Дайте идея какво да уча?но после и да работя по специалността си.....

• 7 479
  • 52
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Тц.
Не съм съгласна за психологията.
Медицинска сестра.
И после беж в чужбина.
Там доста се търсят.
Или направо замини в чужбина, и там учи за мед сестра.

# 16
  • Германия
Препоръчвам социални дейности. Това е мечтаната от мен специалност  Hug
Shocked ти сериозно ли, за мен това е несериозна измислена за връзкарчета специалност, за да могат да завършат, лежейки под някой и после да имат висше

В България може и така да е Wink

# 17
Аз не мисля, че с психология ще се реализираш. Какво ще станеш като завършиш на тези години? Най-много училищен психолог. Много малко са тези, които наистина работят по специалността "Психология" и са започнали да се учат много от рано.
Смятам, съвсем добронамерено, че след като на 35 години търсиш съвет за това какво да учиш, значи нямаш ясно изразени наклонности към нещо, нито изявен талант. Това да обичаш да общуваш и да изслушваш хората не значи, че ще станеш добър психолог, нито е рядко срещано качество - има много такива хора.
А ако запишеш някаква магистратура, както те съветват, какво ще научиш за година-година и половина. Солидна професия не се усвоява лесно.

# 18
Нещо свързано с човешки ресурси?

Последна редакция: чт, 13 авг 2009, 12:55 от Pavlina Nikolova

# 19
 Към препоръчващите психология: вие бихте ли се обърнали за съвет/консултация/терапия към психолог, който не знае какво иска, който е отчаян, и .... уф  ooooh!  doh smile3505

# 20
  • София
На мен ми се вижда доста незряло жена на 35 години да очаква някакви непознати хора в един форум да й кажат какво да учи. А и доста умело насочва мненията на хората още с първия си пост за изслушването и  т.н. Май много й се иска да учи психология, ама не й стиска.

# 21
Към препоръчващите психология: вие бихте ли се обърнали за съвет/консултация/терапия към психолог, който не знае какво иска, който е отчаян, и .... уф  ooooh!

А бе права си сякаш ... защото аз, като видях заглавието на темата, си помислих, че става въпрос за завършваща, а като прочетох на колко години е, си помислих да й кажа, че като за толкова години не знае какво иска да учи как можем ние да й кажем ...

# 22
Не искам да звучи злонамерено,но на 35 трябва вече да ти е ясно, че не е задължително да учиш нещо за да работиш после в тази сфера.Психологията е любима на всички манекенки и мутреси - всички това учат newsm78.
По-добре си помисли за някакъв малък частен бизнес , който ще ти доставя удоволствие , не изисква много вложения и ще ти даде възможност да изявиш личните си качества Hug

# 23
Понеже мислиш за право - да те разубедя. Peace
На 35г е малко късно за това, защото.
1.Имаш да учиш поне 6г.
2.Ако /като/ се дипломираш ще си благополучно на 41г. Т.е. по това време повечето професии ще си ги изгубила.
3.Навсякъде предпочитат млади кадри, а на 41г - ако приемем,че веднага започнеш работа ще си във възраст,в която няма да си от предпочитаните.
4. В МВР където в моментасе наемат най-лесно юристи имат възрастово ограничение от 40г за започване на работа.
5. В съдебната система - ще трябва да спиш с някой, за да стане по-лесно назначаването.
6. Адвокатурата - не е лошо,но като адвокат без име на 41г - ще си умреш от глад.

Съветът ми е - захвани се с нещо,което не изисква тепърва да се образоваш. Ще изгубиш много време /макар,че образованието не е губене на време/ и в крайна сметка може пак да не си работиш по специалността.

Ако имаш въпроси конкретно за правото - питай.  bouquet И ти желая успех. Peace

# 24
По принцип и право, ако иска не е зле (късно е, но не е невъзможно), но при толкова неориентираност не мисля, че правото е подходящо. Там се иска хъс, сигурност, постоянност, увереност и т. н., и т. н.

# 25
Не искам да звучи злонамерено,но на 35 трябва вече да ти е ясно, че не е задължително да учиш нещо за да работиш после в тази сфера.Психологията е любима на всички манекенки и мутреси - всички това учат newsm78.
..
Тц, в грешка си - не психологията, а правото е тяхният устрем   Mr. Green

# 26
Нещо свързано с човешки ресурси?
Това е много добра идея. Доколкото разбрах преди това си учила нещо друго и  би трябвало да си поне бакалавър. Дори да си бакалавър или магистър, можеш да запишеш магистърска степен по съвсем различна спецалност и обчението е по-кратко, отколкото ако започнеш от 0-та.

http://www.unwe.acad.bg/cdemasters/?page=1
http://magistri.unwe.acad.bg/?page_id=3
Не се обезсърчавай, не знаеш къде ще ти излезне късмета.

# 27
..
Тц, в грешка си - не психологията, а правото е тяхният устрем   Mr. Green
лелеее нарекохте ме манекенка - мерсиииии  bouquet

# 28
..
Тц, в грешка си - не психологията, а правото е тяхният устрем   Mr. Green
лелеее нарекохте ме манекенка - мерсиииии  bouquet
Тц, не се ласкай  Mr. Green.
Всички манекенки и мутреси учат право (моята теза) е различно от всички, които учат право, са мутреси и манекенки  Laughing.

# 29
тюхххххх. #Cussing outтъкмо мислех да спирам диетата. Joy

по темата - правото - освен ако не си го купиш, е специалност, за която ще трябва здраво да се потрудиш и както казах на възраст над 40г едва ли ще се реализираш. Peace

Общи условия

Активация на акаунт