А вашите родители как реагират?

• 3 763
  • 54
  •   1
Отговори
# 45
Не знам, не мога да си представя на дърти години мама да ме защитава. Научила ме е да се защитавам сама, оттам нататък до коя възраст да се крия зад полата й?

# 46
Майка ми се обади по телефона и разговора протече в стил "ще успокоите ли сами  детето ми или да идвам да си го взимам?".  newsm66

Добре де, няма ли да е по-добър ефектът, ако вместо майка ти, ТИ самата застанеш срещу въпросната свекърва, и и кажеш: "Ще се държиш ли нормално, или да си събирам багажа и да си тръгвам" - това "вземане" и "водене" ми звучи като че не говорим за пълнолетен човек, а за беззащитно детенце..  Rolling Eyes Как след това тази свекърва ще те приема като равностойна личност, ако се налага някой друг да говори от твое име и да те защитава - защо се предполага един човек, създал свое семейство, да е в ситуация, в която е беззащитен, аз това не схващам - и да се налага родителите да се намесват, за да разбере свекървата, че тоз човек имал защитник  newsm78

# 47
Защото понякога в спор се случва така, че няма друг на твоя страна. Нещата както казах можеха да се разминат, но аз отказвах да се извиня защото не се чувствах виновна. Също така нямах и повече желание за обяснения. Моята логика беше станало, каквото станало. Разбрахме се кой как се е почувствал сега да продължим напред. Е, никой не подкрепи тези ми разсъждения и се настояваше за извинение.

Независимо от възрастта на детето, ако поиска помощ от родител, то родителя е в пълното право да "си го вземе" (в смисъл да се намеси), ако това е желанието и на детето.

Наясно съм, че трудно може да се оцени постъпката ми когато не се знат подробности, но въпроса е принципен. Ако не желая да направя нещо, никой няма право да ме насилва. Вероятно понякога тези думи изречени от нашата уста не звучат достатъчно сериозно когато няма кой да те подкрепи, че това наистина е твое право.

# 48
  • на майната си
Честно, ако се наложи мама да ме "взима" и се окажа неспособна се справя сама в една толкова ежедневна ситуация ще пукна от срам  #Crazy

Да попитам само, при проблеми на работното място, примерно, пак ли мама оправя проблемите  ooooh!

# 49
Ако не желая да направя нещо, никой няма право да ме насилва. Вероятно понякога тези думи изречени от нашата уста не звучат достатъчно сериозно когато няма кой да те подкрепи, че това наистина е твое право.

Ей това е самата истина  Peace
Когато не искам да правя нещо, казвам "Не, няма да го направя/да се извиня" и т.н. И смятам че казано от моята уста трябва да звучи достатъчно сериозно, така, че отсрещната страна да го разбере. Не е нужно да търся още n на брой човека, които да го потвърдят - все едно че казаното от мен само по себе си не значи нищо  newsm78
Октопод с рокля свекърва ти май ще се окаже голяма късметлийка, много лесно се даваш - не се подценявай така - от твоята уста звучи толкова сериозно, колкото и от устата на майка ти, баща ти и т.н. Но първо самата ТИ трябва да си повярваш Naughty

# 50
Честно, ако се наложи мама да ме "взима" и се окажа неспособна се справя сама в една толкова ежедневна ситуация ще пукна от срам  #Crazy

Да попитам само, при проблеми на работното място, примерно, пак ли мама оправя проблемите  ooooh!
Hug

# 51
Не сме от тези, които имат проблеми с отношенията. Спокойно мога да твърдя, че се разбираме нормално. Ситуацията според мен беше от тези, които се случват веднъж и изводите остават трайни в отношенията. Както казах въпроса от нищо стана много сериозен, а не беше ежедневна ситуация. Моля, не го възприемайте, че при всяко недоразумение тичам при мама.

Винаги съм намирала за изключително подходящи подигравателните включвания. За някои потребители са се превърнали в лично амплоа.

# 52
Нали, ако кажа на мама, тя ще хукне да спасява свекървата. Знае си ме...
Даже преди малко мъжът ми се възмущаваше от единия си зет и аз го питах дали и сестрите му говорят така за мен. Отговорът беше: "Вече не смеят."  Mr. Green
Случвало се е да сме заедно със свекърва ми на вилата (още преди години) и тя да се опитва нещо да ми се бърка, да командва, че и скандал да вдига - станах, облякох се, хванах си децата, питах половинката: "Идваш или оставаш?" и излязох - в снежна буря. Той се почуди и хукна след нас да си ходим. Оттогава свекърва ми дума напряко не ми е казала, а пък после започна да живее и по 6 месеца в САЩ, та съвсем спря да й се отдава често възможност...
Иначе, уважавам я жената - и тя е чепата, и аз съм чепата.  Whistling
Моите родители изобщо не ги занимавам, както и половинката не се оплаква на мама си, когато тъща му го тормози. Отдавна не сме в детската градина, че да се налага да викаме: "Моля, госпожо...".
Щом сме се взели един друг, ще се траем с майките, че и с целите си роди. Peace

# 53
Нали, ако кажа на мама, тя ще хукне да спасява свекървата. Знае си ме...

Това ми е на устата от първия момент, в който прочетох темата  Mr. Green

# 54
  • Пловдив
Достатъчно съм голяма и също толкова устата smile3532 , за да се оправя  със свекърва ми сама  .Майка ми и баща ми нямат право да се месят.

Общи условия

Активация на акаунт