Великобритания - тема 27,все още ваканционна !

• 49 754
  • 726
  •   1
Отговори
# 630
Да, ширина е; в магазините, като замерват крачето на децата, мерят и ширината.

# 631
  • На един клон
Благодаря ,Алиса.
Демек аз ако поръчвам от нета няма как да я знам тази ширина?

# 632
Мисля, че този сайт може да помогне с измерването

http://www.startriteshoes.com/fitting/measure-at-home/how-to-fit … your-childs-shoes

# 633
  • На един клон
  bouquet

# 634
Да полюбопитствам, има ли сънародници, живеещи някъде в Уелс в момента? (И ако да, къде? А в Dyfed - или по-конкретно Ceredigion областта?)

# 635
  • ENGLAND
Да полюбопитствам, има ли сънародници, живеещи някъде в Уелс в момента? (И ако да, къде? А в Dyfed - или по-конкретно Ceredigion областта?)
Добре дошъл на единствения мъж в темичката ни. Надявам се често ще се включваш със свежо мнение.
Съжалявам, досега никой не се е обадил,  че живее в Уелс.

Последна редакция: вт, 03 ное 2009, 11:24 от Doret

# 636
  • планетата Земя
Здравейте на всички!  bouquet
До сега не съм писала в темата ви, но сега имам повод. Януари месец догодина (живот и здраве) се местим да живеем в Конгълтън - едно малко градче близо до Манчестър. Нямам представа до колко това е добре в момента с тази криза, а и точно посред зима, но така се случи. Мъжът ми си намери работа там по специалността и такаааа...
Сега започва трудната част - търсене на къща под наем, откриване на банкова сметка, търсене на училище, на детска градина и прочее.
Като цяло (децата тук вдигат невъобразим шум и въобще не мога да се съсредоточа) най-много ме притеснява тръгването на училище, защото децата още не знаят английски. И сега съм изпаднала в една велика чуденка как най-лесно да научат езика. Да ги пусна на nursery school и двамата ли? Бавачка ли да им наемаме, учител ли?
Боян е почти на 5 години, ако сега не тръгне на училище ще върви с 1 година след връстниците си. Как да тръгне, обаче след като още не е научил английски? Въобще направо съм се поуплашила честно да си призная. Особено и като прочетох мненията на Doret за английските primary schools. Доколкото схващам всичко си зависи от конкретното училище и учител...май.
Все пак ще съм ви много благодарна, ако ми дадете някакви насоки, идеи или въобще всякакви хрумвания относно училището и научаването на езика. Ох, то поне аз да го знаех перфектно... Embarassed

# 637
  • Bristol
Venda, голямото дете ти е за начално училище, ще е reception calss. Малкото е на възраст за pre-school или nursery. Училището е безплатно, а за малкото, след навършване на 3 години, по 2 часа и половина на ден са му безплатни. Тук има няколко мами с деца в подготвителен клас, децата им не говореха английски и те ще споделят пресен опит. Моят вече е доста стар, синът ми дойде така, без да знае грам английски и каквото са описали те като проблем, същото беше и при него  Laughing С времето нещата се подреждат. Малката ходеше на pre-school и затова сега и е по-лесно в подготвителния клас, няма такива изцепки, като брат си  Grinning

Аз да се оплача, моите уж оздравяха обаче от петъка в самолета се обади пак ухото на Ели и целия уикенд я тормози. Вчера я водих в поликлиниката, няма температура, няма и хрема вече, обаче ухото било възпалено  Rolling Eyes Казаха, че при ушно възпаление не се изписва антибиотик, но тъй като от петък не минавало, въпреки че давам Калпол и Нурофен, изписаха антибиотик. Мислех да не го давам, както обикновено правя, стори ми се по-спокойна, но вечерта пак започна да се оплаква от силни болки и не издържах  Confused Никак не ги обичам тези антибиотици, дадеш ли веднъж и влизаш в омагьосан кръг с тях  Crazy
Иначе в поликлиниката са сложили антибактериален гел, да се миеш преди да влезеш, затворили са рецепционистките зад едно стъкло и са инсталирали един монитор, от там сам можеш да се регистрираш, като пристигнеш. Свели са контакта с рецепцията до минимум. Отделно в чакалнята почти нямаше хора и сме чакали точно няколко секунди, да не повярва човек!

# 638
Здравейте на всички! Един въпрос да ви отправя, дано някой бързо да ми отговори  Praynig
Ще пътуваме в неделя за Лондон с дъщеря ми при баща и! Понеже не ми е направил Декларация, трябва да отиде да я направи там, в нашето посолство (или консулство?) Въпроса ми е: За колко време става въпросната Декларация, в смисъл ако си вземе 1 ден почивен, дали ще успее? Мъжа ми е малко нервен  Mr. Green и бюрократщината го съсипва  Mr. Green
Благодаря ви предварително  Hug
Между другото днес, тук вали сняг, почти навсякъде и е една зимна приказка, защото и понатрупа. Много е красиво!

# 639
Става за един ден, ще му трябва нейният акт за раждане (български). Ще трябва да плати експресната процедура; виж страницата на консулството, има списък с всичките изисквания и декларацията за попълване, и таксите.

Venda, спокойно и едно по едно, и питай пак...
- първо изберете квартал с хубави училища и удобен за работа на съпругът ти
- търсете квартира според училището (приемът в държавни училища е по местоживеене)
- имаме полезни линки за квартири под наем и страницата с коментари/класации на училища на първа страница на темата; ако имате познати в това градче, първо говорете с тях, да ви упътят за кварталите и да ви спестят малко ровене
- практически съвети за банкова сметка и бюрократщини, във БГ-Хелп форума, има линк на първа страница
- за езика: за два-три месеца са готови

# 640
Здравейте на всички! Един въпрос да ви отправя, дано някой бързо да ми отговори  Praynig
Ще пътуваме в неделя за Лондон с дъщеря ми при баща и! Понеже не ми е направил Декларация, трябва да отиде да я направи там, в нашето посолство (или консулство?) Въпроса ми е: За колко време става въпросната Декларация, в смисъл ако си вземе 1 ден почивен, дали ще успее? Мъжа ми е малко нервен  Mr. Green и бюрократщината го съсипва  Mr. Green
Благодаря ви предварително  Hug
Между другото днес, тук вали сняг, почти навсякъде и е една зимна приказка, защото и понатрупа. Много е красиво!

Privet Ana Mu, deklaracijata trjabva da stane za edin doobed:

Декларации за деца до 18 години, пътуващи без придружител или придружавани от един родител      
Дете/деца, пътуващи без придружител

Необходимо е при пътуването да притежават декларация, подписана от двамата родители и заверена от Консулска служба на Посолството.

Дете/деца, придружавани от един родител  

Родителят, придружаващ детето/децата, трябва да притежава пълномощно от другия родител;

Пълномощно/декларация се заверява от Консулската служба на Посолството. Подписът на пълномощното или декларацията се поставя лично от упълномощителя /декларатора пред длъжностното лице в Консулската служба. Необходимо е да се представи в Консулската служба също така  Акта за раждане на детето/децата.
За архив на заверените в посолството документи се събира такса в размер на 1 англ. лира.

Kasmet!

# 641
мишолина , jan08, благодаря за бързата реакция  Hug нейния акт за раждане е в мене, предполагам, че трябва да му го изпратя по факс, примерно, но дали ще стане или трябва да е оригинала??? ооооох, направо се побърках, май няма да излетим в неделя..

# 642
Az li4no njamam opit s izkarvane na takava deklaracija, trjabva drygite mami da spodeljat prezivjanoto. Tova e cjala misija, sadejki po opashkite kogato sme bili v posolstvoto, kakto i neprijatnoto i grybo otnoshenie na slyzitelkite.
Opitax se da im zvanna, nikoj ne vdiga; posle vidjax, 4e rabotnoto im vreme e ot 1 do 3 sledobed  Rolling Eyes +44 (0)207 589 3763 

# 643
  • Bristol
Opitax se da im zvanna, nikoj ne vdiga; posle vidjax, 4e rabotnoto im vreme e ot 1 do 3 sledobed  Rolling Eyes +44 (0)207 589 3763 
Да допълня картинката, от 1 до 3 дава постоянно заето  Laughing Скоро се опитвах да се свържа с тях. Но ако си упорит и се ангажираш с постоянно звънене в този интервал, шансът да се свържеш успешно се покачва  Crazy

# 644
Благодаря че взехте проблема ми присърце, адски съм притеснена. Влязох в страницата на посолството и там пише, че в сряда ще работят до 12,30  #Crazy така, че трябва да отиде в четвъртък и ако му кажат да дойде в петък да го вземе...дълга и широка!!! А ако трябва да изпратя и Акта за раждане в оригинал със сигурност няма да пристигнем в неделя!
Чувствам се безсилна, което е адски гадно чувство  Cry

Общи условия

Активация на акаунт