Великобритания - тема 27,все още ваканционна !

• 49 750
  • 726
  •   1
Отговори
# 645
Влизам само, за да внеса малко светлина в тунела za Ana Mu. Хората от посолството в Лондон са учтиви и си вършат работата при сърце. Вярно е, че не си вдигат телефона, Rolling Eyes но на място като отидеш е съвсем различно. Наскоро трябваше да вадя пасаван на малката и то ми трябваше спешно. Процедурата отнема 5 работни дни по правилник! На място като отидох и си поговорих със служителите, оказаха се разбрани и направиха пасавана за един час. Утре им се обади и ги питай дали копие от акта е достатъчен. Ако не е – обясни ситуацията и поискай съвет. Сигурна съм, че всичко ще е наред. Споко!

# 646
Благодаря Vanilla Sky! Благодаря на всички още веднъж  Hug Така ще направим, утре мъжа ми направо ще отиде там и на място ще разберем за какво става въпрос! Иначе измислих да снимам Акта с цифров апарат, да го кача на И-мейл и от там да го изкарат цветно  Mr. Green

# 647
  • Лондон
Ana Mu, няма ли да е по-лесно просто да го сканираш?
Успех!

# 648
eya въпроса е тази вечер да го изпратя и той да го принтира, за да може утре да отиде рано и да свърши (дай боже) работа. А за да го сканирам, трябва да отида в книжарница, а в момента всичко е затворено, и нямам познати с такъв, затова правя такива "каваци"  Grinning

Последна редакция: вт, 03 ное 2009, 21:24 от Ana Mu

# 649
За БГ посолството пробваѝте и 020 7584 9379. Бях там преди две седмици, няма вече опашки и успях доста бързо да си свърша работата.

# 650
Здравейте-аз съм в ХЪЛ-ийст йоркшир-от 1 год съм тук и познавам само 1 БГ мама-аз съм бремнна в 7 месец с 1-то си дете и ще се радвам на всяка полезна информация която давате. Grinning

# 651
  • Манчестър
Здравейте на всички!  bouquet
До сега не съм писала в темата ви, но сега имам повод. Януари месец догодина (живот и здраве) се местим да живеем в Конгълтън - едно малко градче близо до Манчестър. Нямам представа до колко това е добре в момента с тази криза, а и точно посред зима, но така се случи. Мъжът ми си намери работа там по специалността и такаааа...
Сега започва трудната част - търсене на къща под наем, откриване на банкова сметка, търсене на училище, на детска градина и прочее.
Като цяло (децата тук вдигат невъобразим шум и въобще не мога да се съсредоточа) най-много ме притеснява тръгването на училище, защото децата още не знаят английски. И сега съм изпаднала в една велика чуденка как най-лесно да научат езика. Да ги пусна на nursery school и двамата ли? Бавачка ли да им наемаме, учител ли?
Боян е почти на 5 години, ако сега не тръгне на училище ще върви с 1 година след връстниците си. Как да тръгне, обаче след като още не е научил английски? Въобще направо съм се поуплашила честно да си призная. Особено и като прочетох мненията на Doret за английските primary schools. Доколкото схващам всичко си зависи от конкретното училище и учител...май.
Все пак ще съм ви много благодарна, ако ми дадете някакви насоки, идеи или въобще всякакви хрумвания относно училището и научаването на езика. Ох, то поне аз да го знаех перфектно... Embarassed

Къде е това село до Манчестър? Има едно Congleton ,ако е същото,ама това хич не е близо до Манчестър, това е South East Cheshire...

# 652
Ana Mu можеш да изпратиш акта направо по факса в посолството, не е нужен оригинал.
Merry възхищавам ти се с какво търпение отговаряш всеки път , когато някой попита за училищата и т.н.
Черната серия продължава след като смениха харда на любимия ми лаптоп, утре ще водя лаптоп номер 2 на преглед - прегрява, междувременно сравнително новата ни кола която купихме скоро е на ремонт, абе шъ ти се и каръка...
Поради така създалата се ситуация, комшийката заведе мъжа  ми на работа, да се притеснявам ли ? Laughing То както е тръгнало...

# 653
Благодаря ви на всички  Hug LOKO най ме успокои. Ще пиша развръзката  Mr. Green дано е успешна! Лека вечер на всички ви!

# 654
Merry, дано се е оправила буболечката ти. С ушите шега не бива, така че по-добре, че си дала антибиотика. За температура и кашлица може да се чака да си отминат, но ушите знам че са много деликатни. Аз също мразя антибиотиците, но понякога се налага. При нас също се случи веднъж след полет малката плака цяла нощ от ухо и чак след като я упоих с Панадол, топли компреси, нагревки (имам една лампа на Цептер) и заспа. Но за щастие на сутринта вече нищо и нямаше и се разминахме с докторите.

Venda, миналата година дойдох с две деца неговорещи английски, едното обаче доста по-голямо от твоите и точно за такива като теб сега и както аз се чувствах миналата година, се опитах подробно да описвам тук как мина адаптирането им в училище. Влез в профила ми и прочети какво съм писала (аз не съм от много пишещите, така че няма да ти отнеме много време  Simple Smile ) , а с две думи - не се притеснявай, всичко с децата ще бъде наред. По-големият проблем ще е твоята адаптация.  Simple Smile

# 655
  • планетата Земя
Изключително ви благодаря за всики отговори!   bouquet
Къде е това село до Манчестър? Има едно Congleton ,ако е същото,ама това хич не е близо до Манчестър, това е South East Cheshire...
За точно същото "градче" става въпрос. Мисля, че е на около 50км. (още не съм свикнала с милите  Laughing) от Манчестър и това е най-големият град наблизо. Иначе други градове и градчета наоколо са Stoke-on-Trent, Macclesfield, Crewe и много други де. Оказа се, че това е доста населен район.
Всъщност мъжът ми ще работи в едно село до Cobgleton, Holmes Chapel се казва. Просто там е офисът на фирмата му. Имат офис и в Ливърпул, но понеже решихме да се махаме от големия град (София в случая), препочетохме офиса в селото. Така сега има възможност и в селото да живеем, но то е наистина съвсем малко и предполагам, че там хората ще са по-затворени и как да кажа - нетърсещи нови контакти, а на нас ще са ни нужни такива.
Когато бяхме там преди около седмица обиколихме с кола близките селища и сякаш Congleton най-много ни хареса. Не е голямо градче, мисля около 20 000 жители. Има 2 парка, 2 супермаркета, leisure centre с басейн (това беше едно от изискванията ни  Wink), пешеходна уличка с малки магазинчета. Има 6-7 (може и повече да са) primary schools. Четох някакви OFTSED reports за тях, но ми се сториха прекалено сухи и бих казала не много обективни. Прегледах сайтовете на училищата, но не разбрах кои от тях са частни. Очаквах, че частните ще имат написани някакви такси в сайта си, но в нито един сайт не видях нещо такова. Това значи ли, че всички са държавни?
Нямам познати в този район, освен колегите на мъжа ми, с които се запознахме едва при това пътуване преди седмица. Освен това всички живеят в други градчета наоколо. Само шефът живее в Cogleton. Така че няма кого да попитам коя част от градчето е най-добра за живеене. Иначе от обиколките придобих някаква представа къде предпочитам да си наемем къща. Все пак ще зависи и каква информация още ще намеря за училищата.
А да попитам дали знаете какви документи е необходимо да легализираме. Актове за раждане? Свидетелство за брак? Дали въобще ще са необходими за нещо?
Предполагам, че има информация вече по зададените ми въпроси, но проблемът ми е, че нямам много време за ровене. Аз всъщност ще се поразровя де, но актуалната информация си е много ценна. Отново много ви благодаря.   bouquet

# 656
За вашето градче, ето страницата за държавните училища (за целия район, който обхваща и други градчета); тук би трябвало да ги има училищата, които си гледала, може да видиш за кое от тях колко далече трябва да живеете.
http://www.cheshireeast.gov.uk/education_and_learning/schools/ad … tchment_maps.aspx

# 657
И аз да се отчета: мъжа ми се е свързал (доста трудно) с адски мил служител от посолството, който му е казал да отиде утре в 9:15 за да свършат работа  Grinning Обещал е че процедурата щяла да отнеме 15 !!!! мин. прекалено е хубаво за да е истина  Mr. Green Когато декларацията, подписана и подпечатана е в ръцете ми, тогава ще се радвам. Това е за сега от мене. Благодаря още веднъж на всички ви, както винаги бързи и полезни  Hug

# 658
Ana Mu, стягай куфарите...  Grinning

# 659
И да донесеш една луканка да почерпиш...

Общи условия

Активация на акаунт