Дългокърмещи майки - да пообщуваме - част 24!

• 28 448
  • 797
  •   1
Отговори
# 105
petia_tag, и ние сме така - с баткото не можех да го откача от гърдата, а малкият сега я ползва само за хранене. Напоследък забелязвам обаче, че започва и да заспива с гърда понякога, което за мен е голямо облекчение, тъй като иначе се приспива със залъгалка, но много трудно, защото не я тачи много.

# 106
И ние сме така PeaceОт както се е родила малката суче по 5-7 мин. максимум.Но педиатърката ми още докато бяхме в Америка ми каза,че някои деца имат по-силен рефлекс на сукане,други сучат по вяло и така...Сигурно при нас отказва друга храна защото кърмата я засища ThinkingОт няколко дни е далеч по-добре.През нощта цока поне по 3 4 пъти и през деня толкова горе долу,та ги докарваме до към 7 8 пъти на 24 часа. GrinningНо просто яз виждам-тя си знае,че цокането е само за храна.Рядко ме използва за успокоение или като "биберон",а на мен ми се иска BlushНощно време например,ако се е нацокала скоро и се размрънка пак,аз предлагам гърда,но тя отказва-иска си биберона.Мъчим се да го откажем,но... Rolling EyesВсъщност го ползваме само през нощта в екстремни случаи,но все пак ми се ще напълно да го откажем.А сега и с това зъбоникнене..... ooooh!Иска си бибата и това е!Гърдата ми е само за храна,според нея.

# 107
  • София
момичета, благодаря ви за отговорите.   bouquet

janeta, не съм забравила, има голяма разлика в двете деца просто. Исками се положението да е като при каката, защото изисква много по-малко усилия просто да си лежим или седим залепени, отколкото само да се разнасяме и то денонощно. Никак не ми се нрави и факта, че се наложи да дам залъгалка, но пък бебчо се поуспокои откакто е с нея.

звездичкаами наложими се да понасиля нещата. Въпреки, че беше постепенно отбиването, защото кърмата ми спираше повече от месец, детенцето ми не беше готово за това. Лошото беше, че зърната ми бяха свръхчувствителни и се разраниа, а на самите гърди чувствах непоносимост да будат докосвани. Много ми беше странно и много мъчно, че не понасях собственото ми съкровище да се докосва до тях. През деня нямаше проблем, искаше си на половин час(то така беше при нас, направо от скука си сучеше), аз и давах да пробва и като види, че няма се дърпа. На заспиване и сутрин след събуждане беше трудно, ревеше много, а няколко пъти ми изпадаше и в истерия и то докато се усетя, че реве от глад. Като започнах да и предлагам мляко с какао се успокояваше моментално. Започнах да разказвам приказки, после и само с гушкане се заспиваше. Аз бях сигурна, че ще иска пак да суче, защото като е била много разстроена през тези 4 месеца до раждането ми, искаше да гушне гола гърда, но не е искала да суче. Последните седмици даже ми обясняваше как едната цица била за нея, а другата за бебето. Откакто съм родила обаче, не е и поглеждала към гърдата, а не искаше и да пие изцедена кърма и затова и слагам в млякото.

# 108
Betty L, както се вижда вече от подписа ми, приех новата ситуация. CryВсе още е налице навика,може би защото всичко стана изведнъж.Днес например на плажа се намести да суче, но само допря устни, спря се и се отказа.Понякога като идва да ме гушне се засилва да ми вдига блузата, но се отказва.Поревах си малко и стига вече.Това ще да е някаква следкърмилна депресия ли,що ли? WinkОткривам клуба на анонимната кърмачка! Laughing Laughing
Опитвам да се радвам на позитивното в новото положение.Например човека почна да се храни като звяр и не приема отказ(но яденето за разлика от циците не винаги е налице).Нощем ще спя повече-все още се будя по навик.Каките ще ревнуват по-малко.Таткото ще е отново едноличен собственик на циците. BlushА да не говорим колко щастлива ще бъде бабата като разбере Mr. Green

# 109
Брит, всяко чудо за три дни. В смисъл, че и това е етап. А и съвсем скоро ще започне да свързва кърменето чисто с емоция и ако щеш бягство от скуката, та ще видиш тогава ти Grinning.
А иначе нали суче вечер, сутрин (може би и през нощта).
Иве, суче и сутрин и вечер и през деня. Аз  и настоявам през деня, но не суче както преди. Реално нямаме заместено хранене (то не знам как да разбера кога сме заместили, като нямаме режим, но като гледам колко храна поглъща се чудя колко мляко произвеждам, при положение, че допреди седмица си беше само на кърма).
Тя отдавна откри, че гърдите освен за храна стават и за ентъртейнмънт, но гледам да не се унася много  Crazy Някъде бях чела, че децата над годинка трябва да пият по о/о 500 мл мляко. Дали бъркам?

# 110
  • Vaudreuil Canada
Britt млечните продукти трябва да са еквивалент на 600-800 мл мляко на ден  може и повече но да не се прескача 1 литър за да могат да поемат и друга храна.

# 111
  • София
Брит, да, равностойното на 2ч.ч мляко (500-600мг калций за възрастта 1-3г, 800мг за 4-8г).

# 112
Влизам набързо, че все още не съм се оправила и не ми понася да седя на компа. Благодаря за отговорите, макар и да не съм сядала до днес да ги чета. Аз бях в болницата, в Инфекциозното, от вчера съм вкъщи, но болестта казаха, че иска поне едно 10 дни, упорита е. А иначе изписват като се появи т.нар. оформено ако (изпражнение), както го наричат там и това е още преди да излязат резултатите от пробата в началото, така че хората си тръгват и в последствие разбират има ли ли са бактерия или вирус (ако си направят труда да си вземат епикризата).
Искам да обясня за състоянието си. Нали не смятате, че съм толкова превзета, че само заради едно рядко ако ще се уплаша и ще си отбия детето. Проблемът при мен беше много по-сериозен, затова и отидох в болница. Диетите с чайове и т.н., вкл. и гентамицина не ми помогнаха, станах толкова зле, че не можех нито да ям, нито да пия вода!!! Преди това поне пиех вода и чай, но пък веднага ги изхождах в същото състояние и представете си без да уринирам (почти), т.е. до клетките и органите ми не е достигала реално течност! Та накрая като стана така, че не можех вече нито да ям, нито дори течности да приемам - всичко ми се надигаше, получих такова страшно главоболие от обезводняването, че ... - и тръгнах на 4 крака за болницата. Там бях на системи и Амикацин. Една от причините да стигна до такова тежко състояние бе кърменето! Случи се, освен това, в момент, когато детето беше болно и твърде много сучеше. Не съм била по-зле никога досега, и бъбречна криза съм преживяла, но такъв срив организмът ми не бе виждал! Изцеждах се 2 пъти на ден, по максимум 100мл от гърда, т.е. имах много повече, но ми прилошаваше и общо взето бях настроена, че може и да ми спре кърмата докато се оправя, тя намаля, но тъй като АБ е съвместим с кърменето и като се прибрах вчера си започнах да си я кърмя. Сега ми идва малко нанагорно, не ми действа добре, но стискам зъби като ми се повдига. На диета съм - ориз, печена ябълка, картофи и пиле печени също казаха, че може, препечен хляб и обезсолено сирене, но получавам киселини, въпреки стриктната диета. Колкото по-дълго съм на диета, толкова по-малко вероятно е да рецидивира, което, забележете, може да се случи и след време! Това, което се сещам да споделя, не зная кога пак ще седна на компа, защото не ми действа добре.

# 113
  • София
А в кърмата колкото в кравешкото мляко ли има калций? И ако е по-малко, но по-усвоим, равнява ли са пак на кравешкото количество? Моето дете далеч не поема и половината от 2 чаши мляко/млечни продукти, но пие много кърма.

# 114
Деси, тъкмо се чудех къде се изгуби. Бързо възстановяване!  Hug

За количеството мляко над годинката според холандските схеми не трябва да превишава 300 мл. на ден (предвидено е и около 30 гр. сирене в дневното меню). Става въпрос като част от общия прием на течности, които трябва да са около 800 гр. Иначе детето можело да загуби апетит към другите храни. Понеже моите със сигурност изпиваха по повече даже бях питала специално специалист по кърмене и захранване, който ми каза, че за майчиното мляко няма проблем да се превишава посоченото количество  Simple Smile
Мое лично мнение е обаче, че детето над годинката не би трябвало да се изхранва основно от кърма. Точно в тази ранна възраст се оформят хранителните навици и е добре то да опитва колкото се може повече разнообразни храни. Трябва да се научи да дъвче, да се храни само... Кърмата я виждам по-скоро като едно отлично допълнение към едно здравословно и богато хранене. И ако има стремеж да няма заместено хранене преди годинката и се предлага винаги първо гърдата, а след това другото ядене, то след годинката може постепенно да се размени редът. Peace

# 115
  • София
Хич нямам такива стремежи за незаместване на кърменето , Фата. Ако ще по три пъти на ден да остане кърмене, едва ли бих се оплаквала, ама хлапето не ще. Иска да цока и това тие. Аз захранвах педагогически и си мислех, че то детето просто така ще реши да яде повече и да не суче, но не се получи както си представях. Налага си се прилагане на трикове за възбуждане на интереса и апетита.  А покрай постоянния ми стремеж да го тъпча с "железни" храни заради тоя пуст хемоглобин, намалих млечните до минимум, та за това питах как е калция в кърмата.

# 116
Ами аз си мисля, че няма по-добре усвоим източник и на желязо и на калции, въпреки, че четох след захранване желязото от кърмата спирало да се усвоява добре. И аз исках да изолирам млечните, но Точица умира за ксело мляко и кашкавал. Сутринта нагриза кашкавала през найлона  #Crazy

# 117
  • Бургас
Деси, съжалявам, че толкова са се усложнили нещата при теб. Пожелавам ти бързо възстановяване.  Hug

# 118
  • на плажа
 Деси,ужас! Все пак разбра ли се какъв е проблемът? Предполагам, че ти е много тежко в тази ситуация. Съвсем не мисля, че някой от нас си е помислил, че си глезла. Тези състояния са много изтощителни. Съчувствам ти искрено. Леко възстановяване! Hug

# 119
Аз се изненадвам малко от тези дози за краве мляко, че и сирене на ден... Все пак човешкото мляко е видоспецифично - т.е. най-добро за вида. Някак си не ми се връзва кравето примерно да е по-ценно, че пък и на сирене....
Моят бозайник засега отказва да пие каквото и да е друго освен кърма и забелязвам, че ме използва повече като източник на течност и успокоение отколкото на храна - яде с голям апетит всякакви (растителни) други неща, независимо дали е сукал преди това... Може би от значение е и факта, че той като малко бебе сучеше доста начесто и така и не стигнахме до по-голямо изпито количество от 130 мл на 1 хранене, а най-често беше около 100мл. Сега с порасналото коремче, тези 100 мл са явно за задоволяване на жажадата, а гладът се утолява от твърдата храна...
Не че не съм пробвала да предложа кисело мляко или сирене, но той прояви интерес само към овчето кисело мляко, а от него рядко намирам подходящ производител...

Общи условия

Активация на акаунт