Любители на котки - тема 29

• 39 060
  • 445
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте и от мен!  Sunglasses Нощес се върнахме от гръцко, преди час си взех Макс от клиниката /беше на хотел, че няма кой да го гледа/, голямо мъркане, оплакване, чудо. Обаче, независимо от "оплакванията" му ми се вижда пораснал и наддал на кг. Ще ви го покажа по-късно. Сега се е пъхнал под леглото, да не би пак да го заведем някъде.  Laughing
Връщам се да чета, че съм поизпуснала малко, аз ви четох и от почивката, но набързо.
Само да кажа, че видях един красавец на Ани-ан, страшни очи има!  Томасито расте с часове и става все по-хубав.  Hug
Стискам палци на wb, дано намерите момиченцето, че много неприятно се е получило.  Praynig
До скоро.

# 346
  • София
© Анка, по повод на костенурките - всяка събота преди обед на подуянския пазар има пазар за животни. Мисля, че няма домашен любимец, който да не може да се намери там. Но обстановката е убийствена  Mr. Green. Все едно си на женския пазар в пиков час  Mr. Green. Има и всякакви храни за домашни любимци и аксесоари. Там продаваха и скорпиони и др.подобни твари. Имаше и таралежи и всичко, което може да се сетиш. Котета и кучета също.

Ani_ann, много е хубав котаракът! Наистина някой прародител може да е норвежец  Grinning.

wb, дано намерите котето! И вашата котанка да е добре!

# 347
Здравейте на всички! Simple Smile Докато бях бременна бях много редовна тук, но после се появи моето сладко бебе-мъж и....свободното ми време остана като един топъл спомен! Laughing Днес обаче присъствах на такава простотия, че се заклех, че тази вечер мъжлето ми ще стои гладно в разхвърлян дом, но...ще седна пред компютъра, ще попрочета из темите ви, ще се порадвам на снимките на котаците и...ще си припомня, че любовта към животните и добрите хора все пак съществуват. Rolling Eyes
Това, на което станах свидетел и което се превърна в повод за скандал с непознати беше меко казано поредната простотия на поредните самозабравили се хора...Стоя си аз в едно кафенце с моя малък мъж, радвам се на слънчевия ден и на слънчевата бебешка усмивка, Sunglasses докато...на отсрещната маса не се появиха група шумни "майки" с хлапетата си #Crazy (слагам кавички, защото....в случая да нарека тези жени с тази дума е просто голям компромис от моя страна и голям комплимент за тях! Crossing Arms). По едно време от някъде се появи един голям кльощав, но много симпатичен котарак и започна да броди насам-натам около кафето.  Grinning Животинчето не досаждаше на никой, просто се поразходи и се спря за да поизмие муцунка...И ТОЧНО ТОГАВА две от хлапетата започнаха да го целят със солети.  #Cussing out #Cussing out #Cussing out Котаракът се премести на друго слънчево местенце, но досадните хлапета започнапа да обсъждат идеята да го настъпят по опашката.  ooooh! #Cussing out Въпросните дами пък бяха толкова заети да обсъждат последните клюки на квартала, че изобщо не им обръщаха внимание, а тогава, когато едно от децата попита майка си "Мамо, да настъпя ли опашката на тая грозна котка?!", познайте какво каза набързо жената "Абе ти гледай само да не лепнеш някоя бълха!" ooooh! ooooh! #2gunfire
В следващия момент децата тръгнаха към котарака и....вече нервите ми не издържата. Отправих забележка, че няма нужда да закачат котарака, след като той не закача тях.... Peace И тогава като гракнаха онези кукумявкиииии... ooooh! Лелееееее, ужас и безумие! ooooh!  Ще спестя целия скандал, защото...докато аз все пак спазвах някакви норми на поведение, то на дамите им липсваше каквото и да е възпитание и...коментарите им бяха безкрайно просташки. Sick #Cussing out
Тръгнах си толкова разочарована... Cry Не мога да повярвам, че съществуват толкова кухи хора, не мога да повярвам, че възпитават по този начин децата си... Незнам... Cry Просто нямам думи! Cry  Откакто имам моя 5-месечен малък голям мъж, няма ден, в който да не си задавам въпроса дали ще успея да го науча да бъде добър човек и....като попадна в някаква такава ситуация направо...сърцето ми се къса. Cry
Съжалявам, че изписах цял роман, но...вярвайте ми, цял ден не ми излиза от главата тази случка и хилядите въроси от къде тази омраза у хората, от къде тази простотия, от къде тази агресия в тези малки същества....И колко прав е бил онзи, който е казал, че човек, който не обича животните, той не обича и хората.... Naughty
Та....затова съм тук тази вечер - защото имам нужда да усетя, че любовта към животните я има, да се заредя с положителна енергия и....да продължа смело напред!  Embarassed Sad
Надявам се, че въпреки дългото ми отсъствие, вратичката ми все още е отворена!
Пожелавам спокойна вечер на всички и...обещавам, че вече често ще съм тук! Peace А съвсем скоро ще ви покажа и колко голям е станал моя косматко Blush, който за ужас на всички баби, дядовци, лели, чичовци и т. н. живее в съвършено разбирателство с малкото ми мъжле! Mr. Green (и даже усещам някаква обич между тях вече....) Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 348
verginiq, те не само не обичат хората - те мразят и себе си - че са се родили..... А по- лошото в случая е , че точно  такива женици грачат с/у насилието в училище . а те сами го поощряват!

Стана ми смешно защото у дома е мини зоопарк- бреййй колко много ОБИЧААААМ! Crossing Arms
 Но лошо няма

Пп и стискам палци за животинчето  Hug Преди години си загубих  сетера /ох пак ми се плаче /
Много страдам все още - като  че ли ми взеха част от душата

# 349
verginia за съжаление трябва да използвам много лоши думи за тези "жени" - всяка к...чка като се окучи и си мисли, че може да премаже останалите за да избута малкото си, така е било и в случая - не гледа, че детето й расте като изрод, гледа да не лепне някоя бълха. Ако това беше моето дете, то бих се радвала "да лепне някоя бълха", нежели да лепне душевна проказа, а ако го видя да рита или настъпва котки, такъви шамари ще му изпържа, че едва ли някога ще си го и помисли. Аз така съм възпитана - в уважение към котките и всякакви животинки. Като дете домъкнах едно коте, после то започна да ме дере по ръцете, навсякъде ме одра, включително по клепача и лицето, но го обичах много и майка ми никога не го изхвърли и ли наказа или му викна, заради мен, защото така е като имаш котка, трябва да свихкваш, а и аз отрано да се уча да се държа внимателно с котките, да се грижа и да си нося сама отговорностите.
Имам много по-неприятни спомени-кошмари от детството си , в съседния ход имаше едно хлапе, доста по-голямо - 8-9 клас, което чакаше някъде да се роди около блока коте и или му премазваше главата с камък или го обесваше на дървото зад блока. Ние , малките деца редовно плачехме, докато един ден един човек, който излизаше за работа не видя случая - едно котенце с размазана глава от тежък камък. Не му издържаха нервите на мъжа, отиде като разбра кой изрод го е направил и започна да се кара с родителите му, ние се бяхме наредили да гледаме. А те, представете си го изгониха и му казаха, че каквото иска , това ще прави малкото им дете . Сигурна съм, че сега реже уши, изкормва бременни и т.н., а ако са имали късмет, да получат въздаянието си - тук, на земята, то най-вероятно синчето им добре се е "погрижило" и за тях... Вероятно си е развил таланта...
Винаги е имало  нечовешки твари, казано е , че "Човек е образ и подобие на Бога", следователно - не всички сме хора...

# 350
verginia , добре дошла отново в темичката.
Много неприятна ситуация си преживяла. Но ще продължава да е такова положението в Бг, докато не се появи зоополиция! И с едно набиране на номер да идват и да имат власт да арестуват. Да ги видим тогава дали така лековерно ще тормозят животни или ще мачкат пресичащи кучета.
Момичета, скоро трябва да се пуска нова тема. Има ли желаещ да се заеме? Аз вероятно няма да имам време, понеже днес ми водят децата, а ще ходим и на планина. Та поне за следващата тема да ме отмени някой.
 По- натам ще допълвам списъка със снимки и данни за котетата. Които искат да ги включа в списъка от 1- ва страница да ми пратят снимка и данни на котето на  ted_cat@abv.bg

# 351
Искам да разбера:
Какво мислите за затворените (с покривче) тоалетни и за откритите (като леген) - от кой вид ползвате и доволни ли сте от него? А вашето коте, коя предпочита ?
Аз имам за моите котета открита, от  няколко месеца ползват и -закрита, имам наблюдения и върху двете , ще споделя, след няколко отговора.

# 352
Anka , явно съм назад с материала но дай линк да ги видя тия закритите Mr. Green
Моят котак ползва нещо като леген /правоъгълен /

# 353
Томасито ползва тоалетна с борд, в закрита едва ли ще мога да го набутам... newsm78

# 354
Томасито ползва тоалетна с борд, в закрита едва ли ще мога да го набутам... newsm78
Thomasito, има и по-големи закрити. Даже мисля, че ги водят, че и за кученце стават. Аз съм виждала такива на Ферпласт. Е, не са много евтини, но ако много ти е пораснало добичето ще успее там да се събере. Друг е въпросът дали в помещението, където стои тоалетната му, има място за такава... къщичка.  Laughing

И моя не може да се събира вече в тая затворена, която съм му купувала още като беше малко коте. Сега му е толкова тясно за дупарата, че като влезне вътре и се изнервя. Илзиза, обикаля нервно и мяука, пак влиза.... На 2-3 опит успява да свърши работата. Понякога опашката му стърчи навън докато действа вътре.  Laughing Май наистина и аз ще трябва да помисля за по-голяма.

# 355
  • Враца
verginia , добре дошла отново в темичката.
Много неприятна ситуация си преживяла. Но ще продължава да е такова положението в Бг, докато не се появи зоополиция! И с едно набиране на номер да идват и да имат власт да арестуват. Да ги видим тогава дали така лековерно ще тормозят животни или ще мачкат пресичащи кучета.
  newsm10 newsm10

и аз съм твърдо за за подобна институция...защото както се каза днес се тормозят животинчета утре хора...при повечето психопати се е проявявало насилие над животни като малки...а за майките просто нямам думи  #Cussing out #Cussing out #Cussing out не мога да си обясня защо изобщо природата позволява такива хора да имат деца...

аз да ви се похваля след сутрешния преглед...бяхме на комисия от трима доктори начело с хирурга (той лекаря се оказа и приятелски семейства на мъжо от детството му) та доста внимателни бяха...нашата пухла наистина има херния, но е твърде високо на границата между стомаха и гръдната кухина така че не  е опасна от изтърсване и не се нуждае от операция...няма проблем и да скача по кухнята, но трябва да се наблюдава...взехме си и витаминен спрей и спрей за отблъскване да видим какви ще ги сътвори на дивана...по спокойна съм за момента...следващия път ще си имаме вече и паспорт, че досега все не оставаше време за това...

иначе за дребосачка разлепихме обяви снощи днес пак...срещна ни група тийнейджъри от махалата и като видяха възнаграждение се върнаха да обикалят и да търсят...както казва систъра ми знаеш ли колко бири ще си купят с парите...стискайте палци да си я намерим и благодаря за подкрепата за нашата Джуванийка

за тоалетната и ние ползваме открита с борд...малко рушка силикони навън, но за момента не мисля да я сменяме доволна съм...и не знам при вас как е но при нас няма знъчение в кое помещение е тоалетната...голям смях един ден докато мия банята и съм я оставила в коридора и какво гледам като излизам нашата девойка клекнала в коридора (нали се и нейната тоалетна)...нямаше и проблем при смяната на жилището по отношение на ползването и

# 356
Aз моя едва го набутва в преносимата кошница , кат ше пътъваме на някъде , та камо ли такава тоалетна newsm78

# 357
  • София
Теди, аз мисля че за момента в България няма да помогне и зоополиция, трябва първо да се промени коренно мисленето на голяма част от хората, в нашия парк например има един собственик на куче, който разхождайки кучето си  редовно нещо му вика и го удря #Cussing outИмам чувството че много хора изливат недоволството си на животните, жалко че те не могат да им отвърнат  Sick
Томасито, покажи този борд  Wink
Ето пак сме нарушили спокойствието на Мери, шумно, светло, ужас  Mr. Green, къде да се скрия да дремна Joy
http://margitaaa.snimka.bg/animals/meri.365462.14553392

Последна редакция: вт, 01 сеп 2009, 11:47 от margita

# 358
ей туй е тоалетна с борд т.е около 10 см влиза навътре бордЪ и Томас не разпилява силикона....ако си спомняте бях проучвала и ви питала как е с борд. Доволна съм няма силикон из цялата къща...единствено 1-2 топченца залепнали по лапите. За закрита трябва да е за кучета сигурно. котаракът ми е едър а е бебе /4 месечен / дори си сменях тоалетната защото в старата не му се събираше дупето  hahaha
Мрази да седи в транспортаната чанта, влиза в раници и сакове но трябва да е отворено...освен ..не се сещам коя от тук пишещите беше споменала че е махнала вратичката  newsm78  на затворената тоалетна

# 359
  • София
И ние имам такава с борд, като борда сме го махнали вече понеже дебеланата като почне да рие и го маха сама.
Исками се да взема такава затворена, че дебеланата като ходи до тоалетна после широко трябва да отварям всички врати прозорци ,които има в апартамента  Rolling Eyes. Просто трябва да и взема такава голяма за куче, но ме притеснява да дам 100лв за тоалетна и тя с това риене по 30 мин всеки път да не пробие пластмасата долната, че имахме такъв случей с обикновенна тоалетна. А резервни части за такива тоалетни в магазина ми казаха , че нямало.

Tedd, катерушката е страхотна, ама за мене няма да свърши работа. Наште и двамата са мързели голями, пък и говедото ако се качи на горе ще я събори. 

На мене вече ми е трудно да я гуша малкото зверче, с една ръка не мога да я повдигам.
Ще минем двете скоро на диета  hahaha. Довечера ,ще кача нови снимки.

Общи условия

Активация на акаунт