Великобритания - тема 27,все още ваканционна !

• 49 756
  • 726
  •   1
Отговори
# 615
assya_g  много са ти сладки близнаците.Да са ти живи и здрави

# 616
Биляна - скорошно оздравяване.

За съжаление, човек не може да предприеме нищо по-особено с оглед да намали риска от заразяване.

# 617
След две седмици ще ходя до БГ и честно да ви кажа-ошашкала съм се.
Всичките ми познати и приятели там карат някакъв грип.
Изследвания не се правят конкретно за свинския, че били много скъпи...
От друга страна тамифлуто има странични ефекти и самоволното му назначение е нежелателно..
Тук може и да са много зле с хигиената, но поне няма такова масово разхождане на болни както в БГ.
При нас пламва за дни..
Остава да дойда от Англия, дето е една от първите с прасчовия грип и да се разболея в България...

Биляна, пиши моля те, как се чувствате след лечението.
Искам да знам колко време след уж излекуването, ще се чувствате наистина добре..
Което, разбира се, ви пожелавам да  е по-скоро.

# 618
  • Лондон
Happy Halloween Simple Smile!

# 619
Ох, че сладкаааааааа; Ея, искам да я снимам!

Моите са динозаври Mr. Green; следобед още ще снимам, и утре сме на парти Laughing

Последна редакция: сб, 31 окт 2009, 21:26 от мишолина

# 620
  • Враца
Цитат
Здравейте чужбински мамчета. Правих поръчка от photobox и получих ваучер за безплатно вино от nakedwines на стойност 40 лири (12 бутилки), плаща се само доставката - 5лири. Доколкото разбрах няма доставка до бг, така че ако някой от вас иска да се възползва ще го дам, регистрацията е с мейл, пък да видим дали ще се получи. Айде хубав ден от мрачна България.

Понеже съм заплес голям и чела недочела се бутам тук там, та да си променя поста на: 12 бутилки на стойност 39.99 лири. В крайна сметка се оказа, че те реално  струват 79.99 и -40 та 39.99. Извинявам се на всички, които подведох.

assya_g  много са ти сладки близнаците.Да са ти живи и здрави

Благодаря ти много. Нека на всички мами дечицата да са им живи и здрави и имат прекрасно детство.   bouquet

# 621
  • UK/София

Велла, Мариана и Антон са страхотни.....последните двама изчезнаха нещо.

Благодаря ви много на всички за пожеланията! HugВече мога да кажа, че сме добре.

При нас пламва за дни..
Остава да дойда от Англия, дето е една от първите с прасчовия грип и да се разболея в България...

Биляна, пиши моля те, как се чувствате след лечението.
Искам да знам колко време след уж излекуването, ще се чувствате наистина добре..
Което, разбира се, ви пожелавам да  е по-скоро.

Толумбичке, дано да нямаш БГ телевизия.Някой тук спомена за параноя, но положението в БГ е страшно.Медиите не, че създават стрес в хората, ами ще доведат и до размирици създадени от изплашени хора тръгнали да бягат.Как може такава паника да внасят в хората, не знам.Вчера чак и Здравния Министър даде изявление.

Да чукам на дърво, Калин изкара най-леко грипа.Може би защото го хванаха в началото.Откакто стана на 9 месеца всеки ден с брат му за следобедна закуска изяждат огромна купа с плодове.Кивита(задължителни), ябълки и всичко останало.Пасирам всичко и лапат.Ако тези плодове са помогнали за за по-бързото възстановяване ще се радвам, но едва ли.

С мъжа ми все още не сме както трябва, само леко отпаднали и със силна кашлица.Толкова болезнена кашлица не съм имала, но ще се оправим.

Наша позната с която живеем в един град, вече отказва да дойде в центъра за да не се заразят ooooh!.Ходят на разходки само в парковете, но според мен и в инкубатор да се скриеш, няма гаранция.

Само не разбрах този грип повтаря ли.Прочета 3 мнения на все лекари уж, а трите напълно различни......

1.Може да се заразиш отново и мутира(както беше споменато и тук)
    2.Не можеш да се заразиш, вече имаш имунитет.
    3.Не можеш да се заразииш само за един сезон.

Цветак, като прочетох цената на Тимафлу в БГ и лошо ми стана.Ако не направят някакви компромиси в тази цена, доста смъртни случаи ще има.
   До тук от мен със свинския грип.Утре Алекс е на училище, аз на колеж.

Ани, надявам се вашата позната вече да е добре и да са я изписали от болницата.Децата ти са на килограмите на Калин като беше на една година, живи и здрави да са.Последно беше 14.500кг., но е дълъг, 89см.

Ell, още веднъж благодаря за труда да търсиш снимки Heart EyesБидончето е страхотно, но се отказах от зелето.Да вземат да се носят разни странни миризми по съседите.....може би ще се престраша някоя друга година.

matzo ball , относно съвета ти за чашите в училището, искам да попитам за вашето мнение.Когато учителката каза Алекс да не си носи шишето, аз много се възмутих.Може така да съм реагирала защото аз съм адски гнуслива.Не знам защо не ви питах вас, но мъжа ми се обади за съвет на негови роднини имащи ученик тук.Посъветваха ни за всяко нещо което кажат да си мълчим и да се съгласяваме.В противен случай от училището на Алекс щяли да направят така, че той сам да се откаже да ходи на  училище. Rolling EyesВярно ли е, защото на мен и за секунда не ми се стори истина.Едва ли реагират така на всеки чужденец дръзнал да каже нещо в училището на детето си. Simple Smile

От толкова дни седене вкъщи изкукахме.Алекс имаше за подарък едно малко гобленче с Дядо Коледа.Аз игла не съм хващала да бродирам, но седнах, боцках гоблена, дупчих си пръстите, но взех та го уших.И сега ме е хванала една мания да бродирам Whistling, чак се смея сама на себе си.Както са казали - бездействието ражда пороци. Simple Smile

# 622
  • ENGLAND
И аз да се включа набързо, тази ваканция ми разказа играта. И ние бяхме болни, подред всичките, но най-зле беше Ели, кашлица, запушен нос, но без температура, и аз, и тя, и мъжа ми колкото и да сме болни температура не вдигаме. Ели на два пъти както си спеше се закашля и едно повръщане в леглото. Накрая стигнахме и до ГП-то, изписаха ни антибиотик и сега остана само лека кашлица. Дано утре като тръгне на училище да няма много кашлящи, че вече ми писна от антибиотици.
Били, радвам се че се оправяте. То зеле се видя, че няма да правим, но аз туршията си я направих и си я изядох даже. Пък мойте двамата ако искат да не ядат. Хапват си няколко български манджи и дотук. Пък и аз не съм някаква супер готвачка, та ги оставям да си готвят и ядат английските буламачи ( сега някой да не вземе да ме обвинява, че съм против всичко английско Laughing)Като ме питат за готвене, аз казвам че в къщи сме на разделно хранене, всеки си яде неговото.
За училището, тук е прието че каквото се каже в училище е закон и родителите не противоречат. Учителите не гледат с добро око на възразяващи или дори само питащи родители, но чак пък до отказване от училище не мисля, че може да се стигне.
Ние миналата година имахме едно приключение, Ели почти седмица не искаше да ходи на училище. Един ден отивам да я забирам, учителката ме вика вътре и се започва с едни глупости, каква била, нищо не правела. Аз си замълчах. След това  поразпитах детето, че не искаше да казва какво е станало. Оказа се, че някои госпожи си позволяват да и викат и обиждат. А върха било когато същия ден след поредното викане тя се разплакала, а те продължили да и викат. Мъжа ми не можеше да повярва, че това може да се случи в английско училище. Да ама не само може, но си е и практика, и в другите училища дето работих беше същото.
Само седмица след случката ни пращат годишния доклад и трябваше да върнем коментар. Мъжа ми ядосан им написа, по английски завоалирано, че не му харесва отношението на някои учителки. Още на другия ден ни викнаха и двамата за обяснение. Е, обяснихме им всичко, но без имена, моето дете не е свикнало да му викат. Същия ден като си взехме Ели от училище веднага почна да ни обяснява как вече била приятелка с еди коя си госпожа и как вече щяли да се обичат с нея.
Някой напред в темата ме питаше за училището. Аз в тази тема за английската образователна система не пиша, писала съм в други теми много подробно. Ако някой иска мога да му пратя линкове.
zlatnata tolumba щом тук не си се разболяла от свински грип спокойно си ходи в България. Там поне хората са много по-отговорни към здравето си и тази паника може би е по-добре отколкото тукашните кихащи и кашлящи нявсякъде.

# 623
  • Bristol
Само не разбрах този грип повтаря ли.Прочета 3 мнения на все лекари уж, а трите напълно различни......

1.Може да се заразиш отново и мутира(както беше споменато и тук)
    2.Не можеш да се заразиш, вече имаш имунитет.
    3.Не можеш да се заразииш само за един сезон.
Аз до колкото разбрах за сега не мутирал. Нали си спомняш линка към филмчето което пуснах, там го казаха. И като всеки вирус, щом го изболедуваш, придобиваш имунитет към него, докато не мутира  Thinking

За училището, нали си ме знаеш, казвам си какво ми е на душата, когато имам възможност, не всеки може да ме търпи такава откровенна  Embarassed Още не са ми изгонили децата, нито съм усетила специално отношение. Може би зависи от хората насреща newsm78

Ние вчера правихме Халоуин парти. Малко през носа ми излезе, защото в петък се прибрахме и почти нямах време за приготовления, но децата се изкефиха максимално  Party Сега събирам сили да оправя къщата  Crazy

# 624
Както са казали - бездействието ражда пороци. Simple Smile
Joy не мисля, че бродиране са имали предвид  Joy Няма лошо! Simple Smile

Не мисля, че има проблем да се говори с учителката, директорката, и т.н. Нали има родителски комитет и представител на родителите от класа? Една добре аргументирана позиция - защо да не бъде изслушана; аз бих говорила с други майки първо, и да излезе предложение от повече родители.

Мери, остави чистенето, дай снимки! Ние излязохме за трик-ор-трийт снощи, с радиус 2 улици, добър урожай имаха Mr. Green

Последна редакция: нд, 01 ное 2009, 15:37 от мишолина

# 625
Честно казано, аз вече се убеждавам, че всяко училище си живее свой собствен живот.
Но каквито и да съм им вътрешните правила и навици, много ги е шубе от външни проверки.
Колкото и да не им по сърце мнението на родителя, дори и да те мислят за откачалка, все ще трябва да преглътнат нещо.
Били, не допускам, че може да се стигне до напускане на училището, малко пресилено ми  се вижда.

Дорет, метни ми линките, моля.

Другите, дайте малко снимки на маскираните, да не се изброяваме поименно  Heart Eyes

# 626
леле колко много сте изписали! на мен напоследък никакво време не ми остава за интернет и за форуми, но днес уж готвейки се за поредното интервю реших да ви попрочета.

добре дошли на всички нови мами във форума, ще помагаме доколкото можем wavey

Биляна, надявам се, че целият кошмар е зад гърба ви вече и сте здрави и пълни с енергия! засега съм решила да не поставяме ваксини, но по-нататък ще видим как ще се развият нещата, като чета по вестниците, положението не е розово.

относно училището - аз писах в началото в какъв шок бях относно адаптацията на моя Жоро - почти всеки ден ми се оплакваха, че нападал и удрял другите деца без повод, че развалял дисциплината и откавал да седи в кръчге! кажете ми, вие виждали ли сте момче на тази възраст да стои на едно място за повече от 10 мин? говорих с приятелки и те ме успокоиха, че техните синове също били доста палави ... но все пак ние сме в английско училище с правила и който не се слее с масовата представа - тежко му ...и така седнахме и на няколко пъти говорихме с детето и с учителката, установихме, че той сам никого не е закачал, а обникновено е отговарял на предизвикателство от страна на друго дете ... и че в началото е бил разочарован и ядосан, че не познава децата (някои от тях се познават от градината) и че си няма приятелче ...и надявайки се да си играе с някого гги е побутвал приятелски, но те са го разбирали по друг начин.  костваше ми много суилия и търпение да поговоря с него и да го накарам да разбере, че трябва да слуша и учи ...след 2 седмици свикна, намери си приятели и започна да учи с желание. с писането сме малко зле, защото все още неправилно държи молива, но важното е, че има желание. родителската ни среща е в петък, но аз така или иначе поне 2 пъти говорех с учителката и тя ме увери, че е много напреднал в ученето като ме успокои и че все пак на тази възраст не може да се очаква от тях да пропишат и зачетат толкова бързо.

на мен ми е трудно да балансирам между настоящата ми работа, курса и търсенето на нова такава, домакинските задължения и естесвено - най-важното: вниманието към децата. наясно съм, че това е временно (докато свикна, де), но понякога се обърквам и не знам къде съм ...

относно бенефитите, аз скоро подадох за child benefit и все още чакам поне актовте за раждане да ми върнат, чак се притесних дали не са ги потурчили някъде, аз пък съм загубила бележката от пощата ...за child tax credit и work tax credit
 не знам дали ще се класирам, не ми е останало време да попълня ... как ми се иска от някъде да извират пари и да не се налага да работя и да си стоя вкъщи при децата ...

Мари, сигурна съм, че ще се адаптирате, минавай по-честичко насам, с нетърпение чакам подробни разкази за всички аспекти на живота ви в Мадрид!

Успешна седмица на всички от утре!

# 627
Doret, ti me 6a6na s tazi slu4ka v schoola.Moiata 6terka dogodina zapo4va school i ot sega vzeh da go mislia!                                    Bili, men ako pita6 otkaji se s kiseloto zele. Nie imame bidon s kran4e, taka 4e go davam koito go iska. Predi 3,4 godini svekito ni be6e na gosty i estestveno kato e zima ,ni iziade s  tazi tru6ia i kiselo zele. Majat mi kupi  bidon, zele i t. nat. No tova angliisko zele ne e podhodia6to. Svekito go pretaka6e po4ti prez den, no ni6to ne stana. Ostanahme si bez kiselo zele. Vij tru6iikata e drugo ne6to.                 Leka sedmiza!

# 628
  • ENGLAND
zlatnata tolumba това са темите в които съм писала за английското начално образование.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=289756.90
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=278249.315
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=375434.165
Интересни са и целите теми, специално първите две.
А иначе и на лични вече не споделям какво още съм видяла и знам за училище, че имах неблагоразумието да споделя някои неща с мами от форума, а след това те използваха споделената информация да ме злепоставят пред всички в теми във форума.

# 629
  • На един клон
Привет ,дами!
Имам питане:
Запознати ли сте с номерацията на Кларковете,има освен размера и някакви "фит"ове,букви F и G примерно.
Това някаква ширина ли е или какво?
От два денЯ се чудя над този  въпрос и днес имах прозрение да питам  вас.
Благодаря ви предварително.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт