Епилепсия - накъде! тема 9

• 62 750
  • 715
  •   1
Отговори
# 165
Днес последно  дадох на Кевин Нурофен в 12.30ч,следобяд като стана се беше изпотил и в 17.00ч беше пак с 37.4температура.Обадих се на Литвиненко да го питам той каза в никакъв случай да не увеличавам дозата,едното нямало нищо общо с другото,да си лекуваме инфекцията и да си пием досегашната доза без да увеличаваме и ако има нещо тогава да му се обадя.

# 166
  • гр.Гоце Делчев
Гери в някои държави температурата 37 я смятат за нормална.Аз на моя внук ,който е на 4г.и 8месеца съм слагала свещички ефералган за смъкване на температурата.Намокри му и чорапчета с винен оцет ако не му е противопоказно за смъкване на температурата също е много ефикасно.Хексалгина също смъква температурата дават се по 4-5 капки на дете.

# 167
Кеви,щом е вирусна инфекция ,тя за няколко дена ще мине
редувай противотемпературни и няма страшно
това не е висока температура
по напред пепи ти ги е изредила-калпол,панадол,нурофен,тайлол хот,
хексалгин (но аз го давам на 39)при по-ниска не
не се претиснявай,давай ми по една ампула витамин ц на ден и много течности

# 168
  • Варна
tedka* АСАТ и АЛАТ са чернодробни, но понеже пишеш че отдавна не сте пускали изследвания, а малката е болна може да кажеш на личната ти освен АСАТ и АЛАТ да ти пусне УРЕЯ, общ белтък и креатенин. Тези всички изследвания се наричат биохимия, искай и пълна кръвна картина, но да бъде венозна кръв, не от пръста. За серумното ниво, отиваш в някоя лаборатория (частна, по възможност) и питаш дали правят серумно ниво на валпроватова киселина. Не само от Ривотрила се вдига нивото на конвулекс или депакин, от Фенобарбитал също и най вероятно и от други медикаменти.

Гергана най вероятно няма да ми прочетеш поста или няма да го вземеш на сериозно, но ще ти пиша. Най добре заведи Кевин при друг лекар, който няма нищо общо с тези двама при които си ходила. Ако детето е с вирусна инфекция би трябвало да има и други симптоми, можели са да ти изпишат Изопринозин за имунната система. При повечето деца с вирусни инфекции го изписват, Ирена преди като се разболяваше редовно го изписваха, а и от други съм чувала че им изписват. Как може един общо практикуващ лекар да ти каже да вдигнеш с 1 мл там забравих какво пиехте май конвулекс беше, това може само невролог да ти го предложи, а и на Кевин температурата не е висока. При малки деца температура до 37.2 не го смятат за температура и нищо не дават. Не може за 37.4 да се дава хексалгин. Не вярвам че от температура до 37.8  ще направите пристъп. Давай нурофен, панадол или го мокри по малко, не изведнъж. Някой беше писал белтък от яйце мажеш крачета, ръчичките и мишките, но не съм сигурна, в ДЦП-то са го писали това разрови се и ще го намериш.

# 169
  • гр.Гоце Делчев
Гери аз бях писала преди за белтъка от яйце,че се маже както ти го е описала Сиянка той също смъква температурата.Така,че пробвай ако не помогне няма да навреди.

# 170
Здравейте, мн благодаря за подробните отговори Hug  bouquet Hug
сега писах е-мейл на невроложката ни, дано и тя каже, че е добре да направим тези изследвания...
засега ще гледам да излекуваме хремата, че от нея вече сме и с червено гърло... дано да не се задълбочат нещата. Praynig

# 171
Благодаря ви момичета. HugАз продължавам да си редувам противотемпературните.Снощи правих вече това с белтъка,бях го чела някъде в нета но незнам до колко е ефикасно защото той беше изпил Нурофена а и тимп.не му беше много висока.Другите симптоми които ги има освен темп.са леко зачервено гърло и много слабо запушен нос,един кътник избил до половината и един предстоящ да избие(последен).Нещо не иска течности,дърпа вода и държи в устата си,гъргари се,днес направо го насилвах и с лъжица и с чашка и дори извадих  шише с биберон и сокове му давах  а той плюе ли не плюе(по принцип течности си приема)Никой ли не знае за такива противогърчови свещички,сега не е толкова сложно положението,но не е лошо да си имам при по висока температура.
Тедка ,дано ви минава и на вас бързо и малката да си ходи на градината при децата.А преди ти ли беше писала че имате топче на окото?Какво стана изчезна ли?Питам защото и ние имаме подобен нерешен проблем.

# 172
Да, ние имахме топченце.
Слагахме едно гелче и капки и за 2-3 месеца се смали и изчезна почти.

# 173
  • Варна
Аз знам за тези противогърчови свещички, трябва да се пита в някой аптека. Четох за едни, но са силни. Ема каза че е използавала Паранокс.

Последна редакция: пт, 04 сеп 2009, 10:58 от siqna.muk

# 174
Здравейте на всички!
И аз да се набутам в новата тема, макар и за някои да не е вече нова.
Изпуснах ви доста сериозно. Сега се връщам да ви изчета
Целувки на всички  Heart Eyes Hug

# 175
Geri, аз да ти кажа преди месец като Илиян вдигна 40 градуса и питах за такива свещички и ми казаха че вече не ги продавали ... и аз се бях притеснила за гърч, но слава богу нищо такова. Ако сте на конвулекс бих ти препоръчала да проверите нивото на тромбоцитите, защото ние ги бяхме смъкнали и даже ни намалиха дозата конвулекс, защото било като страничен ефект. Дано да съм ти била полезна.
Целувки на всички.

# 176
Тедка,и ние слагахме гелче (антибиотик),но не се повлия много,много.После четох в нета някъде че се масажирало местото с не лютящ бебешки шампоан и то изчезвало и това пробвах(но не бях постоянна,може би затова нямаше и добър резултат).От шампоана не е така подуто почти не се забелязва,но мисля когато правим контролен преглед за очите на Кевин при д-р Константинов да погледне и този проблем.
Иве,на нас не се наложи този път да правим такова изследване,но по миналата зима ни правеха когато бяхме с вирусна инфекция с висока температура,тогава беше много зле постоянно спеше дори когато спадаше температурата,  тромбоцитите му бяха станали ниски-60. Тогава Литвиненко ни намали конвулекса заради ниските тромбоцитите.Разбира се че си била полезна,всяка от нас е полезна с нещо което знае и споделя,сега аз това го знам но пък има други които не са се сблъсквали с този проблем a винаги е хубаво когато научиш нещо ново. Wink

Последна редакция: сб, 05 сеп 2009, 21:56 от kevi_geri

# 177
  • София
Не знам дали това е подходящата тема, в която да пиша, но имам 40 таблетки Диазепам, които няма да ми трябват. Ако на някой му трябват да ми пише на лс. Таблетките са от 10мг.
 Simple Smile

# 178
Привет на всички!
Гери, как е сега Кевин? Дано да е вече добре и няма температура. Когато лекувахме пневмонията в болницата, ни казаха, че трябва да давам температуропонижаващо само ако е над 38. Трябвало организма сам да се бори.
Ние утре заминаваме за София, във вторник постъпваме в "Св. Наум" и в сряда ще сме на видео ЕЕГ. Малко ми е притеснено. Така се надявам вече да е по-добро, повече от месец и половина Ели е без пристъпи....
Лека вечер на всички.

# 179
Танитка,добре е няма вече два дена температура но след нея започна силна хрема и мокра кашлица но успявам да овладявам положението.
На вас ви пожелавам успех на еег-то,и да се приберете с добри новини.Много се радвам че Ели вече е по добре. Hug

Общи условия

Активация на акаунт