Епилепсия - накъде! тема 9

• 62 753
  • 715
  •   1
Отговори
# 150
Ванче, дано всичко днес да е минало добре! Прекрасна идея да ни запознаеш с тази статия.Радвам се за хубавите неща, които прочетох, дано всички да се похвалят в скоро време с добри новини.
Иве, ако този конвулекс не действа, защо не ви го заменят с друго, нали се говореше нещо за терапия със сабрил, ако нещо ти потрябва свиркай.
Иначе ние се върнахме от морето отпочинали и доволни, на Боби много му хареса, спа на плажа сутрин, а към 11, преди да си тръгнем за обяд го потапях и се опитваше да плува с пояс, малко го беше страх от вълните. Аз се радвам, че всичко мина без усложнения, много добре понесе смяната на обстановката, това му беше първото отделяне от вкъщи за толкова време и първото по - дълго пътуване. За няколко дни и аз се отделих мисловно от болници,еег-та, резултати,лекари и ми беше много добре, но сега ни чака хомеопат, а после ново еег и дано най - накрая да е с добри резултати и ако е така да ни намаляват дозите на лекарството. Това е за сега от нас.

# 151
  • гр.Гоце Делчев
Еленита хубаво е ,че си поотпуснала малко през почивката и детето добре е понесло  морето.Ванче надявам се,че Петя е успяла на матурата.Не успях да разбера дали е бил лесен материала по география или не.Чакаме с нетърпение новини.Ние записахме час за преглед при Литвиненко за 20.10,ако някой не знае ЕЕГ са го направили 40лв.

# 152
Ех ,момичета ,хич не ми се иска да ви го пиша ,но трябва!
Ели,не е само към теб ,а изобщо за протокола.
За да се започне спиране на лекарствата ,може да стане едва след около 2г. от започване ,но само при условие ,че пристъпите са овладяни на 101% ,а също и ЕЕГтата да са добри!
Със всички е така ,с нетърпение чакаме да ни кажат ,че ще се намаляват лекарствата ,и аз минах през този път ,но също минах и през ,, детето ви докато е живо ще е на лекарства",направо се сринах ,не можех да дишам ,говоря и мислех ,че живота е свършил,но пък после си казах ,ще открия защо се случи това с нас ,къде е нишката и така стигнах до това ,което съм сега!
Сега се моля да нямаме пристъпи и да понасяме добре лекарствата,пък и така се живее! Confused

А за изпита ,Петя е писала само по теста ,но колко и как  newsm78,по темата нищо ,просто не можем с текстовете! Sad На 15 или 16.09 ще излязат резултатите!

Но има и хубави случаи ,например при Миро и Поли ,те са само с 2 пристъпа в началото и след започване на конвулекса се повилияват и нямат нито един пристъп ,за което след около 1,8г лекаря решава да спре лекарството!
За всеки е различно ,защото сме с различни ДНК кодове! Peace

Последна редакция: ср, 02 сеп 2009, 08:58 от Vanq 66

# 153
Ваня,съгласна съм с теб.Понякога си мисля че по добре да пие лекарството и да е отпуснат, но да няма пристъпи.Дори никога не съм и питала доцента кога ще ги спираме.За Петя,колкото може,важното че се е потрудила.

# 154
  • Варна
Ванче то това за лекарствата мисля че всеки го знае и не е нещо ново.
Ние октомври ще ходим пак при Литвиненко и ако и това еег е хубаво ще го питам дали ще смъкнем малко конвулекса или ще изчакаме още едно еег. Ирена е имала едно единствено еег, което не беше хубаво, всички останали които сме правили са без никаква гърчова активност. Та ще видим какво ще стане.

Пепитооо те тия са е****и обирджиите.  Joy Аз ще дам 40 лв. ама да знам ще ми направят еег-то като хората, пък то сто часа не могат да наместят детето и още толкова докато на местят и електродите и то по хубаво да ида при Попова да дам 45 лв. и да знам че ще стане бързо и качествено.

еленита радвам се че ви е харесало на морето и сте си починали.  Hug

# 155
То и аз побързах да се похваля ама....За съжаление при нас нещата отново се влошават.Не можем и не можем да овладеем пустите му пристъпи.Ни Синактена помага ни нищо друго.Направо се пукам от яд!!!И какво ще правя вече-незнам!

# 156
Това за лекарствата ,всеки го е чувал ,но не всеки го е запомнил ,защото ,понякога са неоходими години докато   се проумеят тези неща ,кой по рано ,кой по късно!
За сега не ми предствлява трудност да го пиша ,и дано с това помогнем на някой родител ,па то било и на един ще е добре! Peace

# 157
  • гр.Гоце Делчев
Сиянка права си ,но кой да се мотае и по другите болници пък и дали ще има свободен час Попова за същият ден.Моята дъщеря нали е голяма и не мърда като и правят ЕЕГ.Динева не се ядосвай почти всички сме така тъкмо се успокоим,че няма пристъпи и те пак се появят.Моята Ели нямаше 3 години и изведнъж от края на миналата и досега получи няколко.Ще трябва заради децата да бъдем силни. Hug

# 158
Сияна,ние последните ЕЕГ ги правим в Детско здраве,и там е 40 лв
но съм по-доволна от сестрата ,която го прави
можеш да се свържиш с тях и да се разберета кога да го направите

# 159
момичета, трябва ми инфо, мн моля...  Praynig
искам да направим всички възможни контролни изследвания за епилепсията на Деби, свързани с лекарствата, които приема( Конвулекс, Кепра, Ривотрил) за да видя дали всичко й е наред, или вредят извън нормата.
като ходим в Сф й правят кръвни някакви, но никой нищо не ми казва и незнам дали са всички необходими...
тук в Бс сме правили веднъж АСАТ и АЛАТ...  но чета и за някакви чернодробни които правите...
моля, кажете ми какви са нужни да се правят периодично при приема на тези лекарства, та да искам направления или да ходим на частно... Praynig

п.с. нямам мн време да чета и пиша напоследък.  Blush
цяло лято се гледахме с Дебс и ходехме на плаж и разходки без да се разболее, и вчера сефте я пратих на градина, а след малко ще ходя да я взимам, че мн кашляла и искат да си я прибера. ooooh!  #Cussing out

# 160
tedka АСАТ и АЛАТ са точно чернодробните изследвания,а иначе ние правим всеки път пълна кръвна картина,серумна концентрация на Депакин/конвулекс/ и ниво на чернодробните ензими.А доколкото си спомням докато пихме и Ривотрил ни бяха казали че от него се повишава концентрацията на Депакин/Конвулекс/ Hug Hug

# 161
  • гр.Гоце Делчев
Тедка добре ти е отговорила Poka .Трябва да ви направят серумно ниво за да видите дали лекарствата действат ,да не е пренаситен организма т.е. дали валпориевата киселина ако не бъркам е в норма,ако нещо съм объркала Ванчето или Сиянка ще ти дадат по-точна информация те са по-добре запознати с нещата.Съжалявам ,че Деби се е разболяла,но това е от променливото време сутрин е хладно,а през деня е доста горещо.Дано мине бързо настинката.

# 162
благодаря за бързите отговори, момичета.  bouquet
а знаете ли кои са по НЗОК и кои се правят на частно?
значи, ако съм разбрала правилно... трябва да кажа на невроложката ни да ми даде направл. да направим: АСАТ, АЛАТ, серумна концентрация и чернодробни ензими- т.е. 4 изследвания? те с едно даване на кръв ли стават? от вената или от пръстчето? Embarassed Rolling Eyes

# 163
  • гр.Гоце Делчев
Тедка не са 4 ,а са 3 изследвания за АСАТ и АЛАТ можеш да вземеш и от личната ,а за серумното ниво от невроложката.Всички трябва да са по НЗОК.Иначе мисля,че и за трите се взема кръв  от вената.Както вече ти писах като се включат Ванчето или Сиянка те ще ти дадат по точна информация,тъй като те се занимата с тези неща по отдавна и са най-наясно с нещата.Ние все още се учим като теб. Embarassed

# 164
Тедка,АСАТ и АЛАТ са чернодробните иследвания-едното иследване,а другото е за нивото на волпроата на конвулекса,демек са две.За чернодробните ензими личната може да ти пусне а за нивото може да си направите някъде платено.За София една мама беше писала в темата назад-Клиниката на Свинаров и тел.даде за връзка.Зя нивото на волпроата-02/9230929и чернодробните може там платено-тел.02/9230901,но на вас ви е далечко. SadДано да съм била полезна.
А сега да ви питам нещо за моя  бобърчо Simple SmileОт вчера ми е с температура 37.2-3 до вечерта най много беше 37.8 а днес пак с 37.4.Водя го днес на болницата,личната му пусна пълна кръвна картина и АСАТ и АЛАТ че не бяхме правили скоро.В лабораторията не успяха да му намерят вена  само го боцкаха  ooooh!,взеха му от пръста кръв(знам че чернодробните така не стават точни но...като ходим на София ще си направим пак)Станаха резултатите занесох  ги на друг лекар,защото се оказа че личната е излезла спешно.Той каза че резултатите показват вирусна инфекция,която не е за антибиотик.CRP/-/ ,то показвало така.Изписа му Панадол и Витамин С и накрая ми каза ако искам да му увелича лекарството което му давам за епи с 1мл Shocked да го предпази от гърч при по висока темп-не дай боже.Викам му,няма ли някакви свещички противогърчови,той вика е какво ще ти пречи да увеличиш лекарството и после като мине на детето постепенно да намалиш.Направо съм в шок от тоя лекар за пореден път.Обадих се на личната ,тя естествено подкрепи мнението му.
Вие правили ли сте подобно нещо?Беше писала Ема в една от темите за свещички Паранокс противогърчови но дали ги има в бг.Ако знаете за някакви подобни пишете,по принцип се взимат взимат  с зелена рецепта.Не съм звъняла на Литвиненко.Какво ще ме посъветвате вие.За сега Кевин е добре, успяваме да сваляме температурата.

Последна редакция: чт, 03 сеп 2009, 22:51 от kevi_geri

Общи условия

Активация на акаунт