Любители на котки - тема 29

• 39 119
  • 445
  •   1
Отговори
# 255
Месечинка,много благодаря за съветите,дано да е от "пубертета" и да отмине след време.
Иначе е много сладка и пухкава Crazy

# 256
  • In a surreal moment!
Лелеле...Шара и Сиско ...ха, дано...стискаме палчики значи.
Аз като един бивш "селекционер", на любимите ми навремето Самсур и Маца , мога да споделя , че вземах много активно участие в осъществяването на "контакта" Simple Smile
Държах Маца с вдигната опашка и приканвах Самсур да свърши работата, че голям некъдърник беше ...божеее...къде ми е бил акъла. Ама и нашта Маца хич не го искаше, той красив , загладен , млааад, а тя все се даваше на един стар , проскубан и куц(с откъснато задно краче) приходящ котарак...Ей, всички котки в махлата бяха луди за него...а той какви топарлаци имаше..фюююю...ако от това зависи и размера на другото...разбирам ги моите моми. Нооо тогава исках деца от наш Самсур , а той горкия хич не го биваше- затова момата заклещена и предложена на тепсия!
В стаята с тях със седяла с часове....и после пък акуширах...и дича гледах...чудо...

Теди - сватбата е на 5-ти септември, детето чудо ми е като дъщеря , пред очите ми израстна и от 6г живеем почти заедно. Тя се казва Цвети и е дъщеря на най-добрата ми приятелка. За жалост приятелката ми почина от рак на гърдата 5дни преди 18-тия и рожден ден, месец преди бала. Много си бяхме близки и се опитах да направя всички , което приятелката ми би искала- празниците на детето , организиране на завършване , кандидатстване , студентски години....ето сега и сватба. През много събития преминахме и с това ще се справим...Само дето ми е много ревливо и незнам как ще се овладея. Готова съм планини от сладкиши да направя , само да не ми се налага да присъствам в ритуалната , но няма как- там ще съм и трябва да се справя с емоцията...
За снимки....охооо...добре си дошла , ако ти се разкарва до Плевен...Толкова е красива, ефирна и най- , най- ...дано да и направят хубави снимки....

Колкото до Шуши- сам си се мие и най обича да го прави на чаршафите , когато са чистички и ухаят на слънце....разбираччч . За сватбата няма и да разбере, освен ако не си крадне нещо от подносите Simple Smile

Аз се занимавам с деца с ментални проблеми от 3 до 18години с проблеми в обучението.
Професията ми изисква да съм съсредоточена , спокойна и изпълнена с търпение.
Точно тези неща покрай предстоящото ин-витро и проблемите около него много ми убягват и се разпилявам ... Хич не смогвам с двата ангажимента , ще ми се да се отдам на ин-витрото , защото това е смисъла на живота ми , а и се влагат много средства , но точно заради това няма как да се лишим от заплатата ми....
Сложно е...много се разлях ...извинете , ама то на кратко е най-трудно Simple Smile   Peace

Близначе - да ти кажа , че е нормално ... ти си го знаеш, но ви е нетърпимо , съгласан съм , ама няма как , ще се наложи да изтърпите. И нас ни удря тока , Маша повече от Боби. Само дето си го изкарва на него , на всичко, което може да нахапе в градината и в къщо. Зарка , милата , хем си е самичка , хем няма с кой , хем е затворена ...не и е лесно....Поскарвай се , пошляпвай с някой лекичка мухоубийка , дето няма да я нарани , но ще и даде да разбере , че трябва да спре.
Не и се сърди, тя върши нещо , което е съвсем нормално за природата и, но нали си виждала как ги сдавичкват майките им ...така действай и ти - разбират и веднага лякат и показват корема - признак , че приемат превъзходството и се подчиняват.

Офф...сериала почва , ади до...още исках да казвам , ама съм подвластна на "мелодията" Simple Smile Чао!

# 257
Искам да предупредя всички, да не си водят животинчетата в център "Св.Антим", мисля, че се води в кв. Банишора - ул.Враня 63 , за да не се учат "лекарите" на вашите любящи създания!
П.П.: Когато и да сме ходили там, освен, че ни дават противоречиви диагнози и странни мнения, че не сме получили адекватна помощ, всеки път са ни взимали поне по 30 лв, за каквито и да било манипулации. Досега сме ходили там, предимно, заради наличето на рентген, но вече не мисля, да ги посещаваме!

Ужас, Анка, ние точно там сме се нахендрили!!!!  #Cussing out #Crazy
Тази лекарка, за която споменаваш една такава русолява ли е? Защото тя ни лекува и почвам сериозно да се тревожа!
Както вече споменах, изписа ни за диария Трихомоницид  newsm78 и понеже няма абсолютно никакъв ефект вече 9 дни, изписа и някакъв антибиотик, от който животното се просра още повече. Обадих й се по телефона дали да го спрем, а тя звучеше адски неадекватно, 50 пъти повтори едно и също, почерпена ли беше, какво ли.....
Ох, не знам вече къде да го водя и какво да правим. В Байвет уж са печени, ама и там ми вдигаха рамене и нищо не направиха....
Анка, ти при кой лекар казваш си водила твоя котак? Дай някакви координати, пък и на другия край на София да е, ще го водя! Явно човекът си разбира от работата.

# 258
При някой минава наистина след пубертета, но при други си остава. Както има зли хора, така има и зли животни. Мое мнение.
И всеки сам решава дали да запази една животинка или не. В случай, че има много повече негативи, от позитиви....
Пък и тези, по- агресивните животни биха се чуствали по- добре навън, на свобода. А може би точно затвореното пространство на един апартамент и липсата на свобода ги кара да стават агресивни.
Много пъти съм писала за Нефертина. Бях я взела бебе, изоставна от майка си, на 2 седмици да е била. Малко бяло пухче, добричко... ама след  2 месеца се превърна в зверче - диво и агресивно. И сега си е такава. Но е на свобода. И да я видите как дивее - скача като катерица по лозата, от покрив на покрив. Всички съседи я харесват, но почти никой не може да я пипне  Mr. Green И понеже съседите ни си я приватизираха... а тя наскоро роди.. а на съседите им дошли гости от чужбина с малко бебе...  Нефертинка нападала бебето. Сега е командирована за 2-3 седмици на вилата им, докато си заминат гостите.
Аз лично, не мога да си представя да гледам такова чудо като нея в апартамент. То ще е мъчение и за мен , и за нея.
Добре, че моите момчета са  кротки и мързеливи  Laughing та само се гушкаме и обичаме.
тази сутрин се гушкахме 10 мин с Нико, скъса се да мърка. А Бени стои до леглото и мяука, ама аз не оставам Нико... По едно време скочи на леглото и избута Нико от ръцете ми  hahaha Не си дочака търпеливо реда както прави друг път.

# 259
Малко бяло пухче, добричко... ама след  2 месеца се превърна в зверче - диво и агресивно. И сега си е такава. Но е на свобода. И да я видите как дивее - скача като катерица по лозата, от покрив на покрив.

И ние така се разделихме с предния ни котак. Като бебе - разкош просто (но оттогава още си имаше нещо диво в погледа.... Laughing). Като порасна - майко мила! Пратихме го на село при свеки да го гледа. Сега пази по-добре от кучетата!  Laughing

# 260
мен ми бе домъчняло мн. за Алфи, но за няколко мин. сто бели измисли
иначе как е нашишкавял  hahaha

kotkovo, трихомонацид според мен няма да помогне, той е по-скоро за гъбички

аз знам че се дава оризова вода и не се дава храна, трябва 1 ден да се изчисти... защото от храната се дразни още повече корема

Може да се дава и Ентерол на прах ( от аптеката) да се изсипва 1 прахче в храната ако е консерва
Отивам да гоня Алф, гризе една антена  ooooh!

# 261
Искам да предупредя всички, да не си водят животинчетата в център "Св.Антим", мисля, че се води в кв. Банишора - ул.Враня 63 , за да не се учат "лекарите" на вашите любящи създания!
П.П.: Когато и да сме ходили там, освен, че ни дават противоречиви диагнози и странни мнения, че не сме получили адекватна помощ, всеки път са ни взимали поне по 30 лв, за каквито и да било манипулации. Досега сме ходили там, предимно, заради наличето на рентген, но вече не мисля, да ги посещаваме!

Св. Антим са ужасни.
Водих котето там за кастрация. Само заради една лекарка. 10 пъти изрично повторих, че това е човекът, който искам да направи операцията на котката. 10 пъти обещаха. Накрая се оказа, че друг лекар я е рязал и я е зашил точно с такива конци, каквито не исках.
Като попитах защо - не получих отговор.
Там не стъпвам никога повече.

# 262
kotkovo , не знам кои са ветовете на Анка, но нашите ги има на 1 страничка. Две мацки са, аз съм много доволна от  тях.  Разбират си от работата и не са някакви, дето само да гледат как да ти вземат парите. на мен досега даже никога не са ми искали пари за преглед. Само лекарствата си плащам.
Работното им време е от 10 до 7.
Зила беше водила там нейното коте. Имаше гъбична инфекция и козината му беше зле, бяха плъзнали гъби и по нея и  мъжа й. Та докторите оправиха котето и тя беше писала добри отзиви за тях.

Игуанке, няма ли да се връщаш към Сисьо, много ми е приятно като разказваш за котешката двойка  Laughing

# 263
Да ви кажа на всички: котково, на теб също ти обясних подробно в лично съобщение.
Ние водихме нашето коте в квартала  в който преди живеехме, заведохме го в Обеля 2
Значи:
1. Тръгвате по Ломско шосе (всеки шофьор го знае, това е най-голямото шосе в Надежда)
2. Към края на шосето до една бензиностанция се завива , вляво, за да влезнете в Обеля и се кара докато не излезнете на метрото, това е един светофар разстояние.
3. От Метрото се завива надясно по улицата, има от дясната страна един сервиз и една зелена сграда пише АЛДИ, цехът на салати алди.
4. Поглеждате пред вас - има трамвайна линия, тогава обръщате поглед наляво , точно от страната на шофьора, веднага след трамвайната линия има няколко малки постройки, там е ветеринарят.
Дано да ви помогнат!
Там, обаче нямат рентген, за снимки, се ходи в голям център.
Дано да ви помогнат, не  давам 100 % гаранции, просто аз се чувствам доста по-спокойна там, не сме имали проблеми, докато бяхме там, а преживяхме и ожилвания и мастити и счупване на коляно, след падане от 5-я етаж и какво ли още не. Поне са в час, двама лекари са - мъж и жена, много е комптентна лекарката, ако се нуждаете от специализирана помощ, тя ще ви препоръча да отидете някъде.
Успех на всички, стискам палци!

Последна редакция: чт, 27 авг 2009, 22:20 от © Анка

# 264
Aу, удуши ме таз вечвр туй мойто мъж.... лакира паркета в детската и такава смрад е, че не се диша!!! Целия блок е усмърдял.  Котките са се дрогирали, само мъркат...
Обаче как ще спим не ми е ясно. Нямаме мрежа на прозореца, а тази нощ се налага да е широко отворен, за да не изпукаме от миризмата. А моите хаймани като нищо ще скочат долу. натиках ги в клетката за транспортиране, ама не ги свърта вътре, а им е и тясно. Мяукаха, драскаха, пуснах ги. А не мога да ги оставя нито в банята, ното в коридора, там мирише още по - силно и ще се гътнат.
Сега ще стоя на пост до прозореца  Tired Егати вечерта бесънна, дето ме очаква. Дано до  2 часа да се отмирише, че да мога да легна.

# 265
Теди, не можа ли да намериш на кой да дадеш котките с по една клетка, дори само за през нощта, ако трябва някой в банята си да ги пусне, ще се удушат или натровят.
Повярвай ми, говоря сериозно, през март почина котаракът на свекърва ми по време на един ремонт, никой така и не разбра какво точно е предизивикало състоянието му, едно обаче всички лекари бяха категорични: съвсем малки дози от каквито и да било химикали и изпаренията им: бои, лакове, лепила , са достатъчни за убият едно коте, те все пак са по-малки от бебета. Котаракът беше на 2 години, много здрав и мускулест... Не бива при ремонт котката, нито да вдишва нещо, нито да стои в стая с намазани стени, да души , да се валя в прахта, да ходи по непочистени подове, да се оттърква в какви ли не неща. Котките се дават някъде, дори само за пренощуване, както е във вашия случай, можеше , дори някой съсед да ти услужи, както казах, ако някой дотолкова не му се иска, в банята да ги пусне, пак ще е нещо. осигури си клетки и намери някой, ако са ти мили. Аз съм се тровила от едно необмислено лакиране, виждала съм и доста натровени от същите глупости по време на ремонти.

Последна редакция: чт, 27 авг 2009, 23:50 от © Анка

# 266
Аз за натравяне не се притеснявам. Мъжа ми е паркетчия и не за пръв път лакира с такъв лак. А в доста от обектите има котки, няма досега смъртен случай. А и то мирише само първия час - два. Отворени са прозорците. От въпросната стая ни делят 2 врати. Но аз съм много чуствителна към всякакви миризми, имам нещо като бронхиална астма и се скъсах да кашлям. Изобщо не ми понасят такива неща.
Пък мъжа лакира 3 пъти от следобеда до сега, иска още 2 пъти да го мине... Май мене ме опитва да затрие  Crossing Arms

# 267
Ние имаме същия проблем като на котково.Котето е от 10 дни в къщи и не е спряло да дриска.Водихме го на лекар 3 дни му биха някакви витамини,даваха му активен въглен,храним го с варен ориз и диетична храна за котки на Royal Canin,но продължава да е все така.Иначе е много гальовно и игриво коте.Щях да ви пускам снимки,но сега правим лек ремонт на детската стая и нямам много време.

# 268
eто ни с Шаринчето  Heart Eyes  Heart Eyes  Heart Eyes
http://img143.imageshack.us/img143/3427/img0313.jpg
(без грим, в домашни условия, учейки с нея  Laughing дето мрънках че нямам с кой да уча... а колко пъти се пльоскаше пред мен с вирната опашка почти наврята в устата ми, върху учебника така че да не мога да чета, а да я галя  Grinning )

иначе какво ново... милото каза, че Сис все ходел след нея но по-скоро като приятелче или братче, хич не знаел какво да прави и май нямал намерение... сигурно нищо няма да стане, тя вече не му хъскала, но по-скоро си ходят двамата като приятелчета  Mr. Green маймунки, смешни
каза ми, че като кихнала Шара и Сис се стреснал Crazy  Laughing
По-късно ще сложа още снимки  Peace

# 269
gerche  и kotkowo , аз не си спомням дали съм имала такъв проблем някога с диария на моите котки, но съм имала проблем да не искат да се хранят. Ако е болна котката, нормално е да спре да се храни и просто трябва да я оставите ден-два, след това, обаче започвам да ги захранвам насила, за да не отпаднат и да не изгубят сили.
За диария, бих изпробвала, всичко човешко, например, скривам им храната някъде и нарязвам на малки парченца едно дебело парче мек кашкавал, после хващам котката и започвам парче по парче да я храня - НАСИЛА. Знам, че някой може да не е съгласен, но при всички положения ще пробвам така да я спека, за да видя, дали ще подейства, ако не подйства, то значи има много по-сериозен проблем. Според мен вашата котка, или я яла нещо развалено или се е натровила с нещо, като препарат,лекарство, кой знае, какво е лапнала...
При всички положения, трябва да ви предупредя, че ако нямате проветрива и хладна кухня, където да ги храните, без мухи, по-добре е да им давате суха храна в жегите. Ние така правим, защото една муха, ако наплюе храната и котката не я яде, то само за часове ще се развият ... трупни червеи, а те какво могат да предизвикат, не искам и да си представям.
Затова, пробвайте да я храните, ако й е раздразнен стомахът много е вероятно от силните лекарства да стане по-зле. Нямам идея, какво друго се дава, знам обаче , че от диария много може да се обезводни, затова - хващате котето под ръка и обикаляте, ако трябва и пет ветеринарни. не само големите, навсякъде, където ви препоръчат, докато не намерите свестни лекари с правилна диагноза и лечение.
В повечето ветеринарни, ако котето вече много е отпаднало или има съмнение за обезводняване, ще си го поставят на системи и ще го съвземат, но нищо не може да се сравни с храната.
Моят котарак, като падна, като малък от балкона, не можеше да се храни известно време, защото си беше разбил много  устичката и венците, а и коремът му беше в синини, имаше шок, те му сложиха системи , поддържаха го така ден-два, после каво мислите - хващам и парче по парченце, часове наред съм си играла да го храня, капка по капка да му давам, да го нося на ръце до тоалетната и обратно, то горкото можеше само да лежи и първоначално дори не можеше да се изпишка от неудобството, което чувстваше, а и знаете, котките са много дискретни животинки... После месецфи наред по не знам колкопъти на ден съм правила физиотерапия, и накрая всичко се оправи, е разбира се с огромна воля от негова страна, той и до ден днешен си е такъв - упорит котан  Heart Eyes
Просто , не знам какво да ви кажа - упорствайте и с лекарите и със захранването, от собствен опит, мога да кажа, че и човек, само като пие лекарствата си, пък спре да се храни, се изтощава напълно за ден-два.

Чакам да пишете какво се е случило, как се развиват нещата при вас.

Общи условия

Активация на акаунт