Как да се справя с тази ситуация?

• 4 559
  • 47
  •   1
Отговори
# 45
  • у дома...
jarface, мисля, че с времето синът ти ще се приспособи. На 17 г. е - след две три години ще поеме своя си път в живота. Времето ще мине бързо. Вярно, всяка промяна е трудна, но всичко си има и положителни страни. Предполагам, ще стане още по-организиран и отговорен.
Преди да се омъжа живеех в Пловдив - купон, от дома ми до работата - 15 минути с градския транспорт, живеех при нашите. Сега живея в Драгоман - на ден пътувам по 50 км в едната посока, докато стигна до работата. Признавам, убива ме ранното ставане и лашкането по автобусите. Обаче пък използвам времето за да почета книга - нещо, което у дома почти немога да си позволя.

# 46
На 17г. работех и учех, заради предишната криза. Не казвам да изпращаш сина си да работи, но е време синът ти да види реалния живот и да не мисли само за себе си!

# 47
Живея в София, но от години работя извън София и всеки ден (през работните дни) изминавам над 100 км и макар, че съм на сериозна възраст, в душата си съм си един непораснал тийн, който продължава да мисли, че това е приключение.
Едно е да лашкаш с градския транспорт (или кола, няма значение) в бесните задръствания от Люлин до Младост (примерно, кварталите може и да са други), да Ти капе вода от рейса върху главата и да се чудиш как да не те оберат, или някой идиот да не спре в задната ти броня, съвсем друго да пътуваш извън София.
13 км не са нищо, при положение, че имаш къща с двор, собствена стая и в събота в 1 през нощта може да цепиш мрака с Металика, или Азис (няма значение) без някой да викне полиция. При това тайфата ти може да е с теб. И да се държи шумно и без притеснения. Кой тийн не си е мечтал да го поканят на купон във вила грай града....
Едва ли ще чуваш ремонта на съседите си точно когато се готвиш за матура и ти е истински необходимо да се представиш добре.
Да не говорим, че можеш да си спретнеш "работилница", "репетиционна", или просто кътче със снимки на голи мадами.
Освен това, ако е около София - има маршрутки, влакове, автобуси, алтернативи много. А и е на 17, все пак - не на 13, че да е по-зависим от възрастен за придвижването си. След няколко месеца може да си изкара книжка.
Ако къщата е снабдена с ток, вода, канализация и алтернатива за отопление си е направо грехота да давате пари за наем, вместо да заживеете като "бели" хора.

Общи условия

Активация на акаунт