Лятото си отминава,а МАРТенчето още повече се забавлява

• 27 008
  • 730
  •   1
Отговори
# 90
  • Sofia
Честито на всички празнуващи! Болничките да се оправят бързо.   bouquet
Здравейте! Отдавна не съм писала, ама нищо интересно не ни се случва, за това. Вчера се срещах с директорката на яслата, че от септември тръгват... и каква треска ме е затресла от вчера...  ooooh! Как ще ги дам не знам. От както са се родили сме се разделяли 5 пъти за по 1 час. Не знам как ще го бъде това... И за мен, и най-вече за тях. Жоро мисля, че няма да има проблеми, но Николай не ми се отделя от полата. Реве от непознати... Скоро ги водих в един детски клуб да видя дали ще стоят без мене. Жоро - никакъв проблем, но Николай рева 20 мин до посиняване, докато не го взех.  Cry Та ще видим как ще е. Директорката каза, че 1 мес е нормалната адаптация. Как ще издържа 1 мес да реве не знам... Ама няма начин трябва да свикнат, нямаме алтернатива. И сутринта съм се събудила в 5 ч и само глупости мисля - ако паднат от леглата (че малко плитички ми се видяха), ако се качат на секцията и паднат, ако тя падне и ги захлупи, ако някой ги открадне от двора, ако лелите ги бият.... ей такива щуротии са ми в главата. Мъжът ми се подиграва, че като че ли в казарма ги пращам.  Laughing
Снимки утре ще пусна, обещавам.

# 91
  • София
Добро утро на всички,
Поли как мина ноща, надявам се без инциденти  Simple Smile Simple Smile Simple Smile  Hug Hug Hug
Савина, въобще не си мислиш щуротии. И в мойта глава се въртат същите мисли. Слава богу, че по разпределение сме чак за 19 октомври, та да вида другите деца преди нас как се адаптират и каквио проблеми имат. Даваш ли им вече ниакакви имуностимулатори? Аз си мислия да му сложа противогрипна ваксина и тази за пневмониите, но ще видим какво ще каже педиатърката.
Само не знам как ще го буда в 7 часа да става. Ние свикнахме лятото да си поспиваме поне до 9.30
Хайде приятен ден на всички  Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 92
  • София
Диана К,много красиви снимки!

Сави Hug , мен ме тресе същата треска.Не мога да си представя да го дам другата седмица и отлагам за 23-ти някъде,но съм сигурна че и тогава няма да съм емоционално подготвена. SadМного ме е страх и мен да не падне нещо по стълбите,от пързалките,да не го тормозят и т.н. Sad

Мамите,дето децата им тръгват на ясла - кажете моля ,какво точно трябва да направим преди да тръгнем.В сайта на градините имаше необходимите изследвания,но ходи ли се при личния за направление или всичко ние плащаме.Тези проби от акото примерно,ние ли си ги носим за изследване и къде .... ей такива неща. Hug

# 93
  • София
Трябва да отидеш при педиатъра, той ти дава всичките направления. Някои от изследванията се правят до 15 дни преди постърпването други до 3 дни.  Тя трябва да ти обясни.

# 94
  • София
благодаря ти! Hug
Аз това се замислих сега,че има някои до 3 дни,дето ще видим как ще стане ,че то преди 23-ти има 5 почивни дни.

# 95
Привет и от мен.
И тук да благодаря на всички за пожеланията за Хриси. Ето малка почерпка.

Мен ме тресе пък другата треска дето вас ще ви тресе след 6 години. Училищната - все едно аз тръгвам в първи клас.
За тези който не са редовни в чата ето малко снимки от рождения ден (ако ви се гледат разбира се, не е задължително  Laughing )
http://www.facebook.com/album.php?aid=23280&id=1623164709&l=0d0af671be

Диана К, страхотни снимки.

Последна редакция: пт, 28 авг 2009, 17:23 от Cvete™

# 96
  • Sofia
За изследванията - искат:
-  кръв, урина и две изследвания на изпражнения (за дезинтерия и за чревни паразити). Педито дава направления за всичко. Важат 15 дни обаче, не ги правете прекалено рано.
- две бележки от педито - за имунизациите и че не е контактно със заразно болни (те важат 3 дни).
- Васерман на единият родител (важи 6 мес)
- здравна карта за дете и здравно-профилактичен картон (купуват се от книжарница)
Иначе друго - в нашата ясла искат тоалетна хартия, салфетки за ръце, памперси, 1 чифт дрехи за евентуална смяна, пантофи, мокри кърпи (по желание), шише за вода (ако не може от чаша).
За имуностимулаторите - аз давам в момента клеева тинктура. Ще я давам 20 дни, после 10 дни ще почиват и докато почиват ще давам Есберитокс. И после пак. За ваксините аз лично съм против, ако няма специални показания. Но всеки сам си преценява.

# 97
Дано вече няма премеждия милата Поли Praynig
Цвете,много вкусно изглежда всичко ,а Хриси колко е пораснала ooooh!

Ники,крепост "Овеч"се намира в Провадия.Моста също е там,но не си мислете ,че го прекосих целия Naughtyумрях от страх,защото под дъските духа и е пропаст,и то каква(не е за мен) Laughing
Благодаря ви за хубавите отзиви Embarassedзасрамвате ме...

# 98
  • София
Савина, как я даваш клеевата тинктура - един път по две капка или повече. Аз четох, че се дава по една капка на годинка, по един път на ден, а в грипен сезон по три пъти. А Есберитокс и той ли по веднъж и колко капки?

# 99
Здравейте и от нас Hug
Мартин малко трудно ми се адаптира във Варна ,понеже рядко пътува и може би това е причината.Надявам се с Поли всичко е наред и ще вземе правилното за нея решение,колкото и да е трудно то.
Цвете много е хубава Хриси,и всички дечица са разкошни и Нати и Галя въобще всички.
И аз следя темата с яслите макар да не съм решила още Мартин дали да го пускам ,но зимата ще ми търси деца а в лошото време ще му се свие душицата в къщи.
Момичета да ви попитам някое детенце дали "истерясва",когато иска нещо а не стане на неговото,понеже Мартин почва да ми се тръшка и реве че чак срам ме хваща,а никога не е правил така,винаги е давал всичко на другите деца.
п.п Диди малко късно пиша за говоренето,но чак днес изчетох всичко,Мартин съшо говори много малко,от вчера вика кола и това му е новото,но изцяло говори негов език и се мъчи да обясни,а мама вика много рядко когато реве неистово от инат,но иначе ми е страшно палав и двигателното му развитие е на 2 год.дете,така ми казаха когато му правиха пълни изследвания след като го блъсна люлка и му разцепи главата и два дена ходихме по лекари и тн,както и да е,ще проговорят въобще не се и притеснявам. Grinning

# 100
Ох, момичета искам и аз да се включа по всички обсъждани тема, но напоследък ме хвана сутрешното гадене и не ме пуска докато не си легна и хич не се чувствам комфортно. Доста гадно се чувствам, по-лошо ми е отколкото, когато бях бременна с Дея. Та с две думи - чета всичко, но докато го прочета, ми става толкова лошо, че не ми остава нищо друго освен да си легна.
Разгледах някои снимки, други не можах, защото искат регистрация. Винаги с голям кеф се наслаждавам на снимките на малките ни палавници. Пълнят ми душата всичките.

Диди, за говоренето - едва ли тук, има по-притеснена майка от мен, по отношение на правилното интелектуално развитие на детето й. Все намирам нещо, което не може да прави, в сравнение с другите деца и това много ме плаши. Говоренето разбира се, е едно от нещата, които не е усвоила. Не казва никакви думи, или поне не влага смисъл като ги казва. Иначе разбираеми са само мама, тати и баба, но на мен по-често ми казва тати, отколкото мама, така че ясно ти е до къде сме с говоренето. Все пак логопед ми обясни, че това не трябва да ме притеснява ни най-малко. Лекарите смятат, че може да се говори за изявен проблем, ако детето не проговори до 3-годишна възраст.  

Чакам с нетърпение хубави новини от Поли! Praynig

# 101
  • Sofia
ek_velika  клеевата тинктура я давам веднъж дневно х 1-2 к., а Есберитокса 3 пъти х 10-15 к.
Margy, далеч не сте единствените дето не говорят. И мойте нищо не казват освен бау- бау. Единият казва  дай и мама, но не съм съвсем убедена дали разбира смисъла или просто си бърбори. Питах педито - каза че до 3 год няма причина да се притесняваме. Чак след 3, ако още не говорят тогава се взимат мерки. Важното било да разбират, не да говорят. А мойте общо взето прости команди разбират, така че спрях да се притеснявам.

# 102
И ние сме в списъка - неговорящи  Mr. Green

# 103
  • под жаркото слънце
Момичета, ако имате познат, който продава билет за концерта на Мадона - моля, пишете ми на ЛС!

# 104
Зори,Савина ти е написала много подробно изслеванията за детската градина.Това ми е от мейла на нашата детска.
Допълнителните документи, които трябва да предоставите при ПОСТЪПВАНЕ
на детето в детската градина са:
1. Еднократен отрицателен резултат от изследване за патогенни чревни
бактерии и чревни паразити, извършени не по-рано от 15 дни преди
постъпването на детето в детска градина;
2. Изследвания на кръв и урина, извършени в едноседмичен срок преди
постъпването на детето в детска градина;
3. Медицинска бележка от личния лекар за липсата на контакт със заразно
болен, издаден не по-рано от 3 дни преди постъпването на детето в детска
градина.

Първите изследвания се правят малко по рано например ние сме от 15 септември тогава започват в нашето ОДЗ яслите и педито каза да ги пуснем на 4.09 защото стават по бавно изследванията понеже не ги носим ние лично,а ги даваме в лаборатория близо до нас и те ги носят съответно се бавят.За другите неща си се спазва срока.Педито издава направления за всичко без Васерман на единия родител.
Относно пускането на детска и мен ме тресе треска и си мисля какво може да им се случи там ,дали ще ядът-те са си злояди,дали ще спят и т.н.,но от друга страна мисля,че средата с повече деца ще им хареса,а и ще научат много нови неща от другите деца ние сме в яслена група с деца родени  2007г.,а и няма вече как трябва да се работи не само заради парите,а заради контактите,развитието на кариерата и т.н.

Последна редакция: пт, 28 авг 2009, 20:56 от zaki

Общи условия

Активация на акаунт