
Ау, честито! От кога ще започва?
За свинския грип, очакваше се, че ваксината ще закъснее, но не съм в час с новините. Аз лично за сега няма да слагам, въпреки, че есента и зимата се очаквало пак да се развихри, както и всички останали вируси Sad
Merry , четах, мигах, четах, мигах...това ти ли си, шапка ти свалям!Няма да забравя телешкото варено Joy.Браво на теб, аз и 1/3 от нещата няма да мога да измисля.
С годините се променяме  Laughing Аз от миналата година започнах по-често да давам храна от вкъщи на децата и то заради Ели. И аз се бях шашнала в началото, какво друго, освен сандвичи. Сега синът определено предпочита да си носи от къщи храната, преди само в стола на училището обядваше.
Качих снимки на моята ученичка, вчера й беше първия ден  Grinning Добавих и снимките на сина, когато започна училище  Heart Eyes

# 187
Биляна, защо ти е тъжно? Малко ти е голямото момче?  Simple Smile Май всички се печем на същия огън.

Аз още само се приготвям за ученичката; тръгва в понеделник. Взехме и "laptop lunchbox", за по-малко опаковки и лено приготвяне, идва с книжка с идеи. Можело да се редува, една седмица обед от вкъщи, една обед там, ще я видим как ще върви. Ето линка с идейки:
http://www.laptoplunches.com/ideas.html

Много сладка ученичката, Мери  Simple Smile Не ги ли карат да са с летните униформи? На нас казаха до средата на есенния срок да са с мантичките.

И репортаж от последното ни лятно пътешествие, стигнахме до Дорсет вчера, Durdle Door; страшно красиво:

# 188
Здравейте на всички аз май не съм се записвала в тази UK темичка но въпреки всичко редовно ви чета...  Embarassed
Цопвам с въпросче. Embarassed  bouquet
Преди бях пуснала темичка с въпрос относно изкарване на паспорти,документи след раждане в БГ(предстои ми такова)за прибиране в UK и т.н. и горе долу ми стана ясно.
Търсих във форума и в архивите тема за записването на иманата на детето в паспорта но не успях да намеря никъде. Нашта е малко оплетена че таткото(англичанин) ни имената my звучат по един начин на БГ а се записват по друг начин на english и не знам в паспортното(bg) как след като имената са преведени на БГ ще ги обърнат на латиница от там може да се объркат имената и в British паспорта по натам. Не знам как се процедира и може ли да ги запишат на латица в БГ паспорта както аз искам?!  newsm78
А и аз мсиля да му направя (живот и здраве)два паспорта на малкия палавник-един БГ и един British(да не се сърди тате) Joy.Четох доста различни мнения във форума и тотално се обърках дали това е възможно или не.
Ако има някои v такава ситуация бих била много благодарна на съвет или препоръка.Че от толкова четене и инфо в главата ми е пълна каша ooooh! а нещата вече трябва да се плануват ей сега ще се турколи и ще дойде декември  Shocked
Биляна Относно ваксината за свински грип из офиса се изпрати емейл че ще започне да се прави след 31 Октомври,повече инфо щяли да ни кажат след 1ви октомври.Не знам дали навсякъде е така..аз няма да съм тук така или иначе.

Благодаря предварително   bouquet
Лек късен след обед и приятна вечер от мен Simple Smile  Peace

# 189
juliankata едва ли ще ти бъда много полезна, но когато ни издаваха акта за раждане на  дъщеря ми тук изписахме името както ще се изписва в българския паспорт  транскрибирано на латиница, именно да избегнем недоразумения,  но сега ми светва червената лампичка, че ако останем да живеем тук, за нея ще бъде  доста досадно да обяснява всеки път ,че името й, което е популярно тук  се пише по някакъв си изчанчен начин. Както казваше един приятел като мислиш името мисли  и за прякора, а в нашия случая и за транскрипцията.
Днес по Радио 4 слушах Меглена Кунева, не че нещо кой знае какво е станало, но ми стана драго.
Биляна какъв  курс ще записваш?
Мишолина, хубава врата, хубава!

# 190
Лошото е че при нас ще се прецака второто име и фамилята,които искам сина ми по традиция да приеме от баща си, но както ще е роден в БГ те от там като побългарят имената после ги транскрипират на латиница и ще излезе съвсем друго име...няма да съм много happy ако стане така. Crossing Arms
Ще се мaча аз да намеря вариянт. Thinking Thinking
Първото име странно не странно ще си е българск0(Християн) и ще е от български преведено на латиница.

# 191
Здравейте на всички! И ние се завърнахме. Като кацнахме на летището по джапанки и летни рокли, чух как някой изкоментира, че явно пристигаме от плажа. Когато излязохме от летището и ни лъхна вятъра при 18 градуса, много бързо си се настроихме на английска вълна. Изкарахме си чудесно лято, ходихме на море за седмица, с две думи - разтопихме се.

Много бегачки станахте тук, браво за ентусиазма. Ще стискам палци на всички.

Пожелавам успех на всички ученици, особено на първокласниците, много нови приятели и много смях.

Мери, а аз си мислех, че приготвям разнообразен обяд.  Simple Smile  Sad Много ти е хубава ученичката. Пу, пу...

Мари, много късмет, здраве и попътен вятър.

298, ти тичаш като за световно, лютеница правиш, домати отглеждаш, козунаци въртиш, айде поспри малко  Simple Smile Направо ме засрамваш.

Мишолина, изглежда приказно мястото, на което сте ходили. Аз също топнах дупе в океана тази година и въпреки, че нямат много пясък тия англичани, крайбрежната им ивица изглежда приказна в сравнение с нашата на много места.

# 192
  • Манчестър
Ау, честито! От кога ще започва?
За свинския грип, очакваше се, че ваксината ще закъснее, но не съм в час с новините. Аз лично за сега няма да слагам, въпреки, че есента и зимата се очаквало пак да се развихри, както и всички останали вируси Sad
С годините се променяме  Laughing Аз от миналата година започнах по-често да давам храна от вкъщи на децата и то заради Ели. И аз се бях шашнала в началото, какво друго, освен сандвичи. Сега синът определено предпочита да си носи от къщи храната, преди само в стола на училището обядваше.
Качих снимки на моята ученичка, вчера й беше първия ден  Grinning Добавих и снимките на сина, когато започна училище  Heart Eyes

Мери,ама тя много е пораснала хубавицата.....като ,че ли беше вчера като я буташе в количката като се видяхме.....

Хубаво е като има опции за храната, но в нашето училище можеш да смениш избора само на старта на новия търм....затова заложих на обяд в стола....а и моя Алеж сандвичи не яде.

# 193
  • Лондон
juliankata, ако с това ще ти бъда полезна - когато вадехме БГ паспорт на малката, бяхме си в БГ, и на формуляра изрично записахме как искаме да се изпише името й на латиница, така че ти просто си го записваш както искаш. За двата паспорта също не виждам проблем, поне за момента, и двете конституции позволяват двойното гражданство, така че просто си минавате през процедурите по издаването на паспорти. Ако се приеме един ден предложението БГ конституцията да не позволява двойно гражданство, мисля, че някой го измисли покрай изборите тази година, тогава ще трябва да избирате кое гражданство да запази детето, но хайде дано не стигаме дотам Simple Smile

# 194
  • Манчестър
juliankata, ако с това ще ти бъда полезна - когато вадехме БГ паспорт на малката, бяхме си в БГ, и на формуляра изрично записахме как искаме да се изпише името й на латиница, така че ти просто си го записваш както искаш. За двата паспорта също не виждам проблем, поне за момента, и двете конституции позволяват двойното гражданство, така че просто си минавате през процедурите по издаването на паспорти. Ако се приеме един ден предложението БГ конституцията да не позволява двойно гражданство, мисля, че някой го измисли покрай изборите тази година, тогава ще трябва да избирате кое гражданство да запази детето, но хайде дано не стигаме дотам Simple Smile

Принципно е така,но има  значение детето къде е родено. Ако е в УК - добре,ако е в БГ даването на citizenship не е straight forward....

Общи условия

Активация на акаунт