Дългокърмещи майки - да пообщуваме - част 24!

• 28 470
  • 797
  •   1
Отговори
# 675
  • на плажа

В този ред на мисли се сетих, че веднъж обсъждахме, че има риск кърмачката да ощети от към развлечения детето, защото винаги може да извади тайното оръжие  Simple Smile , а хранещите с адапте са заставени да бъдат изобретателни.
  Embarassed Аз си признавам, че през седмицата често го оставям на цицата, защото се чувствам уморена, а после ми е гузно, че не играем ( макар, че той предпочита цицето  Sunglasses).

# 676
  • София
да, и аз понякога, й давам да суче, само за да поседя малко на комп.. а би могло да играем вместо това  Embarassed

# 677
да,и аз сядах пред компа докато кърмех,но това беше,когато бебка беше доста по-малка.Сега понякога също ми се случва да седна на компа и да се отплесна докато се усяте,че детето ми си играе само,а аз не и обръщам грам внимание SadСтава ми много мъчно в последствие и се обвинявам за това,че не си играя с детето а "вися в Бг-мама".Форума е "краста" и знам,че мнението ми споделят всичи тук.Затова вече през деня изобщо не влизам докато Милана е будна.Само когато заспи обедния си сън и съм свободна-тогава си позволявам да сядам на компютъра,а също и късно вечер(по-това време).Просто си дадох сметка,че детето ми е много по-важно от форума и от каквото и да било друго.Посветила съм си цялото време на детето-да общуваме заедно,да играем,да се смеем......

# 678
  • София
airin555 , безкрайно си права. И аз всеки ден се заканвам да сторя същото  Rolling Eyes  Мисля, че е крайно време наистина да го направя. Благодаря ти.  Hug

# 679
Аз не споделям вашите самообвинения  Wink Детето ми има точно майката, която си избра и няма никакво право да се оплаква Wink Давам му най-доброто на което съм способна, а не най-доброто което по принцип съществува. В някои неща съм много по-напред от другите, в други съм много изостанала, но миксът, който получава синът ми е точно този, който за него е най-добрият Simple Smile А номерът с кърменето одавна не му минава вече - суче за 10 мин макс и само, когато той пожелае Simple Smile
И ние сме хора, нали?! Wink

# 680
охоо значи и вие сте на моята вълна освен угризения кои имам, че не си играя с нея ами на всичкото отгоре някой като ми подметне че не и говоря достатъчно та затова не говори и още 1100 упреци за щяло и нещяло и съвсем забивам  Sad ама какво да направя не знам как да си играя с нея не ме бива да се правя на маймуна смятам, че това ти идва от вътре надявам се тя като порасне да успея да компенсирам с общуването  Praynig
а междудругото и една друга мисъл ме налегна докато я гледам като суче, не мисля че е голяма да суче даже си е бебе за мене и много и приляга така захапал цицата та не виждам за какво да я отделям

# 681
А номерът с кърменето одавна не му минава вече - суче за 10 мин макс и само, когато той пожелае Simple Smile

При нас също не минава. Научила се е, когато не иска гърда да ми оправя блузата и да бяга от мен.

А с роднинските натяквания, че е време за отбиване посвикнах. Знам, че никой около мен не говори с лошо - разбиранията са им такива. А нерви да ги ограмотявам нямам. Казвам "добре" и си правя каквото съм решила.

# 682
здравейте,момичета.нямам мн време да седя пред компа.нудая се много от съвет.бебето ми е на 46 дена.в началото имах мого кърма,после от недоспиване умора,нехранене,не пиех и течности намаля.сега дохранвам.от едната гърда яде по 40 мл  и му давам 70 АМ.-за да се получат 110 мл за едно хранене.от другата  20 мл суче и дохранвам.обаче тои си е много ящен и му давах пове АМ,стигахме дори до 170 мл на едно хранене.тия дни взе да ми повръща повечко.преди рядко повръщаше.сега всеки път връща по малко.намалих му и яденето отново на 110 мл  общо от цица и АМ,но пак не иска да спи неспокоен е плаче.незнам заради колики ли е,гладен ли е.искам да го кърмя а незнам как да увелича кърмата ,незнам какво да правя. дайте ми съвет .тои се буди на 2  или 1 и половина часа,. понякога дори и по -рано.   благодаря ви.отивам да го храня и ще проверя какво сте писали .моля ви помогнете ми .

# 683
Fyrty,първо как така реши,че твоето дете трябва да изяжда точно 110мл Thinking Crossing Armsне се психирай толкова.Това,че се буди на 1-2 часа да суче е повече от добре,дори трябва да се радваш за това.Колкото по-често и дълго стои на гърда-толкова повече се стимулира производството на кърма. PeaceОстави детето само да прецени колко кърма му е нужда.Винаги ми е било много странно като чуя:"моето дете суче 30мл.,например,и дохранвам с още 50мл. ooooh! Whistlingкакви са тия сметки бе момичета.Децата да не са бройлери,а вие машини за хранене с вграден калкулатор точно какво количесто трябва да изяжда дадено "пиленце".Извинявам се за сравнението,но точно така ми звучи.Кърмете си на воля и няма да ви се налага да дохранвате.Говоря в множествено число,защо имам много майчета с твоя случай.И другото,което те съветвам е да си избиеш от главата,че кърмата ти не е достатъчна,не му стига на бебебто и ала-бала....няма такова нещо.Сега щом си започнала с Формулата,опитай се лека-полека,постепенно да я намалиш до минимум и да я спреш напълно в последствие.Писала си,че бебето ти е на 45 дни,така че имаш големи шансове да поправиш грешката и да "спасиш" кърменето.Бъди уверена в себе си,в тялото си,че то дава достатъчно храна на бебето ти и друга не му е нужна.Пак повтарям:Кърми,колкото се може по-често и дълго,не гледай часовника,не мери количестото храна/кърма.довери се на бебето си.Ако и тези съвети не помогнат се обърни към консултант по-кърмене,ако наистина имаш желание да продължиш с кърменето.Но според мен проблема при теб е по-скоро психологически,отколкото физиологичен. WinkУспех и пиши какво е станало.  bouquet Hug

# 684
  • Varna
Fyrty според мен не усещаш да имаш много кърма, защото точно сега кърмата ти трябва да се е регулирала и да имаш достатъчно за твооето бебче. Както описваш кърменето ви си идентичен случай с моето кърмене на първото ми дете. Та ако продължаваш в този дух, не искам да те отчайвам,но може да достигнеш и ти като моето 3 месечно кърмене с дохранване.
Разкажи как се храни бебчето ти, кога кърмиш и кога даваш добавка? И как знаеш колко точно е изсукало мъничето?Непрекъснато ли го теглиш? Това с постоянното теглене е много подтискащо и стресиращо за майката (пак от собствен опит ти го казвам). По  колко пъти  пиша и ака малкото ти съкровище и кой реши , че ти нямаш кърма?
А определено това, че иска да цока на час и половина - два не е  критерий, че нямаш кърма. Може да е скок в растежа и малчо да се опитва да си увеличи количеството мамино млекце.А когато ти даваш АМ то му идва на готово и той няма да иска да суче в последствие,  защото от биберона тече много по - лесно.
 Hug и разкажи повече за вас

# 685
изцедих едната гъра и  в помпата имаше 40 мл. затова когато суче от тази гърда му давам добавка 70 мл. педиатарката каза  че на едно хранене трябвало да изсуче 110 мл максимум .когато изцеждам другата гърда за да видя ориентировачно колко суче има 20 мл и му давам още 90  мл АМ.   тва е всеки път.заваси ли количеството кърма от  яденето и течностите,защото на мен не ми постава време да ям и да пия течности,но ако се налага ще се пооправя макар да ми е трудно. и  като  почне да плаче ли да го кърмя ,всеи път  ли независимо колко времее минало от последното хранене.предполагам трябва да забравя  за храненето по час.и после кога да му давам добавка ,ако трябва да го кърмя когато си поиска.незнам и кърмата д али е хранителна, в началото сучеше по 100 мл от едната цица,сега като изцеждам няма  никой.четох ,че не трябва и биба да  съче?  обяснете ми  повече закърменето ,искам да го кърмя.кърмата ми изтича  половин час преди да е дошло часът за хранене.и двете цици ли да суче секи път?обяснете ми .

# 686
  • София
fyrty количеството кърма, което изцеждаш с помпата не е показател. Бебето суче много по-ефективно, все пак това му е заложен инстинкт с раждането. То може да изцоква и 100 мл, нищо че ти цедиш само 20-40. Има жени, които не могат да изцедят нищо, а кърмят децата си успешно по няколко години Simple Smile
Да, кърми бебето всеки път когато плаче или е неспокойно - освен храна, кърменето успокоява бебетата. На вашата възраст ние имахме средно по 12 кърмения за 24 часа, т.е. на всеки 2 часа... Simple Smile
Не е необходимо да има режим, бебето суче веднъж повече, веднъж по-малко и съобразно този си негов режим, търси да суче отново по-скоро или малко по-късно.
Храненето и пиенето на течности е основното, за да призвеждаш кърма - иначе няма от къде да се появи, нали? Храни се и пий вода, често. За всяко кърмене си приготвяй по чаша вода или чай за кърмачки - изпивай я докато бебето суче, така няма да забравяш течностите.
Бибата е въпрос на избор на майката, аз давах в началото, не я харесваше много и след 3-4 месец сам се отказа. В твоя случай може би е по-добре да не даваш биба за сега, а само гърда и то често, за да възстановиш лактацията, ако наистина е намаляла.
Такова нещо като нехранителна кърма няма! Всичко си е наред със състава и, идеална е за бебето, ако се храниш нормално.
Казваш, че кърмата ти изтича преди часа за хранене, предпоалгам, че просто ти протичат гърдите Simple Smile Това е нормално, кърмата ти не "изтича", по-скоро е показател, че иамаш достатъчно кърма.
Ето няколко практически неща за кърменето - Започваш с едната гърдата, в началото бебето суче на къси поцоквания, когато струята се засили, започва да съче по-бавно и ритмично, чува се отчетливо как гълта почти на всяко засукване. Докато суче така, всичко е наред, имаш кърма. В даден момент или пуска гърдата (може и да заспи) или започва да суче пак начесто. Започва да гълта по-нарядко, например на 3-4-5 засуквания. Това е сигнал, че вероятно е изсукало тази гърда и може да му предложиш втората. На следващото кърмене започни с втората гърда, за да я изпразни и нея добре.

Отделно по това време има и така наречените "кризи на растежа" - бебето суче много често (на кратки интервали, понякога на половин час и дори почесто), защото по този начин увеличава количеството кърма, което се произвежда, за да задоволи увеличените му нужди.
Ако имап нужда, може да се свържеш с консултант по кърмене, да се чуете по телефона или да те посети, за да видите как са нещата.
За момента според мен, ако му даваш да суче колкото често и по колкото иска, започнеш да приемаш достатъчно храна и течности, всичко ще се оправи Simple Smile Успех!

# 687
Fyrty,Точно така,мила :peace:Abel ти е обяснила много правилно и изчерпателно.Кърми винаги,когато се разплаче бебето,дори и да е минал половин час от последното кърмене или по-малко.Приеми,че бебето е като обикновения човек-понякога е много гладно и яде повече,друг път цока по-малко.Затова и практиката " на поискване" е много по-правилна,защото позволява на детето във всеки момент,в който то се почувства гладно да се засити.Съгласи се,че дори и възрастен човек не би издуржал на толкова стриктен режим,който някои педиатри препоръчват Confused Rolling EyesДругият ми съвет е да не се доверяваш на 100% на педиатъра си.Пак ти казвам-избий си от главата тези 110мл.Кърми си бебето спокойно и всичко ще е наред.Спри да изцеждаш и да мериш колкичеството изцедена кърма.
Мога да ти дам своя личен пример.Моето дете от 5-тата минута е закърмено на гърда и до ден днешен е получавала кърмата си само от там-тя не знае какво е шише с биберон,нито чаша с накрайник и др. подобни...Цедяла съм с помпа единствено в началото,когато получавах препълване на гърдите и после кърмата я изхвърлях Cry Sad(И да я бях съхранявала,нямаше как да си я транспортирам от САЩ до БГ)Никога не съм си мислила,че кърмата ми не и е достатъчна,напротив,винаги съм знаела,че кърма имам в изобилие и ще кърмя дълго.Пиша това,за да ти дам кураж да продължите успешно с кърменето.Не се предавай.Зарежи Формулата.

# 688
  • На бял кон в Pierrefonds
Здравейте и от мен и бебе Рони!

За първи път си позволявам да пиша в темата на дългокърмещите майки, защото се кърмим само от 11 месеца, но се надявам да продължим още дълго. Имам обаче един проблем. След нова година ми предстои да се върна на работа и отсега се притеснявам как ще върви тогава кърменето. В момента детето суче 4 пъти на ден, от които два през деня. Тези двата ще трябва да ги заменя с АМ или нещо друго (прясно/кисело мляко????) - не знам. Нямам изцедена кърма, а и няма да мога да притичвам от работа, за да я кърмя. Искам да запазя поне сутрешното и вечерното ( и нощно ако има такова) кърмене, но ми се ще и да съм подготвена отсега какво ме чака. Та въпроса ми е - колко от вас дългокърмещи майки работят и как се справяте в тази ситуация?

# 689
А определено това, че иска да цока на час и половина - два не е  критерий, че нямаш кърма. Може да е скок в растежа и малчо да се опитва да си увеличи количеството мамино млекце.
А може просто да си е до бебе. Да яде на често и по малко. Ясен беше така и все още е.

Общи условия

Активация на акаунт