Великобритания - тема 27,все още ваканционна !

• 49 786
  • 726
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте, преди няколко страници ви бях попитала как стои въпроса с ваксините.Защото януари ни предстои идване към Лондон,мисълта ми е за ваксината Пентаксим, на 1г и 6 м ни предстои реимунузация, но при положение че в Англия не я слагат,това означава ли че трябва да си идваме до БГ да ни я слагат или тук ще ни поставят някаква подобна.
И един друг въпрос, при положение че детето е родено в БГ и сега ще живеем в Англия,като такива имаме ли право да кандидатстваме за някакви  детски или помощи.Таткото отдавна е там и работи, осигурен е.

# 556
Гледам английски сайтове за работа , както и техни агенции и се чудя имаме ли изобщо някакъв шанс да си намерим работа (каквато и да е на първо време) по този начин ? Дали на някой работодател ще му се занимава да ни издава разрешителни , при положение че говорим за неквалифициран труд ? Моля дайте ми някаква яснота или други идеи..  bouquet

Не. На никой работодател няма да му се занимава да ви вади карти.
Пълно е с хора, готови да работят неквалифициран труд.
Сега като натиснат и самотните родители да работят почасово,
не виждам на кой ще му се занимава с Хоум офиси и документи.

Вариантите ви са той-селф, ти-синя карта.
Двамата през агенция и някоя фабрика за година, после сини карти.
Пишете се студенти, работите 20 часа (+нелегално), след година кандидатствате за сини.

Мари,
в поста ти въпреки всичко има настроение  Mr. Green
Тапи за уши си купувам редовно, най-вече от Буутс, евтинки са..
Ъъъъ, тапи за бидонче  Whistling

# 557
Толумби4ке, накъде без настроение в тези времена и на моята възраст?  Joy

Елл, именно заради детето ми е най-трудно. В Лондон беше 20 градуса като тръгнахме, кацнахме ве4ерта в 8 на 36. Сега 4ак разбирам напълно колко по-комфортно и щадящо за тялото се живее на по-малки градуси и по-малко разлики. Още на следващия ден се усети огромната септемврийска жега-Али се скапваше на разходките след 20 минути, седяхме през деня в затъмнената хотелска стая, храненето й се промени. Но най-страшно беше като направи на 3-ия ден топлинно прегряване. Събуди се през нощта, пи вода и след това вси4ката я изповръща. Изкарахме си акълите. Цялата й кожа се обрина, непрекъснато се потеше. Английско дете на горещ климат, това е. А ина4е, тук цените (за изненада на вси4ки ни) са еднакви и дори по-високи от английските. Особено много се усеща при храната, козметиката (2-3 пъти по-скъпа от Англия) и дрехите. Интернет, телефон, ток, наеми-вси4ко. Засега само транспорта намираме за по-евтин, и 4ервените 4ушки. Ама 4овек може ли да живее само на 4ервени 4ушки и транспорт? Crazy

За другото, засега ще мъл4а. Да не ставам смешна. Ще 4акам да мине Коледа, дано го харесам дотогава. newsm78

# 558
  • Лондон
Шу, и според мен трябва спешно да си извадиш NI номер, всичко следва после, не можеш да кандидатстваш за benefits без него. Обади се за среща колкото можеш по-скоро, до за интервюто ще чакаш няколко седмици. Без него всъщност не можеш и да получаваш заплата, ако решиш да започнеш работа

Ninka maslinka, аз бях ти отговорила по едно време, но явно не си го видяла. Тук Пентаксим не се слага, поставят някаква алтернатива, която е с един щам повече, тоест покрива едно заболяване повече. Пентаксим се ре-имунизира до 2 годишнината на детето, моята дъщеря я оставих на БГ схемата и ще правим ре-имунизация когато се приберем до БГ януари, тогава тя ще е на 1г и 10 месеца.
Ако детето ви живее при вас и има осигурен, можете да кандидатствате за child benefit, той ще трябва да ги получава, по 20 паунда на седмица за първо дете, подава се апликация, на мен ми поискаха акт за раждане, който изпратих допълнително, процедурата както писах преди, ми продължи доста време, но ми платиха със задна дата от момент, в който декларирах, че детето живее на определен адрес в Англия. Изпратиха и чек за 250 паунда, неостребрим, с които отваряш специална сметка на детето, от нея не може да се тегли или плаща, а само можеш да добавяш до 1200 паунда на година, без да плащаш данъци на лихвите. Целта е детето като стане на 18 да има някаква сума събрана на негово име, което като цяло не е лоша идея.

br, и според мен няма да има работодатели, които да се наемат в момента с формалностите по разрешително за работа, предлагането на работна сила е много голямо, а търсенето все още изостава.

# 559
Мари, много се радвам, че наминаваш да ни навестиш. Не звучиш много добре, но съм сигурна, че скоро ще се появят по-цветни нотки в постовете. Човек е такова животно, че свиква с всичко и все иска нещо, което го няма. Стискам палци детенце скоро да се климатизира.

Елл, това е формата и поясненията към нея. По телефона служителка ми каза да напиша само дата срещу FROM, като при мен понеже започва откъм средата на май, а не от началото на данъчна година, да им приложа едно придружително писмо, в което да поясня от коя дата съм започнала да взимам детските.
http://www.hmrc.gov.uk/forms/cf411.pdf
http://www.hmrc.gov.uk/forms/cf411-notes.pdf

Шу, без NIN не можеш да получаваш нищо. Трябва да се обадиш в Job centre plus, за да ти насрочат дата за интервю, като преди това трябва да си наясно на какво основание кандидатстваш за това. На мен лично доста ми помогна bghelp.co.uk за това. Ето една от темите, която съм си записала във връзка с NIN
http://www.bghelp.co.uk/forums/registration-certificates/27194-ni-interview.html

# 560
  • Манчестър
Мари, много се радвам, че наминаваш да ни навестиш. Не звучиш много добре, но съм сигурна, че скоро ще се появят по-цветни нотки в постовете. Човек е такова животно, че свиква с всичко и все иска нещо, което го няма. Стискам палци детенце скоро да се климатизира.

Елл, това е формата и поясненията към нея. По телефона служителка ми каза да напиша само дата срещу FROM, като при мен понеже започва откъм средата на май, а не от началото на данъчна година, да им приложа едно придружително писмо, в което да поясня от коя дата съм започнала да взимам детските.
http://www.hmrc.gov.uk/forms/cf411.pdf
http://www.hmrc.gov.uk/forms/cf411-notes.pdf

Шу, без NIN не можеш да получаваш нищо. Трябва да се обадиш в Job centre plus, за да ти насрочат дата за интервю, като преди това трябва да си наясно на какво основание кандидатстваш за това. На мен лично доста ми помогна bghelp.co.uk за това. Ето една от темите, която съм си записала във връзка с NIN
http://www.bghelp.co.uk/forums/registration-certificates/27194-ni-interview.html

Така е, за НИН освен букване на интервю в Jobcentre човек трябва да има солидни доказателства на каква база аплаива. Дали е активно търсещ работа, дали вече е започнал работа, дали е селд-емплоид и в зависимост от категорията са и документите които се изискват наред с паспорт/лична карта, акт за раждане, документ(сметка) за доказване на адрес и изобщо всякакви доказтелства кои си, за какво си тук и за какво се бориш.отделно в някои центрове се правят на интересни да искат и карта( жълта/синя тн) ,но не е задължително да я имаш.

# 561
Здравейте, много мерси за отговорите. Изчетох всичко, но пак нищо не ми стана ясно. Аз за сега нямам намерение на почвам работа и въобще не търся. То аз още съм си по майчинство в БГ. Доколкото знам мъж ми ще кандидатства за Child benefit и той има право. Но за другото хич не ми е ясно. Всъщност аз не знам със какъв статут съм, и се притеснявам да не вземат да ме подгонят да си ходя. Като разпитвахме като идвахме ми казаха че няма от какво да се притеснявам и че нищо не ми трябва. Като дойдохме една позната от Лондон ми каза да си изкарам NIN, но сега като чета по форумите, аз не отговарям на никакви изисквания, нито търся работа, нито имам някакви книжки (жълти, сини) нито нищо. Чак мъж ми се зачуди той с какъв статут е, като прочетохме всички теми. На него от Буутс (където работи), му издадоха всичко необходимо за да дойде и да почне да работи, но и той не знае какво е жълта и синя карта. Договора му е за година и половина, но вече от няколко други фирми му предложиха работа, което ме навежда на мисълта че неговите документи са ок, ама моите newsm78
Оф много е объркано, и колкото повече чета толкова повече се обърквам. Има ли някъде, където мога да се обадя или да питам, и да ми разяснят в моя случай какво да правя.
Мерси момичета много  Hug

# 562
Шу - ето още малко по твоята тема, дано да е полезно - http://www.bulgarianembassy-london.org/index.php?option=com_cont … 59&Itemid=295

# 563
Шу, моите почитания, ама като се иска инфо, се дава и малко такова.
Защото на нас нищо не ни говори-документите му са наред  Wink

Подозирам, че мъжът ти има розова/пърпъл й викат тук/ карта.
Всичките в Буутс почват така. Accession Worker Card-има ли такова нещо?
Дава му право на мъжа ти да работи тук, но само с Буутс, не може да сменя компанията.

Никой не може да те изгони, спокойно. И след като не търсиш работа, не виждам за какво ти е този НИН.
Като му изтекат 18-те месеца на съпруга ти/всъщност още на 12-я месец/
може да аплайвате за сини карти-и ти като негов дипендънт, че и на децата знам, че дават.
Така като решеш да си търсиш работа, може да кандидатсваш за всичко.
Това, че други компании предлагат работа, нищо не означава.
Никой си няма на идея с какъв статут сте...

Ако реши да си стои с Буутс и да не сменя работата, може спокойно да си работи с първоначалните документи.
Така ще си ви текат 5-те години, без да сте сменяли статута.
Защото, ако кандидатствате за сини карти /Register Certificate/, отброяването почва на ново.

# 564
Мерси момичета Hug
zlatnata tolumba абе аз да дам, ама като съм куха лейка Blush
Има точно това, което ти казваш. Знам че ако реши да си смени работата трябва да си искара нова.
МНого, много мерси за отговора, определено вече съм по наясно. А въпросната синя карта, за постоянно пребиваване ли е? И се издава ако си 5 години в Англия? 

# 565
  • Манчестър
Шу, моите почитания, ама като се иска инфо, се дава и малко такова.
Защото на нас нищо не ни говори-документите му са наред  Wink

Подозирам, че мъжът ти има розова/пърпъл й викат тук/ карта.
Всичките в Буутс почват така. Accession Worker Card-има ли такова нещо?
Дава му право на мъжа ти да работи тук, но само с Буутс, не може да сменя компанията.

Никой не може да те изгони, спокойно. И след като не търсиш работа, не виждам за какво ти е този НИН.
Като му изтекат 18-те месеца на съпруга ти/всъщност още на 12-я месец/
може да аплайвате за сини карти-и ти като негов дипендънт, че и на децата знам, че дават.
Така като решеш да си търсиш работа, може да кандидатсваш за всичко.
Това, че други компании предлагат работа, нищо не означава.
Никой си няма на идея с какъв статут сте...

Ако реши да си стои с Буутс и да не сменя работата, може спокойно да си работи с първоначалните документи.
Така ще си ви текат 5-те години, без да сте сменяли статута.
Защото, ако кандидатствате за сини карти /Register Certificate/, отброяването почва на ново.

Права си...без инфо можем само да гадаем,ама аз не си падам по christal balls.

# 566
Извинявам се че ви обърках и вас. Peace
Ще се опитам да дам като информация всичко което знам. (макар че не е много)
Мъж ми работи в БУУТс. Те го намериха и навиваха да дойде да работи за тях тук. Той само се яви на интервютата и взе изпитите. От там нататък, те му казваха какви документи им трябват от нас в БГ и те действаха всичко за тук.  Та така той дойде Юни а ние Юли. Всичко много хубаво, но въпреки че си взе теста след изпитателния срок с 94% , все още е на по-малко от половината на  пълната заплата, която трябва да взима. И от там дойдоха питанията ми за бенефитите, че ни привършиха и парите, които аз донесох и финансово положението взе да става много тегаво. И четейки за бенефитите, осъзнах че всъщност нямам никаква идея, аз с какъв статут съм и взех че се притесни Blush
Надявам се че разбутах мъглата около моите въпроси. Hug

# 567
Ave,
моята племенница като беше малка и понеже ме виждаше два пъти в годината
и носих пълен куфар с подаръци, ме питаше-Тиии, феята ли си  Mr. Green

Шу,
розовата карта дава право на работа само при точно определен работодател.
Пише го на картата. Там също пише-след 12 месеца /не 5 години!/ може да се кандидатства за Register Certificate-синята карта.
Докато с розовата карта си вързан само към един работодател, синята вече ти дава право да работиш всичко и на всякъде.
На нея е написано-работа, без никакви ограничения.
След 5 години, ако не е сменян статута, т.е. сте били само с розовата или само със синята карта,
се тръгва по пътя на гражданството, но това е друга бира  Laughing

... но въпреки че си взе теста след изпитателния срок с 94% , все още е на по-малко от половината на  пълната заплата, която трябва да взима. ..

Това ми стана интересно.. Защо? С какво му обясняват липсата на пълния размер на заплатата...

# 568
Казаха му че Къстъмър Кеъра не му бил добър и че не познавал достатъчно добре лекарствата на свободна продажба. Но той всъщност има няколко лични Лау рипорта и да наистина не работи много по щановете, но това е защото им напусна Диспенсърката и той трябваше да е и фармацевт и диспенсър. Но след като се поинтересувахме се оказа че това си е фирмена политика, нито един от хората, които дойдоха с него не е пуснат на пълната заплата, независимо от коя страна е. На една от българките и казали че не била на пълната заплата, защото нямали време да се обадят и да кажат че вече може да я пуснат на пълната. Иначе някак си не мога да повярвам че не е добър и не става, защото в БГ работеше по 14 часа на ден в неговите си аптеки и беше много добре информиран. И за Ремедиум е работил и винаги е бил много ценен като специалист.Да наистина има разлики, но... Тъпото е че в договора така и не намираме друго усливие за вдигане  на заплата освен теста.

Последна редакция: вт, 27 окт 2009, 01:18 от Шу

# 569
Момичета може ли някой да ми пусна сайта на фирмата за проверка дали дипломата ти важи тук.Бяхте писали но не се сещам в коя тема беше а не знам и точното име.Предварително ви благодаря

Общи условия

Активация на акаунт