МАРТенчето ни мило вече със зъбче се е сдобило!

• 9 794
  • 287
  •   1
Отговори
# 90
Нинче,половин бурканче плодово от малките ли слагаш?Звучи вкусно,аз обожвам всякакви такива кремчета с нишесте  eat

Ами зависи...по принцип купувам само плодови на Овко и от тях слагам половината, но пък за Ябълковия крем на Гербер понеже е 130 гр.слагам повече от половината, а останалата част давам на следващия ден за десерт след зелен.пюре(ако то е пак 130 гр.)Гледам на порция да е 180 гр. Peace
Елвинг, ами по принцип в книгите пише че кисела е млечно-плодова каша.Не знам дали е равностойно  на кашата . newsm78
Тони, и аз съм фен на Whitesnake!Браво за блузката!
Злати, да ти е жив и здрав мъжа и винаги все така да те слуша! Mr. Green  bouquet

# 91
  • Стара Загора
Миналата година точно в деня /04.07.2008/ на техния концерт в София видяхме Рая за първи път на видеозона и разбрахме, че я има.  Peace

Тони по този повод специално за вас

# 92
Еееее, Слънце....разби ме...  newsm10 Това ни беше изборът за първи танц като семейна двойка на сватбата - любимо парче е и на мен и на мъж ми...а и миналата година на концерта си го нарекохме в чест на бебчето... Grinning Ех, спомени... Embarassed

# 93
  • София
Нинче, имах предивд, че кашите като избор са повече видове - има от всякакви зърнени култури,
(а киселите са само нишесте - царевично или пшенично, ако не бъркам), и витамини имат, а някои - и мляко. Така, както го правиш ти - бива  Peace
Нещо не ми си отваря линкът с поздрава  Rolling Eyes
Стига съм писала днес, че прекалих  Blush лека нощ  Hug

# 94
# 95
Малии Слънце,направо ме разтопи и мен с тази песничка.Винаги като я слушам настръхвам,така ми въздейства на мен де Wink

Tony_st,леко се просълзих на поста ти Cry,от радост разбир се Wink
А таковата......кисела от кога започвате да го давате????? Иииииии кога давате плодовите пюренца??????

Нинчето,записах си рецептата,сега остава и да ми отговорите на въпроса отгоре....... newsm78 иако дадете зелена светлина-влизам в кухнята Joy

# 96
Момичета, помагайте. Нещо съм простудила Дариян Sad Няма температура, няма сополи, но го усещам - вечер хърка, диша през устата, а през деня има един такъв влажен поглед и киха много. Капя му постоянно физиологичен разтвор, имаше леко подобрение през деня, но продължи да си киха, вечерта го натоплихме в банята, но пак се мъчи горкото Sad Да беше голям човек да му направя чай с мед, лимони...а какво да го правя сега? Водих го на педиатър, ама е със заместник и тая глупавата само дето ми се накара, че го водя, здраво и чисто било детето. То хубаво, ама аз не искам да стане така, че да е за лекар и лечение, а не знам с какво домашно и леко мога да му помогна, а и ми е толкова виновно Sad

# 97
Nagaina милия той,не знам с какво мога да ви бъда полезна,но дано скоро се подобрите Praynig

# 98
Добро утро майчета и бебчета!

Хайде весела закуска-за весел ден! Grinning

Аз както казах вчера след обяда,че и двете спят така като легнах и аз Ади се събуди и се почна едно мрънканееее,което преминав нервен плач и тръшкане-така два часа и половина! ooooh! Мазах венците с Дентинокс,масажирах с напръстника,накрая дадох Ефералган.И за тия часове няколко пъти я местех ту на спалнята,ту в кошарата,ама няма успокоение..направо луднах,заболя ме и мен главата накрая,и от цялата олелия каката се събуди(беше вече 16ч) и си викам това беше "спането".. После ми стана лошо,виках голямата змия и едва дочаках мъж ми да се върне,нахрани Ади и аз си легнах с нея в 20.30. TiredКакво беше това чудо,незнам! Thinking

Слънце да са живи и здрави рожденниците ти!  bouquet И моя татко днес празнува!
Мерси за Бейлиса,макар и виртуално си е хубаво да го видя. Mr. Green Като се повталя и аз,може би за РД на каката да си близна малко.. Whistling

Тони голяма фенка е Рая с тази тениска!   superuu Лек ви път и много приятни емоции на Бачково!

Еlwing на Aдриана правя 180 АМ,но тамън съм се зачудила дали да не и го увелича,и как да стане като пък трябва да заместя хранене все някога-определено това кол.АМ не и стига и още 30 гр.ще и дойдат добре..ама съм в чуденка Thinking

Nagaina има хомеопатични сиропчета,на една от лекциите ми дадоха листовка,но не я намирам сега.. Crazy Питай в кърмаческия,и в аптеката ще ти кажат,дано се оправи бързо душичката. Hug

Кисел не съм правила никога,но и на мен ми допадна рецептата на Нинчето и може би ще пробвам по-натам,ако го яде така ок,но оня "полезен" блутвеж не бих и предложила. Stop

Ставам,че каката дойде по пижама с думите"Мамоо,ма то сутрин се яде..." Blush ooooh! Mr. Green Whistling

Последна редакция: ср, 19 авг 2009, 08:17 от БОДЛИВКА

# 99
Добро утро,
да се разпиша набързо и аз.

Nagaina, ми пробвай само да го затопляш... в смисъл да му е топличко, щом няма други симптоми. Просто да е облечен и обут. Ако до сега е ходил само по боди му обуй тънки чорапки и леко панталонче. Май миналата седмица и Рая я бяхме поизстудили на Банкя, но нощите я позатоплях, а през дните малко по-облечена и сега вече не киха, а и си диша пак нормално. Peace Дано се подобрят нещата и при вас.

Tony_st,леко се просълзих на поста ти Cry,от радост разбир се Wink
А таковата......кисела от кога започвате да го давате????? Иииииии кога давате плодовите пюренца??????

Кисела на нас педито ни каза от днес, т.е. 2 седмици след като сме се захранили със зеленчукови пюрета. Плодовите пюрета пък след още 2 седмици, т.е. месец сллед захранването Peace

Elwing, песента е Is this love на Snake.

БОДЛИВКА, благодаря! Peace

# 100
  • Варна
Добро утро! Снощи спахме малко по-добре и имам настроение за писане. За националната среща- и аз смятам, че сега е по-подходящо, но пък няма достатъчно време да се организираме Confused
Нагаина, давай осцилококцинум (пише в листовката как), може и ампули Вит. С
Да ви се оплача от моето чишитче - не иска да стои при друг и да яде от друг. Оня ден свекърва ми беше у нас и малката непрекъснато мрънкаше в нея и ме следеше с поглед. После с каката отидохме на детски рожден ден и ги оставих да се хранят с каша...по някое време свекърва ми се обажда притеснена, че Симона реве и не иска да яде. Връщам се на бегом и я нахраних съвсем нормално (междувременно пак дадох лъжицата на бабата за проба - пак писна). Откога чакам да заместя хранене, че да мога да отсъствам повече от 1-2 часа, а то....Каката преди я оставях и на приятелки, и на комшийки - въобще не делеше. А Симона ще е мамина глезанка.
Днес ще давам жълтък (изтеглихме го по-рано заради ниския хемоглобин). Хубав ден!

# 101
Цвети мерси милка за отговора.

Нагаина аз от мойта педка знам като го усетя давам 1 ампула вит.Ц от малките милиграми на ден + 3*1 Имунокинд хомеопатични+ физ. р-р в носа. Сега и ние сме така и аз точно започнах с това. Дано съм ти била полезна Hug

Аз имам едно въпросче към бебетата които вече извадиха зъбче. Имаше ли при някой ваденето да протече с завишена Т не висока. И колко дена преди да избие имаше Т. Мерси предварително.

# 102
Nagaina, свеки (фармацефт) ми е казал като усетя, че бебка съм я простудила да й давам по една ампула витамин С. В победелник тя беше с обрив и вече трети ден й давам по една ампула дневно инжекционен разтвор от 2 мл.

GalinaG24, нашата доки вчера изрично за "Имунокинд"-а каза, че не се дава на кърмачета, а е за дечица вече за детска градина  newsm78

# 103
  • София
Слънце, пу-пу да не са ти уроки, ама и така си си добре. То всяка жена и винаги има да сваля 2-3 кг. Grinning, но не си го слагай много на сърце. И да ти е жив и здрав порасналия мъж! Simple Smile
 Тони, да ви мине приятно кръщенето! Не че се съмнявам, че може да е друго.
 И ето че вече забравих какво друго щях да пиша.
 А, да. За срещата. Ами, ако има пък повече ентусиасти за септември, що да не опитаме да направим сега една тренировъчна среща, пък догодина с поуките от тази, ще повторим. Както би казал Мечо Пух: "Колкото повече, толкова повече."
 Гери Мур и нашата кака беше така като второ дете. Понеже си беше свикнала само с нас, много трудно оставаше при други хора, а и не обичаше да ходи по купони, не заспиваше на чуждо място, абе... Сега Илийката е свикнал с много хора, но със спането и с него е трудно.
 Елвинг, ти на 40 минути на ден "вампирски период" ли му викаш? За нас това си е ден като всеки друг. Laughing По-скоро вчера ме изненадА човекът като спа на два пъти по половин-един час сутринта и ЦЕЛИ три часа следобед, ама то беше, за да компенсира нощното неспане.
 А-а-а, да и да се оплача- човекът вече окъса половината връзки на обиколника, щото като се ядоса (а той се ядосва винаги, когато е буден и никой не му създава забавления), започва да се катери връз него, за да излиза от леглото и горките връзки не издържаха. А беше хубав обиколник и детенцето, от което купихме леглото, си го беше опазило цели две години...
 Забравих за кашите и киселите да кажа. Ако още не сте ги давали и аз като Нинчето препоръчвам да са с пюре и дори с пресен пасиран плод, щото колкото пъти дам кашата в чист вид, толкова пъти после акото ни излиза на барабонки. Адски запичат пустите каши. Даже вече съм решила кашата да бъде половината от препоръчаната доза на кутията и останалото- плод. Няма да умре от глад за 3-4 часа, ако не го натъпча до ушите с въглехидрати.

Последна редакция: ср, 19 авг 2009, 09:20 от Дърта маймуна

# 104
Здравейте,

Подарявам за 1 ден малко сладко диване, което пее и не ще да спи сутрин. Желаещи????  Joy
А полудеех днеска. Накарах тати да я нахрани след като тя реши, че в 6ч е време да си играе (е приспах я до 7ч). Ама то дребното хапнало и се унесе уж. Та той решил да я пренесе в креватчето и като се почнаха едни музикални изпълнения, едно акробатично скачане и т.н. А на мен ми се затварят очите, сърчицето ми спи.
Полежах малко, пък включих ТВто да си гледа Мечо Пух. Та закуски, кафета и сега днес ще съм като изтребител.

за кисела- аз взех готови и добавях и АМ и пюре и пак не ги искаше. Имам и пшеничено и царевично нишесте и трябва да пробвам рецептата на Нинчето.
Тони- Рая е голяма фенка  Hug
Слънце- да ти жив и здрав мъжо и да те слуша и с двете уши.

Хайде от нас приятен ден, ние се оправяме и навън отиваме.

Общи условия

Активация на акаунт