Великобритания - тема 27,все още ваканционна !

• 49 791
  • 726
  •   1
Отговори
# 510
  • UK/София

Lidiya_81, кантарът според мен е абсолютно излишна покупка, но ти си решаваш сама.Винаги на консултации са сменяли пелените на кантарчетата за бебета.Не ти пречи да си носиш едно чисто одеалце и да го застилаш преди да сложиш бебето.След това си го пери вкъщи и готово.Няма защо да се вманиачаваш на тема хигиена, бебетата не трябва да са стерилни.Особено в Англия, трябва да се тренирате от малки. Simple Smile

Винаги сме искали да ги мерят на дължина, след  настояване от наша страна не са отказвали.А и винаги вкъщи можеш да си измериш детето със сантиметър.
  За захранването дават брошури около 5-ия месец.Мен ме посъветваха да захраня Калин по-рано, защото вървеше едър за възрастта си.

Има доста различия от практиката в БГ, но е наложително да се свикне с тях.Наистина някои джипита (като нашето тук) са чешити, но винаги имаш право да ги смениш.Или пък да настояваш за направление за специалист.Според мен е най-сложно джипито да даде направлението, като го направи вече ми отпадат притесненията.По-горните нива лекари са добри, но понякога се чака доста дълго докато се стигне до тях.Но никога в спешна нужда няма да оставят дете да чака дълго време за каквото и да е.

# 511
Здравейте мами,
много благодаря за линковете за захранване, заемам се с тях да се образовам малко, че съм босичка по темата Simple SmileРазбира се, че ще направя нещо средно от всичко прочетено. Не съм привърженичка на побългаряването или поангличанчването. Все пак не се храним или поне не аз де с полуфабрикати само или пък да купувам ненаторени зеленчуци и плодове както в бг можеш да намериш по селските пазари. Колкото до това, че съм била негативно настроена (предполагам, че и за мен се отнасяше изкавзването) ще ви кажа, че всеки знае себе си. Ако сте имали подкрепа, помощ или дори близки на които да разчитате, аз пък разчитам само и единствено на себе си. Така че, моля да не ме съдите без причина. Затова си плащам осгуровките, за да ми се обясни или помогне, когато имам някакви роблеми с детето си. А също и както каза jan08 не е имала проблеми с детенцето си и слава богу, но когато имаш проблем и незнаеш кое как и какво да направиш е лошо...
btw-благодаря за кантарите Wink
Моята хелт визиторка ня ми даде на няколко пъти адекватни съвети и сега ще сменя клиниката да видим дали ще е по-добре.
Биляна - след смяна на 3 клиники мисля, че намерих малко по-хигиенично място. Точно за да не държа детето като в скафандър не съм го направила това с моето одеалце Simple Smile Нали трябва да свиква с мизерията, милото  Laughing Някой ден живот и здраве като тръгне на градина няма да ходя да почиствам след него я, ама нито кантара почистват, нито ръцете си мият. Аз като отида края на смяната си представете колко деца са опипали и т.н. На новата клиника сменят хартиената подложка, изчистват с мокра кърпичка кантара и след всяко детенце си слагат ханд джел . Това е по-добрия вариант мисля аз. Ще карам по тарфик към 6-7 мили, ама бели кахъри са това Simple Smile)
мишолина - много си права Simple Smile и в нея темичка пиша и наистина успокоява като гледам, че не само аз се притеснявам в определен момент за нещо, ами и другите бебенца така реагират. Но за разлика от тях се надявам, че тук има повече майки с опит и на местна почва също нещта са малко по-различни, да не кажа много.

# 512
  • UK/София
На новата клиника сменят хартиената подложка, изчистват с мокра кърпичка кантара и след всяко детенце си слагат ханд джел . Това е по-добрия вариант мисля аз.

Да, човек трябва да търси Simple SmileКогато пристигнах за първи път в Англия и започнахме да ходим с Алекс в една плей група.Олее, никога няма да забравя какъв рев дръпнах един път като се прибра мъжа ми JoyОт вратата го видях да влиза и ревнах с глас:" Къде ми прати при тези......".Той милия седеше и гледаше така Shocked... Joy Joy JoyБеше страхотна мръсотия,идваха и започваха да ядат оставената храна по масите,  носиха стари дрехи в чували, изсипваха ги на земята и всички започваха да ровят в тях.Бяха учудени, че и аз не го правя и дори ме подканяха.След като смених плей групата и се чувствах в нов свят, разбрах, че предишната е била за социално слаби.

Тъй, предоставен избор има много, човек трябва да търси за да намери какво го устройва.

# 513
Lidiya_81 -това е кантарът, коѝто имам и съм много доволна.
http://www.amazon.co.uk/Salter-914-Electronic-Toddler-Scale/dp/B … 302703&sr=1-8

За мен това беше една от наѝ-полезните покупки за бебето, защото както не наддаваше аз исках да си я претеглям в къщи на редовни интервали, за мое удобство, а не да ходя в определен час в клиниката и да ангажирам да ме карат. Дори съжалявам, че го нямах и по-рано, когато имах проблеми с кърмата, за да съм направила пробно кърмене, но разбрах за това седмици по-късно.

Относно захранването, знам че се почва след 6 месец. Но ако има 'сигнали' за по-ранно, като събуждане през нощта, незадоволен глад след хранене, може да се почне и по-отрано, но след одобрението на доктор или health visitor.

# 514
Биляна - и аз съм на 27-ми в някаква, пратиха ми писмо не съм ги търсила аз и се надявам да не е като твоята Simple Smile  Но съм си такава по принцип - неспирам да търся докато не намеря Wink Думата "няма" или "немога" просто липсват от речника ми. Винаги има как, ако човек има желание.
Nina_Sofronieva  - Сега ще го видя. Мисля да опитам още веднуж в четвъртак на по-хигиеничното мяасто и ако пак нещо ми се опъпчи детето ще купувам и аз Simple Smile

# 515
Биляна - сега видях, че живееш в Harlow. Аз миналата учебна година завърших колежа в Ware Simple Smile Не съм ходила до твоето място, но знам, че е по път от табелите. Много ми хареса Ware, когато отидох за първи път да видя колежа и особено като видях коло е чисто и няма никакви чужденци съвсем се влюбих. Аз бях едиснтвената чужденка всъщност Simple Smile Имаше само едно кафенце, което гърци държаха и те отначало ме питаха поне 3-4 пъти дали наистина уча там, когато почнаха да ме виждат с униформата, тогава се убедиха Simple Smile Това ми напомня да се разходим с бебето там в района, пък и да им се похваля с новия член на семейството  Sunglasses

# 516
Мишолина честно казано не разбрах защо този негативизъм..ако внимателно прочетеш двата ми поста ще видиш, че никъде не съм споменавала за джи пи-та олигофрени и не съм поставяла епитети, аз просто споделих какво ми се случи. Когато е недопустимо бременна с толкова проблеми да се остави на натурално лечение аз не мога да седна да пиша колко видите ли са велики тук, защото от това високо кръвно сега съм с увредени бъбреци и имам други проблеми, но това е друга тема, а здравето никой няма да ми върне.
Не съм предписвала рецепти на никого, прочети и ще видиш, че посъветвах момичето да отиде при джи пи-то, където трябва да има акушерка, която да се занимава със семейно планиране...а статията за Ясмина не съм прочела. Колкото до допълнителното четене...не съм се изоставила чак толкова, но е мн.трудно когато си абсолютно сама с бебе да намираш време за всичко. Относно въпроса ти лакарката какво казва за детето ми - моето дете само един път е видяло лекар (като изключим детско отделение след раждането) на 6 седмичния прегед при личния лекар, но той даже не опипа фонтанелата и. За вит. Д не съм питала, знам отговора им, както и не давам, защото то си има критерии по които да се определи дали бебето има нужда, а това тук няма кой да направи за нас.
Nina Sofronieva  и Lidiya81 ние следваме втората чертичка от червената книжка. Мисля да я захраня към шестия месец по тукашната схема. За теглото я водя на две седмици при лич. лекар, чисто е, нямам забележки. Ходихме там на курс по индийски масаж за бебета, мн. сме доволни, харесва и, но естествено няма търпението 45 минути, така че го правим на части у дома вече. Пак там я записах на йога, но тя е за бебета над 6 месеца, така че ще започнем януари.

Последна редакция: пт, 23 окт 2009, 20:29 от chala

# 517
chala Мишолина не е негативно настроена към теб,ако ти се върнеш и внимателно прочетеш предната страница от горе до долу ще видиш че не е имала тебе предвит
.
 Колкото до допълнителното четене...не съм се изоставила чак толкова, но е мн.трудно когато си абсолютно сама с бебе да намираш време за всичко.
Това на нас ни е също познато някой от нас имат и по две деца и са също сами

# 518
Chala - ние също вървим под 'идеалната' (м-у 3-та и 4-та сме) но на мен ми казаха, че след като си наддава по линията е добре.  Ние ходихме на беиби масаж и на нея ѝ харесва много, особено когато ѝ говоря, изкарахме един курс и сега продължаваме с още един. Казват е много добре за спане, храносмилане и разбира се за краѝниците. Ходим и на ѝога Simple Smile, казаха ни че е за бебета след 6 седмици и нямаме проблем, много е кротка там и и харесва да я държа с главата надолу. Simple Smile. Освен това и аз правя нещо за себе си. Simple Smile
Започваме и signing course (http://www.sunnysigners.co.uk/Welcome.html), коѝто би следвало да ми помогне да я разбирам по-добре.

Относно здравното, има и добри и не толкова добри страни. Консултантите са добри, но някоѝ лични лекари не са много компетентни (както навсякаде). Администрацията е доста тромава, чакаме вече втори месец за час за ултразвук на бедро, но ми обявиха че наѝ-вероятно ще е рентген!!!, а и не се знае кога ще е. Говорим естествено за болница с добра репутация. И каква е алтернативата - на часно в БГ.

# 519
aniji мама на Джозеф и Кейт - явно е какво кой е казал, незнам само защо??? Всеки има право на мнение и отношение, можеше и с друг тон да е, но ... всеки е различен и ако някой има да казва нещо, то моля нека е лично, без да си суфлираме една на друга, грозно е просто.
Явно това не е място за споделяне, съвети и обменяне на опит, а по-скоро нещо друго.
Успех и късмет на всички!

# 520
aniji мама на Джозеф и Кейт - явно е какво кой е казал, незнам само защо??? Всеки има право на мнение и отношение, можеше и с друг тон да е, но ... всеки е различен и ако някой има да казва нещо, то моля нека е лично, без да си суфлираме една на друга, грозно е просто.
Явно това не е място за споделяне, съвети и обменяне на опит, а по-скоро нещо друго.
Успех и късмет на всички!
Ами явно не е било много ясно след като се получава разминаване.Както ти имаш мнение така и ние и не виждам защо трябва да си мълчим.Никой не суфлира на никого като каза всеки изказва мнение. Знаеш ли кое е грозно да влезеш във форум където не познаваш никои и никой не те познава и да почнеш да използваш епитети с които да опишеш джи пи то си че бил олигофрен и тем подобни.Темата за докторите е дъвкана многократно ако искаш да знаеш нашето мнение потърси в старите теми.Колкото до тона ми не виждам какво го коментираш абсолютно нормален е.

# 521
  • UK/София

Леле, точно Мишолина ли набедихте LaughingТя е последният човек тук който ще се заяде с някой, но хайде ooooh!

Lidiya_81 , chala, Ани е права.Доста хора са си патили и тук и в БГ от здравеопазване.Аз си изпатих тук с бременност и за това се прибрах следващата да я карам в БГ- значи всеки има избор.Хайде наистина да си върнем предишния добър тон на темата.Ако всеки тръгне да се оплаква, по-добре да не влизаме тук.

Сменям темата и отивам към киселото зеле Mr. GreenТъй де, мислех си, че половината от вас писаха, че слагат туршии.Ами кисело зеле?Преди две години си взех всички пликчета и пакетчета от БГ нужни за водата в зелето.Но нямам все още нито зеле, ни бидон.Естествено по-важно ми е второто за да не търкалям зелките из градината.Един път в един град видяхме да носят точно като нашите пластмасови бидони с "чучурче".Някой виждал ли е подобни, или да ми дадете идея какъв съд да ползвам различен от тенджера?

# 522
Биляна  да ти кажа честно не съм правила ама не съм и по правенето.За бидоните гледа ли в B&Q  или  Homebase те ми идват на ум първи ада и Уилкинсон.Ти защо не пробваш БГ магазина гледам там има буркани с кисело зеле няма ли да ти свършат работа. Peace

# 523
  • Манчестър
От нашия турски магазин си купувам нарязано кисело зеле, също и само листа за сърми. качество супер.....като цена не си спомням точно,но за един пакет листа( стигат за една тенджера за 4 човека) беше около 1.20-1.50 паунда...

# 524
  • След завоя в дясно
Билянка днес гледах едни бидони в Уилкинсон, който ги дават за правене на домашно вино има и за бира Mr. Green Цената им беше 10.99 паунда и имаха джаджа за претакане от долу. Какъвто и да вземеш гледай само да имат сертификат, че могат да се поставят хранителни продукти в тях. Ти какво зеле мислиш да сложиш?

Общи условия

Активация на акаунт