Дългокърмещи майки - да пообщуваме - част 24!

• 28 454
  • 797
  •   1
Отговори
# 705
  • На бял кон в Pierrefonds
Шемет, мерси за добрите думи. Надявам се да се справя, просто не ми се иска да допусна грешки, които да доведат до отбиване например. Всеки път, когато детето намали броя на сученията го преживявам много тежко. Ето например, когато наближи 11 месеца изведнъж спря да суче през нощта в 2 ч и се буди чак към 5-6 сутринта. Цяла седмица ходех като сомнамбул, но постепенно свикнах. Сега суче само 4 пъти в денонощие, но и не иска повече. Надявам се, че тя най-добре си знае колко кърма й е достатъчна. Един въпрос - как го правите този айрян? Има ли някакво значение колко кис.мляко:вода?

nevidimata, много хубава статия!

# 706
  • Vaudreuil Canada
My Ronniе аз слагам 1:1 мляко и вода като водата добавям на части след като съм разбила млякото - (купуваме мляко на Дамафро - най-често в Метро магазините го намирам но не във всички просто не е много кисело, но не е и кремче, случва се и да си подквасвам мляко)
Може да пробваш с малко по-гъст или малко по-рядък айрян - детето ще си покаже как го предпочита - ние се спряхме на тази пропорция.

# 707
Шемет, благорадя още веднъж!  smile3525

# 708
аз да отговоря за предпочитанията на гърдите.Ами нямаме,защото аз от самото начало на кърменето бях решила,че по-добрия вариант е да се кърми и от двете гърди на едно хранене.поне знам,че така се осъществява по-голяма стимулация на гърдите PeaceТа сега да си дойда на думата.На последък когато започне да дуче се сменя непрекъснато.Суче от едната,после от другата,после пак от първата и .........така до без край Grinning
Невидимата,статията наистина е много интересна.За пъри път я виждам.

# 709
  • на плажа
 Момичета, имам проблем - сякаш имам бучка в гърдата, зърното ме боли ужасно( когато Миро засуче ми излизат свитки - сякаш ме гризе, а не е така),а и явно имам и крампи, а на върха на зърното има бяла точка, която изглежда като запушено. Дали на някой му се е случвало и какво да правя? Замислих се дори за мамолог, но пък бучката не ме боли. За пръв път имам такъв проблем и не знам какво да правя  Cry.

# 710
ИраМира , виж това :

http://xedra.wordpress.com/2008/09/07/bliste/

Доколкото знам се лекува като запушен канал - топли компреси, масажи, цедене и сукане.

# 711
... Я кажете-вашите деца имат ли предпочитания от коя гърда да цокат?...                          
Разбира се! Дори първо суче от горе - от деколтето и като се изчерпат ги прибира обратно и започва да вдига блузата и да търси и от долу. Иначе като цяло си предпочита дясната, но и на лява не отказва!
...а на върха на зърното има бяла точка, която изглежда като запушено. Дали на някой му се е случвало и какво да правя? Замислих се дори за мамолог, но пък бучката не ме боли...
Ира Мира да не е млечница? Аз много не съм специалист, но знам че е нещо подобно.
А бучки и аз имам и дори смятам да отида скоро на лекар.

# 712
ИраМира , бих добавила към статията на Хедра, че при мен много помагаше докато взимам топъл душ да се опитвам да "изстисквам" само зърното + съответна компресия на гърдата. Ако кърмиш веднага след това и бебето може да свърши чудесна работа, още помня как един път така едната бебка направо се дръпна, а от онази гърда като почна да шурти  Crazy Мазане с кърма също помага за нараненото място, дано бързо се оправиш, много е неприятно  Sad Аз нали и нямаше как да оставям гърдата да почива, направо свитки ми излизаха  #Cussing out

И аз благодаря за статията, много е интересна   bouquet Между другото има и продължение за незабелязалите:

http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=569

# 713
Здравейте момичета,
аз днес сомнамбулствам  Laughing
Първо благодаря за топлото посрещане. А статията както казах я открих точно в тази тема, но вече не помня кой я беше постнал  Embarassed

Шемет, мерси за добрите думи. Надявам се да се справя, просто не ми се иска да допусна грешки, които да доведат до отбиване например. Всеки път, когато детето намали броя на сученията го преживявам много тежко. Ето например, когато наближи 11 месеца изведнъж спря да суче през нощта в 2 ч и се буди чак към 5-6 сутринта. Цяла седмица ходех като сомнамбул, но постепенно свикнах. Сега суче само 4 пъти в денонощие, но и не иска повече. Надявам се, че тя най-добре си знае колко кърма й е достатъчна. Един въпрос - как го правите този айрян? Има ли някакво значение колко кис.мляко:вода?

nevidimata, много хубава статия!

Аз слагам повече вода и по-малко мляко, тъй като бебка не обича да пие вода и се стремя да увелича приема на вода по някакъв начин. В шише от 340мл слагам ~260мл вода и доливам с кисело мляко почти до ръба, така че е ~100мл. А сокове като й давам ги разреждам с вода, отново за да поема повече течност и по-малко сухо вещество.

Само не мога да си представя как така трудно си привикнала да не те будят за кърмене в 2часа през нощта   #Crazy

За любима гърда не мисля, че си има. Аз също приех системата за кърмене от двете гърди на едно хранене. Така ми се вижда много по-ефективно, пък и винаги съм имала проблем с количеството и само с една гърда нямаше как да се наяжда мъника.

ИраМира, тази бяла точица, за която споменаваш, ми намирисва на млечница. Чела съм описание на млечница като пробождаща болка в гърдите при сукане, това е когато кандидата е проникнала в каналите. Бучката няма връзка с млечницата, но пък е възожно да си се сдобила с два проблема наведнъж newsm78 Съвет обаче не мога да дам, не съм имала до сега такива проблеми.

Фата Моргана, благодаря за продължението на статията, аз не бях забелязала  Laughing

Последна редакция: ср, 28 окт 2009, 16:33 от nevidimata

# 714
... Между другото има и продължение за незабелязалите:
http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=569
Мерси!   bouquet
Аз съм от незабелязалите!

# 715
ИраМира, в допълнение на това, което вече са ти казали момичетата, можеш да пиеш и лецитин 1000 мг, на Джеймисън. Действа добре за отпушване на каналите.

# 716
  • София
ИраМира, прилича ми на блистер, статията, която MyRonnie е дала, е много хубаво, това с подсолената вода помага. Между другото, блистера може и никога да не се разнесе напълно, но след сукане намалява и почти изчезва.

# 717
  • на плажа
  Благодаря ви, момичета, абсолютно съм сигурна, че е блистер( според описанието на Хедра). Довечера ще пробвам да се кисна, да изстискам и чак в краен случай ще се приложа по-сериозна интервенция. Предполагам, че се дължи на факта, че тръгнах на работа и няма кой да ми разработва каналите от 8 до 18ч  Sunglasses. Много неприятно.

# 718
Извинявам се че връщам темата в причините за неспокойния нощен сън...
Последните три нощи, моят син спи много лошо, защото не може да диша добре. В носа му има някакъв секрет, чува се как диша през него и не винаги успява. Обаче през деня няма такъв проблем и когато и да пробвам да изтегля нещо от носа му с помпичка, той е напълно чист. Отделно през деня киха и не излиза обсолютно нищо! ХЛ продължава да му действа на другите симптоми, но не и на този. Замислих се, че спез последните дни, не съм слагала чинийка с вода на радятора и въпреки, че работи слабо, вероятно изсушава достатъчно въздуха в стаята и може би това е причината за лоото дишане. Довечера ще се пробвам с чинийката да видим дали ще има ефект. А и като цяло това лошо дишане започва 2-3 часа след като заспи....

# 719
Мег, аз слагам по капка физиологичен р-р в носа на госпожицата и сополките се размекват и сами си изтичат. Мисля обаче, че чайник с вода или пране на парното е по-благороден метод.

Общи условия

Активация на акаунт