Чииз торта с мус от виолетки

• 26 756
  • 72
  •   1
Отговори
# 15
  • Countryside
Ох, тоз желатин....Не мога да работя с това чудо и туйто.  ooooh! Иначе чийз кейка е супер, може все пак да се пробвам, не мога да устоя на виолетки.

# 16
  • София
Из също имам въпрос: Ако заменя листчетата желатин с желатин в пакетчета, може ли някой да ми каже какво е съотношението, въобще колко пакетчета да ползвам за крема и за муса

# 17
  • София
Не обичам виолетки още от дете- ако го направя с други плодови бонбони?

# 18
  • в Tara
има в испания теменужки със сигурност. провери по бонбонените рафтове, най-сигурно е в големите супери.

# 19
Из също имам въпрос: Ако заменя листчетата желатин с желатин в пакетчета, може ли някой да ми каже какво е съотношението, въобще колко пакетчета да ползвам за крема и за муса

И аз това се чудя  newsm78

# 20
Момичета чак сега се прибирам и сега ще се опитам да ви отговоря.Аз използвах желатин на прах на гърба му си пишеше цялото количество желатин за колко течност е и аз естественно си сметнах на мен колко ще ми отиде.
  На мен това ми е 2-ри път в които работя със желатин и се справих учудващо добре,даже се изненадах много когато видях че сместа ми наистина се е желирала.
   Начуках ги виолетките в такова дето си чукам чесън(забравих как се казваше това нещо),като не се стараех да е на дребни парчета,защото както съм написала,аз ги стопих после,иначе ксения ти можеш да си използваш робота(и аз знам,че имаш).
   По пътя в една бензиностанция видях да се продават виолетки(това само като информация от къде може да се намерят).
   Радвам се,че е имало интерес към чииз кейка докато ме е нямало и че ви е харесал,благодаря ви.

# 21
enamorada   много добро предложение   bouquet

# 22
enamorada   много добро предложение   bouquet
Благодаря ти много,но да са живи и здрави испанките,че майсторят,а пък плагиатството да ми се отдава все така добре на мен.

Не обичам виолетки още от дете- ако го направя с други плодови бонбони?
Аз бях пуснала една тема за желираните бонбони и какво да ги правиме като ни останат от тях,тук можеш да ги използваш спокойно,разтапят се на огъня,за в муса в млякото,а за заливката отгоре във водата ще ги разтопиш,те са и много захаросани,няма и захар допълнително да добавяш и си готова,подбираш си ги само на цвят,какъвто ти харесва на теб.
  Надявам се някой да се престраши и да я направи,не е трудна,даже въобще.

# 23
Не ми се желира муса от теменужките,но сигурно е защото не съм видяла,че трябва желатина да мине през водна баня.само го сложих в студена вода и като набъбна го сложих при топлата вода с теменужките.Май ще трябва да правя нов мус #Cussing out.

# 24
   Не е нужно да правиш нов мус,като този който си направила не се е желирал,направи си нов желатин,слoжи пак така в студена вода да набъбне,но добро количество желатин,аз използвах около 5 пакетчета,които са за 500 мл. течност,ти си прецени колко да ползваш или погледни на опаковката на желатина какво пише,и след това го разтопи на водна баня,става за няколко секунди това разтапяне,бързо е.И вече разтопен го слагаш в муса.
   И можеш да го сложиш във фризера за 5-10 минути,започне ли да стяга значи ще се желира пре спокойно в хладилника,аз също така направих,защото както споменах по напред това беше второто желиране в живота ми и аз също не вярвах,че ще се получи нещо.
   Много се надявам да го оправиш и после да се похвалиш.

# 25
Благодаря ти Enamorada за отговора,но не се наложи да правя нищо повече.През ноща муса се беше желирал и сутринта само го попритоплих малко и го насипах отгоре върху тортата.Сега след работа си отрязох едно парченце и едва се сдържах да не повторя.Чийза е страхотен и много лек,подходящ за лятото.Браво!  bouquet

# 26
    Радвам се,че ви е харесал.И да подходящ е за лятото,не е сладък а страшно разхляждащ.Тук в Испания много обичат с крема сирене тарти и точно този чиизкейк е на базата на тях.Благодаря ти,че си се престрашила да го направиш.
    Може да се експериментира с виолетките,аз вече правих със къпини(плодове),получи се страхотна вкусотия.

# 27
  • Банкя
Ще я пробвам още утре Децата харесват виолетки.

# 28
Не се сдържах и направих този прекрасен сладкиш. Вкусът е невероятен и навява много приятни спомени. Също така изглежда перфектно. Много елегантен сладкиш, спор няма. Децата го излапаха за нула време, а и съпругът ми много го хареса, въпреки че не харесва виолетки.
Да кажа и аз колко желатин сложих - едно пакетче (което е за 500 мл течност) в крема и още едно за муса. Мусът ми се желира много бързо и се наложи да го загрея за малко на котлона, за да се разтопи и да залея тортата. Иначе разтварям пакетчето желатин в 10 с.л. вода, изчаквам го да набъбне (около пет минути) и го разтопявам на водна баня - издънки в желирането нямам.
Благодаря за тази страхотна рецепта. Вече е в графа любими   bouquet

# 29
  • София
ммммммм, замириса ми на виолетки Mr. Green
Скоро имаме празник и смятам да я направя!
Благодаря за идеята Hug  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт