Жарко слънце вън пече, ФЕВРУАРЧЕ сладко хапва си пюре.

• 10 225
  • 275
  •   1
Отговори
# 45

Мамчета да ви питам , в понеделник сутринта трябва да ходим да даваме кръв и урина , трябва ли да не е яла малката преди да и вземат кръв  newsm78 щото ако е така ще е доста трудно  ooooh!

Мисля че няма проблем. Аз го нахраних Влади. Пък и така успяхме да вземем урина. Шишето горе, контейнерчето долу  Mr. Green

# 46
Хетера, а и всички други, които не се чувстват добре в кожата си- помислете за някакви възможности да промените нещата. Наистина, все още бебоците ни са малки, но от друга страна от тук нататък все с деца ще живеем, хубаво е някак да се научим да се грижим и за себе си. Аз съм си записвала часове за козметик и маникюр заедно с друга мама- отиваме с 2 бебета и всяка се грижи и за 2-те докато "обработват" другата. Разбира се, по-лесно е когато свеки разхожда децата около салона Mr. Green - и това се е случвало. За грижата за тялото- аз отслабвам като си угаждам повече- ям само това, което много ми се яде. Ако не е най-най-любимото ми го пропускам. И си намирам някакви игри с децата, които ме раздвижват- напр. качвам Алекс на конче и подскачам и тичам с него наоколо, ритаме топка, или клякам с Дими в ръцете, или го слагам на краката си и ги вдигам, така че го приближавам към мен. Или тичам с количката, бръмчейки hahaha Но иам ефект- този път като знам какво да очаквам и като се старая да не забравям да се грижа за себе си се възстановявам по-бързо. Свалила съм вече 7 кг, остават ми още 3-5 кг.
За четенето- опитвала ли си да четеш книга или да гледаш новини на компютъра докато кърмиш? При мен това помага.
Абе, дано не ви звуча като някаква супер- жена, защото и аз след раждането на Алекс бях на същия хал. Добре че мъжа ми много ми помагаше- като се сдухам винаги ми помагаше да намеря изход. И постепенно, с времето се научих да си искам помощ, да тропосвам детето/децата без угризения за половин-един час на някого, да се комбинирам с други майки, които са на моя хал...

Иве, не е толкова фатално да се намокри раната, но не е хубаво да стои мокра дълго. Затова, ако се намокри просто смени превръзката веднага. Има едни незалепващи превръзки, но трябва да попиташ някоя печена аптекарка (тука спорих с една, която ми казваше че няма такова нещо), едните се казваха "мепител", но съм забравила името на другите, които са по-добри. Ако превръзката залепне можеш да накиснеш с Риванол докато омекне и тогава да я сваляш. Ако раната не е мокра може да я мажеш с Дефламол. Аз имам опит предимно с охлузвания и изгаряния, само веднъж са ме шили, но се оправям сама и почти нямам белези Grinning

Фокси, действително само в България наливат новородените с глюкоза, аз на моите и на двамата не съм давала. Чела съм, обаче, че ако бебето се пече на лампа то има нужда да поеме повече течности отколкото иначе (лампата ускорява обмяната на веществата) и в редки случаи може само кърмата да не е достатъчна и да се наложи на бебето да се додава течност. Смята се, че глюкозата е по-малко рискова от АМ (заради риска от алергии) и затова в тези случаи дават вода или глюкоза. Предполагам от там е тръгнала цялата работа и се е стигнало до там, че тукашните доктори наливат всички бебета...

# 47
  • София
Рени, наблъсках го два дена с моркови и той се изрина. Въобще не очаквах, че към моркови ще е алергичен и си му дадох цяло бурканче! ooooh!

# 48
Добро утроооо  wavey

Нали на сте ни збаравили? Wink Ние малко се поскатахме, ама не от лошо - скиторим по парковете, мама жули бири, посрещаме гости, въобще веселим се и използваме лятото по предназначение.  Party

Хетера, горе главата, мила. Аз вчера след като седмици наред опявах на мъжа ми, че оттук нататък само цял бански ще нося, че имам 2 отвратителни стрии отстрани на коремчето, отидохме на заведение и той ми посочи с поглед супер хърбавата сервитьорка с голия кръст, която имаше над 200 стрии и каза: 'Да не мислиш, че тя е раждала и си има слънце като нашето у тях?' Ми така де, имаме си най-прекрасните деца и мъже, които ни обожават такива каквито сме - на мен това ми стига. А за глезотията и аз съм запланувала маникюр и педикюр тази седмица, ама да видим... Иначе издебвам мъжо да го няма и Дара да спи (да не плаша детенце) и гледам поне по веднъж на седмица да си направя маска на лицето. Съветите, които Яна е дала, много ми допадат  Peace

Моята болна тема е чистенето. Голяма съм маниячка всичко да свети до блясък вкъщи и, разбира се, с детенце на ръце не ми се получават винаги нещата. И го виждам, и ме дразни и не мога да стигна до там. Още повече, че къщата е на 2 етажа и с двор и направо ми се е...а мамата, докато я изчистя (пример: минаване с прахосмукачка 50мин.). Та в петък си дадох супер много зор и изблизах всичко, докато малката спеше след безсънна зъбоникнеща нощ. Та резултатът беше, че къщата е чиста, но мама от преумора и безсъние й свършиха батериите и дне и половина не мога да стана от леглото, за да ида до тоалетна. Ужасно беше! Добре, че беше събота и Дара отиде на гости на баба й. Така че, момичета, по-кротко. В крайна сметка повечето хора имат представа, че да гледаш дете никак не е лесна работа и ни влизат в положение, а останалите - да си гледат работата  yes

Хубав ден и приятни разходки!  Hug

# 49
  • София
Добро утро Simple Smile

Весеее, все едно аз съм писала всеки ред!!! Моето решение /за сега/ е диетата - както писах и на Ивето не я спазвам стриктно, но пък си знам е правя нещо за себе си.
Аз също имам час за козметик... гледам веднъж месечно да ги върша тия неща. Избирам ден когато милото не е на работа или избирам уикенда и оставям малката на майка ми. До 3ч съм приключила /с пътя, да не решите че само косми махам толкова дълго  Joy/ и Бела дори не е разбрала. Маска на лицето си правя от дъжд на вятър...
Истинското ми време за разкрасяване е когато си взимам душ... Simple Smile Също както и с храненето по време на диетата, когато чувствам че НАЙ-СЕТНЕ ще го правя ми е в пъти по-приятно отколкото беше едно време Simple Smile

та така... аз преди седмица си мислех че само моята депресия продължава, но пак се убеждавам, че сме повече еднакви отколкото разлини Simple Smile За мен и това е успокояващо.. надали сме се събрали само луди тук Simple Smile Явно си е нормално  Peace

# 50
  • Стара Загора
Здравейте момичета  Hug
Аз повече чета от колкото пиша,но ще ме извините,надявам се да не сте ме забравили  Praynig
Първо,честит имен ден на всички Мимета и МАрианки ,да сте живи и здрави   bouquet
Честити месечинки на бебчовците,много бързо минава това време  ooooh!
За захранването -на обед давам зеленчуково или месно пюре (190 гр) ,след обед плодово + АМ или каша.ТАзи седмица започвам попарата  Peace
Хетера,това все едно аз съм го писала ,и аз така се чувствам  Sad Косата ми расте в несвяст ,а нямам време да отида поне да ми я оформят ,ходя си с косми по краката и се бръсна ,щото нямам време за кола маска или епилатор ,или когато започна с епилатора стигам до коляното на първия крак и до там  ooooh! Един път успях да отида на маникюр и кола маска на ръцете -е няма такъв кеф  Flutter ,ама само до там.Имам още да отслабвам 10 кг.За четенето чат пат прочитам по някоя страничка,ама заспивам от умора още на 3,4 -тата.НОвини поне гледам на компа.Лошото е ,че на мен наистина няма кой да ми помага.За щастие мама тази седмица е в отпуска и се чувствам доста по -добре,но тя помага и на другата ми сестра ,че тя двама калпазани си има  Laughing Свекърва ми живее на село и няма как да ми помага  Sad
Все още имаме проблем с неспането на малката вечер,вече се чувствам ужасно уморена.Добре ,че не ми върти номера с храната ,хапва си много добре.На 13.08 бяхме на консултация-7,750 кг и 68 см.,т.е. наддали сме 650 гр.и сме пораснали 3 см.Сега тази седмица ще се боцкаме ( кръв ) и ще даваме урина.Взех няколко колекторчета за момиченца да пробвам първо.
Зъби все още нямаме ,но венците й са много подути и побелели  ooooh!
Ето и една снимка на Танче-калпазанче  Joy

# 51
           ЧЕСТИТА ПОЛОВИН ГОДИНКА НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ СЛАДУРИ
            ПЕПИ И ВЕЛИЗАР,НИКА И РАДОСЛАВА бъдете живи,здрави и растете много щастливи.

# 52
Добро утро!
ЧЕСТИТО НА ПРАЗНУВАЩИТЕ ЧОВЕЧЕТА ДНЕС  bouquet
Ние днес сме малко по-свежи, дано се оправим бързо, че се очертава на мореренце да ходим за малко и трябва да сме здравички Wink
Слънчев ден на всички Heart Eyes

# 53
  Добро утро,мами!

И аз мисля,че е съвсем в реда на нещата да се чувстваме от време на време така-преуморени,без енергия...Когато Боян беше бебе направих стройна организация и 3-4 пъти седмично ходих на фитнес(бабите се редуваха с таткото..).Но залата е на 100 м от нас.В резултат бях в супер форма още 3-4 месеца след секциото.Сега обаче не ставааа... Confused Добре,че Боян беше по разни морета и планини с бабите и братовчед си.Сега оставането само с бебето ми се стори истинска почивка!
 Вече сме в комплект обаче и трябва мобилизация.Свиква се...Я си представете да бяхме родили октомври и всичките тези зимни месеци да бяхме прекарали предимно вкъщи...Сега таткото е с децата в парка,а аз уж се занимавам с домакинството,но не се стърпях да пофилосовствам тук  Laughing

Еми,стягайте се за моренцето! Heart Eyes

# 54
честита седма месечинка на Ганчо
честита половин годинка на Ника, Радослава и Петър, както и специално на нашия приятел Велизар

# 55
Добро утро!
Вчера ходих на среща на класа от основното училище, много готино беше, но само за час и половина успях да се отвържа. Когато се прибрах Ралица вече беше засиняла от рев и докато сучеше ме пипаше по лицето, за да се увери, че съм там, а от бързане си изгубих някъде любимата жилетка. Не, че беше нещо особено, но беше тънка,  много топлеше и се побираше и в най-малката чанта.
За депресиите- всичко е период и ще отмине. И аз се чувствах така, като се роди Калина, но сега съм свежарка. Вярна, бръсна си краката, взесто да ги епилирам вече, едва намирам време за фризьор, а на маникюр не съм ходила от години. Забавленията ми са предимно с децата, намирам време само за книгите, докато кърмя и Слава Богу, защото не мога без книги. Най- ми тежи, че и аз като Мартеничка нямам време да чистя. Къщата ми е ужасна- само прибирам сутрин и вече чистя само веднъж в седмицата. Ама така е с малки деца. Като порастнат ще ни е и чисто, и прибрано.
Онзи ден ходихме на фризьор семейно, пускам ви снимки на Раличка с първата и прическа, а също и от захранването, което започнахме вчера:

Честити месечинки на Велизар, Ника, Радослава, Петър и Ганчо!

# 56
  • Варна
Добро утро. Днес и аз съм свежарка, а и тати си е в къщи та си имам отмяна  newsm68
Забравих вчера да пиша за косопада - моя почти спря  newsm44 А се бчх почти отчаяла по едно време. Аз правих маска с тривитаминол /но само около месец-два/ и се къпя с Фитовал. Незнам дали те са помогнали, но е факт. Освен това гледам винаги да ползвам качествени и подходящи за косата ми продукти. Както и да е, ако искате - пробвайте.
Аз днес включвам 2-ри зеленчук - морковче.
Честити месечинки на сладките бебоци

# 57
  • София
Толо, как да не става бе, ти си супер мацка, да не повярваш, че си майка на две деца! Wink

# 58
Доре... Embarassed ...голата истина е,че и годинките си казват думата...Сещам се още нещо за самочувствието.До първата бременност винаги се гримирах,правех си косата,ходех на токчета задължително...понякога ме позаглеждаха по улиците и от колите.. Laughing ..Сега...тц.Даже незнам вече дали мога да ходя на високи обувки.Не съм слагала грим повече от 2-3 пъти за последните 4 години,косата я завъртвам и защипвам без да гледам за резултата..Но не ми пука.Чак се притеснявам от това.. Thinking

# 59
  Еееее Силве с твоята визия огледало не ти трябва. Грим още по-малко. Дори и вързана небрежно си изглеждаш супер. А в петъка като те видях наживо не се питам вече от къде Раличка е наследила тази прекрасна коса, да я изпапка човек толкоз в сладка  Heart Eyes
 И аз до раждането не ислизах без да си направя косата и да си сложа грим. И така беше около 15 години. Сега да си призная като допуснах да се разплуя така, вече малко ми е трудно да намеря желание за тия дейности. Дори и нови дрехи не искам да си купувам нищо не ми харесва. Sad
  Но мисля, че вече се вижда светлина в тунела. Все по- упорито се замислям за някоя диета а и да немеря време и начин за малко повече физически усилия. Че нещо на репликата " като проходи малкия няма къде да идеш ще отслабнеш" не й се връзвам много много. Ако стане така ще се радвам. Но аз си виках " ей на сега от родилното излязох по-слаба от преди да забременея, сега от недоспиване и грижите ще отлабна още" Ама то какво стана. От нерви ли от депресия ли и аз не знам но качих повече килограми отколкото по време на цялата бременост. Та май не трябва да разчитам на случайността, а да положа повечко усилия. А и си мисля, че правейки нещо целенасочено ще се чувствам по-добре психически.
 Та в тази връзка исках да питам Надето нали при кърмене диетите бяха противопоказни и се отделят токсини в кърмата като се почне с махането нанякой групи храни от менюто. Тази твоята диета съобразена ли е с това или вече не е опасно  newsm78. А и аз свъщност кърмя вече доста по малко. В началото бяхме с по една добавка на ден само. Сега кърмя само нощем ако си поиска, сутрин и вечер понякога. През деня рядко пак ако той пойска.
  Найстина сега основното ни занимание и най-отговорното е грижата за бебчовците, ама някак си не ми е достатъчно за да се почувствам пълноценен човек, колкото и еретично да звучи.
 Та струва ми се че вече може от време на време да проявяваме егоизъм и да се поглезваме. Аз малко по малко едва ли не с по милиметър на месец ама все повече ангажирам мъжа ми с детето. Много усилия ми коства и на моменти ми е идвало да му кресна да подава молба за развод и да се маха, даже един път го направих. Но макар и почти незабележимо той все повече се включва и помага. Стига да не се изпокараме съвсем ще успеем да постигнем баланс някой ден Simple Smile е изобщо не се заблуждавам, че грижите ще са поравно ама и 2 към 3 да е пак е нещо  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт