Как да се справя с тази ситуация?

• 4 563
  • 47
  •   1
Отговори
# 15
Защо казваш, че е временно - двата кредита за къщата ли са или изплащате и апартамент в града. След като се освободите от единия кредит пак под наем ли ще сте или в собствено жилище?

Иначе и аз смятам, че таткото може сутрин да вози момчето, а и тебе до работа. Транспортът вътре в София е дори по-ужасен и бавен, за едно голямо момче не би трябвало да е проблем.Зависи все пак от коя до коя точка се придвижва. Ако пътува от село и трябва да мине и през целия център, не е лесно, но пък има и маршрутки.
 Децата наистина не обичат промените, но понякога се налага. Редно е да свикнат с мисълта, че здравето на близките им е най-важно.
Да и аз с това се успокоявам,имаме приятели в София,които пътуват далеч повече като време до работните си места.Иначе от автобусната спирка в града у-щето е на 5мин.

# 16
A защо не продадете къщата и не си купите някое по-малко жилище?
Не знам доколко това е изпълнимо,но ...кой знае...
Именно,къщата изплащаме,нея избрахме за собствено жилище.Винаги сме мечтали за къща с двор Simple SmileПросто искахме още година -две да измине,да я стегнем и тогава да се преместим и докато синът ни завърши гимназия....

# 17
Ти ли се притесняваш повече като майка или синът ти е заявил неодобрението си към ситуацията. Доста е голям обясни му нещата,че се налага и за да има все пак какво да носи и джобни в него е необходима промяна макар и временна. Все пак е на 17 скоро на 18 ще може да изкара и книжка и да може да се придвижва сам в един момент до приятелите си ама ако има с какво да зареди. Ако продължите така все някога някой ще рухне.
Да в тази насока вървят разговорите ни...Макар,че ако изкара книжка,притесненията ще са ми още по-големи.Като се зная каква съм паника...Неодобрението му е  видимо,въпреки ,че проявява разбиране.Все пак сме свикнали на удобствата,които имаме до момента,но сега нещата са доста по различни.Както е казано-човек знае и 2 и 200!!!Аз като майка търся съвета ви дали е егоистично решението,при положение ,че едно дете макар и на 17год.вече няма вина за ситуацията случваща се на родителите

# 18
Тоз тийн е крайно време да ви е в помощ, а не да се чудите как на него само да му е удобно.
Поговорете 3-мата и намерете вашия изход.
Нека всеки си каже доводите и взаимно стигнете до добро решение за цялото ви семейство. не може заради 1 човек, 2-ма да страдат (даже и 3-ма).
Точно защото този тийн винаги е бил на ниво,затова и угризенията са ми силни-училище окей,приятелска среда също...,не е създавал никога проблеми досега,просто се поставям и на негово място,в тази възраст живота му е на друга вълна и нормално де...Но реалността е друга.Изпитвам неудобство пред детето си и много ме е страх да не се промени негативно Embarassed

# 19
След като имате баба и дядо в града, къде е драмата? Значи може да остава да преспи у тях, когато има някакви извънкласни занимания до късно или среща с приятели...
Стига бабата и дядото да нямат нещо против, де.  Thinking

# 20
След като имате баба и дядо в града, къде е драмата? Значи може да остава да преспи у тях, когато има някакви извънкласни занимания до късно или среща с приятели...
Стига бабата и дядото да нямат нещо против, де.  Thinking
Ох,кака Сийке,не е просто.Тези баба и дядо са във вечна война помежду си,разделили са си стаите,делят си храна,ток,не знам как ще ни таксуват хотелските за преспиване,по точно към коя графа ще си ги прехвърлят.Държат си другия апартамент в друг град и си вземат наем оттам.Нямам сили да ме вкарват и в техните интриги,честно казано,тъй че това решение отпада.Иначе всичко е окей,ако просто бяха като нормалните баба и дядо,които повечето сме имали Hug

# 21
При разстоянията в София не виждам голяма драма. Дъщеря ми имаше приятелки от всички краища на София.

# 22
Не разбрах за кой град става на въпрос, но от постовете разбирам, че маминото синченце не е свикнало да се съобразява. Прекалено много го обгрижвате, вие сте в трудно положение, а за него мислите. Обяснете му, че ще има самостоятелна стая, барбекю и ако помогне малко къщата скоро ще придобие приличен вид. Скоро и ще завърши и после като кандидатста ще заживее, където го приемат. Когато бях в гимназията и моята спирка не беше на една крачка, но за да не сменям два транспорта и да се бавя, вървях малко повече. Зимата беше неприятно и особенно първа смяна, в тъмните ранни утрини баща ми е идвал с мен, но никога не ме е карал или взимал с колата.  Всичко са ми осигурявали, но на претенции не са се потдавали никога. Само да добява, че от вкъщи до работа и обратно + среща с приятели изминавам 70 км на ден.

Последна редакция: чт, 13 авг 2009, 18:39 от raqraq

# 23
jarface, решението ти май почти е готово, но да добавя, че от Младост до Надежда са повече от 15 км + кошмарни задръствания.
Децата в СМГ например пътуват от всички краища на Сф още от 5.кл. В първите години ги водят сутрин и вечер с кола, но то е повече мярка за сигурност. В 7-ми кл. се придвижват с обществен транспорт и от Младост, и от Надежда.
Младежът няма нужда от толкова дундуркане, кръвта му кипи и зиме , и лете.
После, наличието на двор и барбекю може да се окаже интересно за приятелите му и да си правят хубави партита на ваш терен, защото повечето нямат място у дома в града. Така хем ще си знаеш, къде ти е детето, хем ще познаваш компанията му.
А ако е искал дом. любимец, и това желание можете да му  сбъднете.

# 24
13 км никак не са много.
Щом съпругът ти кара такси, винаги може, поне сутрин или вечер (а понякога и сутрин, и вечер) да вози теб и сина ти...
Ако не става с таксито на мъжа ти - има градски транспорт... Тук неудобството е, че ще трябва да се става по-рано и т.н., но все пак - не е непосилно... Просто ще е нужен режим на ставане, лягане и т.н...
1 км до спирка не са много, също. Особено за млад човек, на 17 години.
Зимата, ако е страхотно студено или бедствено положение, може да се наложи няколко дни да отсъства от учлище - не е болка за умиране, ако е толкова сериозно положението с климатичните условия...
Щом имате роднини в София, зимно време - тежките месеци, момчето може да остава при баба си и дядо си...
За къщата - колкото и да е празна - съпругът ти е прав - един килим/мокет и пренасяте багажа от квартирата и заживявате спокойно - ден след ден ще имате време - трима големи хора сте, все пак - да оправяте едно или друго...
Много по-удобно и добро за финансовото ви положение, ще е наистина да не плащате тази квартира...

# 25
  • Монреал
Семейството ви минава през труден период, а сина ти е част от това семейство - така че вие всички трябва да положите малко усилия. Според мен идеята на мъжа ти е прекрасна, а с пътя ще се справите лесно.  Hug

# 26
A защо не продадете къщата и не си купите някое по-малко жилище?
Не знам доколко това е изпълнимо,но ...кой знае...
Именно,къщата изплащаме,нея избрахме за собствено жилище.Винаги сме мечтали за къща с двор Simple SmileПросто искахме още година -две да измине,да я стегнем и тогава да се преместим и докато синът ни завърши гимназия....
Simple Smile Радвам се за вас,и малко ви завиждам,тъй като и моята мечта е къща с двор...Пожелавам ви да намерите най-доброто решение за семейството си .

Жената много хубаво прави,че мисли как би се почувствал сина й.Все пак не е в много лека възраст и родителите,малко или много ,трябва да внимават.Но така като чета авторката за детето й,май няма да си имат проблеми.

Peace

# 27
Много е прав мъжът ти.Послушай го ,няма да сгрешите.Със всичко се свиква.Все пак ще бъдете вече и във вашият дом,няма да сте на квартира.Ще усетиш вече голямо успокоение ще видиш.Какво по хубаво от това.Съгласна съм с мъжат ти ,че и на земята да спиш но да си в къщи.По лека лека,ще си направиш удобства .Синът ти и той ще свикне сигурна съм.Сега в днешно време има много хора,които живеят на километри от града.И се чувстват много по добре.Стига с тези наеми-особено в тази криза.Послушай мъжът ти.Парите ,които давате за наем ще отиват вече за друго.Ох,как да те убедя не знам.Пожелавам ти успех.

# 28
Не разбрах за кой град става на въпрос, но от постовете разбирам, че маминото синченце не е свикнало да се съобразява. Прекалено много го обгрижвате, вие сте в трудно положение, а за него мислите. Обяснете му, че ще има самостоятелна стая, барбекю и ако помогне малко къщата скоро ще придобие приличен вид. Скоро и ще завърши и после като кандидатста ще заживее, където го приемат. Когато бях в гимназията и моята спирка не беше на една крачка, но за да не сменям два транспорта и да се бавя, вървях малко повече. Зимата беше неприятно и особенно първа смяна, в тъмните ранни утрини баща ми е идвал с мен, но никога не ме е карал или взимал с колата.  Всичко са ми осигурявали, но на претенции не са се потдавали никога. Само да добява, че от вкъщи до работа и обратно + среща с приятели изминавам 70 км на ден.
Принципно си права,но може би защото за първи път се сблъсквам с такава криза ми е трудно да взема окончателното решение ooooh!Да не отричам че обгрижвам сина си,но смятам,че няма вина за случващото се и се опитвам да го разбера.Самата аз съм расла спокойно без сътресения и не съм калена в такива ситуации.Откровенно си давам сметка за това.Винаги съм живяла в моя град/средно голям 80 000 души/,не съм принуждавана да се лишавам от нещата ,които са ми били интересни в дадена възраст и затова някак го преживявам по трагично ,сякаш постъпваме егоистично...Възхищавам се на хора борещи се и съм сигурна че това ги калява за несгодите които неизбежно ни сполетяват...Общо взето всички ваши мнения ценя  bouquet и се окуражавам,че нещата не са толкова тежки.

# 29
jarface, решението ти май почти е готово, но да добавя, че от Младост до Надежда са повече от 15 км + кошмарни задръствания.
Децата в СМГ например пътуват от всички краища на Сф още от 5.кл. В първите години ги водят сутрин и вечер с кола, но то е повече мярка за сигурност. В 7-ми кл. се придвижват с обществен транспорт и от Младост, и от Надежда.
Младежът няма нужда от толкова дундуркане, кръвта му кипи и зиме , и лете.
После, наличието на двор и барбекю може да се окаже интересно за приятелите му и да си правят хубави партита на ваш терен, защото повечето нямат място у дома в града. Така хем ще си знаеш, къде ти е детето, хем ще познаваш компанията му.
А ако е искал дом. любимец, и това желание можете да му  сбъднете.
Да, определено живеещите в София сте железни PeaceЕжедневно сте подложени на огромен стрес.Разстоянията не са ви проблем и се справяте безпроблемно.Терзанията са ми по скоро емоционални,но ще се наложи да ги елиминирам #2gunfire
Иначе наистина ни е красиво мястото,с огромна поляна и се е утрепало за гости и барбекю.Домашен любимец вече имаме също Crazy

Общи условия

Активация на акаунт