Епилепсия - накъде! тема 9

• 62 743
  • 715
  •   1
Отговори
# 180
  • гр.Гоце Делчев
Танита сигурно сте тръгнали вече,но стискаме палци Ели да се пооправи и ще се молим ЕЕГ-то да е по-добро. Hug Praynig

# 181
Здравейте, мами  Hug
Престоят ни в Банкя беше почти без успех - още на първия преглед от рехабилитаторките Момчилчо се уплаши, че ме няма в кабинета и направи гърч след плач. След това се притесняваха да им правят каквото и да е и ни оставяха да ги играем в залата всеки ден по 1 час. Не съжалявам, че отидохме - запознах се наживо с Ема и Дидко (не успях да се видя много с нея за съжаление), сменихме въздуха, попътувахме (това последното го обожавам  Laughing). На връщане към Русе минахме на преглед при Литвиненко и ЕЕГ (перфектни и на двамата). Намалихме дозата на конвилекса за Момчил, заради високото серумно ниво на валпроевата кис. (99 при реф. ст. 0-100) и причините за гърчовете (уплаха, плач, стряскане...).
След това бчсме и за два дена на море и Момчилчо отново - гърч. Ужас Shocked Много лесно се шашка...
Успех на всички Peace

# 182
Здравейте! Галя, съжалявам, че не се е получило в Банкя, дано намерите начин да се прекъснат тези гърчове, за да продължите с рехабилитацията. Аз също ще се поинтересувам този месец дали може да започнем някаква по-лека, защото крачетата на Боби са много "слаби" и не го държат, а пристъпи не сме имали от месец и нещо.
Танита, желая ви много успех и дано резултатите от това еег да са добри

# 183
Здравейте мами! Току що се връщаме от "Свети наум". Правиха ни видео ЕЕГ. Вече има и в ДНК но няма още шапка и поставянето на жичките(аз така им викам) беше един кошмар ,защото Елиза има много гъста коса и беше много трудно да  и намерят правилното място. Мериха с някакъв метър и отбелязваха с маркер къде точно да ги поставят ,после ги лепиха с някакво специално лепило и детето като стана те паднаха.Накрая сестрите се отказаха и ни пратиха на другото видео ЕЕГ. Сутринта не пихме лекарствата за да може да направи пристъп по време на ЕЕГ-то но  не се получи, после като си тръгнахме от болницата тогава получи втренчване и в колата още един път но от другия вид. Много ме е яд за това.Още не са ни разчели ЕЕГ понеже Димова си беше тръгнала. Утре пак сме там и тогава ще го разчитат и ще видим какво лечение ще последва след това.Днес до обяд докато бяхме без лекарствата на Елиза и просветна , просто си беше нашето дете-весело.Засега това от нас , ако се сетя нещо друго ще пиша.

# 184
Маугли утре ,когато се видите с лекуващия ви невролог му кажи за тази промена при детето! Peace
Даже си запиши за да не забравиш! Peace

# 185
  • гр.Гоце Делчев
Здравей Галя съжалявам,че не се е получило в Банкя  с рехабилитацията,но ще се молим дано да се овладеят пристъпите на Момчил и да можете да направите рехабилитацията.Маугли утре ще стискаме палци дано ЕЕГ-то да е наред.Добре те е посъветвала Ваня да си запишеш всички промени на детето и да попиташ невролога.:Маугли почти при всички деца е така,моята дъщеря е голяма и пак от хапчетата след като ги пие и се вие свят и и се спи.Емче радвам се,че си се прибрала Hug

Последна редакция: вт, 08 сеп 2009, 20:44 от pepi1963

# 186
Благодаря ви момичета за съветите който ми давате.  bouquet Всъщност доктора сам  забеляза че Елиза днес е бодра и я няма оная опианеност и залитанията ги нямаше. А сега след обяд след като си пихме хапчетата нещата пак се върнаха по старому. И се чудя само при нас ли е така. Shocked

# 187
Здравейте момичета аз се завърнах преди малко от дългото пътуване първо бяхме в Банкя много добре си прекарахме първата седмица но петък и събота Дидко ми направи по един гърч #Cussing out.Втората седмица мина само с масажи и лека гимнастика.След Банкя ходихме да правим еег което не беше добро и след това при Литвиненко който ни вдигна топамакса и ми подготви бумащина документи за здравна каса протоколи и за телк документи.След това на моя глава отидохме в друго градче при други рехабилитатори  с моите приятелки Люба и Дара имаше и други мами от Банкя и там прекарахме чудесно и така минаха 20 дена и сега се наслаждавам на домашната обстановка и си сядам на дупето и повече никаде няма да ходим,защото за месец и половина имам една седмица в къщи Mr. Green за сега ще си викам моята рехабилитаторка в вкъщи много съм доволна от нея.Това е всичко от мен,после ще ви чета че много сте изписали сега първо да си видя семейството и любимите хора. Hug

Последна редакция: ср, 09 сеп 2009, 13:45 от emа-диди

# 188
  • Варна
Ооо Еми крайно време беше да се завърнеш. Има няма за един месец обиколи цяла България, айде добре дошла.

# 189
оооооооо Сиянке мерси за топлото посрещане! Hug

# 190
Момичета съжелявам,за лошите новини които сте писали,надявам  се дечицата ви да нямат
повече пристъпи. Hug

# 191
Еми  Hug, безкрайно съжалявам, че не можах да се видя с вас, но двете дивачета и 5 мин не ми дават да подишам спокойно.
Еленитка, идеята ти да започнете рехабилитация е много добра. детенцето ти ще подобри координацията на движенията си и мускулната сила  Peace
Маугли, имам планове да идем в "св. Наум" при доц. Божинова за преглед и за ЕЕГ при Димова и разказа ти как е протекъл вашия запис ме разколебава. Моите диванета за толкова шугави, че д-р Попова от клиника Санус 2000 (която има славата на много внимателен лекар и се справя с успех с ЕЕГ-тата на бебета и малки деца) загуби търпение, когато бяхме при нея преди седмица  Shocked Но много ми се иска да преразгледаме терапията и да опита да им постави диагноза...
Поздрави на всички Laughing

Последна редакция: вт, 08 сеп 2009, 22:29 от galini

# 192
Извинявам се ,но моят съвет към Елинита е да изчакат с рехабилитациите ,нека да мине още време без пристъпи! Confused

# 193
Извинявам се ,но моят съвет към Елинита е да изчакат с рехабилитациите ,нека да мине още време без пристъпи! Confused
Ванче, сигурно си права  Peace. Трябва сигурна стабилизация на състоянието

# 194
Съгласна съм с Ваня,защото лично Литвиненко ми каза сега като бяхме при него нека първо пак овладеем пристъпите и след това рехабилитация.При гимнастиката дечицата се натоварват,разплакват се а всички знаем че всяка емоция или стрес  може да предизвика гърч като при Дидко и Момчил в Банкя. Peace

Общи условия

Активация на акаунт