ДЕТСКИ ПЛОЩАДКИ

• 11 681
  • 146
  •   1
Отговори
# 75
И да и не...люлките са бебешките, при опит за сядане още се случва изхлузването, а не в процес на люлеене, защото се огъват синджирите.Тези, тинейджърските даже не ги и доближаваме-голямата категорично отказа тях, защото сама и е ужасно трудно, пак заради синджира, не може сама да се качи, пак заради синджира-люлката се огъва и поддава. ThinkingТя е почти на 7, тинейджърските са и големи, а бебешките са и малки-или не се побира в седалка, ако тя има отпред предпазител, или краката и до колене опират в земята.При това положение детето ми е обречено да не помирише люлка, ако аз не и сложа нормална на вилата.Ако вземат да ме глобяват заради това...не знам. Tired

# 76
пенелопа, ровя сега, но не мога да намеря този тип люлка на снимка. Но сме се качвали на една площадка в Поморие на бебешка такава  - със синджири, хваната в 4 точки за люлката и в 4 точки горе - много стабилна беше, явно е до модел. На домашния комп мисля, че имам снимки, ако не намеря сега.

П.П. Може би най-много прилича на тази, но голяма и с по-дълги въжета (синджири) и по-дълбока седалка.

Последна редакция: ср, 19 авг 2009, 12:55 от Cygnus

# 77
Честно да ти кажа не вярвам на вилата да дойде КЗП и да те накара да демонтираш люлката
При положение, че по детски градини, общински площадки, заведения бъка от люлки с твърда дръжка
Трябва да премахнат всички от тях и тогава да се заемат с теб
Дотогава дъщеря ти ще е абитуриентка
Може евентуално за внуците да те накарат да демонтираш, но тогава ще му мислиш

Иначе за люлките с твърди дръжки - знам за ужасни инциденти - спукани главички, избити зъби, ама здраво избити, просто страшни неща... Наистина за махане навсякъде тези люлки.

# 78
пенелопа, ровя сега, но не мога да намеря този тип люлка на снимка. Но сме се качвали на една площадка в Поморие на бебешка такава  - със синджири, хваната в 4 точки за люлката и в 4 точки горе - много стабилна беше, явно е до модел. На домашния комп мисля, че имам снимки, ако не намеря сега.

П.П. Може би най-много прилича на тази, но голяма и с по-дълги въжета и по-дълбока седалка.

Такава, но на синджири-голямата не може да се люлее, заради преградата отпред.Има такива и със седалка без преграда-и те са доста ниско сложени и краката и пречат.Малката-за да седне на такава люлка, доста усилия полагаме-например аз държа преградата с една ръка, а с другата се опитвам да държа синджира, в резултат-около 5 падания на глава в опит да се качи детето-покага дупе и люлката, т.е. синджира се огъва и тя пада.или тамън седне, аз докато спусна преградата-тя се изхлузила по лице.Иначе детето не е да не знае какво е люлка и да е несръчно, не е единственото падащо така.Изключително жилава и все се карети и премята някъде, да не може на една люлка да се качи.Радваме се на едни останали стари за сега на една безлюдна площадка, да видим до кога...

# 79
  • На дивана, под юргана
Пенелопа, ето ти линк към наредбата: http://www.lawsbg.com/the-news/1128-detska-igra.html
В нея се казва че детските площадки трябва да са ТРИ ВИДА - за различните възрасти, да имат сянка, какви уреди трябва да има минимално, на какво разстояние, огради... всичко. Само трябва да накараме общините да я изпълняват...  Grinning
Много е хубаво, но засега - само на хартия.

# 80
Това означава ли, че ако аз се обадя, че площадката не е по тази наредва изпънена-ще я демонтират? ThinkingИли ще сложат кът и за по-големите?Че то място няма....за още едно такова...
Отделно-стопанинът сме Ние явно, защото е в междублоковото пространство- и аз, и съседката и всички от карето, така ли е?

# 81
Това означава ли, че ако аз се обадя, че площадката не е по тази наредва изпънена-ще я демонтират? ThinkingИли ще сложат кът и за по-големите?Че то място няма....за още едно такова...
ще я демонтират след няколко стъпки - проверка, предписание да влезне в стандартите, срок, неизпълнение, демонтаж
също и зависи чия собственост е

# 82
сложно ми е да определя чия собственост е... Thinking

# 83
За старите разбрах че ще ги демонтират ако не отговарят на изискванията,а когато току що са построили такава (построили е силно казано за нашата площадка-втора употреба) която откъде и да погледнеш нищо не отговаря на изискванията.Тогава какво? newsm78

# 84
еми какво...може би стъпките, които е изброила Каспър, след като подадете сигнал.Може би, обаче, не казвам сигурно е...

# 85
  • На дивана, под юргана
Ами... аз направих една подписка за да я занеса в общината. То нашата площадка за нищо не става. Знам, че първото нещо, което ще ми кажат е, че нямат пари. Но така поне ще може да поискаме да заложат в бюджета за следващата година. Пък ще видим докаде ще успеем да се преборим... Ще правим някакъв вид римейк - "Таралежите се раждат без бодли: 25 години по-късно"  Laughing

# 86
еми какво...може би стъпките, които е изброила Каспър, след като подадете сигнал.Може би, обаче, не казвам сигурно е...
Не ме разбираш! Peace
Общинска е!Къде да се оплача!Те още я довършват, дори не е готова.Вчера боядисваха...

# 87
  • На дивана, под юргана
Не ме разбираш! Peace
Общинска е!Къде да се оплача!Те още я довършват, дори не е готова.Вчера боядисваха...

КЗП може би... пробвай. Явно, че са я освежили за да се "вземат едни пари". Или потърси народния представител в твоя район. Време е да престанат да потъват и тези пари и да се харчат не по предназначение.

# 88
Весето, КЗП е компетентния орган според наредбата. Но според мен те нямат техническа компетентност да проверят дали площадката отговаря на наредбата. Обади се на РоСПА. Те имат богат опит, макар че са независим (а не държавен) контролен орган, могат да дадат подходящ съвет. Или пък някоя медия, "Господари на ефира" може би.

Прави ми впечатление че не се изразяват някакви предпочитания към видовете съоръжения, тематичност на площадките, идея за устройство. Защо тук никой не казва че иска  примерно кораб, крепост или динозавър? Или пък къща на дърво, въжена градина? Никой не се сеща даже за въртележка, клатушка, пружинираща люлка.  Повечето, ако не всички постове изразяват желание основно за безопасност, дори детайли за изпълнението на определена част от съоръжение.
Според мен по-важно при планирането на една площадка е идеята как да изглежда, каква тема да има, за колко и какви деца е предназначена. А пък най-важно е да се попитат децата какво искат за игра.
За останалото могат да се погрижат проектантите. Но няма как да се досетят кои са любимите игри на на децата в определен квартал, район или улица.

Пенелопа, проблемът с люлките го има, но не са виновни синджирите за него. В наредбата има изискване за височината на монтиране на седалката. Тя е 35 см минимум, препоръчително е 40 за бебешките люлки. Явно във вашия случай това разстояние е намалено и люлката не е удобна за децата. Щом детето пада при сядане (и на моите често се случва) има проблем с окачването на седалката към веригата. Ако седалката има 4 точки на окачване, а не две, тя ще седи по-стабилно при опит за сядане. Да не забравяме и че ширината на монтаж на веригата горе, при носещата греда трябва да е по-голяма от ширината на седалката, за да може люлката да има движение само напред-назад, без люлеене настрани, или усукване. Ако всички тези условия са изпълнени, след първоначално запознаване на децата с новия вид люлка, те се научават как да седнат на седалката без да се изхлузват.
А за  люлките с твърдо окачване съм против, заради безопасността, голямата ми дъщеря е удряна от люлка по главата. Тръбните люлки нямат никаква пластичност при удар и цялата сила на такъв удар се поема от тялото на детето, докато синджира се деформира и поема част от кинетичната енергия.

# 89
Наслуки, клатушка=люлка?
въртележки има, на пружини също много има, всичко, което си изредила го има.Няма къща на дърво и аз не искам.Искам детет ми да има възможност само с приятелчетата да си направи, както ние едно време. PeaceВъжена градина също не искам-моите деца не обичат.Ако сложат-ок, за другите, които обичат.
Моите деца са изследователчета малко, в този тип катерушки/които също са показани на всички картинки до тук/ рядко използват, най-много обичат елементарни такива уреди-като люлка и пързалка, и да, някаква катерушка, тях ги има навсякъде, останалото е въображение тяхно-играят на лекар, зъболекар, готвят с листа и т.н.За целта има пясъчници и поляна с трева, от където да късат и да бъркат манджи, да превръзват кукли .Крепост и динозаври не харесват, бутат количка с бебе вътре.Споделила съм, че съм с момичета и споделих, че извън куклите-харесват Влак.
Ще меря на каква височина са люлките.... Tiredхич не ги харесвам, нито децата, уви...

Общи условия

Активация на акаунт